"Галъп": ГЕРБ увеличава преднината си пред "ПП - ДБ", "Възраждане" са трети

"Галъп": ГЕРБ увеличава преднината си пред "ПП - ДБ", "Възраждане" са трети

Следвайте "Гласове" в Телеграм

Ако днес се проведат предсрочни парламентарни избори, ГЕРБ ще ги спечели убедително. Преднината на партията пред втората политическа сила - "Продължаваме промяната - Демократична България", е около 7 процентни пункта. Това показват данните от проучване на "Галъп". Изследването е проведено от 29 февруари до 8 март и е по поръчка на БНТ. То обхваща 810 пълнолетни българи, като е проведено чрез интервю "лице в лице" с таблети.

Социологията на "Алфа рисърч" като инструмент на PR-а

Ако изборите за Народно събрание бяха сега, резултатите биха били следните: ГЕРБ-СДС биха взели 26,4% от подадените за партия, коалиция или кандидат гласове, ПП-ДБ – 19,6%, „Възраждане“ – 14,8%, ДПС – 14,7%, БСП – 10,6%, ИТН – 5,1%. Останалите гласове щяха се разпределят между различни други по-малки формации.

Данните са от изследване на „Галъп интернешънъл болкан“,проведено за БНТ. Изследването обхваща 810 пълнолетни българи в представителна извадка и е проведено чрез интервю „лице в лице“ с таблети.

Декларативната сигурност на гласуване в евентуални парламентарни избори е 35,4%. От всички заявили гласуване, 3,1% казват, че ще гласуват с „Не подкрепям никого“.

Сред трите основни институции на политическото представителство и власт у нас с най-високо одобрение е президентската: с 39,5% доверие, при 43,9% недоверие. Доверието в правителството е 15,1%, а недоверието – 75,2%, а парламентът е с 12,2% доверие, при 80,2% недоверие.

Доверието в основните политически фигури на централната власт също показва челна позиция на Румен Радев, а доверието спрямо основните партийни лидери е пропорционално на подкрепата за партиите им.

Доверието в Мария Габриел е 24,9% , а недоверието – 52%. 16,9 на сто имат доверие на Николай Денков, а 67,5% нямат доверие. Доверието в председателя на Народното събрание Росен Желязков е 14,2%, а недоверието е 56,9%.

Изследването е проведено за БНТ между 29 февруари и 8 март 2024 г. сред 810 души по метода „лице в лице“ с таблети. Извадката е представителна за пълнолетното население на страната. Максималното стандартно отклонение е ±3.5% при 50-процентните дялове. 1% от цялата извадка е равен на около 54 хиляди души.

Източници: Дневник, "Труд"

 

 

 

Коментари

  • Дивергент

    15 Март 2024 10:44ч.

    Това означава, че Възраждане са първа политическа партия. Другите са коалиции от коалиции от коалиции от по групи от по 10-20 000 маргинализирани симпатизанти-сектанти, бъдещи арестанти.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Пропаганда на ПЕНТАГОНА

    15 Март 2024 10:49ч.

    Мор за поробените.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Колкото гласовете отчитат в изборните резултати, толкоз и проучвания правят. Просто се анонсират числата, които се смятат за подходящи за следващите избори

    15 Март 2024 10:46ч.

    Както не познавам никой гласуващ, така и не познавам никой анкетиран на такова проучване. Вятър и мъгла.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Кой кум,кой сват...

    15 Март 2024 10:49ч.

    На евроизборите ще се види горе-долу кой кум,кой сват,кой на булката брат.Не гласувайте с машините та ПепеДебетата да ви откраднат гласа.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • >>>

    15 Март 2024 10:55ч.

    През последните дни, ни заливат с такава стъкмистика... Някой изобщо връзва ли се вече на тези откровени манипулации? Ясно е, че всичко това се тиражира с единствената цел да се заблуди за пореден път плебса, че няма нужда от нови избори, защото, видите ли, щяло да е същото... А това е грандиозна лъжа! Но както е казал мъдро самият Ейбрахам Линкълн - "Можеш да лъжеш целия народ за известно време. Можеш да лъжеш част от народа през цялото време. Но не можеш да лъжеш целия народ през цялото време."...

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Опак човек

    15 Март 2024 14:04ч.

    За съжаление, както стъкмяват социологическите проучвания, така нагласяват и изборните резултати. Но Възраждане не просто партия, това е и народно движение. Възраждане беше първо. После и други започнаха да го имитират.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Червен, та морав

    15 Март 2024 10:56ч.

    Всяка махленска магазинерка в бакалията има повече доверие от Ниновица. Тя е трета отзад напред и първа в бавното и садистично убиване на БСП.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Наблюдател

    15 Март 2024 10:59ч.

    Не виждам разликата. Дали са ГЕРБ или ПП няма разлика, защото са американски подлоги. Само едно не разбирам: Още колко трябва да се влоши живота на българите за да прогледнат.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • И какъв чутовен подвиг трябва да сторят българите, за да отчетеш, че наблюдаваш проглеждане?

    15 Март 2024 11:09ч.

    Средната възраст по официални статистики надхвърли 45 години и продължава да расте. Средната възраст на постоянно живеещите в страната пет (или по-малко) милиона вероятно е към 50 г. Не стават революции в такива общества.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Наблюдател

    15 Март 2024 11:21ч.

    Не става дума за революция, а за гласуване. Тези над 50 годишни знаят как се живееше по време на социализма и как се живее сега. Изглежда, че българите са мазохисти и склонни на самоунищожение.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Не гласуват, за да не ги правят на улави

    15 Март 2024 11:37ч.

    Хората не вярват в така наречената "демокрация" и с право. Българина епидермално усеща кое какво е. По време на "пандемията" автоматично се заформи черен пазар за сертификати за ваксинираност, а не черен пазар за ваксини. Точно пък живелите при социализма много добре знаят какво е това нещо държава и виждат, че евроамериканския протекторат, имитиращ пета българска държава не отговаря по никой начин на тяхната представа за държава. Отделно, очеизвадно че изборите не просто се фалшифицират, те на практика не се провеждат. Данните от избирателните секции никой не ги гледа, като плюнчат молива за изборните резултати. От десетилетия властта се реди отвън, при това все по-явно. Защо да си губи човек времето през почивния ден? Само за да легитимира системата от имитации, зад която се крие местен криминалитет, курдисан там от глобалния криминалитет? Ще изчакаме и тая кална вода да се оттече, без да газим в нея без изрична необходимост. А участието в "изборите" е шляпане в калта.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • thenewone

    15 Март 2024 15:11ч.

    "Само за да легитимира системата от имитации". Тя си е легитимирана. Има си всички подписи и печати.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Точен

    15 Март 2024 11:18ч.

    "Изследването" е проведено сред 800 подбрани активисти на ГРОБ, ПП-ДБ и ДПС ))

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Мечо

    15 Март 2024 11:28ч.

    Наистина ли идиоти,които гласуват за ПП и ДБ ?! Това не може да бъде представителна част от животворното все още население по тези земи!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Кронос

    15 Март 2024 11:50ч.

    Възраждане ще направят самостоятелно правителство, а мисирките и "агенциите" още ще правят изследвания в, които Гепи и ППЛГДБ водят.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Анелия

    15 Март 2024 11:52ч.

    ПП-ДБ малко по малко отиват където им е мястото - в миманса.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • гадост

    15 Март 2024 12:02ч.

    Пак си пробутват превкисналите манджи цоциолозите. Не вярвам даже и на буква от това и де що видя хора, ще агитирам да не се гласува за такива спуснати сводки с квоти от посолствата. Не се излагайте и вие да им влизате в матрицата, направо кълвете на гола кука пак.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Иван

    15 Март 2024 12:08ч.

    Откъде ДПС имат толкова проценти ,а Възраждане спред мен са втора сила

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • гост

    15 Март 2024 12:09ч.

    направо да ги помита

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Мишо

    15 Март 2024 12:10ч.

    Кои са тези малоумници които ще гласуват за ПП ,ДБ

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Планът

    15 Март 2024 12:16ч.

    В мирни и относително спокойни времена започва неизбежно процесът на окопаване, конфигуриране, диво въртене на хищни очи, и ... гниене. Типологията на вида е такава. В нашия случай имаше допълнителен фактор - смяна на системата и започване от "нулата"! Страстта за богатство накара хората да полудеят. Държавата България беше брутално размазана! Нееднократно е било казвано и обяснявано, както примерно от години го прави Росен Миленов, https://www.youtube.com/watch?v=MmHOebPEIJw (това е едно по-актуално повторение), но визираните грабители вече дори не обръщат внимание - тотално игнориране или най-много презрително просъскване: Маргинал! Прокурори, съдии, служби? Пфуу! Вече никой не може да се оправи с това! Някои си мислят, че "идването на руснаците" би било някакъв "шанс"! И да дойдат, те също ще играят с тях! Западните "партньори" ни гледат безучастно и се подсмихват: Е, знаем ги нещата! Преди век-два и ние имахме звездния си миг, пък после понаредихме уж къщичката. И тези ще се наиграят, пък после ще се кротнат, краденето ще придобие търпими форми и размери, доколкото големият поток е правилно насочен. Въпросът сега е обаче: има ли го това историческо време??! Голяма лъжица е туй, неко се си се върнем у нас! Голямата "енигма" - защо герб се държи на върха? Това прилича на пълно слабоумие и кретения! Съмненията отдавна са разбутани и е пределно ясно, че това са бандити! С какво едни бандити са по-добри от други такива. Причините са поне три групи: корист, страх, лъжа! В групата на користта витае предположение, че парсата се дели в рамките на пирамида с малко по-широка основа. Дава се масовост. Е, явлението мръсно, но някак масовостта го тушира! Страхът също е интересно основание - той има много лица и проявления. Традиционните са ясни. Чудя се, дали в по-семплите индивиди на подсъзнателно ниво не се възпроизвежда ужас и паника, че при това обществено състояние, общественият взрив и/или разпад е неизбежен, но здравата ръка и масовата група, ще удържат нещата поне малко по-дълго. Третата група причини - лъжовните не са чак толкова интересни. Обичайното - пропаганда, промиване на мозъците на лабилните, купуване на гласове и всевъзможни измами ... от битово равнище, през социология, до изборен процес и съдебен контрол. Спокойно, нещата следват естественото русло и се развиват по план!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • malart

    15 Март 2024 12:20ч.

    Не са важни гласуващите, а кой прави ала бала

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Мунчо

    15 Март 2024 12:31ч.

    На тия не им ли омръзна едно и също, проблякъл се Илия и пак в тия! Ето започва се подработка на овцете!! Внимайте за кого гласувате на евроизборите, Урсулинка е ЕНП, ПЕС подкрепят истанбулската конференция!! Какво ще правим ние мунчовците, гласувайте за бъдещето на децата и внуците си!!! Възраждане, ИТН не са в тези еврогейски партии!! Ще започнат да им викат простаци, бруталници и др., пак ли за комбината умни и красиви и какво направиха те!!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Мечо Кух

    15 Март 2024 13:28ч.

    Това означава, че ГЕРБ (+ патерица Възраждане) заедно с ДПС (+ патерица ИТН) ще ви управляват дорде сте живи. Съответно ще има още един цял мандат Сглобка (иначе намагнитване) и ако Дони доживее next year, в БГ ППДБ милионерите (и трима милиардери) next spring по островите....

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • игри на тронове

    15 Март 2024 14:48ч.

    Урсула в истерия, на конгреса на Европейската народна партия, 07.03.2024 - "Алтернатива за Германия, Национален Сбор и Възраждане искат да откраднат бъдещето на Европа". Мечо Кух

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Дебнещ

    15 Март 2024 15:21ч.

    Справедливо е прага за влизане в парламента да е променлив. Колкото партии в коалицията толкова по 4 %. Не помня в коя държава е така.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • дядо ви ванго

    15 Март 2024 15:51ч.

    А бре Арвард си е арвард , арни момчета учили завършили и сега никой не мож се мери с них по айдуштината освен гербаджиите .

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • баку мехмедов и сие

    15 Март 2024 16:18ч.

    сглобката е аут от парламента и отива на парад с дървени дрехи в орландовци

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Пацо

    18 Март 2024 20:40ч.

    Ако ДБ и ПП продължат в тоя дух, скоро ще са след Възраждане, а до няколко месеца и ще изпаднат от класациите

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи

Напиши коментар

Откажи