Габровски и министрите му не искат да бъдат асоциирани с третия мандат

Габровски и министрите му не искат да бъдат асоциирани с третия мандат

Следвайте "Гласове" в Телеграм

Веднага след като не успя да стане министър-председател, проф. Николай Габровски обяви пред медиите в парламента, че той и поканените от него за министри няма да се кандидатират за третия мандат, защото не желаят да бъдат забърквани в договорки на тъмно.

"Що се отнася до третия мандат, ще започнат всякакви опити за манипулиции. Не бихме искали нашите имена да бъдат асоциирани", декларира отхвърленият за премиер с първия мандат на ГЕРБ.

"За миг не съжалявам, че положих усилия. И за миг не съжалявам, че тези хора ми се довериха. Много им благодаря за доверието. Продължаваме напред", каза той на брифинг в кулоарите, заобиколен от номинираните за министри в неговия проектокабинет. Габровски им благодари. "Аз по природа съм оптимист, иначе не бих се хванал с подобна задача", призна още професорът.

"На ринга излязоха доброто и злото. Хората заложиха на злото, злото победи и хората спечелиха. За съжаление, днес се случи точно това", заяви той.

"Имахме уникален шанс да продължим по друг начин в българската политика. Това беше гражданска инициатива, която всички ние проявихме", допълни той. "Да се надяваме, че България ще има късмет. И тази тежка криза ще бъде преодоляна", допусна Габровски. И предрече, че се очертава да прекараме следващата година от избори в избори.

 

Източник: dnes.dir.bg

 

 

 

Коментари

  • рукола Z

    14 Дек 2022 13:36ч.

    Айде чааал... ходи да работиш за каквото си учил! ☝?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • доброто и злото са относителни понятия

    14 Дек 2022 13:51ч.

    Този беше в същата роля като Шнорхела миналата година. Не се притеснявайте, редовно правителство скоро няма да има. Разединението прави оцеляването.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Що да Вида

    14 Дек 2022 13:57ч.

    Професор ми говори децки пиказки за доброто и злото.Достатъчно да го преценим, колко струва.Единствения въпрос е с какво го държат ГЕРБ и САЩ за топките.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • На стара коза яре

    14 Дек 2022 14:11ч.

    Мръсна продажна сган. Изобщо и не искам да ви познавам и зная.Самия факт че сте на страната на крадливите гробаджии,на измамниците и лъжците, на предалите Македония,на военолюбците затворили очи за близо 10 годишните зверства на нацистите в Украйна ме отвращава.Майната ви!И дано руските ракети първо вас избият.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи

Напиши коментар

Откажи