Ген. Залужни контра на Зеленски - иска украинската армия да напусне Бахмут

Ген. Залужни контра на Зеленски - иска украинската армия да напусне Бахмут

Украинският президент Володимир Зеленски и неговият най-важен генерал Валерий Залужни са били в противоречие относно това какво да правят с Бахмут в Донецка област, пише германският вестник „Билд“.

Държавният глава и главнокомандващият Въоръжените сили на Украйна имат коренно различни мнения относно присъствието на украински защитници в този град.

Според „Билд“, позовавайки се на информация от няколко източника в украинското политическо ръководство, преди няколко седмици Залужни е препоръчал да се разгледа възможността за изтегляне от Бахмут по тактически причини.

Украински военен анализатор, който пожела да остане анонимен, каза пред вестника: „По-голямата част от войниците в Бахмут не разбират защо този град трябва да се защитава“.

"Въпреки че се твърди, че руските загуби са много по-големи, много украински войници също са загинали при самоотвержената отбрана на града. Говори се, че на този фон Залужни е настоял за възможно излизане от Бахмут на ранен етап", се казва в публикацията.

Позицията на генерала се споделя от повечето украински войници, които водят ожесточени сражения срещу окупаторите за този град.

Противниците на тази гледна точка казват, че с напускането на Бахмут подобни битки биха се случили и на други места. Целта е руснаците да не продължат напред и в същото време да им се нанесат най-тежките жертви.

Изданието цитира и аргументите на друг украински военен анализатор: "Първоначално Бахмут беше капан за руснаците, сега той се превърна в капан за нас. Ние ги убиваме в съотношение 1: 7 (за всеки убит украинец умират 7 руснаци) – това е единствената военна причина да запазим Бахмут“.

От лятото на 2022 г. руските нашественици щурмуват Бахмут, но украинските военнослужещи държат защитата на града-крепост. Отчитат се огромни загуби сред военните на Путин. По-рано президентът Володимир Зеленски каза, че украинските въоръжени сили ще останат в града толкова дълго, колкото е разумно.

Украинският президент Володимир Зеленски каза вчера, че украинските висши военни командири са му обещали да защитават Бахмут, когато ги е попитал какви са вариантите за изход от ситуацията с обсадения град.

Зеленски съобщи, че на среща с висшите военни командири той е попитал командира на регионалната групировка войски и украинския началник на генералния щаб Валерий Залужни как предлагат да се продължи с военните действия. "И двама генерали предложиха да не се изтегляме (от Бахмут), а да укрепим (нашата отбрана) там", каза украинският лидер.

 

Източници: "Билд", "Епицентър"

 

 

 

Коментари

  • Дайте малко инфо за шантажа на Пригожин и за отнети му достъп до щаба.

    07 Март 2023 11:54ч.

    Това може ли да е армия изобщо ?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Баце, по-свързано може ли? Нищо се не разбира!

    07 Март 2023 12:04ч.

    Ех, козяк, козяк, незачет! И днес, както винаги, опорките много нефелни, бе! Не може ли нещо по-друго? Верно, че за евроджендърския планктон са супер, че даже и дупер! Ма, все пак ...! А, и баценка, днес козяшки лебец нема да има за тебе! Анадънму??

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Всяка жаба...

    07 Март 2023 12:32ч.

    На Пригожин популярността му се услади и си е въобразил, че яхнал славата на бойните успехи, би могъл да съживи позападналата си политическа кариера, която цялата му медийна мощ не можа да спаси. Това няма как да се получи - времето на уличните биячи в руската политика е отминало. Наивно е, като глезено дете, да плаче по медиите за снаряден глад и т.н., след като Вагнер изразходва значително повече от редовните части. А за щаба - Пригожин изобщо не би трябвало да има достъп там. Той не военен, още по-малко щабен офицер, за да се вре в работата на военните. Той е частник, изпълняващ държавна поръчка и претенциите му за нещо повече са неуместни.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Самотният вълк

    07 Март 2023 19:47ч.

    Абе ти четеш ли Руски медии бе ? А стига със опорките на Днес ,Дневник ,Факти ,Дойче Веле и Свободна европа .А чети нещо смислено а не ми цитирай либералните фашистки медии ,дето пи тях всичко е лъжа на 100% .

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Викт

    07 Март 2023 12:32ч.

    Месомелачката в Бахмут работи добре, защо да разваляме насила нещо дето се е доказало като добре работещо. Животът на скоро мобилизиран украинец там приключва от няколко часа до няколко дни с повече късмет.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Викт-талмудо-хазар

    07 Март 2023 14:02ч.

    Такава е логиката на юдео-сатанистите. Колкото повече - толкова повече място за тях в плодородните руски земи на измислената в международен заговор изкуствена държава "Украина" - неразделна част от Русия до 1918 г. А може би Викт не е сатанист, а е просто много глупав българин? Както се казва - всеки по реда си. Днес руснаците/славяните в измислената държава "Украина"; утре поляците/славяните в Полша; в други ден - българите/славяните в България. Пълно тържество за талмудо-сатанистите и подкрепящите ги нангло-саксонци и германски нещастници (следващите)!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Самотният вълк

    07 Март 2023 19:58ч.

    Ами да само за феруари укрофаистите са загубил над 11000 хиляди войника . При положение че във града преди началото за превземането на града от Вагнер е имало гарнизон от 40000 воиници .сега са останали според най новите данни 10000 самоубиици .Натъпкани със наркотици за да не чустват страх и болка при раняването . въобще през всичките 8 сем вече девет години Украйнците със помоща на запада успяха да изградят солидна отбранителна линия във Донбас със численост от около 80 хиляди воиника . И ако Вагне успеят да превземат граяда до 15 -20 март тогава вече тази укрепена отбрана се разпада ,щото във Краматорск и Славянск няма така силна отбрана щото всички резерви са включени във отбраната на Бахмут .А след падането на тези два града освобождението на цялата Донецка област вече е въпрос на време . .

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • ПанАм

    07 Март 2023 12:33ч.

    Урките без останала армия и само с насила закарани пенсии и тийнейджъри избиха досега поне 11 милиона руснаци, свалиха 22000 самолета, потопиха 72 кораба и 6 подводници. За същото време дадоха точно 28 жертви и на един танк му била одраскана боята на предния ляв калник. И всичко това го правят докато отстъпват тактически и символично!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • тралала

    07 Март 2023 13:02ч.

    Ние иронизираме, обаче всъщност умират съвсем реални хора. Това е истинско безумие. Володя-Волдимир явно иска да се нареди до един дребен човек с малки мустачки, и нямам предвид Чаплин.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Хиляди Мильони

    07 Март 2023 13:24ч.

    Укропите даже имат специални боеприпаси! Многопосочни браунови куршуми... С един такъв барем 13-20 руснака убиват... Пък какви лопати имат... В Погребални войски

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • viva

    07 Март 2023 21:03ч.

    Не сте гледали клипове от боевете около и в Бхмут, има доста в нета. Такова чудо не съм предполагал, че може да се направи в днешно време. "Музикантите" или други в руски униформи атакуват без каквато и да е артилерийска поддръжка! Отбраната, гледам, не разполага също с кой знае каква. Знаете ли какво означава това? КАСАПНИЦА! И за двете страни, но най-вече за атакуващите.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Самотният вълк

    08 Март 2023 3:50ч.

    Абе каква артилерийска подръжка във градски условия те гони бе .Във градски условия и боеве действат само щурмови отряди обучени да превземат добре укрепени позиции във града .Ако Руската армия помагаше на музикантите със стрелби от гаубици или оръдия във града нямаше да остане нищо и камък върху камък . Затова нападателите по закон дават повече жертви от отбраняващите се . Спомни с битката за Берлин 1945 година Червената армия за да превземе града даде убити над триста хиляди жертви във това число и ранени войници . американските терористи не правят така ,те вхърлят бомби от самолетите по гражданската инфраструктора и не гледат има ли цивилни или войници ,трепят всичко наред .

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Зеленият клоун няма свое мнение,

    07 Март 2023 13:40ч.

    но явно директивата на англосаксонските му ментори е да остави да загинат колкото може повече хора - пъклен план, който води до нелечима рана и нестихваща вражда между два братски народа - руснаци и украинци.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Тя си е е*ала майката

    07 Март 2023 13:57ч.

    Залужни може да иска, ама на Клоуна не му дават...Народът проспа заробването си. Сега плаща!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Това е кървав театър

    07 Март 2023 14:13ч.

    В тази война печели единствено дяволът. Надлъгването не е от 2014 г. Надлъгването е от 12.08.2000 г., когато ЦРУ хвана Путин за двете мъди, след като същият се уплаши да потопи американската и английската ядрени пдводни лодли - мемфис и Толедо. След това мазалото започна - лъже, маже, лъже, маже - докато яйцето опря на дупето. Повече от ясно е, че не САЩ, а Путин сдържа Русия да не помете цяла Украйна. По-тъпа и бездарна СВО не мога да си представя. От всеки руски войник се искаше да обкръжи по трима украински войници. Това и Суворов не го е правил...

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Зеленски взе жизненоважно решение

    07 Март 2023 14:45ч.

    Украйна ще настъпва на запад..

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Много жертви но ...

    07 Март 2023 14:56ч.

    Абе толкова много руснаци загинаха досега ,че украинци не останаха в Украйна!! Обучението, оръжието, тактиката и стратегиите доставени и давани на великата украинска армия от обединеният запад е толкова висококачествено, че в скоро време ще се търсят заселници за тази страна!!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Вече влизат заселници!

    07 Март 2023 15:08ч.

    Поляците официално имат равни права, включително избирателни, с украинците на територията на Украйна - имам предвид територията, окупирана от киевската клоунско-зеленска хунта и все още засега неосвободена!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Поляците не ги знам къде имат права, но ги очаква пети раздел

    07 Март 2023 17:45ч.

    В Европа винаги е по-спокойно, когато няма Полша, чрез която да ръчкат англоезичните.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Самотният вълк

    07 Март 2023 20:05ч.

    За съдбата на Полша ми напомня началото на ВСВ ,1 ви септемри 1939 година и как цялото Полско правителство избяга във Англия и остави Полският народ да се бие сам срещу Хитлер .И сега така ще стане Хиената на европаще бъде убита и от нейната територия и помен няма да остане .

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • 007

    07 Март 2023 16:41ч.

    Ако хохлите имат 10-пъти по-малко оръдейна мощ, как точно загиват 7 руснаци, срещу 1 хохландец? По-скоро е точно обратното, останалото е пропаганда, лъжи, фантазии и мокри сънища.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Украино, Украино!

    08 Март 2023 6:10ч.

    Сърди се на Ленин, че те създаде!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Ние ги убиваме в съотношение 1: 7

    08 Март 2023 8:31ч.

    Ха-ха-ха ! И как го постигате БЕЗ МУНИЦИИ и с ПРЕКЪСНАТИ ПЪТИЩА ЗА СНАБДЯВАНЕ и извоз на ранените ? Може би именно ВСУ са въоръжени с лопати, и с тях убиват по 7 руснака на един хохол...

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи

Напиши коментар

Откажи