"Галъп": 78,1% от българите са против още оръжия за Украйна, 71,9% са против еврото

"Галъп": 78,1% от българите са против още оръжия за Украйна, 71,9% са против еврото

20,0% са "за", "против" са 78,1%, когато става дума за интензифициране на военна помощ към Украйна. Данните не са изненадващи и по отношение на сроковете за приемане на еврото. 21,4% са за забързване, но 71,9% са против България да бърза с въвеждането. Това са част от резултатите на последното проучване на "Галъп", чиито резултати бяха оповестени днес.

Следвайте "Гласове" в Телеграм

Създаденото правителство се приема като неизбежна опция, макар и с много критики и без ясни очаквания на фона на по-скоро положителни възприятия за периода на служебните правителства. Това е един от изводите от бърз сондаж от независимата програма на "Галъп интернешънъл болкан", проведен между 14 и 19 юли сред 802 души чрез телефонно интервю. Допитването е представително за пълнолетното население на страната, а социолозите отбелязват, че такива сондажи са добри за изграждане на хипотези в динамична среда и показват какви са обществените инстинкти.

Други изводи от допитването са, че правителството събира очаквания за бюджет, който да е едновременно стабилен и социален. По невралгичните геополитически въпроси на деня обаче липсва попътен вятър.

Очаквания и оценки

Първите действия на новото правителство явно се четат като известно успокоение, ако се съди по данните, посочват от "Галъп". 45,9% засвидетелстват оптимизъм за предстоящата работа, а 43,3% са песимисти. На практика равните нива на оптимизъм и песимизъм в българските условия са нелош старт.

Дистанцията на времето пък дава общо взето положителна оценка на служебните правителства от последните години: 52,9% са тези, които дават положителна оценка, а 35,7% - отрицателна. Останалите не могат преценят. Може би затова и се наблюдава естествена реакция срещу идеите за премахване на служебните правителства от конституцията (60,9% показват такъв инстинкт срещу 29,4%).

Тук роля явно играе и относително по-високата на фона на останалите политици в страната популярност на президента Радев. Вероятно затова и 59,4% не приемат мнението, че той защитава руски, а не български, интерес, а 31,1% го приемат. Останалите се колебаят, допълват от центъра за обществени и политически изследвания и проучвания.   

Надпреварата на мнения

"Лабораторната" проверка на отношение към набрали популярност твърдения не показва изненади. Като че ли ГЕРБ не са толкова потърпевши от "сглобката", колкото ПП и ДБ. Популярните твърдения, че двете страни на практика са излъгали избирателите си, като са се събрали, срещат автоматично съгласие, но в случая на ГЕРБ стойностите са по-смекчени: 53,6% споделят мнението, че ГЕРБ за измамили избирателите си, срещу 63,9% смятащи същото за ПП-ДБ.

Набралото гражданственост твърдение за външен натиск също среща автоматично приемане: 49,4% срещу 33,7% са тези, които приемат рефрена "натиск от американското посолство". Факт е обаче, че българите ясно признават, че настоящото правителство може да не е най-доброто, но това е била единствената смислена възможност - 62,7% приемат това мнение, а 32,8% не го приемат.

Оказва се, че в най-голяма степен - 23,2% трудно се формира мнение по отношение на назначението на Борислав Сарафов за изпълняващ длъжността главен прокурор. 15,9% са съгласни, че това назначение е добро, докато 60,9% не споделят това мнение, което до голяма степен може да се отдаде и на сравнително ниските нива на доверие в съдебната система като цяло.

Мнозинство от 64,2% пък е съгласно, че кандидати за местните избори не трябва да имат близки, свързани с бившата Държавна сигурност. 29,6% не са съгласни с твърдението. Останалите не могат да преценят.

Трудните решения пред страната

20,0% са "за", "против" са 78,1%, когато става дума за интензифициране на военна помощ към Украйна. Данните не са изненадващи и по отношение на сроковете за приемане на еврото. 21,4% са за забързване, но 71,9% са против България да бърза с въвеждането. Подобни данни са очаквани на фона на досегашната изследователска практика. Те показват необходимостта от решително по-активна информационна и убеждаваща кампания.

В същото време обаче на въпрос какъв да е приоритетът на бюджета, като че ли не се забелязва очакванията силно изразен социален инстинкт за сметка на всичко друго. 45,1% са привлечени от социални акценти в бюджета, но дори повече - 49,0% - по-скоро споделят идеята за финансовата стабилност на странатакато приоритет. Двете мнения не си противоречат, но експериментът с противопоставянето им показва какъв приоритет дават българите.

По отношение на въпроса за Северна Македония обаче в България явно няма две мнения - в тази тема трудно се припознава каквато и да била идея, че европейският път на Скопие може да е решение на двустранните ни спорове. Очаква се преди всичко решаване на споровете, преди Скопие да получи европейски път.

От "Галъп" уточняват, че максималното стандартно отклонение в проучването е ±3.5% при 50-процентните дялове. 1% от цялата извадка е равен на около 54 хиляди души.

 

 

Коментари

  • Такива са и процентите за излизане от ЕС и НАТО

    21 Юли 2023 20:50ч.

    Страната ни е поробена.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Галъп": 78,1% от българите са против още оръжия за Украйна, 71,9% са против еврото

    21 Юли 2023 21:21ч.

    Изводът: Управляващите са против българите.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Референдум ли? Какво е това референдум?

    21 Юли 2023 21:29ч.

    Никой не ни пита, нито за влизане в ЕС, нито за НАТО, нито за влизане в Еврозоната, нито за оръжията за Украйна. А когато ни попитаха за АЕЦ Белене, направиха се че не са ни питали. В момента в който ги изберем и те вече са против нас. За това не бива да ги избираме. Никакви избори повече! Видя се, че каквото с правителство, такова е и без него.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • “не могат да преценят”

    21 Юли 2023 21:39ч.

    Във всяко социологическо изследване има една внушителна група от такива които “не могат да преценят”. Те са моите любимци! Имам и още едни любимци. Това са тия, които ден преди изборите, “още не са решили” за кого да гласуват. Те ме кефят най-много! Светът е пълен с идиоти, но за зла участ доста голяма част от тях живеят в България.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • твърде показателно

    21 Юли 2023 22:00ч.

    Това изследване показва, че с парите на американските фондации могат да се купят само медии и политици (прехранват се няколко хиляди души), народът няма как да бъде купен. В момента, в който нещата се обърнат (въпрос навреме), ще ми е много забавно да гледам и слушам какво говорят купените продажници.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Кирил

    22 Юли 2023 0:20ч.

    Не знам как по вражата БТВ пуснаха това изследване?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Гост

    22 Юли 2023 1:00ч.

    Не е лошо президентът да разкаже нещо за ала-балистиката от подслушаното в ПП-ДБ. Помним как ни разправяше за Кирил Петков. Помним и поздравите на Байдън за президента и Кирил Петков(тогава световно неизвестен продавач на изсушено кисело мляко).

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Have

    22 Юли 2023 11:30ч.

    А кой ги избира тези управляващи? Марсиянците ли? Щото българинът на масата пред ракийката и салатката е на едно мнение, ама гласува по друг начин.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Have

    22 Юли 2023 11:30ч.

    А кой ги избира тези управляващи? Марсиянците ли? Щото българинът на масата пред ракийката и салатката е на едно мнение, ама гласува по друг начин.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Haho

    22 Юли 2023 11:31ч.

    А кой ги избира тези управляващи? Марсиянците ли? Щото българинът на масата пред ракийката и салатката е на едно мнение, ама гласува по друг начин.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • UPDATE и/или INSERT INTO, тези команди на езика SQL я вършат тази работа по избори, не гласуващите. Всичко се случва на един сървър, на който има един кон, с който се прави ала-бала

    22 Юли 2023 12:30ч.

    Не се опитвайте да внушавате, че съществува такова нещо като демокрация, особено по тия земи.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Само ХАХО- вците си мислят/ а могат ли да мислят!?/

    22 Юли 2023 17:12ч.

    че българският народ избирал някого си

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • джони инглиш

    21 Юли 2023 20:51ч.

    Същото е и за подкрепата за Русия 90% за Русия 10 % евроатлантически платени джендъри. Това е пряко доказателство за нелигитинмоста и престъпния характер на правителството. Жирафа и молеца са пълни неадеквяатници. Дъррият лумпен Тагарев е официален престъпник, безродник и Българоубиец. Този противен индивид е позор за родината и трябва да завърши точно като идолите си - Дучето и Хитлер

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Ето, че българите не са глупави

    21 Юли 2023 20:52ч.

    Но … по някаква причина, гласуването не им се отдава.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Стига с това гласуване бе. Няма връзка между случващото се в избирателните секции и състава на парламента. Вчера ти обявиха резултатите за следващите избори за съгласуване между който трябва

    21 Юли 2023 20:57ч.

    Няма избори никъде, където управляват САЩ. И в САЩ няма вече.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Коментиращият по-горе го е казал

    21 Юли 2023 20:59ч.

    Гласуването е ала-бала. Не го ли разбрахте особено с тези избори, където Киро си го каза черно на бяло?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Ала бала

    21 Юли 2023 22:12ч.

    Само Вие ли не чухте Записа?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Интересно що ваш

    21 Юли 2023 22:53ч.

    Копейкин нито един път не оспори изборите, а кротко си строи третото крило на вилата, строена с партийната субсидия от балъци като вас тука.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Ти не реви на чужда сватба, ами организирай евакуацията на семейството си от България докато можеш

    22 Юли 2023 12:32ч.

    Че времето напредва.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Почти са стигнали 80%

    21 Юли 2023 20:55ч.

    ония дебилните по Иво Христов, а генерално влизат в групата на малкия, но изключително прост народ.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Така ли, компрадорино-българянин, предателю безродник?

    21 Юли 2023 20:58ч.

    Благодарим за сведението. Айде сега да изнесеш жълтопаветното си дупенце в посока към "Дневник", при другите българомразци.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Чакам първо небългаромразците

    21 Юли 2023 21:20ч.

    да се изнесете по брега на Дунав и там да си чакате "братушките"

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • топ 10

    21 Юли 2023 21:02ч.

    Едно управление, което излиза уж от името на световната демокрация, не трябва да се бои от всенароден референдум относно еврото. Но когато властта се упражнява от назначенци на транснационални корпорации и чужди посолства, тогава управлението няма право да се самонарича "демокрация", защото е най-жежка диктатура.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Българският народ не е цъфнал ментално, но !

    21 Юли 2023 21:08ч.

    Абсурд 20 % да са кръгли идиоти ! Реално да са 3-4 % , колкото е жълто-паветната сган джендери, и реститутите по "Витошка".

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Не са кръгли идиоти, добре платени са

    22 Юли 2023 17:17ч.

    а кръглите идиоти - дори и те разбраха кой ги " управлява" и защо.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Не е верно

    21 Юли 2023 21:13ч.

    Повече са...над 90% са...галъп ряпа да ядат...кво евро.. след 1г няма да има ес..

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • ////

    21 Юли 2023 22:18ч.

    Досрамяло ги е да пишат 60%, а реалните 90% са много, затова 70.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • И оръжие за Украйна ще дадем,

    21 Юли 2023 21:17ч.

    и еврото ще приемем. Всуе се морите!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Смотан си

    22 Юли 2023 19:39ч.

    Ще, ама надали?!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Костов

    21 Юли 2023 21:20ч.

    Много съм изненадан от високия процент отхвърлящи еврото. Вероятно пропагандата как всичко е поскъпне ужасно след въвеждането му е попаднала на благодатна почва.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • дано не си бившият минпред

    21 Юли 2023 21:30ч.

    А няма ли да поскъпне? Да не би да изпитваш някакви илюзии, особено в навечерието на ирационални събития в световен мащаб? Или вярваш в твърдата ръка на държавата да се загрижи за българите, а не по директива - само за украинците?! Ти може и да си романтичен наивника, ала здравият български дух никой не може да го заблуди с празни приказки.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • евро-фетишизмът тия дни - отходен отпадък, загърнат в целофан

    21 Юли 2023 21:36ч.

    Не само всичко ще поскъпне, ами фактически цените ще останат същите, само че в евро, а заплати и спестявания в лева изведнъж ще се окажат двойно по-ниски. Такава политика спрямо собствения народ, дори само като план, а не реализация, е най-подло и цинично намерение да ограбиш народа си, и то във време на абсолютна международна несигурност, поставяйки се в услуга на най-мрачните агенти на чуждестранния капитал. За други, по-романтични аспекти на национално унижение пък изобщо няма какво да говорим...

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Да чуем УС на БНБ

    22 Юли 2023 3:07ч.

    Статия на ''Труд'' от 4.11.22 "Готвят ни катастрофа и това трябва да се каже публично'' за всички, които ''разбират'' от всичко.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Каква пропаганда, неграмотен идиот! Нямаш мозък или за теб лично е изгодно? Не и за България! Пфу! Махай се в прекрасния западен свят да си живееш “ щастливо”! Давай!

    22 Юли 2023 19:42ч.

    И не се връщай!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Не съм изненадан

    21 Юли 2023 21:37ч.

    Щом 70% от българите са под прага на бедност за чий им е евро. Няма да станат по богати.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • old_beggar

    21 Юли 2023 21:50ч.

    „демокрация“ по европейски: френският президент същевременно е и монарх (на княжество Андора), и Франция уж е член на еврозоната, но емитира колониални франкове за туземците в нейните „задморски владения“...

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Ретранслатора

    21 Юли 2023 21:53ч.

    М-даа! Явно 80% от българите ще фигурират в "Миротворец"!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Който и италианец

    21 Юли 2023 21:56ч.

    да попитате ще ви каже,че приемането на еврото са обеднели два пъти...

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • А в Роzzия богатеят

    21 Юли 2023 21:58ч.

    с всеки изминат ден, трупат купчини православни рубли.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • айде да млъкнеш

    21 Юли 2023 22:10ч.

    Остави болната си фиксация Розия бе, тъпанар, пиши по темата. Пак ли искате да ни измамите? Няма да ви мине номера, търгаши на тютюн и плът човешка такива...

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Вие сте измамени по рождение

    21 Юли 2023 22:15ч.

    и кълвете постоянно руските червеи.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Това беше много отдавна

    21 Юли 2023 22:51ч.

    Питай някой хърватин. А най добре някой унгарец с 26 % инфлация при средна за еврозоната 8,8 %.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • еврогейтак

    21 Юли 2023 23:00ч.

    Не ни пробутвай тия удобно скалъпени опорки на юдообкома с числата за инфлацията при Орбан. Нали знаеш, че 80% (свестните) не им вярват, защото са като лъжата Буча и сума ти други лъжи.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • А ти кълвеш

    22 Юли 2023 0:23ч.

    На европедалските комари ,глисти и папатаци ,дето скоро ще ти ги сервират към храната под формата на брашно .така че твоят скапан англосаксонски съюз е във продоволствена криза и се чуди вече какво да предлага на такива глупаци като теб .Та ти кълвеш на куките на содомитите от ес ,а не българският народ .

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Уф, как не разбрахте че едно е да бистриш политиката

    21 Юли 2023 22:01ч.

    а съвсем друго да познаваш себе си и околните и оттам да си наясно как да си успешен в живота между тях. Това обяснява защо българите не са глупави, а същевременно са бедни и последни във всичко, освен в смъртността. Много други народи не са такива дървени философи, но не са такива крайни индивидуалисти, осъзнават интересите си като общност и намират начин да ги защитят.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • В Дания как можаха да направят референдум за еврото

    21 Юли 2023 22:07ч.

    а в ОК пък с референдум направо напуснах ЕС. В ОК въобще нямат дори конституция, но парламентът не посмя да ги спира, защото знаят че ще ма спонтанни протести, не от платени жълтопаветни дрисни катов София.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • комизмът на евроидиотите

    21 Юли 2023 22:12ч.

    И какво стратегическо виждаш за националното ни оцеляване от приемането на еврото, обясни ни го с няколко свестни думи, та да стане дебат?!...

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Много други народи

    21 Юли 2023 22:26ч.

    Не са бедни, защото нямаше разграбване на националното богатство от шепа ДС-“комунета” за употреба единствено от тях. За фондовете-не ни ли се струва, че на моменти асфалтецът е много тъничък и че къщите за гости не приеха никакви гости, по тази тема (за фондовете) делата ще са в хиляди томове някой ден, както и за “приватизацията”.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Референдумът за еврото дава избор

    22 Юли 2023 0:32ч.

    а кое ще бъде избрано, никой не знае предварително. Важно е да има такъв избор и това трябва да бъде отстоявано от всеки, без значение за какво е. Това е разликата между демокрация и партизанщина, именно тя се губи в България. Всеки българин се смята за толкова много прав, че може да отнеме правото на другия българин да има различно мнение от него. За съжаление най-вече лидерите дават тон в подобно мислене. А в случая на Дания спечелиха привържениците на кроната, но както обясних това не е цел, това е резултат на демокрацията.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • БПФ

    21 Юли 2023 22:07ч.

    Тоест очевидно е, че настоящият парламент и правителството ПОГАЗВАТ волята на суверена, който те са избрани да представляват. Тогава народът има пълното право да им иска оставката и ако те са нагли и не я подадат, да ги свали с масови протести, ако трябва и със сила !!! ДА СЕ ИЗПРАВИМ - И ТЕ ЩЕ ПАДНАТ !!!!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Таогава

    21 Юли 2023 22:16ч.

    логично е близо 80% -те да изметат това продажно правителство! Да се разкарат магарев, простото и кокорчо, цялата долна измет!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • АБЕ ДОКОГА ЩЕ ГИ ТРАЕМ ТИЯ БЕ???!!!!

    21 Юли 2023 22:31ч.

    ????????

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • съд за всички крадци и мъчители на българите

    21 Юли 2023 22:44ч.

    Престъпници и небългари ни управляват и хич не им дреме какво мислят българите. За това и тези и онези преди за нищо важно не са се допитали до мнението на суверена, а работят за чужди интереси и естествено за свои. Всички във властта стават милионери и мултимилионери за 0 време, а някои станаха и милиардери. Стотици милиарди на българите бяха откраднати и сега си правят каквото искат и ни се подиграват в усилията си да оцеляваме

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Василева

    22 Юли 2023 2:12ч.

    Тези които се подиграват са 1 избирателите на ппдб 2 избирателите на герб и 3то негласувалото мнозинство. Последното е отвратено и това е разбираемо. Но просто се чудя на тях....засега цивилизования начин за управление на една държава са изборите. Всичко е част от една и съща борба на видовете древна като човека и с неумолими закони като в природата. Тази 3та група се отказват от това свешенно право?! А по голямата част от тях са средната статистика.....те не са Доган или Домусчиев или некой бос от мафията....Те катадневно изпитват всичко на гърба си.....безнаказонастта по пътищата, жалката и разпадаща се инфраструктура на 20тина км извън София и най вече корупцията и пълното подчинение на безгръбначните видове взели властта....както се казва с малко но може би завинаги.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Слава Богу - Иво Христов се е объркал

    21 Юли 2023 23:07ч.

    Само 20% са дебилите в България, а не 80. Мисля дори, че са още по-малко от 20% - някои са икономически, пряко или корпоративно, обвързани със западната (перверзна) система и я поддържат по принуда.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • На стара коза яре

    21 Юли 2023 23:08ч.

    Вчера завърших с боядисването на верандата. Днес правих за удоволствие малко кисели краставички и моркови( от градината).Бе ми кеф.Утре ще чистя колата (една от многото ) че ще бъда в сервиза да сменят масло и да прегледат нещо ако излезе за ремонт (откакто е кола нищо няма за смяна-14 години).Имам и още за боядисване.А на ЕС, на уСрайна, на колонията (особено на колонията и тъпите им политици )- Майната им. Ама бомби, ама глад и погром -майната и на тая насрана Колония!Ама Варна щяла да яде ракети? Много добре!Всяко поколение да си носи кръста.Фашисткото поколение е добре малко кръв, погребения, осакатени!Така ще им дойде акъла в задниците, щото явно е там.На 49 избягах и не съжалявам -мръсна гадна колония!Да живее НРБ от преди 1989.За нея съм се клел и за тия вярно и безкористно служех. Не като тоя Боклук и Предател Магарев/ Тагарев. Проклет да е той и всички като него!Поздрави от Майора!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Мимето

    21 Юли 2023 23:42ч.

    Оставам с впечатление, че у българите има нещо ненормално. Не одобряват базовите политики на това правителство, но над 50 на сто от тях смятат, че трябва да го има, за да има правителство. Като селска мома - не го ща, щот мъ тормози, ама съм с него, да не говорят хората, че съм разведена.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • ужасТ

    21 Юли 2023 23:50ч.

    Ама как може така, аз си мислех че с баянето на цвитанка оризова от телевизора ще ни 'образоват'

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Кирил

    22 Юли 2023 0:11ч.

    Искам да питам при тези показатели в анкетите кого точно представлява "българското правителсто" което все говори от името на народа. 80 % са против помощ за Украйна, правителството бърза да даде всичко на Украйна. То българско или американско правителство е ? 71% не искат към момента еврото ,"българското правителство" насила ще го вкара и не иска провеждането на законен и задължителен референдум.. В чии интерес?Не на българският народ. За времето от идването на правителството Долче и Габана съм отвратен от всички техни действия.Тия са като луди да изпълняват чужди поръчки.Нищо не съм чул за решаването на болните за обществото ни въпроси. Само точки, и точки и точки в парламента за Украйна и въоръжение и за "руска" пропаганда" .Мизерници!Най-отвратителното правителство за последните 33 години. Имаше , крадливи, корумпирани, идиоти на такива предатели на българските интереси никога не е имало. Тия са срам за българския народ .Като национални предатели ще останат в историята.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Иво МОЧА-та и Оги Жабата

    22 Юли 2023 1:32ч.

    За разлика от тези почти 80% прости българи, ние - агент Ивайло и агент Академика, искаме да дадем още оръжие, да приемем еврото, а още по-добре - направо долара, а също да свалим президента-русофил, защото нашият президент е Зеленски. Искаме също на пилона в Рожен да се вее украинското знаме, а БСП и Възраждане да бъдат забранени като фашистки партии. И тъй като ние от бившата ДС трябва да се подкрепяме до гроб, подкрепяме с цялото си сърце, чедото на нашите бивши работодатели за кмет на София. Майната му и на Православието, и на българите в Македония, майната и и на самата България.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • https://youtu.be/L0E30pPztI0

    22 Юли 2023 2:26ч.

    Какво евро, какви пет лева. След няколко години няма да има нито евро, нито Европейски съюз. Гледайте и слушайте внимателно. И не съм руски трол (само за протокола).

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Хм, резултатите предизвикват някои въпроси

    22 Юли 2023 12:17ч.

    Изключително малкият процент на колебаещите се, при положение, че интересите на мнозинството българи се разпростират от ежедневното до реалити предаванията и сериалите. Що се отнася до въпроса за помощта за Украйна, не е ясно доколко русофилството е било определящо и доколко онова байтошовско “да се наведем, докато мине вихрушката”, стара българска черта впрочем.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи

Напиши коментар

Откажи