Франция се готви за недостиг на ток през зимата

Франция се готви за недостиг на ток през зимата

Следвайте "Гласове" в Телеграм.

Френското правителство започна да предприема конкретни мерки, за да се подготви за евентуални прекъсвания на електроснабдяването в различни части на страната през зимата, предаде ДПА. 

Премиерът Елизабет Борн ще инструктира регионалните служители да имат готовност за контролирани прекъсвания на подаването на електричество за не повече от два часа, съобщи пресцентърът на френското правителство. 

Зимата може да се окаже студена и Франция трябва да e готова да реагира, в случай че в определени моменти не може да доставя достатъчно електроенергия, за да задоволи търсенето. 

Причина за това са проблемите с френските атомни електроцентрали, отбелязва ДПА. Поддръжката на няколко ядрени електроцентрали беше отложена, а голяма част от 56-те реактора в страната все още не са включени в мрежата. 

Френското правителство подчерта, че има сключено споразумение за взаимопомощ с Германия, което предвижда Франция да доставя природен газ на Германия и да получава електроенергия в случай на нужда. 

Ако предстои прекъсване на електрозахранването, гражданите ще бъдат подробно информирани един ден предварително чрез специално мобилно приложение.

Токът няма да бъде спиран в болниците и в други важни обекти. Мерките обаче ще засегнат железопътните линии, метрото, училищата, университетите и др.

Остават опасенията, че спиранията на тока могат да доведат до нарушения в работата на телефонната мрежа. 

Според френските власти недостиг на електроенергия може да възниква между 8 и 13 ч. и между 18 и 20 ч., когато потреблението е най-голямо.

Източник: БТА

 

 

Коментари

  • Tazi vecher palim ilhata na Rockefeller

    01 Дек 2022 8:10ч.

    Zashtoto smi mugushti

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • контролирани прекъсвания на подаването на електричество

    01 Дек 2022 8:10ч.

    или по нашенски "режим на тока". но либерастките шамани да не си помислят, че богата Европа го прави това от недоимък... Неее, пази Боже неее, режим на тока ще има в знак на солидарност с Украйна и украинския народ, които страдат безкрайно след варварските руски бомбардировки по енергийната структура на страната.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Причина за това са проблемите с френските атомни електроцентрали, отбелязва ДПА. Поддръжката на няколко ядрени електроцентрали беше отложена, а голяма част от 56-те реактора в страната все още не са включени в мрежата.

    01 Дек 2022 9:26ч.

    Аз пък за малко си помислих, че е заради една модерна напоследък "агресия". Нищо, SDG и NetZero 2030 се виждат на хоризонта.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • MM93

    01 Дек 2022 9:51ч.

    ЕС це Украина ...

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • ElCondor

    01 Дек 2022 10:03ч.

    Тъй ами. Построиха социализЪма и до сега ядоха меда му. Идва ред и на жилото.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • да си умреш от смях

    01 Дек 2022 10:21ч.

    Лесничко беше с руската и украинска енергийна и прочие суровинна евтинийка. Ще се наложи да се живее според заработеното, ама то е предварително разпиляно.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Температурата в Европа пада с два градуса

    01 Дек 2022 11:16ч.

    Цената на природният газ скача с 20%. До пролетта ще е така.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Направо феерично

    01 Дек 2022 12:33ч.

    "Великият" Запад с режим на тока. Що така бе миме?!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи

Напиши коментар

Откажи