"Газпром" започна да информира клиентите си за новата сделка за плащане на газа с рубли

"Газпром" започна да информира клиентите си за новата сделка за плащане на газа с рубли

Песков: Русия няма да спре газа за Европа, ако купувачите не потвърдят още днес плащането в рубли

"Газпром" обяви в петък, че е изпратил официални известия до европейски клиенти с подробности за новата процедура по отношение на закупуването на руски газ с рубли.

"Разплащанията за доставка на руски газ за износ ще се извършват в съответствие с правилата на Руската федерация“, подчертаха от компанията.

По-рано днес енергийният гигант "Газпром" съобщи, че износът му на природен газ се е увеличил за 9 европейски страни на годишна база, по-специално за Италия, Полша, Гърция, България, Хърватия, както и за Турция. Компанията също така отбеляза, че производството на газ остава на приблизително същото ниво като през първите три месеца на 2021 г.

Междувременно говорителят на Кремъл Дмитрий Песков потвърди, че Русия няма да прекрати доставките на газ за Европа, ако купувачите не потвърдят плащането в рубли още днес.

"Плащането на доставките, които се извършват в момента, не трябва да се извършва днес, а трябва да се извърши в края на втората половина на месеца, април или дори началото на май“, каза Песков на пресконференция на фона на съмнения, че Москва ще отмени доставките на газ поради липса на потвърждение от страна на клиентите за плащането в рубли.


Източник: БНР

 

 

 

Коментари

  • Дзопино

    01 Апр 2022 14:53ч.

    Дали е вярно не знам, но ако е вярно на някои пушек ще им излезе от ушите: " Пока что официально озвучили согласие покупать российский газ по новой схеме - Болгария, Молдавия и Словакия. "

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Mwfrnr

    04 Юни 2022 14:15ч.

    buy plaquenil 400mg pill - <a href="https://baricitinib.store/">purchase baricitinib online</a> buy baricitinib 2mg online cheap

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Lokrgd

    13 Юни 2022 20:33ч.

    order generic tadalafil - <a href="https://edtadalsfil.com/">cheap tadalafil for sale</a> best viagra sites online

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Ipblzm

    25 Юни 2022 3:40ч.

    cost flexeril - <a href="https://rketorolac.com/">toradol ca</a> buy inderal 20mg

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Дзопино

    01 Апр 2022 15:28ч.

    И да се уточни - нова сделка няма - има нова сметка която е в евро но е в несанкционирана руска банка. Когато парите се обърнат в рубли от тази банка на руския пазар тогава и се счита че газът е закупен. Всички доволни .

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Мутра

    01 Апр 2022 17:05ч.

    Всичко е за да се избият комплексите на джуджето, че е император на нещо си. Всъщност до края на април плащания в рубли няма да има.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • задунајска уфсъ с евразијски манталитет

    01 Апр 2022 18:50ч.

    написах го в резјуме и го изтрихте, сега го прочетете по-подробно https://e-vestnik.bg/35649/gazovata-shema-na-putin-poveche-politicheska-otkolkoto-ikonomicheska/

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи

Напиши коментар

Откажи