Генчовска: Екипите на премиера водят паралелни разговори с ЕС за РСМ

Генчовска: Екипите на премиера водят паралелни разговори с ЕС за РСМ

Поредна доза скандални признания направи пред депутатите външният министър Теодора Генчовска. След като преди месец тя оповести, че България води две политики спрямо РС Македония, днес дипломат №1 заяви, че екипите на премиера продължават да саботират процеса.

Въпросът с Република Северна Македония не може да се реши до края на френското председателство на Съвета на ЕС, заяви министърът на външните работи Теодора Генчовска пред журналисти преди началото на заседание на парламентарната комисия по външна политика, помолена за коментар по темата. 

"Чухте и след коалиционния съвет, че разчитат на МВнР, както премиерът, така и началникът на кабинета на премиера. За съжаление обаче екипите на премиера продължават по различен начин да саботират процеса", каза министърът, цитирана от БТА. "Провеждат разговори с нашите партньори от ЕС, опитваме се чисто професионално да водим тези разговори, но научаваме по страничен начин, че се водят и паралелни разговори от съветници на премиера", посочи външният министър. 

На въпрос може ли премиерът да елиминира външно министерство по темата Република Северна Македония Генчовска каза, че "няма шанс външно министерство да бъде заобиколено". 

Попитана дали Министерството на външните работи трябва да изготви доклад за напредъка в отношението между двете страни, Генчовска каза, че това може да стане, ако се проведе Консултативен съвет по национална сигурност, което е в прерогативите на президента, и той поиска такъв доклад от външно министерство. Президентът е в правото си да поиска такъв доклад от всички членове на КСНС, допълни Теодора Генчовска.

 

Източник: “Епицентър”

 

Коментари

  • А защо измислената партия на измислената министъркане излезе от измислената коалиция и не сложи край на още по-измисления парламент?

    01 Юни 2022 17:04ч.

    Щото срам нямат ли?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Много умно.

    01 Юни 2022 17:36ч.

    Да излезе, та Кирчо да си назначи някой от неговите и хем да продължи да си ги върши същите магарии, хем да няма кой да разлайва кучетата. Много умно. Гениално.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • охранени охранители тип Пеевски в класическия му период

    01 Юни 2022 17:54ч.

    Щото партньорите ги натискат и шантажират и ги държат с компромати. Нямам предвид Слави, нито кръглите нули от партийката му. А тия дето ги вкараха като техен представител във властта. Па същата причина е Корнела не фърля кърпата - щото е от отбора на Баце ДеСе.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • това е матриала

    01 Юни 2022 17:11ч.

    Какво се случва в държавата на гошо гробара. Лудница. Радев,къде ги намери тези ,кой те научи, не виждаш ли,че всичко се срива. Тези не само са некомпетентни, но и прости и необразовани. Негодни са . Това не са държавници.Прости момчета ,колабират ибез това смазаната държавичка.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Кютек

    01 Юни 2022 17:24ч.

    Пускайте ги да си трошат главите. САЩ ше ги довършат преди да са довършили нас. това е идеята. Краварите с територия между 3 морета. Националните предатели в МК чакат грантове с нетърпение, Мърши са също като нас.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • teridan

    01 Юни 2022 17:30ч.

    ИТН имат ли някакво обяснение защо още са в тази коалиция, след като т. нар. им "партньори" в управлението действат зад гърба им? Нали говореха нещо за почтеност, от която никога нямало да отстъпят, пък е непочтено да участваш в такъв вид непрозрачно управление.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Никакво пускане за "черни" очи,

    01 Юни 2022 17:36ч.

    Пуснем ли ги, ние ще си строшим главите, ние ще търпим последствията от това, за тях да не мислим, не са малки, за да ги надзираваме.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • А за весели черни очи

    01 Юни 2022 18:38ч.

    или за очичките на Весела Чернева може ли?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Z T.M.

    01 Юни 2022 19:07ч.

    Майцепродавци!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Кул еба

    01 Юни 2022 19:32ч.

    Кирчо е наведен яко и няма изправяне!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Няма паралелни преговори

    01 Юни 2022 22:09ч.

    Няма паралелни преговори, защото преговори води само Кирчо чрез Весела Чернева. Министърката няма капацитет за разговор на чаша кафе, какво остава за преговори. По-безлична фигура на този пост не помня.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Kiro Kanadeca

    01 Юни 2022 23:22ч.

    Хвърляй кърпата, бульо!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи

Напиши коментар

Откажи