Ген. Мили: Украинската контраофанзива не се е провалила, но пътят към победата е много дълъг

Ген. Мили: Украинската контраофанзива не се е провалила, но пътят към победата е много дълъг

Украинската контраофанзива не се е провалила, заяви най-висшият американски военен, генерал Марк Мили, председател на Обединения комитет на началник-щабовете на американските сили. Той обаче допълни, че пътят към окончателна победа на Киев в конфликта е все още много дълъг, предаде Франс прес. Тези коментари генералът направи в интервю, излъчено днес.

Украйна започна контраофанзивата си през юни, за да си върне териториите, окупирани от Русия.

"Знам, че някои наблюдатели твърдят, че тази офанзива се е провалила. Тя не се е провалила", заяви Мили в интервюто за Си Ен Ен относно украинската контраофанзива.

"Тази офанзива, въпреки че е бавна, по-бавна от предвиденото, си остава постоянна", допълни той и заяви, че украинците разполагат все още със значима ударна сила.

Генералът все пак заключи, че "ще трябва много време", за да се постигне целта на украинския президент Володимир Зеленски "да изгони всички руснаци от страната си".

Зеленски ще посети Белия дом в четвъртък, на 21 септември, за нови разговори с президента на САЩ Джо Байдън относно подкрепата за Киев срещу руската инвазия.

Това пътуване идва в момент, в който Конгресът на САЩ дебатира нова военна помощ на стойност 24 милиарда долара за Киев. Зеленски ще посети и Конгреса за срещи с лидерите на демократите и на републиканците там. 

Източник: БТА

Следвайте "Гласове" в Телеграм

 

Коментари

  • Влизам

    18 Sep 2023 11:23ч.

    Само да коментирам факта, че статията до момента са я прочели 5 човека, и никой не коментира. Явно на тукашните читатели не им се занимава с безумните глупости които ръсят разни политически ангажирани генерали. Не си струват труда да се чете и коментира.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • baba Pena

    18 Sep 2023 11:30ч.

    Почакайте да се събудят козарите. Тогава тук ще кипи от див възторг. Ще има много обещания и предсказания кога укрите ще влязат в Москва.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Пепек Скокни

    18 Sep 2023 11:39ч.

    Мее, хоп!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Ретранслатора

    18 Sep 2023 11:42ч.

    Всъщност ген.Мили се оправдава. Все пак Пентагона е един от гарантите за успех в този конфликт!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Аха!

    18 Sep 2023 14:50ч.

    Хамериканците настъпват на едни и същи гребла за кой ли път? Препоръчвам този филм Война в Корее https://www.youtube.com/watch?v=Q1S_k_46bAk Едно към едно с това, което се случва в Украина! Всъщност в Украина наблюдаваме Корея 2:0. Затова все по-често се чуват гласове за корейски сценарий. Едва ли руснаците ще го позволят отново! Филмът е уникален - жестоката истина за това, което се е случило. Между другото ненапразно Сталин си отива преди приключване на войната!!! /Какво ли още крият руснаците???/

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Омраз

    18 Sep 2023 12:01ч.

    Мили ми, неМилли, пътят за победата ви минава през Марс, така че яхвайте ракетите си и се изнасяйте натам! И нека да е в едната посока без право на връщане, за да я има Земята.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Миуи Ваниуи

    18 Sep 2023 12:07ч.

    Украинската контраофанзива не се е провалила, тя е съвсем продънена и бере душа.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Миуи Дебиуи

    18 Sep 2023 12:17ч.

    Пътят към победата е много дълъг: чак до отвъд Ламанша. Но Россията ще го премине, има боен опит с дългите победни пътища.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Милчо

    18 Sep 2023 12:09ч.

    Най-висшият американски генерал, който воюва с Русия изглежда се надява да пролее не само украинска, но и друга чужда кръв в бъдеще. Мръсните им ръчички се протягат и към другите близки държави. Жълтопаветниците са съгласни.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Случаен

    18 Sep 2023 12:16ч.

    "...пътят към победата е много дълъг" - А ще я доживеем ли?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Омуртаг

    18 Sep 2023 12:17ч.

    Генерала по добре да ни осведоми за Руските ударни сили. Да не се изненадат когато земята замръзне и тези сили тръгнат напред. Всъщнодт така наречената офанзива все още съществува само в пропагандните сънища на нейните създатели.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • А знаем, ген.Мили, че ще е дълга, мистър Фридман ни е уведомил още преди 8 години

    18 Sep 2023 13:35ч.

    Джордж Фридман през 2015 г.: Обединени Русия и Германия са единствената заплаха за САЩ и Украйна ще ни послужи това да не се случи! .......... Ще продължи дълго войната докато Германия не се разори напълно, а оттам и ЕС - след което САЩ ще има за граници Русия и така ОЩЕ 100 ГОДИНИ все война. Нали господа Мили и Фридман, такава е задачата поставена ... от кого?! ... и още ...

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Джордж Фридман: Целта на военноморската стратегия на САЩ в Украйна е блокиране на Черно море!

    18 Sep 2023 13:43ч.

    Ама разбира се бе, де що има свободно трябва да се блокира - война след война. Задава се и голяма война в Близкия Изток. Счепкват Армения и Азербайджан чрез анклава Нагорни Карабах. И ето вече САЩ провежда военно учение с Армения. А пък Израел зарежда с оръжие Азербайджан. Според анализатора Владимир Киреев - "За Израел и САЩ войната е изключително необходима, тя може да създаде проблеми за всички противници на Вашингтон и Тел Авив в региона." ..... Срам за цивилизованото човечество! .... https://pogled.info/svetoven/azerbaidzhan-i-armeniya-zapochna-se-stana-yasno-zashto-izrael-iznasya-orazhiya-v-baku.160510

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • rusnak

    18 Sep 2023 13:49ч.

    Според американски експерти, с тези темпове укросвинете могат да стигнат до Азовско море след 14 години, което също е смешно, защото тогава и запада няма да го има.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • бурятмонгол

    18 Sep 2023 13:52ч.

    За коментар искам да припомня, че само преди около месец Мили обяви, че Украйна ВЕЧЕ е спечелила войната с Русия...

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи

Напиши коментар

Откажи