ФСБ е предотвратила "терористична атака на украинските спецслужби" срещу газопровода "Турски поток"

ФСБ е предотвратила "терористична атака на украинските спецслужби" срещу газопровода "Турски поток"

Следвайте "Гласове" в Телеграм

Федералната служба за сигурност на Русия (ФСБ) заяви, че е попречила на украинските специални служби да извършат терористична атака срещу газопровода "Турски поток"саботаж срещу газопровода "Южен поток", предаде ТАСС.

"В резултат на комплекс от оперативно-издирвателни мерки Федералната служба за сигурност предотврати опит на украинските специални служби да извършат диверсия и терористичен акт на газопровода "Южен поток", по който се доставят енергоносители за Турция и Европа", съобщават от пресслужбата на ФСБ.

"Задържани са руски граждани, участвали в подготовката и осигуряването на средства за терористичния акт", от ФСС.

Службата твърди също така, че е иззела "четири магнитни мини, 4 кг пластични експлозиви, детонатори със закъснител, 593 000 рубли и комуникационно оборудване, съдържащо кореспонденция и комуникация с ръководителя на планирания саботаж от украинските специални служби, инструкции за сглобяване и инсталиране на взривно устройство, както данни за превод на пари и координати на мястото на планирания взрив във Волгоградска област", съобщава ТАСС.

Следственият отдел на ФСБ на Русия е образувал наказателно дело поняколко члена от Наказателния кодекс на Руската федерация:

"Подготовка за терористичен акт";

"Организиране на терористична общност и участие в нея";

"Незаконно придобиване, прехвърляне, продажба, съхранение, препращане или пренасяне на експлозиви или взривни устройства".

Газопроводът "Южен поток" едно време беше замислен да пренася руски газ през Черно море до България, по по-късно проектът бе отменен в полза на друг енергиен проект - "Турски поток".

Миналия месец руските власти съобщиха, че са предотвратили терористична атака срещу газопровода "Турски поток" на руска територия.


Източник: dnes.dir.bg

 

 

 

 

Коментари

 • Truman

  24 Ное 2022 14:21ч.

  Особеност на тази война е.. че руснаците ОТВЪТРЕ ще си запалят държавата... либералите успяха да изтрият от възприятието на човечетата усещанията за принадлежност към РОД, РОДИНА, ОБЩНОСТ, ТРАДИЦИЯ, ЕЗИК... насадих идеята за ГРАЖДАНИН НА СВЕТА.. т.е ДЪРВО БЕЗ КОРЕН.. т.е НИКОЙ... прашинка подмятана от ветровете на дъгата.. и за финал .. навряна в НИЩОТО.. самотна.. изоставена.. ничия ПРАШИНКА

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Какъвто "ник"-а, такъв и коментара (на "чужд гроб плачеш")

  24 Ное 2022 15:45ч.

  При нас всичко е "по мед и масло" (относно либерастията; род; родина и т.н. - соросоидите се "грижат" за образованието на българчетата повече от двадесет и пет години).

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Същите поръчители като на

  24 Ное 2022 16:44ч.

  СП1,2.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Копейкин

  24 Ное 2022 17:43ч.

  Със Запада шега не бива. Въпрос на време да го прекъснат. Ако Путкин продължава така може да има сделка с Китай - Тайван срещу вкарване на китайски войски в Сибир.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Учи руски девойчо, в колонията ще ти трябва, докато сечеш дърва за Руската Федерация

  24 Ное 2022 19:40ч.

  Дано да носиш на бой ?

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи

Напиши коментар

Откажи