Гечев пред пленума на БСП: Президентството премина всякакви граници в атаките срещу Нинова

Гечев пред пленума на БСП: Президентството премина всякакви граници в атаките срещу Нинова

Атаките срещу Нинова са атаки срещу партията. Не може главният секретар да пуска фалшиви документи. Изключително остро изказване направи днес пред пленума на БСП депутатът проф. Румен Гечев.

"Президентската институция премина всякакви граници.Атаките срещу Нинова са атаки срещу партията. Не може главният секретар да пуска фалшиви документи. Ако не бяхме ние, те щяха да играят карти в село Труд", каза Гечев, визирайки родното село на президентския съветник Копринков, където с президента Раадев са прекарвали дълги години заедно.

Припомняме вчера секретарят на президента Димитър Стоянов се опита с документ-менте да "удари" министъра на икономиката в оставка Корнелия Нинова. Той показа във Фейсбук факсимиле на четири реда текст, които трябваше да внушат, че България изнася оръжие за Украйна.

Стоянов е копирал част от страница, на която личат думите: "Крайна дестинация на изделията, променя от Ислямска Република Афганистан на Република Украйна".

В посочения от президентския секретар пасаж обаче никъде няма думата "оръжие".Няма подпис, няма печат, няма адресат, няма подател,  няма дата - няма никакви атрибути на документ. 

Освен това в текста става въпрос за Министерство на икономиката, което съществуваше до съставянето на правителството на Кирил Петков.

За просветените е известно, че от 13 август м.г. талибаните в Кабул са анулирали всички разрешителни за оръжие - нито внасят, нито изнасят. 

Приложеното към текста на Димитър Стоянов факсимиле всъщност е снимано от екран на компютър и с нищо не удостоверява, че това е фактически документ.

Продължението на скандала бе завършено Явор Божанков с негов пост в социалните мрежи, който разкрива фалшификацията на Димитър Стоянов: Публикувал е няколко реда текст и внушава, че се изнася оръжие от Афганистан за Украйна.

Но не е обърнал внимание, че в документа пише „Министерство на икономиката“. Т.е. документът е от служебния кабинет на Радев. Защото министерството, което Нинова оглавява се преименува на „Министерство на икономиката и индустрията“.

Ако не беше злонамерен, можеше да попита и шефа на ДАНС (назначава се от президента) какви сделки има. В комисията по оръжия присъстват двама представители на ДАНС, тоест двама представители на президента. Те първи проверяват и подписват сделките.
Днес президентът заяви, че К. Петков опитал да стреля по него, но уцелил Нинова. Стоянов и той опита да стреля.

 В опитите си да стрелят обаче, улучват само обикновения българин, който чака повишаването на доходите си.

 Улучват и българската военна индустрия, която спазва всички международни конвенции и договори, но става жертва на политическо поведение, което вече граничи с неприкрита злоба.”

Ясно, че това е хибридна атака на президенството срещу министър Нинова, което пътвърждава и изказването на проф. Гечев.

 

Източник: epicenter.bg

 

 

 

Коментари

  • Гечев: България помага на Полша и Чехия!

    26 Юни 2022 17:11ч.

    Страни с огромна индустрия, машиностроене, металолеене, автомобилостроене и какво ли не още в тази област, чакат помощ от България? Наркомански простотии на хората около Нинова, Калоян и онзи смехотворец ръкомахащия Рошкев. Професор Гечев, жалък си.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Айайай

    26 Юни 2022 17:43ч.

    Колко време стана вече, бесепарския тумор не спира да се жалва. Ама горките, за оплакване сте беее. Въй!!!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Гечев, хората помнят

    26 Юни 2022 18:00ч.

    мръсния ви номер с хиперинфлацията, дето нулира и стойността, и дълговете на държавните предприятия, та да си ги разпределите за без пари. И сега рециклиран, си пак във вихъра си.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • чичо скрудж

    26 Юни 2022 18:45ч.

    гечев "икономиста" и божанко хасковското селянче, в другия парламент ще гледате отвън и ще точите лиги, ама на......

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • thenewone

    26 Юни 2022 19:11ч.

    "Атаките срещу Нинова са атаки срещу партията. ". Ay! Въх! Ами атаките срещу президента тогаз, кво са?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • "Ако не бяхме ние, те щяха да играят карти в село Труд"

    26 Юни 2022 19:11ч.

    Аааалоуууууу, градския! Забрави ли га у Червен бряг се ка§вахте на тополата да гледате лятни кино без пари - за един пробит долар! Пази си "съгражданката" от Крушовица Врачанско. Егати и червената аристокрация... Ей тия лакоми дребнобуржоазни селски дирници унищожиха социализма като идея.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи

Напиши коментар

Откажи