Гълъб Донев: Надявам се кабинетът "Габровски" да бъде избран и час по-скоро да има правителство

Гълъб Донев: Надявам се кабинетът "Габровски" да бъде избран и час по-скоро да има правителство

Следвайте "Гласове" в Телеграм

От повече от два месеца изразявам искреното си желание да има редовно избрано правителство. Надявам се проектокабинетът на проф. Габровски да бъде подкрепен. Това са подбрани професионалисти в своите сфери. Редовният кабинет ще преведе България през кризите. Това заяви служебният премиер Гълъб Донев пред журналисти във вторник. Той присъства на шестото издание на международния форум "Битката за талантите". 

По думите му правителството не може да се намесва в определянето цената на газа, но са направени открити, прозрачни и предвидими процедури. "Видяхте, че от над 460 лева за август-септември тарифата падна до 140 лева. Повишението, което се предлага сега, е съобразено с търговската конюктура, в рамките, в които бизнесът в България казва, че това е поносима цена за него. Въпреки всичко, цената у нас е най-ниската в Европа", посочи той.

Според премиера са осигурени количествата газ, необходими за българския бизнес и домакинства. "Дори имаме излишъци, които се търгуват на газов хъб "Балкан". На срещата на президентите на България и Турция се е обсъждала доставка на газ от южната ни съседка", каза още Донев.

Той коментира и протестите на пътни строители. "Ако днес се окаже последният ми работен ден като премиер, бих казал на служителите на АПИ, че имат право на това. Направен е анализ, има големи диспропорции и дисбалансите са се задълбочавали с години. Не може едно служебно правителство да реши в цялост такъв проблем. Работим за удовлетворяване на справедливите искания на протестиращите", обясни премиерът. И допълни, че години наред възнагражденията на администрацията са били неглижирани.


Източник: NOVA TV

 

 

 

 

Коментари

  • Николай Марков "Мафиот мафия не бори, господа другари! Доказано."

    13 Дек 2022 15:24ч.

    Правителството „Габровски-ГЕРБ“ е правителство тип „Али баба и четиридесетте разбойника“. Вярно, женките са предпочитани като разбойници от банкянския бащица, но и той душица носи завалията. „Двете каки“ помните ли какво си говориха за посещение на жена в кабинета му при един изтекъл телефонен запис? Влезе ли женска там – онождане има, излизане няма. Та тия безброй заместник министър-председателки, мвр шефки и прочее женки като ги гледам само, май отдавна са минали на правилното място. И почти нищо не им се е случило. Така се става „герберски експерт от световна величина“. Но… след като Али баба ще ни спасява от руснаците щото бил евроатлантик, значи работата е готова. Как не можаха да намерят поне едно чисто лице в България, но и откъде ли да го вземат, като овъртяха в пипалата си де що има жив човек. И сега само зомбита ще ни възкресяват, нищо, че самите те са мъртви. Умрял живи ще съживява! Ти да видиш. Та това накратко е нещото ГЕРБ – бой, еване и зверско крадене! От простаци.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Идеалист

    13 Дек 2022 17:34ч.

    Вчера имах надежда, че "Коалицията на воъната" дружно ще застане зад проамериканските протежета, но нито моркова, нито тоягата помага....Полотическата върхушка се е запътила към абсолютно нелигитимни избори участе на 20 -25 % от гласоподавателите!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи

Напиши коментар

Откажи