Гълъб Донев: Върнахме центъра за вземане на решения там, където му е мястото – в България

Гълъб Донев: Върнахме центъра за вземане на решения там, където му е мястото – в България

Ние върнахме центъра за вземането на решенията там, където е неговото място – в България. Това заяви премиерът Гълъб Динев по време на извънредно заседание на Министерския съвет, но което служебният кабинет представя доклад за резултатите от работа си в периода 3 февруари - 5 юни.

„Отчетът на втория ни мандат като служебно правителство съвпада с момента на връщане на изпълнен втори мандат за съставяне на правителство, излъчено от Народното събрание. Може би до края на отговорностите ни като временна власт остават плюс-минус 24 часа. Когато обявих, че сме готови за втория сезон на политическия „Сървайвър“, не очаквах да се стигне до такава изобретателност на изпитанията. Въпреки всичко, сме на финала. Бяха изтощителни десет месеца", каза премиерът.

„В последните дни всички говорят за държавата. Мислете за хората, те са държавата. Не мачкайте и не пречупвайте хората, този модел на отношения вече не работи. Политическата арогантност е демоде и е безполезна“, отбеляза още Донев. 

По думите му правителството държи отчетът за работата на кабинета да бъде приет на заседание на Министерския съвет, защото изпълнителната власт, избрана или назначена, дължи отчет за начина, по който е употребявала мандата да управлява. 

Гълъб Донев поясни, че отчетът е изготвен въз основа на приоритетите на правителството – да организира и проведе честни и свободни избори за Народно събрание, да подкрепя покупателната способност на българските граждани, да се бори срещу обедняването, да подкрепя социално уязвимите, да се стимулира привличането на инвестиции и други. Той допълни още темите за сигурността, сред които опазване на националната граница от незаконно преминаване, както и противодействието на престъпността и корупцията. 

„Изборите за Народно събрание, проведени през април тази година, преминаха спокойно и прозрачно, в съответствие със закона. Съществени нарушения не бяха констатирани. Гражданите изразиха свободно своите политически предпочитания. МВР се справи успешно с явлението купуване на гласове. В хода на кампанията и в деня на изборите бяха получени общо 813 сигнала за нарушения на изборното законодателство и на изборните права на гражданите“, отчете служебният премиер. 

Донев допълни, че тогава са образувани 151 наказателни производства, а резултатите от проведените акции са е потвърдили ролята на превенцията. 

Източник: БТА

Следвайте "Гласове" в Телеграм

 

Коментари

 • джо гладника

  05 Юни 2023 13:40ч.

  затова некои особи бързат да го върнат където му е мястото на тоя пусти център. пак в България, да не си помислите нещо! в софия, на улица "козяк".

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Гълъб Донев: Върнахме центъра за вземане на решения там, където му е мястото – в България

  05 Юни 2023 13:56ч.

  Ми, да, то Козяк нали е още е в България?

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Пинион

  05 Юни 2023 14:17ч.

  Само не мога да разбера как може да те кръстят гълъб?!?! Ей туй ми обяснете!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Робеспиер Гълъбов

  05 Юни 2023 14:47ч.

  Че що да не може? И лебед може, и мисирек, и кокош...

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Румен Мустафа Радев

  05 Юни 2023 15:08ч.

  Проф. Иван Илчев: Да, управляват ни нищожества!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • ///

  05 Юни 2023 17:22ч.

  Е трябваше да се каже нещо тежкарско. Можеше и да е по-зле.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи

Напиши коментар

Откажи