Фокс нюз: САЩ са финансирали създаване на мутации на коронавируса в Ухан

Фокс нюз: САЩ са финансирали създаване на мутации на коронавируса в Ухан

Организацията EcoHealth Alliance е финансирала разработката на мутации на коронавируса в биолабораторията BSL-4 в Ухан, Китай. Парите за проекта са дошли от федералния бюджет на САЩ.

Това става ясно от заявление за отпускане на грант от EcoHealth до Националния институт по здравеопазване на САЩ, съобщава Фокс нюз.

Документът датира от 5 юни 2013 г. и прави предложение за стартирането на нов научен проект. Учените предлагат създаването на нови мутации на коронавирус от прилепи. Целта е да се установи доколко заразни и опасни биха били те за хората.

Разкритието е дело на консервативната група Judicial Watch. Тя е изискала общо 552 страници документи от Националния институт по здравеопазване на САЩ чрез Закона за свобода на информацията.

"Ние ще направим това, като секвенираме шипови или други рецепторни протеини. Целим да идентифицираме колко значително ще трябва да еволюира всеки коронавирус, за да използва ACE2, CD26/DPP4 или други потенциални CoV рецептори", обясняват учените.

Ковид-19 заразява човешки клетки, защото неговият шипов протеин S1 се прикрепва към молекулата ACE2 на клетъчната повърхност.

"Изследванията ни ще ни позволи да определим критичните места за свързване на рецепторите, обхвата на вирусните гостоприемници и да предвидим по-добре капацитета на коронавирусите да заразяват хората", се казва в молбата на EcoHealth Alliance за отпускане на безвъзмездно финансиране.

На 27 май 2014 г. САЩ предоставя на EcoHealth отделна субсидия от 3 милиона долара за проекта "Разбиране на риска от появата на коронавирус при прилепи".

Експериментите в него използват "хуманизирани мишки", което означава мишки, инжектирани с човешки клетки.

До 2018 година EcoHealth Alliance получава милиони долари за своите проучвания. Проектът приключва на 31 май 2019 година.

Документите показват, че главният изпълнителен директор на EcoHealth Питър Дашак и директорът на лабораторията в Ухан Ши Джънли са съобщили резултатите от изследването на американската агенция за напреднали разработки към Пентагона - DARPA, Китайския център за контрол на заболяванията и превенцията им и Китайската академия на науките.

Националния институт по здравеопазване на САЩ никога не е одобрявал никакви изследвания, които биха направили коронавируса по-опасен за хората, каза говорител на агенцията.

Документите не споменават създаването на мутации с усилена вирулентност, а от EcoHealth Alliance отричат провеждането на подобни изследвания. Организацията, работила с Института по вирусология на Ухан, категорично отхвърля теориите, че Ковид-19 да произхожда от лаборатория.

Президентът на Judicial Watch, Том Фитън, обаче е на мнение, че изследванията на практика са довели до създаването на по-вирулентни мутации. По думите му това увеличава шанса Ковид-19 да е с лабораторен произход.

"EcoHealth Alliance не подкрепи изследването за усилване на функцията в Института по вирусология на Ухан. Всички твърдения за противното се основават или на погрешно тълкуване, или на умишлено изкривяване на фактите. Изследванията върху коронавируса от прилепи, проведено от EcoHealth Alliance и Института по вирусология в Ухан, не би могло да започне пандемията от Ковид-19", гласи отговора на организацията до Фокс нюз.

 

 

Коментари

  • F-тринаесе

    28 Апр 2023 16:01ч.

    Има ли мръсотия на този свят в която няма кравешки фекалии!?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • очакваме похвали

    28 Апр 2023 16:26ч.

    от Посланника , че така радушно сме приели вируса и техната ваксина за него.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Невероятно разкритие

    28 Апр 2023 16:46ч.

    Ние го знаехме от самото начало и който се опиташе да го каже биваше блокиран в социалните мрежи. Няма гадост в света, където да не са намесени САЩ.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Обрат

    28 Апр 2023 17:18ч.

    Верният изказ и контекстът са важни. При опит да адаптираме тази новина към последните политически събития в нашата страна, следва да изкажем едно примерно заявление, което ще отстъпим с най-голям готовност и ентусиазъм на пратньорите: "България е стратегически партньор и сътрудник на Съединените щати, като двете държави работят ръка за ръка по стратегически въпроси в области на здравеопазването! България се фокусира върху диверсифициране на вирусните си източници и постигна съществени успехи! Очаква се, че скоро ще има внос на 0 вирусни клетки на грип от Русия. Установен е пряк контакт с амеркански доставчик на високоефективни, модифицирани и мутирали коронавируси, които ще се използват като оръжие. Това, от своя страна, ще осигури доставки на съответните ваксини, които защитават живота! Целта е достигнем стокооборот от 2,2 % от БВП на получаващата страна на животоопазващи ваксини. Защото ние разглеждаме живота като най-висше благо, редовно го споменаваме на нашите молитвени закуски, дори днес сме организирали една такава в Американската търговска камара в България. В бъдеще възнамеряваме дори да изследваме дългосрочните последици от прилагането на ваксините върху живи човешки същества. Анализът на последните събития ни дава основание да твърдим, че е реализиран впечатляващ обрат!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • malart

    28 Апр 2023 16:05ч.

    Това всички го знаят. Знае се и името на изнеслия заразата на първата мутация от края на 2019-та

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • София

    28 Апр 2023 16:06ч.

    "Смъртта е моят занаят" , ФАЩ , изградена върху костите на коренните жители на Америка се държи икономически от безбройните войни , които разпалва по света и като вампир се храни от кръвта и страданията на милионите жертви в тези войни! Всички сме наясно с причините и последствията на ковидепидемията предизвикана умишлено от ФАЩ!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Кое е моралното право на американеца? Как кое?

    28 Апр 2023 20:30ч.

    Предците му са спасили милиони в Хирошима и Нагазаки от нерадостната съдба да живеят здрави и красиви, защото няма да знаят какво да правят с това здраве и красота. Спасили са ги само с един удар. Уродливите чада на спасението са още там и мърдат. Бум и готово. Спасили са милиони корейци от гадната болест, наречена "живот", която причинява нерадостно живеене. Фиууу, F-12, 13, 1258 или каквито са там. Бум и готово. После са спасили така и милиони виетнамци от същото. Но по-бързо, с напалм. Тържествено, с фойерверки са ги спасили. Бум и готово. Но това е само венецът на техните спасения. Преди това е било голямото спасяване. Спасили са милиони и милиони негри от Африка само срещу цената от един-две долара на парче, платени от следващия собственик на негрите, и са им осигурили американски начин на живот. Е, някои не са искали да бъдат спасени, но за тази работа има и пушки. В джунглата още са ги спасявали от живота. Бум и готово. А още преди негрите са спасили всички индианци от тъжния живот да живеят на племена, без уиски и пушки и да се хранят с бизонско месо. Тъжно. Не тъжво, а направо кошмар! Никой не знае колко са спасените от живота индианци, защото никой не знае колко са били. Бум и готово. "The best red is the dead one." Това е от американец, не от българин. И сега американците победно спасяват навсякъде, без покана, защото чувството им за спасяване е толкова силно, че сърце не им дава да не се намесят някъде да спасяват.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Ретранслатора

    28 Апр 2023 16:07ч.

    Как се създадоха ваксините срещу Ковид, без руската. Подобно на бутилирането на Кока Кола. В предприятията се внася концентрат произведен в завода-майка и е фирмена тайна. След което се разрежда по рецептура и т.н. Същото е и тук. В биолаборатории създават вируси и съответно ваксини и ги предоставят на известните ни фармацевтични компании, които ги произвеждат и разпространяват! Явно това ни чака за в бъдеще!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Хопи

    28 Апр 2023 19:34ч.

    И руската,и руската.......всички са в цирка.Докато разберат жабите че ги варят тя водата завряла.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Киек

    28 Апр 2023 16:09ч.

    "Англичанка гадить!" -крилата фраза на Остап Берта Мария Бендер бей!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • SapunRK

    28 Апр 2023 16:12ч.

    А преди 3 години дори в Гласове ме триеха, когато го казвах това. Тази информация е публична от тогава. Преди време се намираше и папката с проекта на DARPA - Defuse от 2018 г., с който Eco Health Alliance е искала пари за точно такива изследвания. А и лечението се знаеше още към края на 2020 г. И затова ме триха в Гласове. Ама Ви прощавам, че знам що го направихте, а и малко останаха местата, дето все още можем да си драскаме сравнително свободно в нета. Поздрави и на Лисица Нюз - добре, че махнаха гадния швед Карлсон, че да могат да говорят отдавна известни истини.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • горд евро-гей

    28 Апр 2023 17:22ч.

    Не мога да разбера как Тъкър Карлсон е пречел на истината !? И последните дни лисица-нюз са си изгубили повечеот половината зрители.... Повтаря се историята със БУД-ЛаЙТ /бирата/.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • SapunRK

    28 Апр 2023 17:29ч.

    Много просто - Карлсон започна да информира за това как ФАЩ предупреждават Меца да не пипа ЗАЕЦ (това не е от Ну,погоди, а е Запорожката АЕЦ), щото там имало, цитирам: "чувствителни ядрени технологии". Уточнявам, че цитирам Тъкър, който цитираше една забрадена лелка по ЦиЕнЕн да казва точно тези думи! И сега се връщаме към старата тема малко да разсеем зрителя и да му отвлечем вниманието, че циркът е пълен, и не само в Окрайна, във ФАЩ и в Ухан. Поздрави.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • горд евро-гей

    28 Апр 2023 17:56ч.

    И със "" информацията за това как ФАЩ предупреждавала Меца да не пипа ЗАЕЦ '' как се пречи на истината ?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Преди поредния повод за натиск върху все още недемократизиран Китай, би трябвало първо да го изолирате този "вирус".

    28 Апр 2023 16:16ч.

    Понеже ако няма изолиран вирус, тогава всичко остава в сферата на теориите и предположенията, без никакви основания за всичко, което правихте върху хората по целия свят цели три години.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Отвратен

    28 Апр 2023 16:17ч.

    Това са новите "благодетели" на българските управници! Боже, пази България и света, пази човешкия род!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Факт чекърите

    28 Апр 2023 16:31ч.

    Хибридна атака , фалшива новина !

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • forsvaret

    28 Апр 2023 18:03ч.

    Гадните ФАЩ, асвен корона вируса, сега кръстосват марсианци със землянки, ща произведат хибрид който да ни изяде! Мда, казаха го пу тълъФизуръ.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Ти не се коси, теб има кой да те изяде. Едни прасета в Белене те очакват. Превръщайки се в свинско лайно, ще обединиш формата си със съдържанието си

    28 Апр 2023 18:38ч.

    Гиди софийски жълтопаветничав евроатлантически майцепродавец

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Good Morning

    28 Апр 2023 19:27ч.

    ХА, ДОБЪР ДЕН. Сега са в България....."учените". Имат си лаборатории тук

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Защо сега...

    28 Апр 2023 20:37ч.

    Подобни информации може да са предвестник на големи промени вътре в САЩ.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • roso

    29 Апр 2023 0:39ч.

    Бах ти цивилизацията. Еваларката! Луди ни направиха - на ти вирус, на ти вакса

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи

Напиши коментар

Откажи