Френският Сенат одобри вписването на правото на аборт в конституцията

Френският Сенат одобри вписването на правото на аборт в конституцията

Сенатът на френския парламент одобри вписването на правото на аборт във френската конституция, предаде Франс прес.

Въпреки сдържаната позиция по въпроса на някои сенатори от десницата и центъра, мнозинството от горната камара на парламента се обяви с 267 гласа "за" срещу 50 гласа "против" за "гарантирана свобода на доброволно прекъсване на бременността". 

Предстои в понеделник целият състав на френския парламент да се събере във Версай, за да впише официално в конституцията абортите. 

Френският президент Еманюел Макрон пое ангажимента през март 2023 г. да впише правото на доброволно прекъсване на бременността в основния френски закон. В края на януари решението беше одобрено от долната камара на парламента - Националното събрание -  с огромно мнозинство.

Източник: БТА

Следвайте "Гласове" в Телеграм

Коментари

  • Дивергент

    29 Фев 2024 8:15ч.

    Защо им е право на аборт на гей двойки. Парадокс.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Kaто сте хванали френския сенат

    29 Фев 2024 8:29ч.

    Ей това също са го приели: https://www.senat.fr/leg/pjl23-348.html И във връзка с предмета на статията, възгледите, че абортите (вече има и нов термин - следродилен аборт!!! - вижте тук: https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/22361296/) са опасни (или неморални, или убийство) може да се счетат като "сектантски възгледи" и да се преследват по закона, към който съм дал линк.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Необичаен

    29 Фев 2024 8:29ч.

    После се чудят защо им изгоря Нотр Дам дьо Пари. Кой ти е виновен,че умишлено се ислепяваш и не виждаш "знаците", Свише?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Французин

    29 Фев 2024 8:58ч.

    Френският сенат е съставен от дърти тюфлеци, паразити, законтрени като кърлежи тунеядци. Някои от тях са сенатори вече от толкова време, че не помнят откога. Сигурно си мислят че са се родили сенатори… Във Франция има не малко безделници , безсмисленици и готовани. Но трудно някой може да се ставни по безсмисленост и паразитизъм с френските сенатори. 🕸️

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Красива зала на парламента имат

    29 Фев 2024 9:03ч.

    Но това няма да им помогне да се върнат на по-висока международна позиция - фалшивата толерантност скоро ще ги изтрие като индивидуалност и култура

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи

Напиши коментар

Откажи