ФСБ пресече канал за внос на експлозиви, скрити в икони, в Русия от Украйна

ФСБ пресече канал за внос на експлозиви, скрити в икони, в Русия от Украйна

ФСБ, съвместно с Федералната митническа служба, пресече канал за контрабанда в Русия от Украйна през страните от Европейския съюз на взривни устройства и експлозиви, поставени в православни икони и църковна утвар. Това съобщиха за ТАСС от ФСБ.

„При проверка на автомобил от служители на руската ФСБ на международния пункт „Убилинка“ (Псковска област, латвийско-руски участък от държавната граница) в партида православни икони и църковна утвар бяха открити експлозиви чуждо производство, внесени в Руската федерация от Украйна“, съобщават от пресслужбата на ФСБ. 

„Общо в товара, пътуващ по маршрута Украйна - Румъния - Унгария - Словакия - Полша - Литва - Латвия - Русия, са открити 27 самоделни взривни устройства, скрити в икони и готови за употреба, 70 кг промишлено произведени мощни пластични експлозиви. Открити са 91 електродетонатора и части от изстрел за РПГ-7“, уточняват от ФСБ.

Съпричастният към престъплението е задържан. ФСБ не дава информация за неговата самоличност и роля. Следственият отдел на управлението на ФСБ за Псковска област разследва наказателно дело за незаконно пренасяне на експлозиви и взривни устройства през границата на Руската федерация от група лица по предварителен сговор, който предвижда до 10 години лишаване от свобода.

Следвайте "Гласове" в Телеграм

Коментари

 • Нов Кмет

  02 Апр 2024 12:28ч.

  А можеха да бъдат вложени в ремонт на критична руска инфраструктура.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Или за ремонт на тъпата ти глава

  02 Апр 2024 12:56ч.

  Ползата за човечеството щеше да бъде по-голяма.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Счетоводител

  02 Апр 2024 13:07ч.

  Спешно пътувам за Татарстан.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • СТАЛИНКА

  02 Апр 2024 13:48ч.

  Т.е. ние членуваме в терористична организация/алианс и трябва да сме горди???

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Лош народ - лоша карма

  03 Апр 2024 10:10ч.

  Гордо племе сме - с нашите снаряди убиваме нашите българи в Украйна и внуците на освободителите ни ! Това и Господ няма да ни прости , защото фашисткото ни правителство с целокупния спящ дълбок сън народ позволяват това. Тази лоша карма ще преследва и поколенията ни.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Митето

  02 Апр 2024 14:20ч.

  Важнот за мен е друго,и това е отношението на украинските терористи към православието и изобщо към религиите.Този случай е изключително тревожен,тъй като с голяма доза вероятност може да се предположи,че се е подготвял терористичен акт в някой православен храм по време на Великденските служби.И надали хванатата пратка е единствената!И тук само си припомням как на погребалната церемония на Патриарх Неофит ни бяха натрапени украински свещеник-безбожник и укропосланичката,специалистка по секса,и как нашите религиозни водачи тихомълком преглътнаха това нагло и обидно положение.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Нов Кмет

  02 Апр 2024 14:27ч.

  По голям безбожник от милиционера Гундяев надали има някъде в християнския мир.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Нов Бори-таркан

  02 Апр 2024 15:23ч.

  Не съди, за да не бъдеш съден.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Да бяха ги пратили на фенерския си закрилник

  02 Апр 2024 16:34ч.

  ................

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Наблюдател

  02 Апр 2024 14:45ч.

  Колкото и да ги прикриват американците, нацитата на Украйна са терористи. Наближава православният Великден, и терористите са планирали масови убийства в черкви.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Проблема не е само в бившата УССР. Режимите в евпорейските квази-сържави с бързи темпове с трансформират в терористични хунти.

  02 Апр 2024 15:29ч.

  Пълното с педерасти правителство на Френска Еврабия е вече готово. Пълното с бавноразвиващи се правителство на бъдещата бивша ГФР върви по техните стъпки. Целият ЕС се фашизира не с дни, а с часове. Начело на ЕК е луда с потомствени отклонения. За НАТО няма какво да говорим. Цялата така наречена Европа се превръща в една голяма терористична групировка. Няма държави, няма народи. Има стада от побъркани.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи

Напиши коментар

Откажи