ФСБ на Русия обвини САЩ, Великобритания и Украйна за терора в "Крокус сити"

ФСБ на Русия обвини САЩ, Великобритания и Украйна за терора в "Крокус сити"

САЩ, Великобритания и Украйна стоят зад терористичния ок в "Крокус сити хол". Това съобщи пред журналисти шефът на руската Федерална служба за безопасност Александър Бортников в отговор на въпрос след участието си в разширената колегия на Генералната прокуратура на Руската федерация.

"Смятаме, че е така. Във всеки случай сега говорим за тази фактология, с която разполагаме" посочи той.

Бортников смята, че Украйна псе опитва да докаже своята състоятелност. "Какво трябва да се направи, за да зокажеш своята състоятелност? Трябва да провеждаш диверсии в тила и терористични актове, към което са се насочили и ръководството на украинските спецслужби, и британските спецслужби. За това и американските спецслужби нееднократно са говорили", каза още той.

Ръководителят на ФСБ обърна внимание, че в публичното пространство има огромно количество информация, свидетелстваща за това, че Западът и Украйна се стремят да нанесат голяма вреда на Русия. "Това са ударите с дронове, това са ударите с безекипажни катери в морето, това е навлизането на диверсионни групи и терористични структури на наша територия", обобщи директорът на ФСБ.

Коментари

  • ЗИП

    26 Март 2024 16:03ч.

    Изключтелен триумф на волята от страна на Бортников! Въобще днес Патрушев и Бортников свиха сърмите на малодушния Лидер, който не смее да вземе радикални мерки. Въобще оня жабар Ломброзо може да е прав. Путин изглежда един такъв миловиден. Патрушев и Бортников са кръстоска между вълк и лисица. Да видим какво ше последва след днешните фундаментални изявления? Че ще има ЕСКАЛАЦИЯ ще има. Но дори аз съм изненадан, от изявлението на Бортников.... :(((

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • бензинджия

    26 Март 2024 16:06ч.

    що ли не вземеш да се кротнеш малко...

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Митето

    26 Март 2024 16:14ч.

    Все по-малко пространство остава на Либералния Лидер за маневриране.И времето му за вземане на решителни решения също е малко.Идва месец Май - тогава ще стане ясно дали Путин ще направи решителна крачка към спасяването на Русия или ще продължи с мрънкането и половинчатите действия - нещо,типично за него.Успее ли да въведе ред в управлението,то тогава ще е на крачка от Победата.Продължава ли да се мотае и да плещи захаросаните си лакърдии,то тогава Русия ще бъде смачкана и разчленена.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • отвратен

    26 Март 2024 17:22ч.

    зип, нима смятате, че това изявление е направено без знанието на Путин?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Напълно съм съгласен!

    26 Март 2024 17:34ч.

    Този път Путин ще бъде притиснат, както от патриотичните сили, така и от обществото! Крайно време е на цялата тази свинщина, наречена укра, да се сложи край!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • опааа

    26 Март 2024 18:09ч.

    В руската преса в текста на новините пише, че участието на сащ, англия и украйна не е изключено. Нямо още официално доказано тяхно участие. " Директор Федеральной службы безопасности Александр Бортников не исключил, что за террористическим актом в «Крокус Сити Холле» стоят Соединенные Штаты и Великобритания." А тук в сайта заглавието ни говори друго? От журналистите информацията трябва да се предава точно, иначе говорим за манипулиране!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Путин мрънкал, Вие идиоти ли сте?

    26 Март 2024 18:23ч.

    Та светът застана зад Русия, още повече след случващото се в Газа. Разликата огромна, време технологично за усъвършенстване на нови оръжия, съкращаване на жертвите, малко ли е! ...... .................. Идете се бийте с наш Асенчо и Кирчо, идете бе, не ви трябват и оръжия даже! Що не идете, ами Путин клепате!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Всичко става със знанието на Путин

    26 Март 2024 18:25ч.

    Особено в такива отговорни изаявления. Ще се научат и руснаците да водят медийна война!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Kan Kan

    26 Март 2024 16:04ч.

    Започва се, търсете си бункер.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Тихомир Томов

    26 Март 2024 17:50ч.

    Пропуснали са онези от Тел Авив !

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Шаман написа песен за 22.03.24 "Реквием"

    26 Март 2024 19:24ч.

    https://www.youtube.com/watch?v=6qN5idnVLog&ab_channel=SHAMAN

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Караман

    26 Март 2024 16:10ч.

    Ако Китай не се намеси някак дипломатически (както в началото на войната), трудно ще се заглади положението, въпреки усилията на Путин.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Китай се опитаха да искат от Русия политика за неползване на ядрено оръжие първи

    26 Март 2024 18:26ч.

    Путин любезно смени темата

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • всички сили и ресурси нащрек

    26 Март 2024 16:13ч.

    Британия не само отвори кутията на Пандора с тия нападения с неконвенционални оръжия и тоя подхванат терор, ами и сипа целия катран в кацата с меда на самия Запад. А Русия (ФСБ, Росгвардията) да внимава включително и за вътрешното положение, защото олигархията от петата колона открито може да обявят въстание, подобно на пригожинското. Трябва да са готови да действат, ако е нужно и с цената на Вартоломеева нощ.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Правилна и точна

    26 Март 2024 16:20ч.

    констатация!Крайно време е либерала Путин ,с Елцинската закваска да отстъпи път на вълците в руското ръководство!Такова празнодумно мрънкало е станал Вовата че ти иде чак за ревнеш от мъка!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Петата колона вече нямат същата сила

    26 Март 2024 18:28ч.

    Народът узрява с свеки изминат ден. А този случай сега с таджиките, още повече ще ги мобилизира. .................. Ние кога обаче ще узреем, да видим какво става по върховете, елит значи български! Пфу!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Нов Кмет

    26 Март 2024 16:17ч.

    Арменския поп е получил официална жалба от ФСБ.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Евроатлантик за колесник

    26 Март 2024 23:15ч.

    Защо, да не са ти отменили прайда?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • д-р Косев

    26 Март 2024 16:28ч.

    Банално развитие, оказа се че пак англосаксите са срали в гащите на кремълските милиционери. Очаквах нещо по-интересно да измислят. Сега следва спешна акция в ООН, Лавров ще поцвили, Маша ще се потръшка, Димата ще пусне два три миризливи посейдона в туитър и темата ще се смени с нещо по- актуално.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Бай Хю

    26 Март 2024 16:32ч.

    .... И ще последва зануляването на 404!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • градината на баба ми

    26 Март 2024 16:47ч.

    Какво толкова си въобразяваш, че описа бе, Късев? Че кокошките откъм западна посока пак влезли в градината на стопанина? Ами не видиш ли, че все това се случва, западният мозък е кокоши мозък, все едно и също става...

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • !!...

    26 Март 2024 17:00ч.

    Ех, Косев Босев! Направо ти се чудя, как е възможно да си толкова про3д! Ти не си "доктор", а направо "академик" по Простотия!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • azsxdc

    26 Март 2024 18:58ч.

    В западна Украйна вече второ денонощие гори второто по големина газохранилище в Европа.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Димчо Колев

    26 Март 2024 22:04ч.

    Доценте Косе,много си Босе

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • >>>

    26 Март 2024 16:51ч.

    Отдавна е ясно за всеки, който живее с отворени очи и има сиво вещество между двете си уши, КОЙ стои зад този пореден кръстоносен поход срещу Русия. Отчитайки всички събрани доказателства до момента е ясно също, че терористичния акт в Москва изобщо не е по почерка на ИДИЛ, но за сметка на това силно напомня почерка и инсценировките на гореспоменатите западни служби + украинската, естествено. Въпросът е само един, до кога руснаците ще ги търпят... Ескалацията е факт, както е и факт, че не Русия и Путин вървят по този път.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • ./.

    26 Март 2024 16:55ч.

    Междувременно ЗИП-чето, Новия Кмет, КимЧен, Евроатлантика и още няколкото познати форумни дебили вече се чудят, какви простотии да изходят, но вече са изчерпани и само подпръцкват немощно... Показателно.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • а, да!

    26 Март 2024 16:57ч.

    да не пропуснем и д-р Косев, виден титулован форумрн олигофрен. Да не се обиди, че го забравямве! :-D

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Чукча

    26 Март 2024 19:44ч.

    Да наредиш тов. ЗИП в тази глупировка показва само дълбоко непознание и на цялостното му творчество, и на форума изобщо.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Наблюдател13

    26 Март 2024 16:58ч.

    Всичко върви по план начертан съвместно от Русия и Китай и това го каза др. Си. Общо взето всички са в медийния балон създаден около Украйна. Кратко инфо от близкото минало. Още преди 1990г. агитката на Динамо Киев скандираше Москаляку на гиляку когато играеха с московските отбори. Моя много близка през 90-те ми говореше с апломб как се събудила и се върнала към украинските си корени. Момиче на около 27-8' работеше на телетайпа в градския на КПСС комитет в Жданов( Мариупол). Още тогава в партийните среди се се отглеждали сегашните събития. Имам още стотици примери от миналото ми които потвърждават това. Така че руснаците си бяха наясно какво ги чака но май са изненадани от верността на украинците към господарите им. От историята- украинците са силно склонни към предателство и смяна на господарите в движение.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • последици

    26 Март 2024 17:11ч.

    ами, то и за това, сега ще сърбат чорбата, която сами си надробиха. Всеки си плаща за глупостта и простотията... Както е казано, каквото сам си направиш и Господ не може да ти го причини!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • ЗИП

    26 Март 2024 17:21ч.

    За Украйна е ясно какво следва.Ескалация и бомбени килими. По-интересно е какво може да направи Русия на САЩ и Англия? Студено погледнато извън ядрен конфликт не кой знае колко. Първо може да прекъсне или сведе до абсолютния минимум дипломатическите отношения. Второ може да започне да сваля дроновете им над неутралните води на Черно Море. Най-силния коз разбира се е повторение на "ракетната криза" от 1962г. Просто е нужна ПОЛИТИЧЕСКА ВОЛЯ.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • ЗИП

    26 Март 2024 17:28ч.

    МЪЛНИЯ! Бортников: Задържаните потвърждават тезата, че Украйна е замесена!!! :((( Абсолютна класика.КАЗУС БЕЛИ!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • thenewone

    26 Март 2024 17:39ч.

    "КАЗУС БЕЛИ!" Серьозно? Ми тва в Украйна в момента, кво е? Не е ли "бели", де факто? И кво ще се промени, ако стане "де юре"?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Кучи гъз

    26 Март 2024 17:36ч.

    Забелязвате ли, че троловете мълчат? Няма спуснати опорни точки! Даже не плюят Президента на Русия. Изгледа, че съвсем скоро имперският модел в Русия може да я вземе на ръчно управление и тогава омразния Путкин/Бункерното джюдже/Диктатора от Кремъл и пр. ще се види на англосаксонската сган като ангорски заек в сравнение с новия Ръководител.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Кучи Гъз

    26 Март 2024 17:38ч.

    Целокупното БГ дебилизирано население + по-умните като мен също може да ядът хурката!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • окрадохте де що има под закрилата на тая демоскръция за 35 години, че и още искате

    26 Март 2024 17:52ч.

    Що крадеш пак никове бе, дебил костомолски?! Кого си тръгнал да плашиш?!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Ghost

    26 Март 2024 18:46ч.

    Атаки срещу рафинерии, правителствени сгради , мостове, щабове, дори избирателни секци в анексирана територия е едно , дори диверсионни групи в приграничен район(при това "руска опозиция"-макар че 'легиона" си е доста антипатичен като типичен профил на комбатанти)-също е в "правилата" , атака срещу концертна зала си е друга бира. И ФСБ го знае , но явно не им пука.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Ghost

    26 Март 2024 18:48ч.

    Явно са готови да замажат активизирането на джихадистите в името на СВО.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Е, и?

    26 Март 2024 18:48ч.

    Какво следва от това? Или е поредната 10000000-на пресечена червена линия, без никакви последствия?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Еврокомисар

    26 Март 2024 18:53ч.

    Силно съм притеснен, при Силистра ли да разпъвам палатката?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • нямай грижа

    26 Март 2024 19:24ч.

    вече ти е разпъната и те очаква на едно китно дунавско островче

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Еврокомисар

    26 Март 2024 20:20ч.

    Ще усвоим евросредства за този китен остров, един рекреационен клуб на пенсионера рублофил.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • ще ще

    26 Март 2024 20:22ч.

    щещеще ще ще

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Евроатлантик за колесник

    26 Март 2024 23:19ч.

    Не бой се. Свръх звуковите ракети няма да ти оставят време за разпъване на палатката. Разпъни другите бузки.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Ghost

    26 Март 2024 18:55ч.

    Всеки трети в РФ е практикуващ Исляма(не с ислямски корени, а практикуващ). Кавказ, Татарстан, Урал, Сибир. Включвам и десетина милиона гастарбайтери от Туркменистан, Азербейджан, Киргистан, Узбекистан...ще берат ядове . Виж Махачкала и изблика на антисемитизъм-щурма на тълпата на аеропорта само заради слуха че в кацнал самолет има евреи...

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Ghost

    26 Март 2024 19:10ч.

    С носталгия си спомням кога "тайните служби" бяха тайни, в някои дори с "мистър М". Днес , вместо ефективна работа шефовете им са заети с пресконференции и пропаганда

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Коментар

    26 Март 2024 20:10ч.

    Спецназ в момента са в Таджикистан -по родните места на терористите. В къщите им. Накрая всичко ще излезе.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Еврокомисар

    26 Март 2024 20:19ч.

    После да заповядат в СОК Камчия, да им го набием във всички отверстия на блядовете северноазиатски.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Ghost

    26 Март 2024 20:20ч.

    Половин Таджикистан е в сегашен Афганистан

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • ами набийте им го,

    26 Март 2024 20:20ч.

    стига да можете и ви стиска

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Ghost

    26 Март 2024 20:59ч.

    Специално "Камчия" е само "гола" собственост на община Москва. Преди години във владение влезли ТИМ. За които отдавна вече не се чува, щото повечето бизнес, според отлично незапознати безотговорни фактори, е секвестиран от Пашата. Сол ташак на Баце. Та тъй с Евроатлантизма. То и Шаренкова се сети за русофилиата кога ТИМ и набиха шортите от Едема.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Ghost

    26 Март 2024 21:04ч.

    Според други недостоверни източници Буда свои комплекса не с Пашата, а с швейцарският поданик Маджо. Героите са живи.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Еврокомисар

    26 Март 2024 21:12ч.

    СОК е проект със съдействието на най видната комсомолка др. Станка Шопова. ТИМ са ограничени в района на община Варна иначе шамари големи. Това включва и бетонирането на Св.Константин където само удавиха владиката.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Много вероятно

    26 Март 2024 21:50ч.

    И други държави да са замесени, като подизпълнители и прикриватели.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Мечо Пух

    27 Март 2024 10:21ч.

    Вие сте си виновни.Вижте как се прави в ивицата ГАЗА. Без милост,без разум,без жал,а вие??? Човечност,по- малко цивилни жертви.......затривай до крак и другите да си водят записки,да си знаят.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи

Напиши коментар

Откажи