Генералният секретар на ООН е "ужасен" от удара по болница в Газа, който уби стотици

Генералният секретар на ООН е "ужасен" от удара по болница в Газа, който уби стотици

Генералният секретар Антонио Гутериш на ООН каза, че е "ужасен" от удара срещу болница в Газа, при който бяха убити стотици хора, предаде Ройтерс. Той допълни, че нападението на Хамас срещу Израел не може да оправдае колективното наказание на палестинците, отбелязва Франс прес.

Преди да отпътува за китайската столица, за да присъства на форума "Един пояс, един път", Гутериш заяви, че е призовал Хамас за незабавно и безусловно освобождаване на заложници, а Израел - да позволи незабавен неограничен достъп на хуманитарна помощ за Газа.

"Напълно съм наясно с дълбоките оплаквания на палестинския народ след 56 години окупация", подчерта Гутериш в реч в Пекин. "Но колкото и сериозни да са, те не могат да оправдаят терористичните актове, извършени от Хамас на 7 октомври. А тези нападения не могат да оправдаят колективното наказание на палестинците", заяви ръководителят на ООН.

Гутериш подчерта и необходимостта от насърчаване на ефективни механизми за облекчаване на дълговете на страните, участващи в програмата "Един пояс, един път", за да се избегне да затънат в непоносими дългове.

Източник: БТА

Следвайте "Гласове" в Телеграм

 

Коментари

  • д-р Косев

    18 Окт 2023 8:51ч.

    Крайно време е тази безсмислена организация да се закрие. Със спестени пари ще могат да се изхранват 200-300 милиона гладни африканци. Ако на някого му липсва дейността ѝ, то могат да програмират един чат бот периодично да разпраща съобщения до медиите с изразена загриженост, ужас, тъга или някакви други чувства, според случая.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Георги Ат.

    18 Окт 2023 9:13ч.

    Съгласен, но ако ще казваме А, да кажем и Б, освен ООН кой мислиш е следващият. ЕС? НАТО?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • тук няма как да не се съгласим с Косев

    18 Окт 2023 9:14ч.

    Причината да не закриват ООН са чисто символични и емблематични. Това е най-високият планетарен форум на който да ни демонстрират масонските знаци, гербове , земни кълбета в странна проекция, гейски дъги и разцветки... И в този НЕчовешки фарс са потопени всички представители, в т.ч. и руските. Ей вчера гледахме шокиращата снимка с Набезня, който докато говори от място, зад него се пъчи млада служителка с червено сако и огромен златен гущер на ревера ! https://glasove.com/media/2023/10/17/137838/1010x570.jpg?_=1697518980 Рептилските знаци са навсякъде в ООН. Кой разбира посланието - разбрал. Масата дебили да продължават - "Това са коспирации, Това са конспирации !"

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • д-р Психопатов

    18 Окт 2023 9:22ч.

    Война до посл.юдей, и америте едва ли ще спасят.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Подкрепям война до последния юдей, но тряба да съберем тукашната мърша и да им я изпратим добре овързана

    18 Окт 2023 11:08ч.

    Най-добре направо в Газа на Хамас

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи

Напиши коментар

Откажи