Георги Георгиев: Политически първокласници от ПП-ДБ доведоха СОС до невиждана криза

Георги Георгиев: Политически първокласници от ПП-ДБ доведоха СОС до невиждана криза

Следвайте "Гласове" в Телеграм

"60 дни след изборите не стигнаха на ПП-ДБ (Спаси София) да осъзнаят, че нямат мнозинство в общинския съвет. Това научихме от срещата днес, организирана от Синя София и ВМРО, на която присъстваха и представители на ПП и Спаси София."

Това написа във Фейсбук общинският съветник от ГЕРБ - СДС и бивш председател на СОС Георги Георгиев.

"Нямат никакво конкретно предложение за разблокиране на общинския съвет. Искат временен председател, но не знаят кой, искат коалиционно споразумение, но не знаят с кого. Така София не може да се управлява!", обобщи Георгиев срещата за търсене на изход от блокажа в Столичния съвет.

В СОС, който се състои от 61 общински съветници, ПП-ДБ-СС имат само 23-ма, недостатъчно за мнозинството от 31.

"Очаквахме да чуем предложения за решение, чухме още от същото досега. А ако правиш едно и също, не можеш да очакваш различен резултат.

23 е по-малко от 31, уважаеми колеги. Всеки първокласник ще ви го каже. Първокласниците в политиката обаче са опасно нещо, защото доведоха до пълен блокаж на управлението на София. Създадоха политическа криза, каквато градът ни не помни и продължават да прехвърлят отговорността. Очакването ГЕРБ да разреши кризата показва само безпомощност и страх.

Нужно е политическо лидерство. Ако не можете да го покажете, признайте го пред софиянци и спрете с оправданията", посочи Георгиев.

 

 

Коментари

  • Преди години Соколът раздаваше порциите на властта без видима власт, днес корпулентната му дясна ръка ни раздава правосъдие без съд.

    28 Дек 2023 18:59ч.

    За тези, които помнят как изглеждаше площад "Ленин" и бул. "А. Стамболийски" през 80-те години в навечерието на Нова година... http://www.dnes-bg.org БЪЧВИТЕ БЯХА НА УЛИЦАТА, ЗАЛИВАХМЕ СЕ ОТ СМЯХ… ДНЕС – КАЛНА СОФИЯ, ХОРА БЕЗ УСМИВКИ, БЕЗ НАДЕЖДА И ЕДИН ПРОСТАК, ВЪЗСЕДНАЛ ПОПИЛЯНАТА НИ ДЪРЖАВИЦА… ЧНГ ДНИ ПРЕДИ … Дни преди Нова година – къде са шатрите по „Стамболийски“, на площад „Ленин, около езерото „Ариана“?! Потропвахме из снежния град, пиехме греяна ракия и вино пред всяка палатка и се заливахме от смях. Бъчвите бяха на улицата, Снежанки и Дядомразовци бродеха навсякъде, цяла София празнуваше, черпехме се един друг, веселяхме се без да подозираме, че изпращаме завинаги свободата си… Днес – сива, кална София, хора без усмивки, без пари, без надежда и един простак, възседнал попиляната ни държавица. Дори няма сняг … Честита Нова Година, дебили!!!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Тихомир Томов

    28 Дек 2023 20:05ч.

    Странното ще е, че докато ги плюнчи боко да се договори за сглобка и там .........................................

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • аман

    29 Дек 2023 11:03ч.

    направо грозна работа

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Калина

    29 Дек 2023 14:26ч.

    Кризата не е преставала...

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи

Напиши коментар

Откажи