Георги Георгиев: Реален е рискът София да остане без бюджет

Георги Георгиев: Реален е рискът София да остане без бюджет

Следвайте "Гласове" в Телеграм

На 14 септември ще гласуваме бюджета на общината за 2023 г. Огромно закъснение – заради липсата на държавен бюджет доскоро. Това заяви председателят на Столичния общински съвет Георги Георгиев. Той предупреди, че има реален риск София да остане без бюджет изобщо. Това би означавало поне 6 месеца, от тук до февруари, безвремие и хаос в София, уточни Георгиев.

Според него идващите местни избори замъгляват здравия разум на политиците. „Моят призив към съветниците от ДБ е да не позволяват бюджетът да падне жертва на изборите“, заяви Георгиев пред БТВ.

Във Фейсбук Георгиев посочва защо София трябва да има бюджет за 2023 г.:

Без него няма да можем да увеличим заплатите на артистите и работещите в Театър София, Малък Градски Театър "Зад канала", Театър Възраждане и Столичен Куклен Театър и общинските културни институти, въпреки че с финансовата дисциплина, наложена от кмета Фандъкова, са осигурени налични средства;

Работата по изгражданите 100 км канализация в София в момента, ще блокира и града ни ще стои разкопан. Ако това е част от кампанията на някои партии за местните избори, убеден съм, че няма да бъде оценена положително от столичани.

За да работи градският транспорт без прекъсване до края на годината са необходими допълнително средства, които са предвидени в проекта за бюджет.

Увеличаваме инвестициите по програмата за детски площадки от 3 млн. лева на 5 млн. лева. Едва ли трябва да аргументирам, че това е важно за децата и родителите.

Коментира и темата за пътната безопасност, като благодари на всички депутати, които са подкрепили на първо четене законовите промени, подготвени от екипа му и народни представители от ГЕРБ. С тях се позволява на МВР да санкционира за нарушения на пътя и през общинските камери.

"Мярката е дисциплинираща и очакваме бързи резултати срещу джигитите, които си мислят, че за тях правилата не важат. Надявам се скоро да бъде окончателно приета, за да започне да се прилага час по-скоро", изтъква Георги Георгиев.

Ето и пълния текст на неговата публикация в социалната мрежа:

На 14 септември ще гласуваме бюджета на общината за 2023 г. Огромно закъснение – заради липсата на държавен бюджет до скоро. За съжаление, има реален риск София да остане без бюджет изобщо. Това би означавало поне 6 месеца (от тук до февруари) безвремие и хаос в София.

Идващите местни избори замъгляват здравия разум на политиците. Моят призив към съветниците от ДБ е да не позволяват бюджетът да падне жертва на изборите.

Бюджет на София за 2023 г. трябва да има защото:
- Без него няма да можем да увеличим заплатите на артистите и работещите в Театър София, Малък Градски Театър "Зад канала", Театър Възраждане и Столичен Куклен Театър и общинските културни институти, въпреки че с финансовата дисциплина, наложена от кмета Фандъкова, са осигурени налични средства;

- Работата по изгражданите 100 км канализация в София в момента, ще блокира и града ни ще стои разкопан. Ако това е част от кампанията на някои партии за местните избори, убеден съм, че няма да бъде оценена положително от столичани.

- За да работи градският транспорт без прекъсване до края на годината са необходими допълнително средства, които са предвидени в проекта за бюджет.

- Увеличаваме инвестициите по програмата за детски площадки от 3 млн. лева на 5 млн. лева. Едва ли трябва да аргументирам, че това е важно за децата и родителите.

Накратко, имаме 4 дни да се обединим в името на 2 милиона души. Те го заслужават.

По темата за пътна безопасност - благодаря на всички депутати, които подкрепиха на първо четене тази седмица законовите промени, които подготвихме с екипа ми и народни представители от ГЕРБ. С тях се позволява на МВР да санкционира за нарушения на пътя и през общинските камери. Мярката е дисциплинираща и очакваме бързи резултати срещу джигитите, които си мислят, че за тях правилата не важат. Надявам се скоро да бъде окончателно приета, за да започне да се прилага час по-скоро.

По тези и други теми говорихме с Цветанка Ризова в Лице в лице по bTV.

 

 

Източник: epicenter.bg

 

 

 

 

 

Коментари

  • Ау, и няма да има от къде да се краде? ?

    10 Sep 2023 21:46ч.

    Все ще намерят откъде.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • The Man With No Name

    11 Sep 2023 1:54ч.

    Кво викаш- че девет месеца не са крали щото нямало бюджет?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи

Напиши коментар

Откажи