Франк-Валтер Щайнмайер: "Алтернатива за Германия" повдига въпроси, на които много хора очакват отговори

Франк-Валтер Щайнмайер: "Алтернатива за Германия" повдига въпроси, на които много хора очакват отговори

Следвайте "Гласове" в Телеграм

В пет федерални германски провинции "Алтернатива за Германия" има рейтинг близо до или над 30%, а за президента Франк-Валтер Щайнмайер числцифрите са "обезпокоителни", каза той винтервю за германската телевизия Цет Де Еф.

"Те (резултатите) не трябва да ни карат автоматично да класифицираме всеки критичен въпрос като популизъм и десен екстремизъм", каза той.

Според него обществото трябва да се научи отново "да води демократични спорове помежду си, без да избухва в омраза и подстрекателство". Въпреки това трябва да се проявява "разбиране към факта, че хората имат въпроси и са обезпокоени".

В момента "Алтернатива за Германия" повдига въпроси, на които "много хора очакват отговори", каза Щайнмайер. Президентът посочва въпросите, които всеки германец си задава и на които  трябва да отговори политиката и управлявщата коалиция: "Какво ще се случи с моята работа; как ще се развива инфлацията; каква е позицията ни във войната на Русия срещу Украйна; как ще се справим с движението на бежанците по границите на Европа?

Щайнмайер посочи, че след като мнозина изразяват своя протест, давайки гласа си за "Алтернатива за Германия", те имат и отговорност след избора си.

Всеки гласоподавател поема отговорност за това, което прави. И ако те укрепват партия, която допринася за разпалването на дебатите, то това също е отговорност на гражданина.

Ако обаче голяма част от избирателите се отвърнат от управляващите партии и дори най-голямата опозиционна партия като ХДС/ХСС не се възползва от това, тогава, смята Щайнмайер, "се случва нещо, което повдига въпроси".

Източник: БТА

 

 

 

 

 

Коментари

  • Айде, разпадайте се, че осрахте континента

    09 Юли 2023 22:18ч.

    Аман от Германиите ви

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • old_beggar

    10 Юли 2023 0:19ч.

    съдът в Кьолн разреши на Германската служба за защита на конституцията да вземе на разработка партията "Алтернатива за Германия"( AfD), която има 81 места в Бундестага, тъй като офицери от контраразузнаването нарекли AfD „подозрителна организация“. а това означава, че членовете на AfD, работещи в правоприлагането, в образователната и в съдебната система, вече могат да бъдат уволнени само поради факта, че са членове на партията (също както в Хитлеристкия Райх)...

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • С.А.М.

    10 Юли 2023 0:45ч.

    Не се заяждам, но не съм сигурен, че т.н. обединение на Германия е законно според международното законодателство. Преди около 20г в компанията ни се включи един западно-германец, човека беше някакъв интелектуалец, който твърдеше, че ако е имало референдум с параметрите, които ГФР трябваше да жертва като вложени пари, то резултатите от този референдум биха били против обединението.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Боги

    10 Юли 2023 3:29ч.

    По стара супер тоталитарна традиция, всяка партия, която извежда на преден план интересите на обикновените граждани трябва да бъде забранена. Могат да съществуват само партии, ръководени от Швааб, Сорос и Гейтс.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи

Напиши коментар

Откажи