Гълъб Донев: Няма как един човек да държи кодовете на машините и да манипулира вота

Гълъб Донев: Няма как един човек да държи кодовете на машините и да манипулира вота

Следвайте "Гласове" в Телеграм.

Няма как един човек от политическа партия да държи кодовете на машините и да манипулира вота. Това заяви пред журналисти в кулоарите на парламента служебният премиер Гълъб Донев, съобщава БТА.  „Това, което служебното правителство и Централната избирателна комисия направиха, беше да гарантират прозрачност, честност и демократичност на изборите. Тези прословути кодове на машините бяха достъпни за всички политически партии, които заявят желание и се запишат да присъстват на отварянето на кодовете“, коментира още премиерът. 

Донев подчерта, че темата с машинния вот е техническа и сложна, но увери, че Централната избирателна комисия е провела процеса публично, прозрачно и в присъствието на медиите. 

Служебният премиер коментира, че няма представа защо прокуратурата се е самосезирала по медийни публикации и твърдения за манипулации на предходните избори и допълни, че това е част от нейната компетентност. 

На въпрос от журналисти дали е готов да продължи да бъде служебен премиер, ако настоящото Народното събрание не успее да сформира редовно правителство, Гълъб Донев отговори, че вярва в „разума и отговорността“ на парламента да обедини усилия около сформирането на мнозинство. 

„Служебното правителство работи и ще работи дотогава, докато бъде избрано редовно правителство. Ако този парламент не успее да сформира редовно правителство и бъде разпуснат, думата ще бъде на президента, който да определи следващия министър-председател и състав на Министерския съвет, който да продължи с управлението на страната“, каза още той. 

По темата за възможността страната ни да изнася продуктите, получени от суров петрол, внесен от Русия, Донев подчерта, че все още се очаква становището на Европейската комисия. 

Източник: БТА

 

 

Коментари

  • съждител

    29 Ное 2022 15:03ч.

    Гълъбе, в грешка си! Тук, във форума при нас има един, който през смартфона си, дори без да има необходимост от кодове, влиза първо в Информационно обслужване ЕАД, после в ЦИК и реди резултати от избори. Опичай си акъла, ей!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • съждител

    29 Ное 2022 15:58ч.

    Да, при машините се явяват отделни елементи, които карат широката общественост да се чувства неуверена, защото не е в състояние да прозре и да се увери в коректността на всеки един елемент и стадий от гласуването. В конкретния случай на България, машините са МНОГО УДАЧНА ОПЦИЯ! Въпрос на развитие на обществения КУЛТУРЕН ПРОЦЕС и ниво на ОБЩЕСТВЕНИЯ МОРАЛ! Който реве срещу тях, той пее в отбора на лъжците и бандити от гепса и сарая, в отбора на ниновистката секта! Вие рушите националните устои, руинирате съзнанието на хората. Поръчвате отново кебапчета и бира с/у глас и фото. Поръчвате пари в брой, на ръка с/у глас и фото. Поръчвате корпоративен натиск с/у глас и фото. Поръчвате упражняване на насилие в/у хора от отделни общности и по-малки населени муста за да гласуват правилно и да удостоверят. Поръчвате местни феодали и дерибеи да се гаврят със съдбите на хората. Поръчвате да има по хиляди "гласове" в една урна в Турция. Поръчвате броят на гласовете от Турция вълшебно да се удвои! Поръчвате десеткратно преправяни протоколи от хора, които трудно пишат, а аритметиката е недостижимо постижение! Поръчвате грозна корупция! Поръчвате мъкнене на чували и висене с дни в областни секции. Поръчвате пълна мизерия! Защото посявайки отрицанието и неверието, едноврменно с това отлагате за неопределено бъдеще и превръщането на България в относително модерна страна. Всичко е свързано с всичко!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Непрозрачност

    29 Ное 2022 16:04ч.

    Разбирам, че не му се занимава на човека с разследване и противодействие на тази далавера. Но е абсолютно сигурно, че има как да се манипулират машините, било то с магични ключове, с флашки или дистанционно. А изходният код на машините който се предоставя на партиите е парлама. Има възможност да се инжектира допълнителен код след това. Някой анализира ли кода в машините в края на изборния ден??

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • j.jelevban

    29 Ное 2022 16:14ч.

    Защитата на т.н. машинен вот е единствено и само от личности които по някакъв начин са облажени от държавната власт.Има СВЕТОВНА ПРАКТИКА за проверка на сигурноста на електронни програмируеми системи.Нека се гарантира непрекосновеноста на желаещите да пробият системата.Наградата ще се намери кой да я даде.Пита се;Ще има ли осъдени за опорочения избор?Прокуратурата ще покани ли желаещи да демонстрират?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • съждител

    29 Ное 2022 16:20ч.

    Напълно в твой стил - само подхвърляния и мръснишки внушения, но аргументи и доводи НЯМАШ! Вместо да правиш високопарни заявления - дай мотивирано становище по десетината изброени от мен доказани негативни явления, които трайно съпътстват хартиеното гласуване в България.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • j.jelevban

    29 Ное 2022 16:20ч.

    Само невежи твърдят че машините са не манипулируеми.Преди 20 и повече години разтреляха като куче доцент от МЕИ ВАРНА.Беше се изхитрил да манипулира игралните автомати дистанционно.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • съждител

    29 Ное 2022 16:26ч.

    Желев, имам и една друга неприятна новина за теб! Пишеш лошо, като като някакъв случаен човек, който има само спорадичен и необичаен контакт с писмената реч. Купи си един вестник и започни да изследваш правилата. Всеки може да допусне грешка, но при теб е ЕПИДЕМИЯ! След препинателен знак, а също и след края на изречение, по правило се поставя интервал. Твоите постинги са един претрупани, неясни и трудно четими главоблъсканици, където всичко е зелепено заедно. На теб сигурно са ти ясни, но иначе тормозиш аудиторията, която въобще не го заслужава!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • j.jelevban

    29 Ное 2022 19:43ч.

    Ти /а си ти защото имаш много никове/ през живота си не си написал и един ред кодове/програми.Дори нямаш елементарна представа как става.Но коментираш.Че дори и съдиш.Е сгреши човека.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • съждител

    30 Ное 2022 0:00ч.

    А пък на теб ти личи, че нямаш обичайни рефлекси за социално общуване. Дори и кодове вероятно не пишеш, но може да опитваш, а това въздейства разрушително. Въобразяваш си, че можеш да пишеш текст и това е в състояние да ти замени по някакъв начин липсващите контакти. Въобразяваш си, че когато започна да ес заяждаш с мен, това просто ще ти се размине! Е, човекът беше сгрешен! Затова сега ще имаш шанса да бъдеш бит при всеки удобен сллучай! И никога не забравяй, че не аз започнах! Ти го направи! Няма шанс да ти обърна другата буза. Ти започна това със социопатията си! Имаш добри изгледи да получиш каквото ти се полага! Истината е, че с нищо не си ми интересен, дори сходните възгледи по разни въпроси давиш в драматична илитератщина. Не понасям претенциозни неграмотници! Заради всичко това имам едно още по-добро предложение за теб. Приеми го, защото следващите ще са по-лоши! Аз не се интересувам от теб и желая като първа обция да те ИГНОРИРАМ НАПЪЛНО, НО ПРИ УСЛОВИЕ ЧЕ И ТИ ПРЯКО И ИНДИРЕКТНО ЗАБРАВИШ ЗА МЕН. И не ми хитрей! Имаме ли сделка?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • j.jelevban

    30 Ное 2022 3:22ч.

    Доста се смях.Казах ти-обърка човека.Първият вирус го написах на ПЕРФОКАРТИ.Сега наясно ли си с кого си се захванал?Няма сделка!Но не воювам с теб или с когото и да е.Не се и опитвам да налагам мнение.Само споделям моето.В едно си прав.Почти 24ч съм прикован към компа.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Сабрутко Сабрутев от сабрутчетата на киро и кокоро

    29 Ное 2022 16:55ч.

    И гълъба се литна да защитава другото радево пиле - киро. Тогава какво предлага киро на Нинова и Свиленски срещу отказ от бюлетината? Какъв код ще им даде? Каква е истЕната, казано по кировски?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • съждител

    29 Ное 2022 17:21ч.

    Предложението на киро е неразгадаемо и практически лишено от смисъл при наличната информация. Тази одисея с Нинова и Свиленски има някакво рационално обяснение, но не е задължително да успеем с влизането в подробностите. Киро е мошеник и негодяй! В конкретния случай м/у него и мен има някакво техническо съвпадение на мненията, но това не трябва да заблуждава никого. Велева го е обрисувала добре в съседната статия. Да си взема чемоданите и да заминава за Канада, тук не ни трябва. Не познавам действителните му мотиви за защита на машините, не ме и интересуват!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Уилт

    29 Ное 2022 20:05ч.

    вЕрвамЕ ти.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • "ако България има повече министри като Кирил Петков, щеше да изглежда по-друг начин".

    29 Ное 2022 20:10ч.

    Сега "кодгейт" ще замести доверието както в машините, така и в урните.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи

Напиши коментар

Откажи