Флорида забрани медицинските интервенции за смяна на пола на транссексуални младежи

Флорида забрани медицинските интервенции за смяна на пола на транссексуални младежи

Активисти във Флорида протестират срещу намерението на властите да забранят медицинските интервенции за смяна на пола за непълнолетни лица. Снимка: АП

Губернаторът на Флорида Рон Десантис подписа закон, който забранява медицинските интервенции за смяна на пола за транссексуални младежи и затруднява достъпа на пълнолетни лица до подобни процедури, предаде Ройтерс. 

Законът влиза в сила в третия по население американски щат и бележи ескалация на политическата стратегия на Републиканската партия за законодателни инициативи за ограничаване на правата на транссексуалните, коментира Ройтерс. В цялата страна бяха внесени повече от 500 законопроекта, които засягат ЛГБТК общността. Най-малко 48 от тях бяха приети и влязоха в сила като закони, сочат данни на неправителствената организация "Кампания за човешки права".

Подобни законопроекти преди най-често се ограничаваха до регулации, свързани със съблекалните и женския спорт. Сега обаче те се разшириха до ограничаването на достъпа дори и на пълнолетни транссексуални лица до някои медицински процедури, отбелязва Ройтерс.  

Освен във Флорида, забрани за медицински интервенции при транссексуални младежи бяха наложени в още поне 14 щата, въпреки че много от тях са оспорвани по съдебен път. 

Редица републиканци, които подкрепят законопроектите, не вярват на медиците, споделящи мнението, че в определени случаи медицинските процедури за смяна на пола могат да бъдат животоспасяващи. Опонентите на този подход смятат, че тези медицински интервенции са опасни и ескпериментални. 

Източник: БТА

Следвайте "Гласове" в Телеграм

 

 

Коментари

  • Еврогей-Натовец

    18 Май 2023 8:29ч.

    Пък аз искам да си присадя втори ануз....

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Евгени Георгиев Василев

    18 Май 2023 8:48ч.

    Аз вече го сторих, лесно е и много приятно.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Мужик

    18 Май 2023 9:02ч.

    Трети сложих и даже се записах за четвърти.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • бандеровец

    18 Май 2023 9:03ч.

    На мен още ми шият първия.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Евгени Георгиев Василев

    18 Май 2023 10:45ч.

    18 Май 2023 8:48ч., ха,ха, виждам, че вече присъствам и във фантазиите Ви! Забавен сте! Благодяря Ви, успяхте да ме разсмеете!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Калински

    18 Май 2023 11:10ч.

    Браво, сега мога да ви клатят с два-три едновремменно....

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Вася Илиева

    18 Май 2023 10:20ч.

    Остава и да се вярва, че това били и 'животоспасяващи' интервенции! Това са касапници, слободии, гаври и извращения. От какъв зор си сменят пола? Дори да са атеисти, пак не са за приемане. А лекар прави ли съучастничество в това извращение? Лекар! С такива основания се правят аборти, които застрашават живота на майката и толкова с "животоспасяващите' мотиви. Но и тук подходът е като за Ист. конвенция - заради насилието в дома, признаване на 52 пола. Надеждата на САЩ обаче се изправя.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Ма кък? Демокрацията е в опастност!!!

    18 Май 2023 10:50ч.

    Пак се връщаме в тоталитарните времена, когато имаше само мъже и жени! Хора, бдете!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • old_beggar

    18 Май 2023 12:17ч.

    Имаме работа със световно зло, което се насочи не само към социалната, но и към биологичната реорганизация на човечеството с избиването на по-голямата част от него, и преди всичко руснаците. Сегашната борба с това зло е борба не само за нормално общество, но и за запазването на човека като биологичен вид. Социалният и антропологичен расизъм на британците, мултиплициран с тезата на протестантството (най-юдаизираната версия на християнството) за избраност на расово-собствена основа, получи адекватна формулировка в неонормализма на ултраглобалистите…

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • изумен

    18 Май 2023 13:05ч.

    Медицинските процедури за смяна на пола са животоспасяващи!?!?!? Жовотозастрашени са банковите сметки на тези чудовища! От друга страна онези налагат и нов стандарт за красота при жените - премахнати ребра за по тънка талия, по-голям бюст, по-голям г*з, а за пълната промяна на лицето да не говорим, променят не само външно, но и самият череп и крайния цялостен резултат е една гротеска, което ни го представят като стандарт за красота и масово момичета и жени се подлагат на новата инквизиция, за да достигнат тази нова "красота". Упорито се опитват да унищожат истинският човек, но ЗАЩО?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • ///

    18 Май 2023 15:06ч.

    Проблемите на милениума не са че децата пушат или дишат лепило. Това вече изглежда невинно на фона на джендърството. Критериите се измениха с цели порядъци.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи

Напиши коментар

Откажи