"Флагман": Двама депутати от "Промяната" не подкрепят санкциите срещу Русия

"Флагман": Двама депутати от "Промяната" не подкрепят санкциите срещу Русия

Юрий Олегов Козлов и Константин Бачийски

 

В парламентарната група на „Продължаваме промяната“ (ПП), изглежда, има поне двама привърженици на кремълската политика срещу Украйна. Най-голямата политическа сила принципно е категорично проевропейска и пронатовска. В набързо сформираната за последните парламентарни избори коалиция, обаче, може би са се промъкнали и пропутински елементи.

Това става ясно от вчерашното гласуване на декларацията на Народното събрание „във връзка с агресивните военни действия на Руската федерация срещу Украйна“.

Част от точките в нея не бяха подкрепени от русофилските парламентарни групи на „БСП за България“ и „Възраждане“. Основният проблем бе свързан с налагането на санкции срещу агресора в рамките на Европейския съюз и НАТО.

Направи впечатление обаче, че поне двама депутати от ПП гласуваха в синхрон с БСП и „Възраждане“.

Детайлна справка на „Флагман“ показа, че единият от тях се казва Юрий Олегов Козлов. Козлов е роден през 1955 г. в София, депутат е от София-област.

Според Уикипедия е завършил „Руска филология“ в института „Пушкин“ в Москва, със специализация в института „Херцен“ в Санкт Петербург (бивш Ленинград).

Бургаският депутат Константин Бачийски също не е подкрепил санкциите срещу Русия – и при гласуването, и при прегласуването на точката. Той бе водач на листата на ПП в Бургас. Бачийски пое ръководството на партията „Средна европейска класа“ (СЕК) от Георги Манев непосредствено преди съставяне на коалицията „Продължаваме промяната“.

Припомняме, че СЕК бе една от трите партии, които формално участваха в съставянето на политическо сдружение. Така Кирил Петков и Асен Василев успяха да се явят на парламентарните избори през ноември и да детронират ГЕРБ като първа сила напук на социологическите прогнози.

Вчера премиерът Петков се изказа пред депутатите изключително остро срещу тези, които не подкрепят санкциите срещу Руската федерация.

"Ако в този момент, когато се стреля по българско малцинство, когато имаме български граждани в една държава в Европа и някаква чужда държава в момента стреля отвсякъде, и ние да се опитваме да говорим за някакви политически игрички - кой как ще подкрепи... Или сме лидери тука, или просто някои от вас според мен нямат място на тези места“, обяви премиерът и съпредседател на ПП.

Изглежда, той има проблем с поне двама от народните представители на своята политическа сила.

 

Източник: "Флагман"

 

Коментари

  • Ха ха

    25 Фев 2022 12:35ч.

    Единият руснак, другият ги обслужвал на морето. Русофили.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • пловдивЪ

    25 Фев 2022 13:00ч.

    ТОГАВА ХОДИ СТАВАЙ ПОДЛОГА НА АМЕРИКА. ВМЕСТО ДА СЕ ОБЕДИНИМ КАТО СЛАВЯНСКИ НАРОДИ И ДА ЗАСТАНЕМ СРЕЩУ НАЙ-ГОЛЯМОТО ЗЛО АМЕРИКА НИЕ ЩЕ СЕ ИЗПОТРЕПИМ.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • ивайло

    25 Фев 2022 14:48ч.

    Ми браво на двамата депутати.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • рукола

    25 Фев 2022 14:52ч.

    Браво на двамата господа, че не са си продали принципите!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи

Напиши коментар

Откажи