Франция не обяви извънредно положение, но спира градския транспорт в цялата страна

Франция не обяви извънредно положение, но спира градския транспорт в цялата страна

Следвайте "Гласове" в Телеграм

Министерството на вътрешните работи на Франция съобщи, че автобусните и трамвайните превози в цялата страна ще бъдат спрени, а в допълнение ще бъде забранена продажбата на пиротехнически изделия в рамките на мерки, целящи да ограничат насилствените протести, предаде АФП.

В изявлението се казва, че регионалните власти, които отговарят за сигурността в страната, ще бъдат помолени да забранят продажбата и транспортирането на бензинови бутилки, киселини и други запалителни течности.

Франция гледа към цевта на четвърта нощ на размирици след убийството на 17-годишен тийнейджър от полицай.

Полицаят е арестуван и признат за виновен, но въпреки това цялостната ситуация в страната не се е подобрила.

По-рано днес президентът Еманюел Макрон напусна предсрочно срещата на върха на лидерите на ЕС в Брюксел, за да ръководи кризисната среща в страната.

Най-малко 875 души бяха арестувани в резултат на протестите в страната след три нощи на размирици. 

Източник: dariknews.bg

Коментари

  • Трепетликов

    30 Юни 2023 21:32ч.

    Ех, че жално ми стана за французите, прекрасни хора. Дано скоро пак могат да се возят.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • С.А.М.

    30 Юни 2023 21:46ч.

    Живея в Квебек, Канада от две десетилетия и моето мнение за французите коренно се различава от Вашето. Но, едно са личните ми впечатления, други са реалностите, че тези безредици не са породени от убийството на едно момче, а от цялостната икономическа и социална обстановка във Франция.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Във Франция обсъждат да бъде обявено извънредно положение, трета нощ Париж гори

    30 Юни 2023 23:11ч.

    А Путин бил имал проблеми! Нали?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Нека да видим

    30 Юни 2023 23:26ч.

    Путин успя за 24 часа да ликвидира държавен преврат на тежко въоръжени наемници. Да видим Макрон за колко време ще успее да спре този метеж.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Де Гол

    01 Юли 2023 11:42ч.

    Като гледам май, Макарона скоро да стане жертва на арабска содомия! И тогава ще се възродят европейските ценности !!! Аллах Акбар !!!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Наблюдател

    01 Юли 2023 11:56ч.

    Завиждам ви франсета, колко нормално си живеете. А не като в Булгаристан, ТИХО Е КАТО В ОБОР !!! Само от време на време овцете блеят !!!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • хамалин

    01 Юли 2023 12:03ч.

    дааа ,точно, г-не с.а.м. . едно само ужилване ,което "агресира " алергична общтественъ риакциъ.у нас алабалистите въ тиливизоръ са пас по "казусъ". други съ ни приииииииоритетити. (Уйййййййййкиндъ е днес умнокрасив)

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Те това е демокрация и господство на законите!

    01 Юли 2023 12:48ч.

    У нас всичко сме си оправили, остана ни само да настояваме (ходатайстваме) за приемането на U-crane в НАТО. По принцип нови членове в Алианса трябва да се приемат само ако ВСИЧКИ членове са съгласни. Ако има вето - приемането се отлага докато се изгладят недоразуменията. Също както и с членството в ЕС... Нашите държавни мъже от правителствената коалиция щели да гласуват в НС декларация, с която България настоява Украйна да бъде приета веднага, въпреки че условията за членство не са изпълнени - във война са със съседа си Русия. НАТО-вци за сега "не са решили още за членството", а редовни членове на Алианса (като Унгария) искат отчет за похарчените ($170 милиарда евро ДО СЕГА!), преди да се наливат още повече пари там... А ние се натягаме, за да може на срещата им на 11 юли да се каже: "Е-ми-и-и-и Унгария е против, НО пък всички останали членове много настояват! Ще я приемемЕ! Пък ако ще локалната война там да ескалира..." Zеленски пък обяви, че спира всички избори докато трае войната!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • джони инглиш

    30 Юни 2023 21:44ч.

    Най малко 873 души бяха арестувани но демократично. Безредиците също са изключително демократични. Взривове по улиците, побоища, ритане на полицай в гръб/ гледах го по нова тв/, палежи рушене на недвивимои движимо имущество, но това е демократично и евроатлантическо. В Русия арестували публично едно кречетало и то без васякакво насилие и това е диктатура. Дивия запад няма равен по лъжии дезинформация. Защо западните хиени не вият за диктатора бабоеб Макрон. Къде са независимите журналисти/ мисирки/.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • според мен

    01 Юли 2023 1:16ч.

    макрон си е п*****ст, женен е за бабата проформа, същият брак, като на бабушка Алла с п*******а Максим Галкин.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • В народа много недоволство се е натрупало

    30 Юни 2023 21:48ч.

    Убийството на момчето е само повод всичко да се отприщи. Народа си отмъщава. Разграбват магазини, палят всичко, което може да гори, унищожават леки коли.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • белгиец

    30 Юни 2023 22:50ч.

    Скрий се бе, "народа" ? Какъв народ са стотиците мангали които вандалстват, грабят магазини и палят лични автомобили ! Ако си дребен търговец и ти подпалят магазина или го оберат, или си намериш Клиото на въглен, как ще се почувстваш ? Баси нещастниците останали сте на територията, само от злоба злорадство все още живеете, пфу !

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • До белгийчето:

    30 Юни 2023 23:11ч.

    Абе момче, не е лошо да посетиш някой психолог или психиатър в Белгия! И пиши по-често в белгийските медии, а не осирай форума тук.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Oтрезвител

    01 Юли 2023 0:13ч.

    Преди полуфиналният мач Франция-Мароко на световното първенство през Декември 2022, над 80% от зрителите по света са подкрепяли Мароко. Ако някой не може да си обясни причините, нека да чете повече, а да пише по-малко! А също да си застрахова автомобила към по-широк спектър, а да не обвинява някой друг вандализма на трети лица.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • ЗНАЕЩ

    01 Юли 2023 5:12ч.

    Какви мангали бе кретен? Защо френските колонисти мъчеха, избиваха, горяха, правеха роби десетки милиони туземци от Африка, Океания, Карибите, Индокитай? Защо? Френската империя (1534 - 1980 г.) причинява смъртта на около 10 милиона души в Африка, Европа, Северна и Южна Америка и Азия. Един от най-жестоките инциденти се случва при управлението на Наполеон във френската колония на Хаити. Гладуващите роби били принудени да събират захарна тръстика от острова, докато носят калаени намордници, за да не ядат от нея. Тези, които не се подчинявали на френските колонисти, били бавно печени на големи огнища за назидание или напълвани с барут и взривявани на парчета. Други са били разкъсвани от кучета в импровизирани амфитеатри, за да всяват ужас в останалите роби. Близо 100 000 хаитяни били избити в трюмовете на кораби напълнени със серен диоксид извлечен от вулканичните седименти на острова. Наполеон е искал да прочисти, колкото се може повече от местното чернокожо население и да го замести с по-едри и здрави роби от Африка. СЕГА ПОТОМЦИТЕ НА КОЛОНИЗАТОРИТЕ ЩЕ СИ ИЗКУПУВАТ ГРЕХОВЕТЕ. СЛЕД 100 ГОДИНИ НЯМА ДА ИМА НИ ФРАНЦИЯ, НИ АНГЛИЯ, НИ БЕЛГИЯ, НИ ИСПАНИЯ. ЩЕ ИМА ЕВРОПЕЙСКИ ХАЛИФАТ

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • рукола Z

    30 Юни 2023 22:21ч.

    Който навреди на България, плаща тежка цена! Запомнете го!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • На тебе ти е навредила

    30 Юни 2023 22:54ч.

    Собствената ти глупост, каквото сам си направиш никой не може да ти го направи ! Какво са ти навредили обикновените парижани с изгорените лични коли ? Ако циганска сган се развилнее в София, или в Столипиново, или в Максуда, и палят и трошат наред пак ли така ще говориш ? злобни булгаристански човечета, срам сте за родината ни!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Дедовия

    30 Юни 2023 23:47ч.

    Обикновените парижани и въобще обикновените французи са ми направили това, което са направили спрямо МОЯТА родина в ролята си на представители на държавата Франция. Винаги са правили всичко възможно за да унищожат България, косвено или пряко. Последен пример - споразуменията за Македония. Горящ французин за мен е страхотна гледка!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Единствените които унищожават България

    01 Юли 2023 0:26ч.

    Са дебили като вас. Страна която се управлява от ПростоКиро няма нужда от друга емблема. Във Париж до ден два вълненията ще утихнат. И после пак ще се живее както във Франция. А вие все така в лайната...

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • поздрави от NJ

    01 Юли 2023 1:18ч.

    Живея в САЩ от 31 години. Мога отговорно да заява че за американец, французин е равносилно /синоним/ на Палячо. И вицове за французите има много- например френските танкове са направени да вървят по-бързо назад, вместо напред...

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Живея в САЩ от 31 години...

    01 Юли 2023 1:57ч.

    Нашите съболезнования. Стана ли вече 350 фунта живо тегло ?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • бензинджия

    01 Юли 2023 7:26ч.

    "И после пак ще се живее както във Франция." -- ти верно си редко неостър...

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • ВеднагА

    30 Юни 2023 22:59ч.

    Хъмммм... А руснаците потушиха метежа без да спират градския транспорт. Путин веднага да прати оръжия на борците за права.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Сектор Z

    30 Юни 2023 23:51ч.

    И тази нещастна държава, която не може да се справи с банда мангали, тръгнала да воюва с Русия. Няма такъв майтап. Едните ги палят и бият алжирци, другите смешници - белгийците, ги онождат мароканци. Як евроатлантизъм!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Мароканец

    30 Юни 2023 23:53ч.

    Така де, няма само белгийците да ги палят и бият мароканци.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Сигурен

    30 Юни 2023 23:55ч.

    Тези си спряха държавата заради банда мангали. Ами, ако полетят Кинжали? Ко ша прайм тогава? Мятат по един бял чаршаф на главата и бавно към гробищата. Бавно, за да не всяват паника.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • МатаХари

    01 Юли 2023 10:35ч.

    Не бе, бавно и плавно с белия чаршаф към гробищата, за да не помислят, че си откраданал чаршафа на БОКо (дето го е засмукал с г.ъ.з.а. си - придобит навик да краде и с г.ъ.з.а си) и да всееш паника и да те подгонят мутрите от Делта-Гард и тия другите от джандари!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Протести в 103 града,палежи на кметства, мародерство и всички варварски екстри.

    01 Юли 2023 0:37ч.

    Застреляния арабин е на 17г, има 15 ареста, употреба и продажба на наркотици, фалшификация на номера и каране без книжка и т.н и т.н.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • е то тоя

    01 Юли 2023 1:22ч.

    дето го утрепа на улицата полицай в САЩ D.Floid да не беше светец. Криминал до дъно, ама после BLM! Е ся във Франс същото.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Гост

    01 Юли 2023 1:46ч.

    Питам се по нататък как ще я кара Франция. Всички знаем за арабските квартали в които полицията не влиза. А сега като изкарат полицая виновен за целия този бардак полицията най-вероятно ще се превърне в нещо като бостанско плашило.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • по нататък как ще я кара Франция

    01 Юли 2023 2:04ч.

    Ами както и до сега. След някой друг ден арабетата ще се кротнат, както и при предишните вълнения се кротнаха. И после сутрин с багетката под мишница, дядката с такето, кроасанчето и кафенцето в градовете...Както вица от соца. За тях лайф, а за вас само жизнь. Vive la France !

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Гост

    01 Юли 2023 2:08ч.

    Завиждам ви. Нормално си живеете.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Гост

    01 Юли 2023 2:10ч.

    Голям лайф пада при вас. Само отвреме навреме като се разбеснеят арабелите се криете в къщи. Иначе си е супер.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • 30 Юни 2023 23:08ч. Завиждам ви. Нормално си живеете.

    01 Юли 2023 12:13ч.

    Човекът явно е прост, а простите рядко имат чувство за хумор и никога чувство към иронията.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • j.jelevban-Черните лебеди

    01 Юли 2023 2:53ч.

    Отдавна прелитат над Франция.И ще кацнат някой ден за дълго.Познати французи живеят в Лион.В затворен квартал.И са щастливи че могат да оставят децата си тук в България да играят на люлките до късно и без надзор.Да вече не на всякъде в България.От как поехме по пътя на ''демокрацията'' бързо догонваме французите.Факт.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • тежка булгаристанска индоктринация

    01 Юли 2023 3:11ч.

    Франкофобията у булгаристанците изисква клинично проучване, тъй като няма рационално обяснение. Тя се родее по дълбочината на идиотизма си с преклонението на булгаристанеца към "Фолксфаген Пасат" , туркоидната чалга , ориенталският гламур на абитурентите, изскубаните и отново изписани вежди на българките в причудлив вид на бухал, зверската омраза на пътя ... Булгаристан е интересна територия. Вдъхновение за множество научни изследвания. Чудесно място да се разхождаш с торба пари и гледаш как ти се мазнеят аборигените за дребен бакшиш. Само не е добро място за живеене на нормалните българи. Затова те се махнаха, 3 милиона заминаха...https://www.youtube.com/watch?v=4b5P3jWFVCQ

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • ЗНАЕЩ

    01 Юли 2023 5:18ч.

    Французи, белгийци, англичани, испанци НЯМА ДА СЕ ОПРАВЯТ НИКОГА. ТЯХ ЩЕ ГИ ОПРАВЯТ потомците на убиваните, измъчваните туземци. Франсетата са гнусни същества и винаги са действали против България (както ингилизите)

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • ИГРИ НА ТРОНОВЕ

    01 Юли 2023 12:16ч.

    [18:1] След това видях да слиза от небето друг Ангел, който имаше голяма власт; и земята светна от неговия блясък. [18:2] И силно извика той, като казваше с висок глас: падна, падна Вавилон - великата блудница, и стана жилище на бесове и свърталище на всякакъв нечист дух, свърталище на всички нечисти и омразни птици; защото от виното на яростното блудство пиха всички народи, [18:3] и царете земни блудствуваха с нея, а търговците земни разбогатяха от големия й разкош. [18:4] И чух друг глас от небето да казва: излезте от нея, люде Мои, за да не участвувате в греховете й, и да се не заразите от язвите й: [18:5] защото нейните грехове стигнаха до небето, и Бог си спомни неправдите й. [18:6] Отвърнете й тъй, както ви и тя отвърна; отвърнете й двойно за делата й; с чашата, с която ви черпеше, почерпете я двойно. [18:7] Колкото се е прославила и живяла разкошно, толкова мъка и скръб й върнете; понеже тя казва в сърцето си: седя като царица, вдовица не съм и скръб няма да видя. [18:8] Затова в един ден ще й се струпат поразите: смърт, жалост и глад, и ще бъде изгорена в огън, защото силен е Господ Бог, Който я съди. [18:9] Ще я оплачат и ще ридаят за нея земните царе, които са блудствували с нея и живели разкошно, кога видят дима от изгарянето й, [18:10] като стоят надалеч от страх пред нейните мъки и казват: горко ти, горко ти, великий граде Вавилоне, граде силни, защото в един час дойде твоята осъда! [18:11] И търговците земни ще плачат и ридаят за нея, понеже стоките им никой вече не купува, [18:12] стоки от злато и сребро, от драгоценни камъни и бисери, от висон и порфира, от коприна и багреница; всякакво благовонно дърво и всякакви изделия от слонова кост; всякакви изделия от скъпоценно дърво, от мед, от желязо и от мрамор, [18:13] дърчин и тамян, миро и ливан, вино и дървено масло, брашно и пшеница, говеда и овци, коне и колесници, тела и души човешки. [18:14] И овощията, за които душата ти копнееше, отдалечиха се от тебе, и всичко тлъсто и светло изчезна за тебе, и няма вече да го намериш. [18:15] Търговците на тия стоки, които се обогатиха от нея, ще застанат надалеч от страх пред мъките й, като плачат, ридаят [18:16] и казват: горко ти, горко ти, граде велики, облечен във висон, порфира и багреница, украсен със злато, драгоценни камъни и бисери, [18:17] защото в един час пропадна толкова голямо богатство! И всеки корабоначалник, и всички пътници по корабите, и моряци, и ония, които търгуват по море, застанаха отдалеч [18:18] и викаха, като гледаха дима от изгарянето му, думайки: кой град е подобен на великия град? [18:19] И посипаха с пепел главите си, и с плач и ридание викаха и казваха: горко ти, горко ти, граде велики, с чиито драгоценности се обогатиха всички, които имат кораби по море: защото в един час запустя! [18:20] Весели се за това, небе, и вие, свети апостоли и пророци, защото Бог е отсъдил вашата съдба с него. [18:21] Тогава един силен Ангел дигна камък, голям като воденичен, та го хвърли в морето и каза: с такъв устрем ще бъде сринат Вавилон, великият град, и не ще го има вече; [18:22] глас от гуслари, певци, свирачи на пищелки и тръбачи няма вече да се чуе в тебе; никакъв художник на какво и да е изкуство няма вече да се намери в тебе; шум от воденичен камък няма вече да се чуе в тебе; [18:23] светлина от светило няма вече да се появи в тебе, и глас на младоженец и невеста няма вече да се чуе в тебе, защото твоите търговци бяха велможи на земята, защото чрез твоите магии се заблудиха всички народи. [18:24] И в него биде намерена кръв на пророци, светии и на всички избити на земята.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • thenewone

    01 Юли 2023 4:07ч.

    Happy July to all!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Happy и на тебе, новак!

    01 Юли 2023 17:21ч.

    Пословичното ни почитание към Слънцето се корени още в тракийската култура, на която сме наследници... Юрая Хийп са изразили толкова сполучливо: https://www.youtube.com/watch?v=grSWdLdp7po.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Alitta

    01 Юли 2023 4:15ч.

    Честно казано , съчувствам им на французите. Но България няма нужда от антибългари, подобно на арабските заселници във Франция. Антибългари са всички , без изключение , наричащи България : Бг, Булгаристан, беге, и подобни простотии. Такива индивиди да стоят по далече от България. А французите ще се оправят като извадят гилотината от музея и я пуснат в действие , жестоко , но справедливо за разбеснелите се говеда. Французите имат опит с гилотината и няма да им е трудно , гадно е ,но понякога наложително.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • ЗНАЕЩ

    01 Юли 2023 5:07ч.

    "Мекия" френски колониализъм : https://lifestyle.bg/curious/v-kapana-na-choveshkite-zoologicheski-gradini-snimki.html

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • рукола Z

    01 Юли 2023 10:06ч.

    Франция и Германия се гласят да завземат цялата власт в ЕС, да управляват заедно ФЕЩ /федерални европейски щати/, да опоскат и без това обраните членки в ЕС, да отнемат правото на вето на останалите - кът така че, не мога да ги мисля ?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи

Напиши коментар

Откажи