Г-7 ще подкрепя Украйна „колкото дълго е необходимо” и обеща още санкции срещу Русия

Г-7 ще подкрепя Украйна „колкото дълго е необходимо” и обеща още санкции срещу Русия

Лидерите на Г-7 обещаха днес да продължат "финансовата, хуманитарната, военната и дипломатическата помощ" за Украйна "колкото дълго е необходимо" и да засилят натиска върху руските финанси с нови санкции, част от които е предложение за въвеждане на таван на цената на руския петрол, предаде Ройтерс.

Обявлението дойде, след като в своето видеообръщение към лидерите от Г-7 украинският президент Володимир Зеленски поиска оръжия и системи за противовъздушна отбрана, които да позволят на страната му да спечели надмощие във войната срещу Русия в рамките на месеци, припомня БТА.

Публикуваното от Г-7 изявление има за цел да сигнализира, че членовете на групата са готови да подкрепят Украйна колкото дълго е необходимо в момент, когато растящата инфлация и недостигът на енергия - подхранвани от руската инвазия - изпитаха решителността на Запада да продължи със санкциите. "Ще продължим да предоставяме финансова, хуманитарна, военна и дипломатическа подкрепа и ще стоим рамо до рамо с Украйна колкото дълго е необходимо", се казва в изявлението.

Страните от Г-7 казаха, че са готови да предоставят гаранции за сигурността в следвоенно споразумение, но подчертаха, след като Украйна изрази опасения, че решението за бъдещо мирно споразумение с Русия е в ръцете на Киев. Те също така обещаха или обявиха, че са готови да предоставят на Украйна до 29,5 милиарда долара.

Страните от Г-7, в които е концентрирана около половината от световната икономическа продукция, искат да увеличат натиска върху Русия, без да подклаждат вече и без това високата инфлация, която причинява напрежения в техните вътрешни пазари и опустошава глобалния юг.

Ще увеличим цената за Русия за войната й в Украйна, като наложим санкции на отговорните за военни престъпления или на тези, които упражняват нелегитимна власт в Украйна, се казва в изявлението на лидерите от Г-7. В него те обещават санкции срещу хората, които стоят зад опитите на Русия да увеличи продоволствената несигурност чрез кражби и износ на украинско зърно. "Призоваваме Русия да спре безусловно атаките си срещу стопанска и транспортна инфраструктура и да позволи свободното преминаване на селскостопански стоки от украинските пристанища в Черно море", казаха лидерите на САЩ, Франция, Германия, Италия, Япония, Великобритания и Канада.

В изявлението се изразява готовност Г-7 да ограничи заради руското нахлуване в Украйна приходите на Кремъл, например от износ на злато. Г-7 ще ограничи допълнително достъпа на Русия до ключови производства, услуги и технологии, се казва още в документа, публикуван на втория ден от годишната среща на върха. Въвеждането на таван на цената на руския петрол има за цел да удари по заделените за война фондове на руския президент Владимир Путин и в същото време да доведе до спад на цените на енергията. По думите на официален американски представител западните санкции вече са оказали сериозно въздействие върху руската икономика и новите мерки целят да лишат Кремъл от още повече приходи от петрол.

Източник: dnes.dir.bg

 

 

 

Коментари

  • Групата на седемте най-задлъжнели страни в света да отиде на екстрасенс

    27 Юни 2022 18:26ч.

    Или на врачка. Да и леят куршум против уплах. Вместо да се готвят за тотален фалит на олигофренските си държави те тръгнали да дават акъл на хората как да живеят.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • По Оруел

    28 Юни 2022 10:48ч.

    Войната е руZкият "МИР"!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Копейкин

    28 Юни 2022 10:58ч.

    Хитлерова Германия и тя беше националсоциалистическа и много ербап 1938 год., ама бързо и отиде ербаплъка. Та и нацистка Путинова Русия, с тая мижава икономика и нефтената игла е тръгнала към провал, но много злини има да донесе на човечеството!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Копейкин

    28 Юни 2022 11:00ч.

    Путин да се измита от от Украйна и войната ще свърши!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • само дразнят хората с приказките си

    27 Юни 2022 18:29ч.

    От малоумие не могат да гледат.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • ПОРТРЕТА ОТ СТЕНАТА

    27 Юни 2022 23:23ч.

    Зеуенски виси като икона на събранието на секта . Алчни и кръвожадни паразити си делят печалбата...това е и шансът никога да не се разберат.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Самоубийци

    27 Юни 2022 18:40ч.

    Големите самоубийци на обща маса подкрепат хазарския бек и си мислят, че водят играта.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Само да попитам

    27 Юни 2022 18:40ч.

    Това значи ли, че ще подкрепят Украйна и когато стане част от Руската империя?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • краят на голямата лъжа, че Русия е слаба и неуредена

    27 Юни 2022 18:42ч.

    Русия им обърна гръб, те схващат, че кярът с евтините руски ресурси свърши. Преориентацията на търговията от руска страна ги вбесява - ще се наложи да купуват скъп руски петрол от Индия, а газ в малки количества и на космически цени - от прекупвачи като США. Оттук нататък индустрията им ще фалира, защото е неконкурентноспособна.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Бай Иван

    27 Юни 2022 23:28ч.

    Те не го осъзнават още, но това ще е ужаса за тях след 1-2 години, а като се вземе в предвид, че те всички са задлъжнели до гуша-жална им майка! Народите им скоро ще ги прогонят с камъни и тояги! Нищо чудно да стане още тази зима, защото студа и глада е по-силен от тока, както казват нашите цигани!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • бандеровка

    27 Юни 2022 18:45ч.

    Законите на историята са неизбежни.След чудовищата Сталин и Хитлер и тяхната нова версия Путин ще се от тече в канала, а Русия ще се сгромолясва като СССР.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • западна възпитаничка

    27 Юни 2022 18:47ч.

    Банда, така ли се пише - "от тече"? Бегом марш на съветско училище да се ограмотиш, че западното ти е дало диплом без знания.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Тряс

    27 Юни 2022 19:23ч.

    Пораженията от Болонската образователна система и краткия курс на Сорос са невъзвратими... Откъде да знае бандеровката, че в историята няма закони и закономерности, защото тя винаги се пише от победителите?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Каква Болонска система

    27 Юни 2022 20:10ч.

    при 60-годишната фенка на бат' БокУ?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • bodar4uk

    27 Юни 2022 18:46ч.

    Кои са тези Г7, май останаха Г4, засега ! Редкото иде, стегайте гащите, докато е необходимо, че иде голямото щастие у равно поле!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Наблюдател

    27 Юни 2022 19:07ч.

    “ въвеждане на таван на цената на руския петрол” Нали не купуват нефт от Русия? Стават смешни. Как ще въведат този “таван”?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Не стават смешни

    27 Юни 2022 19:20ч.

    Когато някой си губи разсъдъка не е смешно, а тъжно.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • софиянец

    27 Юни 2022 20:23ч.

    "невидимата ръка на пазаря!"

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Адам Смит

    27 Юни 2022 21:52ч.

    Това е Провидението, защото когато индивидът „има предвид собствената си изгода, бива насочван от невидима ръка, да съдейства за една цел, която съвсем не е влизала в неговите намерения“. В случая тази цел явно е отварянето на света към нов модел на стопански и всякакъв вид живот различен от западния.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • баба мара

    27 Юни 2022 19:08ч.

    убиици спрете воината преговори и мир спрете оръжието и парите за украина млади хора загиват хиляди семеиства се зачернят заради вашата алчност за печалби сащ не разбраха ли че нов световен ред няма да има без русия китаи и индия

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Наблюдател

    27 Юни 2022 19:11ч.

    Нов световен ред ще има. Но тези искат те да определят какъв да е. Но се видя, че сегашният, определен от тях, не върви. В това се състои борбата. Украйна е без значение.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Нов световен ред няма да има

    27 Юни 2022 23:49ч.

    Когато нещо ще го има, то просто става и вече го има. В случая над 30 години само се говори, но нищо не става. А това е Божия подсказка, че няма да го има. А че ще има нещо, ще има, но няма да е НСР. Друго ще е, за което все още няма измислена дума.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Обратното на НСР

    28 Юни 2022 10:46ч.

    е пълна анархия

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • rusnak

    27 Юни 2022 19:16ч.

    Клоуни.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • IF111GOTO1

    27 Юни 2022 19:17ч.

    Ами ако в Кремъл им падне пердето и играят Вабанк ? Засега ТСВ се води тихо и дипломатично, но винаги може да излезе извън релсите на цивилизования избор и да отиде по дяволите. Явно изчакват някакъв знак отгоре и да се започват както трябва без лиготии.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Su38

    28 Юни 2022 9:17ч.

    Ха така. Трябва все по-често да се задава въпроса на "партнерите": какво ще правите, когато Путин каже: Я да си ги премерим и сигурни ли сте, че няма готовност да натисне бутона? Макар че той първо предупреждава, ама нашите хора уши нямат, те имат само големи уста.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Омуртаг

    27 Юни 2022 19:25ч.

    Г-7 обещаха на последно място дипломатическа помощ,работата е ясна,до последния украинци.Колкото до заплашителното говорене,то издава само фактическа немощ.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Направо съм в шах!

    27 Юни 2022 19:28ч.

    и да засилят натиска върху руските финанси с нови санкции, част от които е предложение за въвеждане на таван на цената на руския петрол, ------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------ Някой може ли да обясни като как требе да стане туй чудо????

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Ввв

    27 Юни 2022 21:08ч.

    Ще купуват скъпо и ще продават евтино

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Чаай бе,

    27 Юни 2022 23:52ч.

    нали нещо там .... пазара, цената ... невидимата ръка на ценат, пардон, - пазара ... . Нали те бяха вся и всьо, бе!?!? Нали името на вашия Господ беше "Пазар", бе!?!? Опс! Не бе. Името на вашия Господ е "Позор". Грешка.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • тралала

    27 Юни 2022 19:28ч.

    Седемте джуджета (Г-7) и Зелянка ви пожелават светло бъдеще, особено на украинците. Санкции за всички европейци до дупка.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • На стара коза яре

    27 Юни 2022 19:33ч.

    Фашистката 7рка в действие!От 300 години опити да завземат Русия. Ще ядат термоядрени тояги.Това ще стане...Жалко за младите. Моята е изпята.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Бай Иван

    27 Юни 2022 23:43ч.

    И аз мисля, като тебе, но западните зомбита не осъзнават към какво ги тласкат тези малоумници! Най ми е жал за нашите деца, които живеят на запад! В тубата гледах филмче с интервю на един американски експерт по атомни оръжия! И той мисли, като нас и не може да спи нормално, защото е наясно, че сме на секунда от термоядренна война!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Репортаж от замъка "Елмау" _ 1

    27 Юни 2022 20:02ч.

    Малко преди върху покрива на замъка „Елмау“ да падне първия снаряд, на екрана се появи Зеленски, Бе само по долни гащи в защитен цвят. Без да поздрави Г-7 той започна настоятелно да иска оръжия и системи за противовъздушна отбрана. Гласът му бе дразнещо дрезгав, огрубял от войната. Както говореше, той делово бръкна в гащите и измъкна дълъг и твърде корав инструмент.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Репортаж от замъка "Елмау" _ 2

    27 Юни 2022 20:14ч.

    В момента, когато настоятелно поиска системи да залпов огън, инструментът тържествено щръкана като шток-мачта. На върха й се развя украинския флаг. Първа заръкопляска Урсула. Този номер й спомни детските години, когато видя как 16 акробати от цирк "Солей" направиха Камасутра пирамида. Аплодисментите на Урсула се смесиха с ужасяващ шум. *to be continued *

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Репортаж от замъка "Елмау" _ 3

    27 Юни 2022 21:03ч.

    Снаряд издъни тавана и се заби като метеорит точно в центъра на заседателната маса от канадска лиственица. За щастие не избухна. Всички в уплах се изтъркаляха на пода, надавайки пронизителни викове и късайки в отчаяние дрехите си. Краката им се вирнаха и разкриха грижовно ондулирани задници и една самотна фон вагина. Това бе очарователна изложба на най-различни задници.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Владимир Владимирович

    27 Юни 2022 20:31ч.

    Глад и фалити ще залеят сибиската степ

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • за закуска

    27 Юни 2022 21:03ч.

    Ама ти още ли си жив при тоя глад на от унищожение и грабежи на загнилите им мозуци .

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • двойка по география

    27 Юни 2022 21:23ч.

    Тоя тъп американски възпитаник даже не знае, че степи в Сибир няма. Евентуално има тундри. Степите са в европейска Русия и Украйна.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Жълтопаветниците са зле с географията по презумпция

    28 Юни 2022 10:45ч.

    Този предмет е забранен за изучаване в еничарския корпус

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Хм…

    27 Юни 2022 20:37ч.

    Имаше в 1984 една петминутка на омразата, десетминутка ли беше, та и вие тука. А да сте се замислили за какъв zуй му беше на Путин да напада и заплашва братските си съседи и целия останал свят? Народът руски и така си го обича и му се прекланя, страната си се развиваше, богатееше. Е, най-много богатееха неговите хора, но и за народа имаше всичко. Няма разумно обяснение.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • по-глупав пост скоро не бях чел

    27 Юни 2022 21:25ч.

    Да ви освободи и Цар Алекснадър ІІ се наложи да нападне. Благодарение на това днес продължаваш да говориш български. Ама каква ли файда.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Бай Иван

    27 Юни 2022 23:47ч.

    Колега, не се учудвай! Русофобията поразява нормалния човешки разсъдък и в много от случаите е дори летална! Историята многократно го е доказала!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • thenewone

    27 Юни 2022 20:39ч.

    Доката Русията има 5/16 000 танка Т 34 , всички санкции са балон.Аз съм обучаван на 34- ка и знам всичките и възможностти на суша по и под вода. С китайски вериги, американско оръдие , башня от американска легирана стомана и съветски екипаж, ввсичките напъни на Г 7 са смехотворни.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • ЗИП

    27 Юни 2022 20:44ч.

    34-ката е имала проблем при ядрен удар, но с китайските вериги всичко е дошло на мястото си.Няма електроника и не може да бъде уловена на екраните на американските таанкове.Няма тяяхната мощ, но тук решаващо е количестввото пред порцелановите Абрамси.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • четящ

    27 Юни 2022 20:46ч.

    Това винаги е дразнило ОТАН,че руснаците от 1954г. упорито отказват да включат Т 34 в системаата за раазоражаване.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Наблюдаващ

    27 Юни 2022 20:49ч.

    Единствеения танк, който на полигона е устоял на Джавелините

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • чукигек

    27 Юни 2022 20:53ч.

    Елцин , след едно запиване в Рейкявик щял да подпише за 34-ката, но заспал и не отишъл на срещата.Има го в тубата , как след това танцуваа от радост на площада.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • 1111

    27 Юни 2022 21:04ч.

    Таван на цените на руския петрол ще въведат в собствените си държави за продажба на дребно т.е.от бюджета си всяка държава ще доплаща на потребителите си разликата в покупната и продажна цена.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • thenewone

    27 Юни 2022 22:01ч.

    Хитро. Това ще довърши Русия.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • софиянец

    27 Юни 2022 21:09ч.

    пожелателното мислене води до катастрофични резултати, вероятно когато некои ора използват примерно техниката "брейн-сторминг", трябва да им се каже преди да се съберат на маса и да отпорат по две шишета, като се поддържат с по две линии в час, че не е това идеята, още по-малко подготовката, дори с войс ъф хамериканистан в ушите не работи.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • западните санкции вече са оказали сериозно въздействие върху руската икономика

    27 Юни 2022 21:20ч.

    Сериозно, наистина. Рублата стигна близо 50/$ , и продължава да катери. Рекорд от 7 години насам. Руските печалби от газ и нефт пробиха 200 милиарда... Продължавайте да наказвате. Работайте братя сатанисти !

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • ЗИП

    27 Юни 2022 21:26ч.

    чакане рубла-долар

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Адам Смит

    27 Юни 2022 21:59ч.

    Това е Провидението, защото когато индивидът „има предвид собствената си изгода, бива насочван от невидима ръка, да съдейства за една цел, която съвсем не е влизала в неговите намерения“. В случая тази цел явно е отварянето на света към нов модел на стопански и всякакъв вид живот различен от западния.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • ЗИП

    27 Юни 2022 22:12ч.

    Връщаме се към човешкия социализъм

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • ?????

    27 Юни 2022 22:28ч.

    Само мъцнаха за забрана на руското злато и то почна да поскъпва. Тия май вече нямат полезен ход. Саудитите не ги бръснат за слива. Индия, Китай и БРИКС също. Ще си се въртят с техните си финансови инструменти като пумпали. И ще търсят балъци да им продават евтино. И ще бъдат изненадани че балъците са свършили.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • ?????

    27 Юни 2022 23:00ч.

    Г-н Дачков Ваша си работа, но авторизацията на пишещите само ще повиши стойността на коментарите. Много често се наблюдава подмяна на никове. Не е толкова трудно да го направите.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Така е

    28 Юни 2022 1:11ч.

    Досадно е да спориш с един, който е на клавиатурата по цял ден и бълва каквото му скимне, едно и също обикновено.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Наблюдател

    27 Юни 2022 23:33ч.

    Заглавието на тази новина на ВВС ми харесва повече “ Ukraine war: G7 pledges to stay with Ukraine until the end” Г7 обещават да са с Украйна до край. Вече не е до победа на Украйна, а до краят й.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Къде са истинските украински военни?

    28 Юни 2022 1:09ч.

    Всички ли са зависими? Не ми се вярва печалбите да се делят с висшия ешалон на ВСУ, тук става въпрос за тотална измама. Просто някой е решил да затрие така наречения украински народ, ако изобщо има такъв. Абсолютно безумие!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Мислещ

    28 Юни 2022 1:35ч.

    Не е за вярване, че седем от най- развитите и най- задлъжнели държави в света, станаха заложници на авантюрата на един клоун, който в момента доунищожава държавата на която е президент , а народът му я напуска. След "безграничната" помощ на Запада от Украйна няма да остане нищо. Развръзката е скоро, в САЩ идват републиканците и Западът ще запее друга песен.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • парапсихолог

    28 Юни 2022 2:22ч.

    Запада показва дегенеративни изменения. Звучи гадно, но това е истината. Западния цивилизационен проект има признаци на изхабяване без възможности за регенерация. Загиващ звяр , който иска да завлече целия свят на дъното. Като потъващия Титаник - величествен и трагичен.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Pontifex Maximus

    28 Юни 2022 7:18ч.

    Снимката е показателна- няколко тъпака и техния командир на екран... Дава им указания... По сценария си върви раотата- всичко е о.к.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Крадливите северни джуджета богатиррри

    28 Юни 2022 7:47ч.

    Според непотвърдени данни руснаците досега са откраднали от окупираните украински територии около половин милион тона зърно. То е основно от складовете в Харковска, Херсонска и Запорожка области.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • троле, кротко

    28 Юни 2022 8:46ч.

    А ти защо разпространяваш непотвърдени данни като истина от последна инстанция?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • По време на война

    28 Юни 2022 10:49ч.

    зърното е законна плячка

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • топ 10

    28 Юни 2022 8:46ч.

    Иран официално е подал заявка за членство в БРИКС. Излишно е да ви казвам, че Иран е една от 10-те най-богати на суровини страни в света, и особено на нефт и природен газ. Освен това в Иран започна да функционира нещо като алтернатива на Суецкия канал - през Каспия и железопътната мрежа на страната Русия започна да изнася стоките си към Индия и Централна Азия.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • руснаците досега са откраднали

    28 Юни 2022 8:57ч.

    ми те затова започват войни - за да краднат каквото докопат

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • западащи колониалисти

    28 Юни 2022 9:08ч.

    Например какво си нямат руснаците, че да го крадат от разни самозванци? Те, за разлика от Запада, могат да водят културен диалог, а не само да използват империалистичен натиск чрез санкции и ултиматуми.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Керпеден

    28 Юни 2022 10:33ч.

    Иран и Аржентина подадоха заявки за членство в БРИКС.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Kopejkin

    28 Юни 2022 10:37ч.

    Като ви чете човек путинофилските бълнувания, ще реши, че не Путин е нападнал Украйна, а Украйна е нападнала РуZZия!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Животът като комикс

    28 Юни 2022 10:43ч.

    "Отряд самоубийци" на вечеря в Гармиш

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи

Напиши коментар

Откажи