Гълъб Донев: България няма съучастие в подготовката на взрива на Кримския мост

Гълъб Донев: България няма съучастие в подготовката на взрива на Кримския мост

Последвайте "Гласове" в Телеграм.

България няма съучастие в подготовката на взрива на Кримския мост, няма и такова обвинение официално от Русия, заяви служебният премиер Гълъб Доневпред медиите преди участието му в Националното съвещание на ръководството на МВР, което се провежда в сградата на ГД "Национална полиция". Коментарите му бяха в отговор на журналистически въпрос по повод на маршрута на камиона, който е предизвикал взрива на съоръжението. Премиерът Донев посочи, че е разпоредил проверка на ДАНС за маршрута на камиона и дали камионът е тръгнал от България, съобщава БНР.

"Уведомена е и прокуратурата за проверката, която извършва ДАНС. За резултатите от проверката ще бъдат съответно информирани компетентните органи. Тази информация, която имате, не е точно такава и не е достоверна. България единствено се свързва като географска точка по маршрута на камиона. Нищо повече. Всички документи, с които разполагат съответно митническите власти, органите на МВР, Държавна агенция "Национална сигурност", ще бъдат изяснени и информация ще получат компетентните органи, които имат отношение към случая. Официална атака срещу България от руска страна няма", подчерта Гълъб Донев.

Донев допълни още, че хората и медиите у нас трябва да бъдат изключително внимателни, когато коментират тази тема. Темата за "българска следа" с камиона е само в медийни публикации, каза служебният премиер и апелира за отговорност, защото използването на това словосъчетание предполага съучастие. Премиерът помоли журналистите да коментират темата с отговорност, тъй като тя създава рискове както за националната сигурност, така и за въвличането на България в една тема, в която не би трябвало да се експонира по такъв начин в медиите. 

Той каза, че все още се проверява всичко около маршрута на този камион. 

Гълъб Донев допълни, че страната ни е била спомената само като точка от маршрута на превозното средство и допълни още веднъж, че към момента няма каквито и да са данни, че страната ни да има нещо общо с този инцидент.

 

Източник: БНР

 

 

Коментари

  • Гълъб Донев: България няма съучастие в подготовката на взрива на Кримския мост

    11 Окт 2022 11:25ч.

    България не изнасяше и оръжие за Украйна. Знаем.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Марк МЕТА Шикългрубер

    11 Окт 2022 13:37ч.

    Гълъб-а, ще го скубем без попарка. Гади ми се вече от евроатлантизъм и лгбт

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • България няма съучастие?

    11 Окт 2022 11:36ч.

    България изгони ли 70 руски дипломати? Направо ги обяви за нежелани без да отправи никакви конкретни обвинения към тях. Сега можем да вдигаме всякакви лозунги, но кой ще ни повярва. Това не означава че имаме участие, а че се навряхме между шамарите вместо да си траем.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Александрова

    11 Окт 2022 11:46ч.

    БЪЛГАРИЯ НЯМА. . . Да Ви допълня, че при наличие на 4 американски бази на наш терен плюс Вашите аргументи как да повярваме?!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Официално обвинение

    11 Окт 2022 11:40ч.

    Нямало официално? "Нами уже установлен маршрут движения грузовика, где произошел подрыв. Это Болгария, это Грузия, это Армения, Северная Осетия, Краснодар… Установлены перевозчики. С помощью оперативных сотрудников ФСБ удалось установить подозреваемых из числа тех, кто мог готовить теракт", – сказал Бастрыкин на встрече. Бастрыкин не е 16 годишен влогър, а председател на следствен комитет.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • да, да ние тамън очаквахме гълъба да си признае

    11 Окт 2022 11:45ч.

    Направо му повярвахме, ей тонинко манинко остана, ама йок.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Манастирки

    11 Окт 2022 11:59ч.

    Повярвах на дрънканиците на една гугутка!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Геофизик

    11 Окт 2022 12:07ч.

    Гълъбчо, защо се излагаш. Кога и как го разбрахте това, което бръщолевиш. Виж си смачкания вид и уплашените погледи зад теб. Жалка картинка.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Товарач

    11 Окт 2022 12:47ч.

    Анализът на товарителницата какво показва? Смешни сте по детски. Нещастници! Триморието пресъхна.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • буда

    11 Окт 2022 12:49ч.

    Няма никакво значение, дали някой или нещо в България е свързано с експлозизята. Важното е, че беше посочена, следователно ще бъде наказана.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Бяха посочени още

    11 Окт 2022 18:59ч.

    Грузия, Армения, Северна Осетия и ... Краснодар. И тях ли ще ги бомбят? И Краснодар? Я стига глупости. Поддавате се на инсинуациите на Тодар Магарев, Велизар Шалабалов и други евроатлантически безполезни изкопаеми, които запищяха как ни били обвинили в подготовка на терористичен акт, нещо, което никой не е правил. Гузен негонен бяга.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • са назначени всички проверки, които се извършват от ДАНС, МВР и Митниците.

    11 Окт 2022 12:51ч.

    Бистрикин провери дори в България, а гълъбът тепърва назначава проверка. Бавенето създава куп подозрения за държавен тероризъм.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Яка

    11 Окт 2022 12:53ч.

    Не ви вярваме! Вие сте продадени на сащ и сте зависими! България я направихте джендеризирана и зависима от сащ! В България вилнее сащническа пропаганда!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • американски гълъб е гълъб

    11 Окт 2022 12:53ч.

    Гълъбът говори за национална сигурност, а националната сигурност е пробита и е подчинена на сащ от 1990 година досега! Гълъбът също продължи колониалната политика към господаря им сащ и продължи тоталната зависимост на България от сащ...

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Стига с този камион, става въпрос за товара

    11 Окт 2022 13:21ч.

    камионът не е избухнал, а товара в него.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Скоро, съвсем скоро ще се появи истината за взрива на Кримския мост. И от нея ще литне не само Гълъб, а стотици пернати. Популярната версия за камион, натоварен с взривно вещество, е кьорфишек. Истината е следната. В Поморие живее 82 годишният Фотий.

    11 Окт 2022 13:21ч.

    Бивш директор на Слънчев бряг, познат на мнозина като страстен гълъбар. В момента отглежда над 500 пощенски гълъби от различни породи: английски кариер, драгун, хорсман. Спиридон, гълъб умулет от гълъбарника на Фотий, преди две години е летял до антарктическата експедиция на проф. Пимпирев и обратно - световен рекорд.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • През пролетта в къщата на Фотий заживява украинката Меланхолия - 30 годишна бежанка от Полтава. Тя се обажда на когото трябва и скоро Фотий е вербуван от украинското разузнаване. Гълъбитте му ще станат главни герои в операция "Пикасо".

    11 Окт 2022 13:27ч.

    Те незабелязано ще заложат експлозива. От Поморие до моста и обратно разстоянието е около 1000 км. Гълъбът го прелита за ден-два с товар около 50 г. TNT. Каца на нужната позиция върху металната конзола. Там е монтиран магнит, който "взема" пратката и тя се трупа по моста. За седмица гълъбите на пренасят поне 25 кг. мощен експлозив.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Поздравления!

    11 Окт 2022 13:32ч.

    Благодаря!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • На Дерибасовской хорошая погода, или На Брайтон-Бич опять идут дожди

    11 Окт 2022 14:09ч.

    В България освен пощенски гълъби се отглеждат и пауни. Рекорден брой видове на Европейския континент.Фермата им е в Бургас. Така, че гълъб може и да ви излъже, но паунът винаги ще си разпери опашката и ще се похвали с пъстрото си оперение. И така били ли са Нако, Дако и Цако - шофьори? И какво замаразено са превозвали? Апропо, скоро правим 141 на Пикасо.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Орел Гълъбов

    11 Окт 2022 14:21ч.

    За съжаление идиотите набутаха България между шамарите на великите сили. В момента светът се преразпределя и дано великите сили да запазят България цяла и невредима, въпреки подлайването на идиотите , които я управляват през последните 30 години.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Мария

    11 Окт 2022 14:28ч.

    Аз на българската управляваща хунта не вярвам

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Минчо

    11 Окт 2022 14:34ч.

    Аз вервам на бай Гълъб.. България, в лицето на управниците си се интересува , от ксобствен келепир.. Па за другото ...:квот кажат началниците.. квот напаят техните служби " Да не изключваме, че на частно една-две патрулки са ескортирали взрива за 200 лева.. ама България непричем с такива калпазани.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Маймуната Дарвин

    11 Окт 2022 15:39ч.

    Всяко руло тежало около тон. Ако един път навито фолиото не дава възможност за разгъване и отново навиване то въпроса с полагането на взрив в рулата е изяснен. Тук у нас е поставен взрива. Но ако е възможно повторното му нагъване на руло то е възможно и да се е случило и в Грузия или Армения.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • bodar4uk

    11 Окт 2022 17:10ч.

    Абе, ние освен да ръгаме люти чушки в боба, за какво друго ставаме ? А после имало някаква експлозия, ние естествено нямаме никаква мешания. А моторът Германия, имал средства за 2-дневна война, ама ние с прашките, дори нямаме и за 2-минути, ама сме в ярко оперение !

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи

Напиши коментар

Откажи