"Франс прес": Отблъскващи, зловещи и недоказуеми слухове за здравето на Путин

"Франс прес": Отблъскващи, зловещи и недоказуеми слухове за здравето на Путин

Бани с кръв от рогата на сибирски елен. Екскременти, събирани от лоялни служители, за да не могат да бъдат използвани за анализ. Мистериозни отсъствия за медицински процедури. Слуховете за здравето на Владимир Путин, който навършва 70 години през октомври, са отблъскващи, зловещи и недоказуеми. Това пише журналистът на Франс прес Стюарт Уилямс  в анализ за медията.

Тези слухове обаче дават поне някаква представа за здравословното състояние на Путин - елемент, който е от ключово значение в момент, в който той ръководи руските сили, които водят една кървава война в Украйна, чийто краен резултат ще оформи бъдещето на Европа.

По време на двете десетилетия на власт общественото пространство не е изтичала почти никаква информация за истинското здравословно състояние на Путин, като изключим демонстрациите на впечатляваща мъжественост и форма. Путин на кон. Путин лови риба гол до кръста, Путин практикува джудо...

Сега обаче руският президент вече е на достопочтена възраст и външният му вид се промени през годините - лицето му изглежда подуто, а движенията му понякога издават напрежение. Тези детайли подхранват слуховете още повече.

Какви са твърденията?

Най-задълбоченото изследване на здравословното състояние на Путин бе публикувано през април от рускоезичния сайт Proekt, изготвено на базата на общодостъпни източници и в което се съдържа заключението, че пътуванията през последните години на президента до неговата вила в Сочи, на брега на Черно море, съвпадат с пътуванията на голям екип от медици.

Сред тя е и специалистът по рак на щитовидната жлеза Евгений Селиванов.

Циркулират слухове, че Путин си прави бани с кръв от рогата на сибирски елен, за която се предполага, че носи дълголетие и засилва половата мощ. Твърди се, че тази практика била препоръчана на руския президент от министъра на отбраната Сергей Шойгу, който е родом от Сибир.

Снимка: Reuters

Според френското ежеседмично издание "Пари Мач" по време на посещения във Франция през 2017 г. и в Саудитска Арабия през 2019 г. Владимир Путин е бил придружаван до тоалетната от екип, който е събирал изпражненията му, за да предотврати изтичането на каквато и да било информация за здравословното му състояние.

Наскоро ежеседмичното издание "Нюзуик", което се позовава на източници от американското разузнаване, написа, че през април на Путин са правени процедури, които са част от лечение на напреднал стадий на рак. Съветът на САЩ по националната сигурност отрече, че тази информация произхожда от него.

Кирило Буданов, ръководителят на украинските разузнавателни служби, пред "Скай нюз" също заяви, че Путин е болен от рак.

Какви са сведенията?

Единственият път, когато Кремъл потвърди , че Путин има здравословен проблем, беше през есента на 2012 г., когато руският лидер изчезна от общественото полезрение и анулира срещи. Кремъл съобщи тогава, че става дума за разтягане на мускул, а руски вестник написа, че президентът има проблеми с гърба.

Според сайта Proekt именно през този период започват сериозните проблеми на Путин със здравето. COVID pандемията отключи странности в поведението на руския президент, които според очевидци издават параноята му.

Официално Путин е ваксиниран, но за разлика от повечето световни лидери, така и не бяха разпространени кадри как му поставят доза от ваксината.

Хората, които се срещат с него, са подложени на драстични превантивни мерки, които включват определен брой дни карантина. Всички си спомняме и за огромната маса, която разделя руския президент от неговите чуждестранни гости, сред които бе и Еманюел Макрон, който се срещна с Путин през февруари, преди да започне войната.

Само посетителите, които приемат да си направят тестове - нещо, което Макрон отказа да направи - получават разрешение да стиснат ръката на руския лидер.

На кадри от разговор в края на април на Путин с руския министър на отбраната Шойгу се вижда как президентът се е хванал здраво за масата. Това подхрани спекулациите, че по този начин Путин се опитва да скрие, че трепери.

Освен това Кремъл отложи, без да насрочва друга дата и без да дава обяснение, традиционната директна линия, в рамките която Путин всяка година разговаря със сънародниците си по телефона.

Взимат се огромни мерки за гарантирането на сигурността му, каквито бяха взети например на годишната му пресконференция през 2020 година, когато в залата бяха допуснати малък брой журналисти, на които предварително бяха направени тестове и които се бяха подложили на карантина. Президентът също така управлява текущите дела посредством видеоконферентна връзка.

Какво казва Кремъл?

Говорителят на Кремъл Дмитрий Песков винаги отхвърля тези твърдения.

"Не мисля, че някой, който е с всичкия си, може да съзре признаци на болест или каквито и да било проблеми със здравето у президента Путин", каза руският външен министър Сергей Лавров по френската телевизия Те Еф 1 в края на миналия месец.

Беларуският президент Александър Лукашенко, който е съюзник на Путин, направи подобно изявление в интервю за японската телевизия.

"Ако си мислите, че на Путин му има нещо, значи сте най-окаяният човек на света", каза Лукашенко тогава.

При свои скорошни появи, като например на форума, посветена на Петър Велики, и при разговор с президента на Туркменистан Сердар Бердимухамедов, руският президент действително не демонстрира никакви признаци на слабост.

Защо е важно?

Повечето наблюдатели си мислят, че Путин ще се яви на изборите през 2024 г., след като прокара промени в конституцията, които му позволяват да изкара трети мандат.

"Страната няма никаква представа за истинското физическо и емоционално състояние на президента си", заяви Роман Баданин, главен редактор на Proekt.

"Цялата планета не знае дали един човек, който може да унищожи човечеството, като натисне един червен бутон, е в добро здраве или не", обобщава Баданин.

 

Източник: бТВ

 

 

 

Коментари

 • nan

  22 Юни 2022 14:30ч.

  чудно , кой ли ги разпространява тези неистини - пиша политкоректно...

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • nan

  22 Юни 2022 14:34ч.

  ""Цялата планета не знае дали един човек, който може да унищожи човечеството, като натисне един червен бутон, е в добро здраве или не", обобщава Баданин."

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • nan

  22 Юни 2022 14:36ч.

  пиша на няколко коментара, защото сайта е мега тъпо направен. та по темата: значи планетата се била разтревожила за здравето на Путин, и в същото време на планетата хич не й дреме, че САЩ се управлява от видимо болен човек, който очевидно не става за тази работа.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Тиква

  22 Юни 2022 17:19ч.

  Болния човек е избран демократично и има процедура за замяната му, докато Ботокса е самодържец и след смъртта му ще последва гражданска война.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Демократично - нанай

  22 Юни 2022 17:40ч.

  Избраха го (назначиха) с потресаващи фалшификации; щом и USPS са натопени до ушите в тая демократична изборна кал с чувалчета фалшиви бюлетини по тъмна доба, смятай колко струва прехвалената ви демокрация.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • nan

  22 Юни 2022 18:02ч.

  ти си мълчи, човек с тиква между ушите няма кой знае какво да каже, камо ли да се слуша. тези опорки ги разправяй във вашата джндър-нео-наци-соросоидна дружинка на дневник. там ще блестиш

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Путин не може...

  22 Юни 2022 14:38ч.

  ... с едно натискане на копчето да унищожи Света. Решението за нанасяне на ракетно-ядрен удар се взема колективно от няколко високопоставени лица /така е и в САЩ.../, след неопровержими доказателства за започнала вражеска ядрена атака. Така че това предположение не само е спекулативно, то е дебилно. Но какво искаш от дебили, освен дебилни предположения ?

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Защо е важно?

  22 Юни 2022 14:41ч.

  "Цялата планета не знае дали един човек, който може да унищожи човечеството, като натисне един червен бутон, е в добро здраве или не". Затова пък цялата планета е напълно наясно със здравето на другия човек който също може да унищожи човечеството и натисне един червен бутон, но май без дори да разбере че го е направил.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • bodar4uk

  22 Юни 2022 14:46ч.

  Що не си обсъждате здравето на Байдън, Тръмп, Джонсън и кримките от ЕС, ами сте се вторачили като ято гарвани връз Путин ? То никой не е вечен, ама това сеене на прокоба се е превърнало в параноя за вас, изкукали информатици !

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • задунајска уфсъ с евразијски манталитет

  22 Юни 2022 16:01ч.

  не помниш ли какви обсъжданија тук имаше за здравето на Бајдън, когато си направи колоноскопија миналата година? Почти го погребаха, според нЕкои това било нјакакъв рак, а и докато бил под упојка 1 час кој бил управлјавал(ами Камала), а и колко били притеснени американците(това беше нај-смешното, колоноскопијата е рутинна проверка през 10 г ако си на 50г)

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Уилт

  22 Юни 2022 14:48ч.

  "Сега обаче руският президент вече е на достопочтена възраст" -- Глупости! Сегашните 70, са предишните 50.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • "Тези слухове обаче дават поне някаква представа за "

  22 Юни 2022 14:49ч.

  Изключителната низост на "цивилизования свят", както тукашната психодесница нарича западната помийна яма.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Tret

  22 Юни 2022 15:05ч.

  По- тъпа статия скоро не е излизала...не виждам обче Франспрес да пише за Бадън, Ци Дзи или Мадуро. Верно, те от къде ще вземат толкова елени да си прават бани.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • "Цялата планета не знае дали един човек, който може да унищожи човечеството, като натисне един червен бутон, е в добро здраве или не"

  22 Юни 2022 15:46ч.

  Цялата планета, обаче знае , че един човек, който може да унищожи човечеството, като натисне един червен бутон, е в състояние на практическа неадекватност.. За Байдън иде реч..

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Няма как да не са отблъскващи

  22 Юни 2022 15:57ч.

  Путин стигна дъното.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Ти пък

  22 Юни 2022 16:17ч.

  Кой беше?

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Бай Тръмп

  22 Юни 2022 18:14ч.

  Май започва и да го копае. И едва ли ще спре преди да си покаже главата в Белия дом.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • спокоен

  22 Юни 2022 16:18ч.

  Байдън е млад и в отлично здраве, ще пребори болния Путин.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Ако искате да видите образа на абсолютното зло, вижте този филм.

  22 Юни 2022 16:24ч.

  https://www.currenttime.tv/a/soviet-garden/30862399.html - Как се правят експерименти с радиоактивни изотопи в селското стопанство в Молдовската съветска социалистическа република от времето на Хрушчов насам, по нареждане на Москва, а хората измират до един.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Советский сад

  22 Юни 2022 16:25ч.

  И Гама поле.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • пущи некое фюлмче и за Монсанто,

  22 Юни 2022 16:33ч.

  за биолабораториите на прогресивния запад, за радиоактивния прашец и дъждец над живи войнишки глави в пустинята Невада.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Ти го изгледай първо

  22 Юни 2022 17:51ч.

  И тогава оправдавай едно зло с друго.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Pontifex Maximus

  22 Юни 2022 16:43ч.

  Молете се за здравето на този човек, защото ако той си отиде ще се отворят вратите на ада чак до деветия му кръг...

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Защо занимавате хората с глупости?

  22 Юни 2022 16:48ч.

  Все едно махлянки се събрали да обсъждат кой де им падне. Голяма излагация. За такава журналистика не е необходимо висше.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Ние и сами виждаме кой е добре и кой не

  22 Юни 2022 16:50ч.

  Бай дрът не може ни на самолет, ни на колело да се вози. Ръкува се с признаци. Говори несвързани брътвежи, истински луд. Седнал Хърбел да се присмива на нормалните хора.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Martin Zaimoff

  22 Юни 2022 17:15ч.

  В рогата на което и да е животно кръв няма. МИ6 пак са объркали захарта със солта!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Теорията за двойниците е всъщност неосъзнат опит

  22 Юни 2022 17:54ч.

  да се открие някакво човешко измерение в един процес на постепенна нраествена деградация и последствията от многобройни пластични операции.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • демонстрациите на впечатляваща мъжественост и форма. Путин гол до кръста на кон. Путин лови риба гол до кръста

  22 Юни 2022 18:12ч.

  Путин подписва указ гол го кръста. Някакъв опозиционер беше пуснал в Тубата клипче. Путин на кон се среща с красиви млади полицайки, и те на коне. Техните коне по-нисички, а и те миньончета. Да не сърчат значи. Но интересното беше в началото. Путин се качи на коня със стълбичка. По телевизията това са го отрязали.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Роже дьо Флор

  22 Юни 2022 20:06ч.

  Ми че то и рицарите едно време са се качвали на конете си със стълбичка. Руската корона и отговорността за най-голямата държава да не мислиш, че тежат по-малко от една броня?

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Уилт

  22 Юни 2022 18:18ч.

  https://www.youtube.com/watch?v=k0qYAsIIh10 --- И коментарите под видеото си ги бива.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • София

  22 Юни 2022 21:06ч.

  Да е жив и здрав , глобалистите да му ядат ........, очевидно е на прав път щом толкова им пречи!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи

Напиши коментар

Откажи