Фон дер Лайен: Осъждам циничното решение на Русия да прекрати зърнената сделка

Фон дер Лайен: Осъждам циничното решение на Русия да прекрати зърнената сделка

Следвайте "Гласове" в Телеграм

Решително осъждам циничното решение на Русия да прекрати сделката за износ на украинско зърно през Черно море. Това написа в Туитър председателят на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен.

Тя отбелязва, че това руско решение е било прието въпреки усилията на ООН и на Турция. ЕС работи за осигуряването на сигурност на доставките от храни за уязвимите хора по света, добавя Фон дер Лайен.

По нейните думи коридорите в ЕС за пренос на украински земеделски стоки ще останат отворени. Фон дер Лайен изразява очакването това да допринесе за достигането на украинския земеделски износ до световните пазари.

Председателят на Европейския съвет Шарл Мишел отбеляза пред журналисти преди началото на двудневната среща ЕС-Латинска Америка в Брюксел, че сделката е особено важна за най-уязвимите държави. Тя е част от усилията за осигуряване на храни и торове за земеделието. Напълно подкрепяме всички усилия на ООН за продължаване на споразумението, посочи той. В Туитър по-късно той написа, че съжалява за решението на Москва и настоява ООН да окаже натиск над Русия.

Мишел добави пред журналисти, че продължават преговорите по заключителното изявление от двудневната среща ЕС-Латинска Америка заради въпроса с Украйна.

Върховният представител на ЕС по външната политика и сигурността Жозеп Борел поясни, че целта на ЕС е изявлението да съдържа това, което вече е гласувано в ООН по отношение на руското нападение срещу Украйна. Не целим нищо повече от това, добави той.

Много съжалявам за решението на Русия за зърнения коридор, това ще създаде много затруднения за много хора по света. За това решение е виновна Русия, то е напълно неоправдано и превръща глада на хората в оръжие, заяви Борел.

Източник: БТА

 

 

 

Коментари

  • И аз осъждам

    17 Юли 2023 19:08ч.

    терористичните актове извършени от терористичната държава украйна ,по граждански обекти във Русия . И то със любезното съдействие на терористичният европедалски съюз и терористите от англосаксонскят свят МИ-6 и ЦРУ . Така че сделка няма да има за износа на пшеница и други житни култури от украйна ,ами по лошо Русия се оттегля и от съгурноста по корабоплаването във черноморският район .

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Настолен указател за напреднали

    17 Юли 2023 19:12ч.

    По вероятно е този ,, мачкан лак,, да бъде развеждана на каишка на Червеният площад !!! Фон Дер Говнен пак настъпи мотиката !!! На фронта нещо не върви работата, а укропитекЪ се сеща вече, че го трепят за бизнеса, за който войната е доходна инвестиция !!!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • възмутени сме от комисарския диктат в юроколхоза

    17 Юли 2023 19:11ч.

    Като искаш зърнена сделка, сваляй санкциите, бульо. Толкова е просто, ала е за хора, не за немислещи животни, дето я карат само на емоции, като вас...

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Sin

    17 Юли 2023 19:11ч.

    Това не може да е вярно. Та Европа е била винаги против зърнената сделка, не ли ? Поне според пропагандата. Май Дачков го чака принудително пътуване на Север. Там такива “грешки” не прощават. Ще му “препоръчат” трасето по Кримския мост. Движението вече го възстановили. Още преди обяд го съобщиха . А те никога не лъжат,

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • необикновен Sin дебил

    17 Юли 2023 19:12ч.

    Това няма да те направи по-малко луд. Отвсякъде текат лигите на олигофрен в трета фаза на дебилизъм - идиотизъм.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Дева Мария

    17 Юли 2023 19:13ч.

    Чш SIN-чо, мамин-сладък, онанисче на свободна практика, евроджендърче недоклатено, жълтопаветниче некъпано, ти КУ КУ ли си, или ДА ??!!! Най-добре е да се обесиш, така няма да замърсяваш форума и ще спестиш пари на Сорос !!!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • кое не е вярно бе урод нещастен

    17 Юли 2023 19:26ч.

    Сега гледай дъртата сорос пачавра лайен какви крокодилски сълзи ще лее . европедалите са зависими от украйнското зърно ,за да рупат евтин хляб и пици .Европедалите няма запаи от зърнени култури и ще ми ядат моята царевица . Единственият им път за спасение са сухопътните коридори .Ам,а там цената на житото ще се оскъпи над три пъти . Либерал фашистит от содомисткият педераски съюз ще глауват много тази зима .Миналата зима беше топла и содомитите успяха да запълнят газохранилищата със все още евтиният Руски газ .Да ама сега на най няма вече евтина руска газ .Има от скъпата американската ,но американците имат ръце за вземане ,ръце за даване нямат и за тях приятелството не важи .Прибират си своето независимо дали е брат или сват .

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Само 3% от украинското зърно е отишло в нуждаещите се държави, с останалото угояваха европейските прасета

    17 Юли 2023 20:36ч.

    Цинична е Урсула. Украинска ГМО царевица ни залива отдавна.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • джо гладника

    17 Юли 2023 19:11ч.

    тази... коя беше?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Гинеколожка, специалистка по всичко

    17 Юли 2023 19:31ч.

    Тя бе също така и министър на отбраната на Германия.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Настолен указател за напреднали

    17 Юли 2023 19:33ч.

    Урсулския травестит решително прави свирки. И ден и нощ, но какво да се прави, само с лаене не става, заткнись, сука тупая !!! Повече от цинично е да ни набутате украинското зърно на нас и останалите пудели от Източна Европа, а вие да се криете зад гладуващите от Третия свят !!! А този рев е всъщност е за това че, зърното отиваше в Европа, а сега ще хапват картофен хляб, който ще стане пак модерен!!!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Весий

    17 Юли 2023 20:20ч.

    Тази е онази, която ремонтира една фрегата за 200 милиона, а фрегатата нова струвала 100.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • "че сделката е особено важна за най-уязвимите държави".

    17 Юли 2023 19:24ч.

    До които миналата година достигна един кораб, ако не се лъжа. Другото си остана при царете на лицемерните изявления.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Хаха!

    17 Юли 2023 20:01ч.

    Едва ли някой на сериозно приема, това което говори?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • “ По нейните думи коридорите в ЕС за пренос на украински земеделски стоки ще останат отворени”

    17 Юли 2023 19:28ч.

    По тези коридори ли се снабдяват “уязвимите хора по света”?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Неее!

    17 Юли 2023 20:02ч.

    По тях се снабдяват укро- терористите с оръжие, любезно предоставено от демократичната част на света!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • По тези коридори

    17 Юли 2023 20:37ч.

    Какво им пречи всъщност?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Eisblock

    17 Юли 2023 19:34ч.

    Освен погнуса и градиращи други определения от сорта е трудно да се изпитат, слушайки отвратителното лицемерие и лъжливост на докопалата се до властта шайка селектирани негодници, с тази начело.Криминалната пасмина яхнала Европа рано или късно ще дава отговор пред трибунали и извънредни съдилища!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Осъждам !

    17 Юли 2023 19:36ч.

    Циничната циничност на Лайнен , коядо осъжда зърнената сделка , но не осъжда терористичния акт с убийството на цивилни руснаци на моста. Уви - част сме от Империята на Злото.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Cicero

    17 Юли 2023 19:37ч.

    В деня, в който укротероризма подкрепян от тази комисарка уби безцелно двама невинни родители и остави дъщеря им сирак, Лайен говори за "цинично решение" на Русия само защото Русия дръпна шалтера на зърнената им афера. Лайен много я бива по аферите я с ваксини, я със зърно важно е парата да тече към шефовете ѝ.?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Фотосинтезатор

    17 Юли 2023 19:38ч.

    Има си хас! Ти да не осъдиш?! Вие лягате и ставате с молитви за преодоляване на уродствата, неравенствата и несправедливостите в света! А вие, госпожо, най-вероятно и старателно и всеотдайно се кръстите, да не попадне (през гадната България) някое случайно украинско зрънце пшеница в вашата закуска. Вие сте голям управленец и не може да си позволите лукса да говори крайности и глупости дори в лично качество, а пък аз мога без ограничения да си позволя лукса да се надсмивам над изречените идиотщини и над смаващото ви двуличие. Вие лягате и ставате с молитва отровените със забранени в ЕС пестициди и генно-модифицираните украински пешеница и царевица да стигнат до гладуващите в Африка, че да могат последните така да модифицират генотипа си, че да карат само на фотосинтеза под мощното африканско и южноазиатско слънце!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Аууууу каква драма

    17 Юли 2023 19:38ч.

    за испанските прасета. Няма да ручат пшеница на далавера. Иначе лицемерите се загрижили уж за Африка

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • жито на терористи, при това украинска гмо-пшеница

    17 Юли 2023 19:41ч.

    Оставиш ли терористът да убива, той продължава да убива. Атаката върху моста е дело на британски замисъл и изпълнение, с британска техника. Ако и сега не се отговори, както се трае за взривяването на потоците (СП 1 и 2) и не се унищожат мозъчните центрове на западния тероризъм, още по-тежките последствия ще са неминуеми. Тия хора са с намерение да убиват и те няма да се спрат пред нищо, докато не бъдат спрени със сила. Трябва да се поставят директни ултиматуми, явно на човешки език с тия западни идиоти не може да се разговаря повече.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Викт

    17 Юли 2023 19:51ч.

    От началото на сделката, руснаците се оплакват, че договореностите касаещи Русия не се изпълняват - отмяна на санкциите касаещи износа от Русия на торове и земеделска продукция.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Едно време (преди 80 години) женсия SS-корпус в концлагерите е бин най-геночидно настроен към човешките същества - и тая негова представителка не се отличава от тогавашните "фюрерин"

    17 Юли 2023 19:54ч.

    Като е толкоз храбра - да намери още 200милиарда евра за копане на нов "суецки каналнал" от Лвов до Гданск - за изност на украинската ГМО продукция на американските агрохолдинзи... Таман ще намери работа и на милионите емигранти в ЕС на фона на колабиращата Германска , че и Полска икономика...

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • читател

    17 Юли 2023 20:08ч.

    Толкова много лъжи само в няколко изречения! И явно смята населението на ЕС за идиоти, защото дори не си прави труда лъжите да изглеждат правдоподобни.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • баба мара

    17 Юли 2023 20:13ч.

    финансов одит на ек за ваксините и траншовете за украина при толкова много санкции на русия ти какво осъждаш всеки е в правото си да деиства както му е изгодно

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • къш, ма,

    17 Юли 2023 20:14ч.

    Света Урсула Далаверска!!!!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Весел Готвач

    17 Юли 2023 20:19ч.

    Тази година испанските прасета няма да ядат руска пшеница! Да ги хранят с демокрация!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Боги

    17 Юли 2023 20:21ч.

    И аз осъждам твоето цинично решение, с нашите пари да купиш по 10 дози ваксини за всеки човек от ЕС и да настояваш да си инжектираме течности с неизвестно съдържание, докато ти и приближените ти си поставят физиологичен разтвор. И огромните комисионни да се оказват в сметките на твоето семейство. Ще има справедливост и за теб, не се съмнявай Урзуло!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Тя, моля ви се,

    17 Юли 2023 20:29ч.

    осъждала "циничното" решение на Русия?! Първо, коя е тая, че да осъжда? И второ, ако все пак ще осъжда, защо не осъди западно-европейския цинизъм, благодарение на който едва четири, от общо четиридесет кораба са стигнали до местоназначението си, а именно - държави с хроничен глад в Африка. Останалите са пристигнали в западна Европа, та западноевропейците да папкат още известно време, че след това .... не се знае.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Evstati

    17 Юли 2023 20:37ч.

    Мчи има и друг коридор Урсузке, през полша,от където влиза уружието ви, ко не.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • ти си за съд

    17 Юли 2023 20:51ч.

    Не ти трябва да осъждаш, а ти фон дер Лайнян трябва да бъдеш съдена за корупционната и на тъмно сделка с ваксините и тяхното насилствено налагане над стотици милиони, за десетките милиарди на европейските данъкоплатци дадени от теб на кокаиновото зелено джудже, за унищожаването на европейската икономика в интерес на американците и тоталното обедняване на европейците, за нескрития лобизъм и работа в интерес на глобалистите и ДД и икономическо приключване на европейските държави

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Куци Коньов

    17 Юли 2023 21:25ч.

    Гаси манипулаторите! Русия не им пречи за износа на оръжие за ремонт в Полша, например, но им пречи за зърното... Да ползват коридорите за внос на оръжие в Украйна, за да изнасят зърно! Например по най-новият "коридор", по който внесоха касетъчните боеприпаси да изнесат "касетките" със зърно....

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Русия оттегля гаранциите за безопасността на корабоплаването в Черно море - МВнР

    17 Юли 2023 23:05ч.

    Русия оттегля гаранциите за безопасността на корабоплаването в Черно море, съкращавайки сделката за зърно заедно с морския хуманитарен коридор. Руското външно министерство съобщи, че Черноморската зърнена инициатива спира да работи на 18 юли. В тази връзка Русия оттегля гаранциите за безопасността на корабоплаването в Черно море, а също така изключва морския хуманитарен коридор и възстановява режима на временно опасна зона в северозападната част на Черно море. Съвместният координационен център в Истанбул ще бъде разформирован, се казва в съобщението. В тези условия на откровен саботаж в изпълнението на Истанбулските споразумения се обезсмисля продължаването на не оправдалата хуманитарната си цел „Черноморска инициатива“. Само след получаване на конкретни резултати, а не на обещания и гаранции, Русия ще бъде готова да обмисли възстановяване на „сделката“. Источник: https://rusvesna.su/news/1689595123

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Най-интересното около развалянето на сделката за зърно ще започне утре, - Коц

    17 Юли 2023 23:08ч.

    Военният командир на "Комсомолская правда" Александър Коц коментира актуалните събития от днешния ден в своя канал в Telegram. „Най-интересното около анулирането на „сделката за зърно“ ще започне утре, когато престанем да контролираме корабите, напускащи украинските пристанища на международно признато ниво. И сега основният въпрос е какво ще правим, когато сухотоварните кораби започнат да напускат пристанищата на Украйна без никакво споразумение с нас? И ще преминат по маршрутите по крайбрежието на Румъния и България. И те ще започнат да излизат, не се съмнявам. Киев ще направи всичко, за да провокира нашите атаки срещу граждански съдилища. Тук, разбира се, се предлага само едно решение (не, не удължаване на сделката). Това е пълното разрушаване на пристанищната инфраструктура. За да не може никой да отиде там. И никой нямаше да излезе. Най-убедителната причина за това днес в 3:05 ни даде самият Киев. Источник: https://rusvesna.su/news/1689593072

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Решението за Черноморската инициатива е окончателно, - мисията на Русия в ООН

    17 Юли 2023 23:11ч.

    Решението за Черноморската инициатива е окончателно, няма повече преговори. Това съобщиха официално от руската мисия в ООН. Международната морска организация на ООН получи писмо от Руската федерация с оттегляне на гаранциите за безопасността на корабоплаването в Черно море, съобщава Ройтерс.Посланикът на САЩ в ООН Линда Томас-Грийнфийлд призова Русия да "преразгледа решението си" Според нея светът има нужда от Черноморската зърнена инициатива. Но Белият дом започна със заплахи. Там тя каза, че нарушаването на "зърненото споразумение" ще струва скъпо на Русия. Источник: https://rusvesna.su/news/1689604292

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • CMEXXX

    18 Юли 2023 0:59ч.

    Осъждам тази нещастна лелка. която приказва глупости и слугува на чужди интереси! Осъждам и борел, и шарл с перото, и всички подлоги в тоя нещастен ЕС! Никой не е гласувал; за вас боклуци продажни! Дано доживея мъгът, в който ще бъдете изправени пред истински международен съд!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • БПФ

    18 Юли 2023 11:35ч.

    Явно според тая урoдлива, нагла, гнъсна дъpта, НЕ е цинизъм, когато западът възпрепятства всячески РУСКИЯТ износ на пшеница и торове, при положение, че именно РУСИЯ е най-големия износител? Само торовете ако погледнем - 300 000 тона бяха арестувани в пристанищата на ЕС, въпреки че Русия бе готова да ги ПОДАРИ безвъзмездно именно на най-нуждаещите се страни !!! Вече съм сигурен, че няма Господ. Защото ако имаше, той не би търпял тая твaр дори един ден !!!!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи

Напиши коментар

Откажи