Ген. Марк Мили: Украинските военни са добре подготвени и знаят какво правят

Ген. Марк Мили: Украинските военни са добре подготвени и знаят какво правят

Председателят на Обединения комитет на началник-щабовете на САЩ генерал Марк Мили заяви, че боевете в Украйна са се засилили, но предупреди да не се правят генерални изводи за развитието на ситуацията всеки ден, предаде Асошиейтед прес.

"Има активност в цялата окупирана от Русия Украйна и боевете малко се засилиха", каза Мили в ексклузивно интервю за Асошиейтед прес, дадено на американското гробище в Нормандия, Франция, където са погребани близо 9400 войници, загинали преди 79 години по време на съюзническата инвазия на 6 юни 1944 г.

Ген. Мили заяви, че Украйна трябва да обяви официално дали нейната контранастъпателна кампания е започнала, но според него украинските войски са готови за тази битка. 

"По наша преценка украинските военни са добре подготвени за каквото и да решат да правят - да влязат в настъпление или да се бият в отбрана", каза той. "Те са добре подготвени", подчерта Мили. Но той също така предупреди, че с течение на времето бойните действия ще се променят.

"Подобно на битката за Нормандия или всяка друга голяма битка, военните действия са с плюсове и минуси", каза Мили. "Ще има дни, в които ще се наблюдава голяма активност, и ще има дни, в които може да се наблюдава много малка активност. Ще има настъпателни действия и отбранителни действия. Така че това ще бъде битка с променлива интензивност  за доста дълъг период от време", предупреди той.

Източник: БТА

Следвайте "Гласове" в Телеграм

 

Коментари

  • rusnak

    07 Юни 2023 12:36ч.

    Особено как да умират.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • За това за ТРИ ДНИ загубиха

    07 Юни 2023 12:39ч.

    Загубите на хохлите са както следва : 3715 убити, унищожени са 52 танка , 128 бронирани машини, 231 автомобила, 5 самолета и два вертолета !!!Всияко това за ТРИ ДНИ !!! Слава Кокаине, тараканом слава и АМИН !!! Министърът на отбраната Сергей Шойгу, цитиран от световните издания съобщи, че общо 71 военнослужещи са загинали в общата групировка на войските при отблъскване на противниковото настъпление“, а още 210 руски военнослужещи са били ранени. Освен това руските въоръжени сили са претърпели загуби в техника, 15 танка, девет бойни машини на пехотата, два автомобила и девет оръдия на руската армия, уточнява Шойгу.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Още един преброител

    07 Юни 2023 13:15ч.

    На украински трупове. Иначе правим походи за мир и не искаме България да изнася оръжия за Украйна.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Втори преброител

    07 Юни 2023 13:25ч.

    Какво повикало - такова се обадило! От 2014 до 2022 г. укронацистите избиваха мирните жители на Донбас. Сега Робърт Кенеди-младши съобщи за 350 хиляди ликвидирани укронацисти!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Някой си

    07 Юни 2023 13:46ч.

    Да, правим походи за мир. Но когато другата страна не желае мир, и трошим зъбите и това е. Набийте си това в кухите кратуни. И помнете " На зла крушка, зъл прът".

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • bodar4uk

    07 Юни 2023 13:22ч.

    Украинцине са много добре подготвени от Нато за терористични акции - да стрелят като изоглавени по Заес, по Каховското водохранилище, по амонячния тръбопровод и всякакви други тръбопроводи и т.н. до амин, и от безсилно умопомрачение да стрелят по цивилни обекти. Нали трябва да се докажат, че са достойни англоевросекси последователи малоумници!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Александрова

    07 Юни 2023 13:45ч.

    Най-голям терорист в света са САЩ: Виетнам, Сирия, Ирак... и колко черно-цветни революции... Манталитет на робовладелческа държава.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • >>>

    07 Юни 2023 13:33ч.

    Съдейки по фактите, ако на това му се вика "подготвени", украсите вече са погребани. Но това е нормално, като се има предвид "компетентната" западнаЛА помощ...

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • nan

    07 Юни 2023 13:44ч.

    не знам какъв трябва да си, за да пропуснеш 27 млн. жертви в СССР и 22 млн. в Китай и да хленчиш и превъзнасяш "прословутия" десант в Нормандия.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Йово

    07 Юни 2023 13:49ч.

    как какъв - трябва да си расистка англо-саксонска измет!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Самарин

    07 Юни 2023 15:11ч.

    Марк Мили,стяга ти шапката аланкоолу,затова не мислиш както трябва.Американски кучета,стойте с във вшият кучкарник.Гадове,какво търсите под носа на Русия в Украйна,отдавношната провинция на РФ?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи

Напиши коментар

Откажи