Генчовска: Няма второ френско предложение за Северна Македония

Генчовска: Няма второ френско предложение за Северна Македония

Няма второ френско предложение за Република Северна Македония, каза пред журналисти в парламента министърът на външните работи в оставка Теодора Генчовска, която снощи беше извикана на председателски съвет в Народното събрание във връзка с руската нота.

На въпрос дали е вярно, че историческите въпроси не са част от Преговорната рамка, тя обясни, че не е слушала какво е казал премиерът на Северна Македония Димитър Ковачевски.

Казах го и на изслушването в парламента, че това е пакет от три документа - Преговорна рамка, Заключение на Съвета и протокол, посочи тя.

По-рано тази вечер в кулоарите на парламента Теодора Генчовска посочи, че очаква отговорна държавна политика от Скопие. България е готова да подпише протокола, допълни тя. 

Източник: БТА

 

 

Коментари

  • Немезида Никта Ереб

    01 Юли 2022 8:27ч.

    Генчовска, отвори си ушите и чуй какво казва премиерът на РСМ. Историческите въпроси отпадат. Вашето правителство и предателският парламент (с изключение на Възраждане) продадохте българските интереси за едно потупване по рамото. А про100то Кире ще ни вкара във война. Пълен гнус! Но накрая винаги има възмездие.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Kfugugjcjcjc

    01 Юли 2022 8:39ч.

    Ама Генчовска, пиле шарено, и Макрон казва и македонците, че има промени в предложението, само ти или не си разбрала или лъжеш!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Su38

    01 Юли 2022 8:43ч.

    Генчовска може би е права. Французите хич нямат намерение да уведомят България. Политиката е "като сте били глупави да се съгласите, кой ви е крив? Ние нашата кошница си я оплетохме". Толкоз. Още преди няколко седмици повдигнах "гаранция Франция". Стана ли? Стана. Сега се гордейте, драги тролове на Генади, с достойно изпълнената задача.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи

Напиши коментар

Откажи