Генчовска: Кирил Петков е обсъждал как да се заобиколи ветото на РСМ

Генчовска: Кирил Петков е обсъждал как да се заобиколи ветото на РСМ

Пред бТВ външният министър уточни, че не е присъствала на разговори на Петков с други дипломати по темата за отпадането на ветото на РСМ, но е получила информация от европейски дипломати

Външния министър Теодора Генчовска потвърди за bTV, че наистина съществуват паметни записки за срещи на Кирил Петков с европейски дипломати по темата за Северна Македония.

Пред bTV Генчовска коментира, че записките са с гриф "поверително" и се пазят в министерството. На тези срещи е обсъждано как да се заобиколи ветото на България за Република Северна Македония.

„МВнР е перфектна институция. След всяка среща има паметна бележка със съответния гриф. Според съдържанието те имат различен гриф и когато е необходимо, могат да бъдат показани“, обясни Теодора Генчовска.

Тя уточни, че не е присъствала на разговори на Петков с други дипломати по темата за отпадането на ветото на РСМ, но е получила информация от европейски дипломати. „В наши разговори с представители на европейски институции, те са ни информирали, че има други сигнали от премиера“, каза Генчовска.

На въпрос дали има натиск за вдигане на ветото над Северна Македония, външният министър коментира, че в началото на мандата наистина се е усещал такъв.

„Външната политика не би трябвало да е зависимост от политически партии“, добави Теодора Генчовска.

Източник: БТА

 

 

 

 

Коментари

  • Схемата

    09 Юни 2022 12:23ч.

    За съж кирилчо се оказа един слабак. Без да подце познание, опит и дипломи, нека все пак изрично да подчертаем, че в посл сметка водещи са характ и моралът на личността. Задълж гарнирани с висока прир интелигентност. Кирилчо, очевидно си гледал на нац.интерес на Бг като на търг. сделка, но защо ти трябваше да оставяш навсякъде явни следи и док-ва за предателството си! Очевидно си и прост!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Най-безличният министър на външните работи

    09 Юни 2022 15:59ч.

    Най-безличният министър на външните работи в историята на България се опозорява в опитите си да наплюе политическия противник, довчерашен коалиционен партньор, по заповед на не особено умния си началник Славейко.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи

Напиши коментар

Откажи