Франция разкритикува плановете на Киев да закупи руски реактори от България

Франция разкритикува плановете на Киев да закупи руски реактори от България

Следвайте "Гласове" в Телеграм

Лидерът на френската дясна партия "Патриоти" Флориан Филипо разкритикува в Twitter плановете на Украйна да закупи два ядрени реактора руско производство от България със средства от ЕС.

"Докато Франция и ЕС се прострелват в крака с огромен куршум, налагайки антируски санкции, Украйна на Зеленски купува руски ядрени реактори, и то с наши пари! Кога ще свърши тази шега?" - написа политикът.

Филипо прилага към публикацията снимка на статия, публикувана от Euractiv. В нея се отбелязва, че по време на неотдавнашното си посещение в България Владимир Зеленски е обсъдил с българския министър-председател Николай Денков продажбата на два ядрени реактора руско производство на Киев. Реакторите са закупени преди пет години, но българските власти не са в състояние да покрият стойността им, поради което българският парламент даде зелена светлина на правителството да започне преговори с Украйна.

В същото време, според Euractiv, представител на Европейската комисия е потвърдил, че закупуването на реакторите, което ще струва 600 млн. евро, може да бъде финансирано от Европейския съюз. През тази година ЕС отпуска на Украйна финансова помощ в размер на 1,5 млрд. евро всеки месец.

Източник: Риа Новости

 

 

Коментари

  • баба мара

    09 Юли 2023 17:59ч.

    ще ги вземат от нас и ще ги продадат в африка ще вземат парите и още по едно имение вчера имаше информация оръжие за украина е намерено в судан така че не се косете наркоманската банда си е направила добре сметката

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Всеволод Капустин

    09 Юли 2023 17:59ч.

    Първо, реакторите са вече български, второ, Франция се лакоми да продава свои, на най-вероятно тройна цена. И трето, десни патриоти си имаме и ние достатъчно, та да се трогваме и от френските, дето точно за България пет пари не дават..

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Куци Коньов

    09 Юли 2023 18:34ч.

    Не съвсем, французите искаха да достроят Белене с двата руски реактора, а ние прецакахме и себе си, и тях. https://duma.bg/frenska-firma-shte-dostroyava-belene-s-ruskite-reaktori-n272553

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Филипо е чудесен политик !

    09 Юли 2023 18:07ч.

    Той е бивш лидер от Фронт Насионал на Льо Пен, но се отцепи в отделна партия . По време на ковидтерора той беше най-адекватния политик, не спираше риториката срещу ковидизма, беше единственият който посмя да организира протести и шествия, докато други политици бяха вцепенени от страх и ужас ! С една дума Флориан е достоен и честен политик, нещо което се среща все по-рядко. Истинска "бяла врана" във Франция. Поради тази причина казионните мас медии го игнорират /повече и от Льо Пен/ , електронните медии не го публикуват. Единствено сигурно може да го намерите в Туитър. https://twitter.com/f_philippot

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Определено

    09 Юли 2023 20:19ч.

    Продължител на Жан Мари Льо Пен, на Марин Льо Пен, все крайно десни, в “победителката” на нацизма Франция

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Ддд

    09 Юли 2023 21:15ч.

    И в ютюб, прави редовно анализи

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Това "крайно десен" е по-скоро пейоратив .

    09 Юли 2023 21:32ч.

    Филипо е суверенист , истински голист ,привърженик на FREXIT. Против Европейския Съюз в сегашния му вид. Позицията му по украинската война е по-близка до тази Москва. Антиглобалист и антипандемист ! Ако това е "крайно дясно" - нека и аз бъда "крайно десен" , за мен това е глас на разума във време на безумие.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Кога?

    09 Юли 2023 18:27ч.

    "Кога ще свърши тази шега?" - написа политикът. Да ви кажа - когато Сьюзът на Европейските Съветски Републики изчезне като политическа формация!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Франция разкритикува плановете на Киев да закупи руски реактори от България

    09 Юли 2023 19:08ч.

    В този текст френският гражданин Флориан Филипо се нарича "Франция" ! !

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Бай Иван

    10 Юли 2023 1:53ч.

    Французинът не е разбрал. Той не е наясно с особенностите на нашите еничари! Те сега обясняват, че ще продават реакторите, но в последствие ще обявят, че ги подаряват, като помощ на "братска" 404, която ни пази от "лошата" Русия! А и забелязахте ли, че цената на реакторите се коментира, като 600 милиона, а в действителност тя е 1, 6 милиарда долара! Тоест още от сега цената се коментира два пъти по-ниска!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи

Напиши коментар

Откажи