Гълъб Донев: Коалиционната формула за правителство е неизбежна

Гълъб Донев: Коалиционната формула за правителство е неизбежна

Последвайте ”Гласове" в Телеграм.

Българските избиратели, които участваха в изборите със своя глас или отказ от гласуване, решиха, че коалиционната формула за създаване на правителство е неизбежна. Това заяви служебният министър-председател Гълъб Донев преди началото на днешното правителствено заседание, съобщава БТА.

„Вотът премина спокойно и прозрачно, в съответствие със закона. Съществени нарушения не бяха констатирани. Гражданите изразиха свободно своя вот и предпочитания“, посочи Донев. 

„Една от основните задачи на служебното правителство беше да подготви и организира провеждането на предсрочните парламентарни избори на 2 октомври. Поздравления за добре свършената работа на всички министри, които пряко бяха ангажирани“, коментира още премиерът. 

Според Донев ниската избирателна активност на изборите и значителният вот в полза на „Не подкрепям никого“ са повод за анализ и преосмисляне на поведението на партиите. 

„Като не подкрепят никого или не гласуват, избирателите задължават българските политици да предложат своя по-добра версия. В следващите дни президентът ще свика 48-ото Народно събрание. Въпреки всеобщите очаквания, ние се надяваме то да има дълъг живот, защото най-добре познаваме сериозната необходимост от ефективно работещ парламент“, допълни премиерът. 

Той изрази очакване към служебните министри да успеят да завършат работата си по подготовката на законопроектите, свързани с Плана за възстановяване и устойчивост. Гълъб Донев припомни, че една част от тях вече са приети, но друга още се намират в етап на обществени консултации. 

„Не губете мотивация и енергия за работа в седмиците, които ни остават като Министерски съвет. Най-доброто средство за справяне с неоснователните обвинения и лъжите са реалните резултати и добре свършената работа“, каза още служебният премиер. 

Източник: БТА

 

 

Коментари

  • Коалиционната формула за правителство е неизбежна

    05 Окт 2022 11:00ч.

    Съответно, и катастрофата е неизбежна..

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Българските избиратели, които участваха в изборите със своя глас или отказ от гласуване, решиха, че коалиционната формула за създаване на правителство е неизбежна

    05 Окт 2022 11:22ч.

    как тънко всички се опитват да втълпят идеята, че видиш ли именно българския избирател е решил да има коалиционно правителство...

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • грантаджия

    05 Окт 2022 11:38ч.

    Демонократите най-нагло откраднаха изборите в Щатите, а на една ш*бана колония ще позволят да си развява коня!?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи

Напиши коментар

Откажи