"Газпром" отчита "засядане" в Украйна на газ, предназначен за Молдова

"Газпром" отчита "засядане" в Украйна на газ, предназначен за Молдова

Следвайте "Гласове" в Телеграм.

"Газпром" отчита "засядане" в Украйна на руски газ, който трябваше да бъде доставен в Молдова, и от 28 ноември ще започне да намалява подаването на газ за транзит през Украйна, ако транзитният дисбаланс се запази. Това се казва в съобщение на холдинга, предаде ТАСС.

"Газпром" отчита засядане в Украйна на руския газ, предназначен за доставка до молдовските потребители по договор с компанията "Молдовагаз". Обемът на газа, подаван от "Газпром" на газоизмервателна станция "Суджа" за транзит до Молдова през територията на Украйна, превишава физическият обем, подаван на границата на Украйна с Молдова.

На 21 ноември "Молдовагаз" съгласно договора е платила на "Газпром" част от доставките за ноември. Обемът на фактически доставения руски газ, спрямо който е нарушено плащането на текущите доставки, през ноември, е 24,945 млн. куб метра. Общият обем на газа, заседнал на украинска територия, е 52,52 млн. куб метра", се посочва в съобщението.

Ако се запази дисбалансът в транзита през Украйна до потребителите в Молдова, на 28 ноември в 10:00 часа "Газпром" ще започне да намалява подаването на газ на станция "Суджа" за транзит през Украйна в обем на неполучените дневни доставки, подчертава холдингът.

След публикуването на предупреждението цената на газа в Европа се повиши с 2,2 на сто на лондонската борса ICE. Декемврийските фючърси на хъба TTF в Нидерландия поскъпнаха со 1282 долара за 1000 куб метра или 120,595 евро за мегаватчас.

Източник: БТА

 

 

Коментари

  • Бигот

    22 Ное 2022 15:21ч.

    Не може да бъде :)

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Естет

    22 Ное 2022 15:27ч.

    Голем праз.Ние си ползваме американски втечнен.... :)

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Схемата

    22 Ное 2022 15:32ч.

    Това е илюстрация на процеса на увеличаване на ефективността на стопанските и финансовите процеси. У. едновременно фактурират за едно и също количество: 1. транзитна такса и; 2. открадват го! Още преди историята за Крим, У. периодично изнадаше в състояние да не може да си плати газа, въпреки далеч по-ниската цена в сравнение с България. И тогава беше същото, намаляване на подаването, после кражби, после влизане в клинч и после излизане по някакъв неясен начит от ситуацията ... до следващия път. Понеже в онзи период времето не стигаше да се интересуваме пряко от У., това беше една от сигналните лампи, че тази страна е дълбоко увредена (несравнимо повече дори от нас). Буквално гръмогласно се излъчваха сигнали: за нищо не ставаме, но елате господа, осиновете ни, пък може да ви бъдем полезни и да свършим някоя (мръсна) работа!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Не крадат, а конфискуват активи

    22 Ное 2022 15:48ч.

    Да не останете с погрешно впечатление! Това не е кражба от дажбата на братска Молдова, управлявана от готината и подкрепяща Мая. Това е конфискация на империалистически активи.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Не, не, не крадат

    22 Ное 2022 15:52ч.

    Даже и не конфискуват активите, само малко ги замразяват. Затова са и позаседнали - от студа газът е станал по-инертен.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Маймуната Дарвин

    22 Ное 2022 15:53ч.

    Все едно евре й воюват от руска и украйнска страна ! Трепат се. Колят се. Разстрелват предали се НО алъш-вуриша не спира нито за ден !! Газ, нефт, транспортни такси, комисионни. Войната Z като Zион !

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • ЗИП

    22 Ное 2022 15:59ч.

    А на нас защо трябва да ни дреме кфо става в в неква туземна територия дет се колят некфи белокожи ? Сърбайте си ракията и не се връзвайте на политиците, които искат да ви убедят, че тва ви засяга за да си играят с емоциите ви... :)

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Ти що се чувстваш задължен да ни осведомиш за нихилизма си?

    22 Ное 2022 16:30ч.

    Не си давай този труд. Нас не ни интересуват обърканите ти мисли.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи

Напиши коментар

Откажи