Фицо се е разминал "на милиметри" със смъртта, ще се възстановява изключително дълго

Фицо се е разминал "на милиметри" със смъртта, ще се възстановява изключително дълго

Възстановяването на премиера Роберт Фицо след опита за убийство ще отнеме "изключително дълго" време, каза днес словашкият вицепремиер Роберт Калиняк, цитиран от Франс прес и БТА.

В същото време болницата, в която се лекува Фицо, определя състоянието на премиера като "задоволително".

Словашкият премиер бе прострелян на 15 май след правителствено заседание в град Хандлова, Централна Словакия. Министър-председателят претърпя две хирургични интервенции, които продължиха няколко часа, в болница в град Банска Бистрица, където се намира и понастоящем.

"Възстановяването на премиера най-сетне тръгна по правилния път. Възстановяването ще бъде изключително продължително, тъй като нараняванията му са много сериозни", каза Роберт Калиняк след заседание на словашкото правителство, като отбеляза, че премиерът вече е състояние да се храни.

По думите на Ерик Калиняк, ръководител на съветниците на премиера, който стана свидетел на стрелбата по Фицо, министър-председателят се е разминал "на милиметри" със смъртта.

Болницата в Банка Бистрица заяви днес, че "лечението на премиера продължава по план и състоянието на пациента е задоволително".

Предполагаемият извършител на нападението срещу Фицо, идентифициран от словашките медии като 71-годишния Юрай Цинтула, бе задържан веднага от охранителите на премиера.

 

 

 

 

Коментари

 • Фицо

  29 Май 2024 19:43ч.

  Груз300.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Хахаха

  29 Май 2024 20:07ч.

  Ама човек от него вече не става. Дано и Путин го сполети същото.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Не копай гроб другиму

  29 Май 2024 20:19ч.

  знаеш продължението.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Акаденков

  29 Май 2024 20:27ч.

  ...теб те е сполетяло по рождение...

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Evg70

  29 Май 2024 20:55ч.

  Не пожелавай това на Путин, че не знаеш кой ще дойде след Него? Да не го търсите след това?

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Пардон, акъл имате ли?

  29 Май 2024 22:00ч.

  Как може да отговаряте на тоя прокопиев парцал? Не ви ли е гнус? Я вижте, изходил една гадост, а вие колк8 сте се строили да дискутирате с тая дрипа? Наливате вода във воденицата му, не се ли усещате? Тая измет просто се ИГНОРИРА!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Помнещ

  30 Май 2024 0:15ч.

  Не. Не разбират. Някакъв урод се изхожда и те се навързват като шарани. Отчайващо е!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • baba Pena

  29 Май 2024 20:18ч.

  Пожелавам му напълно да оздравее и да управлява страната си още много години. А на българите пожелавам някой ден да имаме достоен премиер като него.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Майна

  29 Май 2024 20:30ч.

  Всъщност ситуацията е... Хм, на 23 май беше поразена отразяващата ядрена с-ма в Краснодар.., не знам отразиха ли го ..,,Това е основен елемент от Системата за бойно управление на стратегическите ядрени сили на страната. Сенаторът съобщава, че в резултат на удара е повреден обектът на системата за ранно предупреждение „Кубан“. „На практика това означава, че Русия има право да разглежда тази атака като глобална заплаха за своята държавна и национална сигурност, което според нашата доктрина позволява (!) използването на ядрени оръжия (!) в отговор. В същото време не е съвсем ясно кой е взел това по същество ирационално решение“, пише Рогозин... Да, по същото време Радев беше при папата, а.. После УЖ призова за мирно разрешаване (хм) ..После , продължи обиколките си..После каза, че ако някоя страна ,,членка,, на НАТО започне военни действия срещу Русия ние сме ЗАДЪЛЖЕНИ като страна член на Алианса да се задействаме по чл. 5... Хм... С една дума- ДЛЪЖНИ..ЩО?! Щото той е отличник на ,,Пентагона,, - ,,надежден Воин на бъдещето,,( характеристиката му от там) Пред нас ,,мимикрията,, все още върви..Ама ,докога? Руските не са ,,баламурници,,..

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • рукола Z

  29 Май 2024 20:38ч.

  Много бързо ще се възстанови човекът... нищо, че му баете, вие и на Путин от години му баете, ама нъцки 😁

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • с-богом

  29 Май 2024 20:50ч.

  Фашизмът, разбирай фащизмът, убива и не пита. Започва обаче да се изчерпва световното търпение и този път няма да им мине номерът.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Пешо

  29 Май 2024 21:34ч.

  Кухия джендъроподобен полуидиот, който простреля премиера си не може да стопли, че не Фицо иска да забрани износа на оръжие за режима на зловещия зелен клоун, а избирателите на премиера са тези, които искат това. Фицо е само представител на тяхната воля т.е. като изберат следващия от партията на Фицо пак няма да има оръжия за либерал-джендърската война на корпоративния западен олигархиат в болшевишката креатура Усрайна.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Su38

  29 Май 2024 21:59ч.

  Това техният Иво Инджев ли е?

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • @Su38

  29 Май 2024 22:09ч.

  Не. Инджев си е с курвенски манталитет - и с тая власт, и с оная власт, и тук става, и там става, само сухо да пада. Тоя е по-скоро от тертипа на Ли Осуалд, дето гръмна уж съвсем сам Кенеди. Не се е издържал от писанията си, работил е там някакви нискоквалифицирани дейности, ама всички качества в изобилие на полезния идиот! Дано не се пръкне някой Джек Раби, дето и той съвсем сам, съвсем без чужда помощ взе, че гръмна Ли Осуалд!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи

Напиши коментар

Откажи