Френският премиер след поредния разговор Макрон-Путин: Ситуацията е неблагоприятна, Путин държи на позицията си

Френският премиер след поредния разговор Макрон-Путин: Ситуацията е неблагоприятна, Путин държи на позицията си

Жан Кастекс Снимка: ЕПА/БГНЕС


Френският президент Еманюел Макрон е провел отново телефонен разговор с руския държавен глава Путин, след него и с украинския президент Зеленски. Резултатът не дава надежди за мир, предава кореспондентът на БНР във Франция.

 

За трети път от началото на инвазията в Украйна френският президент Макрон е разговарял с руския си колега Владимир Путин. Разговорът, продължил час и половина, е бил по желание на руската страна, както обясни в телевизионно интервю френският премиер Жан Кастекс.

 

„Ситуацията е неблагоприятна“, заяви той: „Изглежда, че Владимир Путин държи на своята позиция (...), която, разбира се, е неприемлива“.

 

След разговора Елисейският дворец очаква лоша развръзка на украинския фронт.

 

„Най-лошото може би предстои“, призна пред националната телевизия и френският външен министър Жан-Ив льо Дриан. Според него Русия влиза "в логиката на обсадата" след непредвидено силната съпротива на украинците.

 

„Русия е агресорът“, подчерта в снощното си обръщение Еманюел Макрон, който едновременно наблегна, че продължава, доколкото е възможно, контактите с Владимир Путин.

 

Войната, която по думите на президента "е разклатила демократичния живот" на Франция, прекъсна кандидат-президентската кампания.

 

Очаква се утре Макрон да обяви писмено кандидатурата си за втори президентски мандат, за който ще се бори в условията на война в Европа. 

 

Източник: БНР

 

 

 

Коментари

  • j.jelevban

    03 Март 2022 19:59ч.

    Да ситуацията е много лоша и за вас и за нас.След като ограбихте Украйна със 100ци милиарди долари,решихте че можете да ограбите и Русия като Либия,Ирак,Алжир!Когато приключи в Украйна Русия ще си дойде за парите си!Тя не е Либия!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • j.jelevban

    03 Март 2022 20:06ч.

    Казаха ВИ го лично.От най високо място/Медведев; ''Икономическите войни прерастват във физически''/Алчноста Ви заслепява.Имате максимално месец да прогледнете.П.п.От днес ''Летище от което излети украински самолет за да се бие ще бъде изпепелено незабавно.Без значение на чия територия е!/Европа е пред война.Война предизвикана от западен грабеж и алчност.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Ситуацията е неблагоприятна,

    03 Март 2022 20:09ч.

    Путин държи Пръста си на червеното копче, някъде на 150 метра под земята на Урал

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Изключителен тъпак

    03 Март 2022 21:31ч.

    Жан е уникален тъпак, дори за виделите не-малко французи. Той е нещо от рода на Боко и Плевналиев , но още по-тъп, с името му си правят каламбури "Кас тет" , което в превод е "чупи глава"... Жан замести Едуард Филип като министър , за да обира присмеха на французите, и на негов фон да изпъква интелекта на Маню. Карикатура.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Алекси Слав

    03 Март 2022 23:28ч.

    Единствено по-тъп от Макрон е канадския Трюдо. Този последния има френско име, но в него няма нищо от онова, което знаем за френския маниер и финес. Трюдо е подъл и долен.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи

Напиши коментар

Откажи