Франция ще произвежда оръжие директно на украинска земя

Франция ще произвежда оръжие директно на украинска земя

Следвайте "Гласове" в Телеграм

Франция планира някои от нейните оръжейни компании да произвеждат крайно необходимото военно оборудване директно на украинска земя, за да помогнат на страната във войната ѝ срещу Русия, заяви в днес министърът на отбраната Себастиан Льокорню. 

"Три френски компании ще създадат партньорства с украински фирми, по-специално в секторите на безпилотните самолети и наземното оборудване, за да произвеждат резервни части на украинска територия, а в бъдеще може би и боеприпаси", каза той.

"Идеята е първите производствени единици да бъдат пуснати в експлоатация още това лято", допълни Льокорню.

Той намекна, че сред участващите компании ще бъде производителят на танкове KNDS, холдинговата структура, създадена от френската Nexter и германската Krauss-Maffei-Wegmann.

Съобщението дойде дни след като президентът Еманюел Макрон заяви, че Франция не изключва никакъв вариант за подкрепа на Украйна две години след нахлуването на Русия.

Миналата седмица президентът изненада много европейци, като отказа да изключи възможността за изпращане на западни сухопътни войски в Украйна, подчертавайки втвърдяването на позицията на Русия. 

По-рано тази седмица Макрон призова съюзниците на Украйна да не бъдат "страхливци", подкрепяйки бившата съветска страна в борбата ѝ срещу руското нашествие.

В четвъртък някои партийни лидери заявиха, че Макрон се застъпва за "безкомпромисен" подход в противодействието на руския президент Владимир Путин.

От Москва говорителят на Кремъл Дмитрий Песков заяви в четвъртък, че Макрон "продължава да повишава нивото на прякото участие на Франция" във войната в Украйна.

Френският парламент ще гласува идната седмица по украинската стратегия на страната, включително по двустранния договор за сигурност, подписан с Киев миналия месец.

Дебатите и незакоонодателните гласувания ще се проведат следващия вторник в Националното събрание и в сряда в горната камара Сената.

В четвъртък Макрон се срещна и с молдовската президентка Мая Санду, като обеща "непоколебимата подкрепа" на Франция за бившата съветска страна в момент, когато напрежението между Кишинев и проруските сепаратисти нараства.

По време на срещата двете страни подписаха двустранно споразумение в областта на отбраната, както и "икономическа пътна карта", без да чъдат разкрити никакви подробности.

"Украйна никога не е искала чужди войски да се бият заедно с нея", написа вчера украинският външен министър Дмитро Кулеба във вестник "Монд". "Ние винаги сме се доверявали на собствените си бойци". Но "Украйна се нуждае от повече артилерийски боеприпаси и ракети с далечен обсег", добави той. "Нуждае се от системи за противовъздушна отбрана "Пейтриът"... от съоръжения за по-бърз ремонт на военните си превозни средства... от обучение на войниците си в бази на територията на Украйна".

В противен случай, посочи той, "един ден ще дойде ред на вашите войници".

Източник: segabg.com

 

 

Коментари

  • Делта

    08 Март 2024 14:28ч.

    Френският ще се обогати с още руски думи.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Циркон

    08 Март 2024 15:13ч.

    Едва ли.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Буревестник

    08 Март 2024 15:15ч.

    А дано, ама надали.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • www

    08 Март 2024 15:20ч.

    тоя фалшив наполеон наистина живее измислен свят. Те и немците щеха леопарди да израждат в усрайна ама само с обещанията си остаха...

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • НАТО ще се разпаде преди края на мандата на тоя клоун

    08 Март 2024 15:28ч.

    Снаряди щял да ми произвежда. Днес могат да произведат цифром и словом 18 (осемнадесет) гаубици "Сезар" годишно. За чий са им тия снаряди, като френските не стават за 155 мм системи на други производители от НАТО?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Слави и Веско, с. Коиловци

    08 Март 2024 16:11ч.

    Пренареждане на керемиди, къртене на горна и долна дограма, енергийни масажи с гранитно паве, извозване на френски чуждестранен авиобоклук, копане в градина. Безплатни огледи с фотосонда. Оцтъпки за пенсионирани учителки. Обадете се!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Ади

    08 Март 2024 16:11ч.

    Още малко му остава на този клоун, после може да го съдят както Саркози.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Празни приказки

    08 Март 2024 14:29ч.

    на един празен геронтофил

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • >>>

    08 Март 2024 17:02ч.

    Правилно казано. Тоя неадекватен пудел, МИкрон е толкова кух, колкото и високопарните му закани... А дали е попитал френските фирми и служителите им, които визира, дали искат да бъдат командировани в УСрайна, където ВСЕКИ завод, склад и инфраструктура, свързана с отбраната е автоматично легитимна цел на руските ВКС и артилерия?...

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Тихомир Томов

    08 Март 2024 20:24ч.

    щом става дума за пари, няма празно .

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • комеди франсез

    08 Март 2024 14:31ч.

    И защо на украинска територия ? Много ясно, ако прелети някой Кинжал, да не е на френска територия ! ... Френски виц. Защо космическата ракета "Ариана" излита от космодрума "Куру" , в Гвиана - Южна Америка ? За всеки случай. Ако падне - да не е над Франция. Такива са французите , устати тарикати. Не ги слушай какво говорят, гледай ги какво правят.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Еврокомисар

    08 Март 2024 14:45ч.

    В нета може да прочетеш какво правят французите, все неща, за които опитите на матушката са оценени със Слаб (2). Два недостижими за руската сволоч примера са Airbus и Concorde, за огромната пропаст при сравняване на индустрии да не говорим.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Западът губи и битката и войната. Нямате бъдеще, паразити нещастни. Историята ще продължи без ЕС и НАТО

    08 Март 2024 15:22ч.

    А България ще продължи да съществува и след като ти умреш.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Евродрисляр

    08 Март 2024 15:42ч.

    Ербъс се прави в поне десетина страни. Само седалището е в Тулуза, както и част от финалното асемблиране. В Ербъс учавстват компании и фактории от Германия, Испания, Великобритания, САЩ /!/ , Китай, Холандия... имаше дори подразделение на компанията в Русия ! Тихомълком Ербъс продължава да купува руски титаниум. Така че компанията е МУЛТИНАЦИОНАЛНА.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Евроидиото?

    08 Март 2024 15:48ч.

    Пак си неподготвен! Седни си! Слаб 2! И, козяк, галя, спрете го това нящо, че с всеки бълвоч поне 100 нови русофила довежда! Анадънму?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • ЕвроАНАЛитик

    08 Март 2024 16:36ч.

    Подлого гърбава, намери си друг нужник! Тук никой не разбира чий го дървиш! Само се омазваш повече в собствените си екскременти и ставаш за смях! Стягай куфарите, че ако не избягаш на време тежко и горко на такива като теб!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Еврокомисар

    08 Март 2024 17:17ч.

    Купува защото знае как да го влага за разлика Северна Нигерия.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Ким Пут Ин

    08 Март 2024 14:42ч.

    По цял ден замеряте слънцето с бастуните. Кой ден сме от началото на войната?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Кой ден сме...

    08 Март 2024 14:45ч.

    Не помниш ли вече? Става ясно защо все копнееш за чуждите бастуни...

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • smb

    08 Март 2024 14:58ч.

    Е кой ден сме, как върви войната, мина ли контраофанзивата или още се подготвя, как върви потопяването на руската икономика, спряхте ли да слагате чипове за ракети на пералните?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Явно дъртата реститутка си е глътнала ченето, затова го пропуска в редовните си клетви

    08 Март 2024 15:24ч.

    Склери, бегай да го изакаш, лапай го и тогава пак ела да се обадиш. Ако не те хванат санитарите този път.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Ким Пут Ин

    08 Март 2024 15:45ч.

    Питам,защото съм питомец на Джо! Моят кумир...

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Путьо, мамин-сладък, евроджендърче недоклатено, жълтопаветниче некъпано!

    08 Март 2024 15:52ч.

    Сал за 2 (две) години "градината" ви буреняса, а сега вече и гола почва не остана! Но! Ти като истински идиот-еврджендър продължавай да "вярваш" в непобедимостта на западните тъпанари! Так держать, мамин-сладък идиото! Анадънму?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Наблюдател

    08 Март 2024 16:42ч.

    “ Питам,защото съм питомец на Джо! Моят кумир” Какво питаш бе посерко? Не чу ли какво каза твоят кумир пред конгреса? Заяви, че ако американците искат по-евтини лекарства, трябва да ходят да ги купят в Москва, където съвсем същите лекарства, от същите производители, са 40% по-евтини отколкото в САЩ.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • https://www.youtube.com/watch?v=fb-A473x_dU&ab_channel=%D0%9C%D0%B0%D1%80%D1%82%D0%B8%D0%BD%D0%9A%D0%B0%D1%80%D0%B1%D0%BE%D0%B2%D1%81%D0%BA%D0%B8

    08 Март 2024 16:47ч.

    Тук някъде имаше точно един на вид човек като пенсинер, който носеше украинско знаме, ще видя на коя минута беше и какво каза. Тия дни на Шипка

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • old_beggar

    08 Март 2024 14:48ч.

    геронтофилчето микрон изобщо не е разбрал, че по дипломатичен начин Си му каза: "За траен мир европа трябва да се съобрази с исканията на Русия!" и продължава да плещи нелепости по адрес на руснаците... а Наполеон през 1812 г. бягайки от Русия, когато пристигнал в Париж, там го попитали: "Какво е положението на армията?" А той отговорил: „Армията вече я няма!“. Наполеон е трябвало да бъде съден, защото по негова вина били загинали 600 хил. войници, но той бил „велик“ и затова бил неподвластен на закона (също като наркоманчето „Зеля“)…

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Наблюдател

    08 Март 2024 14:54ч.

    Чудесно. Русия не бомбардира френска територия, но в Украйна не е проблем.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Омуртаг

    08 Март 2024 15:22ч.

    Драги ми макроне,въпросът е кой ще подкрепи Франция,ако се наложи.Мечока както се вижда е доста ядосан,но ти продължавай да го щипеш,може и да ти излезе късмета.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Нито Франция, нито ГФР ще продължат в историята като единни държави

    08 Март 2024 15:25ч.

    И няма да липсват на никого в многобройните халифати и емирати, които ще съществуват на тяхната днешна територия.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Леле, Викайте лекар

    08 Март 2024 15:28ч.

    И две здрави момчета с бяла риза с дълги ръкави

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • баба мара

    08 Март 2024 15:40ч.

    спрете се убиици искаме мир стига с това оръжие избиват се млади хора съсипват се милиони семеиства

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Кофти губещи

    08 Март 2024 16:00ч.

    Ако французите не търси мир още сега, накрая ще са щастливи да отворят лафка за сладолед в Украйна.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Льо Пенка

    08 Март 2024 16:04ч.

    Геронтофилчо да кротне малко, че става смешен.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Ганди

    08 Март 2024 16:19ч.

    Правеше ми впечатление на долу-горе нормален преди. Но сега съвсем зацапа свещите и само разни еврокомисарчета могат да му се мерят на идиотията. Абе нещастник, по трудно ли се цели стационарно производство от мобилно снабдяване бе? Или си мислиш че ше го заврете недосегаемо на 100 м. под земята? И там ше ви го заврът! Таман да не копаят допълнително да ви чистят боклука! Тия нещастници започнаха всеки ден да постигат някакъв връх на дебилизма, но май могат и още.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • педик

    08 Март 2024 19:05ч.

    Ние не сме нормални, ние сме НЕнормални !

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • 2979

    08 Март 2024 16:53ч.

    Европа полудя

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • ./.

    08 Март 2024 17:06ч.

    Споко, и тоя пилешки макарон ще изгори, но няма да свети...;-)

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Този министър Льокорньо

    08 Март 2024 17:06ч.

    какъв се пада на Емануел , че то там ... !?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Тоя се перчи всуе денонощно по западн/ал/ите медии,,

    08 Март 2024 17:55ч.

    За да забравим как го срита и изрита Африка? Или на каква маса го турна да седи Владимир Владимирович? Или за да направи впечатление на "силните" мъже в правителството си?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • "Макрон се застъпва за "безкомпромисен" подход в противодействието на руския президент"

    08 Март 2024 17:59ч.

    Бистрата в Париж не достигат, или европейските мъже нефелни, та си просят отново казаци по "Шанз-Елизе"?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • и при двата случая - загуба

    08 Март 2024 18:03ч.

    А да ви кажем ли защо не искате да ги произвеждате във Франция и какво означава това за бъдещето ви? Надяваме се, че сами се досещате какво от онова, което не искате да си признаете, ние го знаем за вас.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Валя

    08 Март 2024 18:19ч.

    Последните 34 години видяхме какъв е бленувания от нас запад 🤮🤮🤮😡😡😡

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Kubis

    08 Март 2024 18:29ч.

    Макрон, това не е ефективно, безмислено е! Завода ще бъдат унищожавани незабавно и парите които вложите ще отлетят! Ако има френски специалисти и те ще отлетят при батка Бандера, а ти ще станеш за смях в цяла Европа!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Завода ще бъдат унищожавани незабавно и парите които вложите ще отлетят!

    08 Март 2024 19:10ч.

    Че то това е целта ! И вълкът сит , и агнето цяло ! Парите не са на Макрон, парите ще са от френските данъкоплатци. А пред тези които му стягат синджирчето за топките ще доложи - направих каквото ми наредихте ! Обаче Путин - лош, лош, лош ! Избуши заводите с Кинжал-и, Искандер-и ... Така и пред руснаците пази лице. След година може да каже (по тайните канали ) - Аз само привидно действах срещу вас, ама ви поставих заводите на мушка, лесно да ги унищожите ! Педеругите са гъвкави и флексибълни.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Марин М.

    08 Март 2024 18:45ч.

    Този от левия тротоар,е на път да драсне клечката за една опустошителна война,която ще вземе милиони жертви. Спрете това недоразумение,докато не е станало късно.Лежи си при бабата,давай го по кротко,защото всичко аланкоолу е преходно.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Ghost

    08 Март 2024 18:53ч.

    Щура идея. Руснаците прострелват цяла Украйна, дори да вкопаеш завода дълбоко в някоя планина пак остава уязвим-жп линия, Ел централа и подстанции, пътища...как ще доставяш стомана и хелсоген под обстрел и как ще извозваш продукцията? На руснаците им трябва да следят един завод, не хиляди километри шосета. Луд умора няма.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Ghost

    08 Март 2024 18:55ч.

    Пък и руснаците ще стоят и ще те чакаш да дълбаеш гранита и да лееш бетона. Няма да кажат"я виж кво хубаво тунелче пълно с техника, я кво калибър че си имаме..."

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи

Напиши коментар

Откажи