"Фигаро": Според Хамас има най-малко 200 убити при израелска атака срещу болничен комплекс в Газа

"Фигаро": Според Хамас има най-малко 200 убити при израелска атака срещу болничен комплекс в Газа

Най-малко 200 души бяха убити при израелски удар, който засегна болничен комплекс в град Газа, съобщи днес здравното министерство на Хамас, което е на власт в палестинската територия.

В комюнике Хамас съобщи за „200 до 300 мъченици“, убити при бомбен атентат, ударил комплекса на арабската болница „Ахли“, разположена в центъра на града, добавяйки, че „стотици жертви са сред развалините“, без да уточнява дали са мъртви или ранени.

„Стотици жертви са сред развалините“, добави източникът, без да уточнява дали те са мъртви или ранени. На въпрос на АФП израелската армия каза, че проверява тази информация. Медийният офис на Хамас осъди „новото военно престъпление на окупацията (Израел - бел. "Фигаро")“ и посочи, че в болницата е имало „стотици пациенти, ранени и разселени хора“.

Около 3000 души са били убити от израелските удари от началото на конфликта в ивицата Газа, по данни на Хамас.

Източник: "Фигаро"

Следвайте "Гласове" в Телеграм

 

Коментари

  • И това е ново начало за удари и от двете страни

    17 Окт 2023 21:07ч.

    до поредно затишия пред следващата буря.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Трябва да протестираме пред израелското посолство

    17 Окт 2023 21:16ч.

    Израел извършва престъпления против човечеството - бомбардира болница, прогонва хората на юг и ги бомбардира, прогонва ги от домовете им, за да заграби малкото земя, която им е останала. Напротив - Израел трябва да върне заграбената земя и да се върне в границите от 1967 г.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Ghost

    17 Окт 2023 21:23ч.

    Общо взето- провалът на Биби(и Хамас) се изроди в обикновен терор. Биби трябва да даде трупове на гладната за кръв "общественост" в моделираната от него пропаднала държава, Хамас се нуждае от мъченици за да легитимира нелигитимното си управление. Като скачени съдове са. Една сухопътна офанзива в геноцоден стил е края и на двете корумпета(трите, Абу Мазем е също толкова изчерпан)

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • ЗИП

    17 Окт 2023 21:30ч.

    Вече са 800 убитите! Както и се очакваше ще бъде адски кърваво. Да видим отговора на аятоласите. Тва е Близкия Изток дечица.....

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Ghost

    17 Окт 2023 21:31ч.

    Следва дронове и убийства в познатият стил. Елитите нямат нужда от мор. Тогава са излишни

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • ?????

    17 Окт 2023 21:35ч.

    Защо ли това ми напомня на едни методи от не толкова далечната история когато за един убит фашист са избивали, а понякога и изгаряли 10 човека мирно население. На умнокрасивитета това му харесва и ще си сложи още едно знаменце на страничката в сураттефтера.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Ghost

    17 Окт 2023 21:56ч.

    В Светите Земи невинни са само младенците. Е там наистина трябва жандарм, да раздели лудите глави, да нашока кухите канчета и да начертае границите. Там се фокусира провала на цялата концепция за Хегемония на Една Супер Сила.Цялата проекция на провала на Универсализма, било то религиозен , морален или идеологически

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Алиса

    17 Окт 2023 22:11ч.

    ХАМАС са устроили командните си путктове в подземията на болници, складовете с боеприпаси в подземията на училища и детски градини, а огневите точки в жилищни сгради на гъстонаселени райони. Един другар тук на няколко ъти писа Израел да се върне в границите от 67ма година. Което означава, да предаде Газа на Египет, а Западният бряг - на Йордания? „По същия начин Израел има де факто граница с Газа, откакто изтегли своите войски и заселници през 2005 г., но Газа и Западният бряг се считат за едно окупирано образувание от ООН и официалните граници все още не са определени.„ / https://ekspresso.bg/%D0%B3%D1%80%D0%B0%D0%BD%D0%B8%D1%86%D0%B8%D1%82%D0%B5-%D0%BD%D0%B0-%D0%B8%D0%B7%D1%80%D0%B0%D0%B5%D0%BB-%D0%BE%D0%B1%D1%8F%D1%81%D0%BD%D0%B5%D0%BD%D0%B8-%D0%B2-%D0%BA%D0%B0%D1%80%D1%82%D0%B8/ Къде спаха ООН и неговите представители в Газа, и даде възможност на ХАМАС да се окопае , и да използва палестинското население на като заложници и щит.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Приказка за деца

    18 Окт 2023 0:11ч.

    Алиса в страната на чудесата

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Ghost

    17 Окт 2023 22:15ч.

    Общо взето, добрият, стар Макиавели става пак актуален. Целта на едно добро управление е народът да не бъде притесняван и управляващите да държат сметка за съществуващите в (масата) традиции... Ционосткият проект е нежизнеспособен без САЩ. Мюсюлмански братя(и сите джихадисти, пръкнали се от тях-(включая Ал Кайда на Зауахири,Хамас,Фето-Ердоган,Насър....) пък си измислят несъществуваща традиция.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Алиса

    17 Окт 2023 23:51ч.

    Фето не е на Ердоган, а на ФетулахГюлен. Катар имаха свой кандидат за мястото на Ердоган - Гюл, работил в Блакрок, но не успяха. Ердоган изгони Гюлен

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Ghost

    17 Окт 2023 22:19ч.

    В Газа има повече тунели от колкото във Виетнам. Не знам дали си го представяте визуално-но Газа е с площа на София...

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Ghost

    17 Окт 2023 22:25ч.

    Общо взето само Мумбай и Хонконг и съперничат като плътност на населението(на Газа, не на селянията на паветата). Но там поне си имат и небостъргачи. Ся си представете да обсадя София за три петилетки, да и спра водата и тока и да ви оставя да си садите домати на терасите....след като съм набутал вътре още барем милион гърла.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • ужас

    17 Окт 2023 22:27ч.

    Гледах кадри от болницата - ужасяващо е - някой трябва да спре Израел, така не се убиват и животни. Едно куче да убие някой на улицата и ще го осъдят, а това са човешки същества и защо имало антисеметизъм.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Ghost

    17 Окт 2023 22:51ч.

    Да изясня-няма да задълбавам предбиблейските конфликти...Израел и Палестина са на площ колкото 1/5 от България, но в пустиня. След Алията в тоя ад под небето живеят над десет милиона души. Макар че правят и невъзможното в областта на изхранването (селското стопанство) са в малтусиански капан. Макар че бедността е икономически принцип и палестинците(и други неевреи) са необходими гастарбайтери, високата продължителност на живота, съчетано с висока раждаемост, плюс продължаваща Алия, води до презаселване. Прибавете враждебни съседи и ей ви реваншистки, фашистки, расистки режим, който след апартейда(поради невъзможност на тоя етап за дранг нахт остен) му остава просто да избие арабите за глътка въздух....и това се подкрепя от цялото общество(дисиденти не броя-нали затова са дисиденти) От друга страна визуализирах къде са навряно повечето араби...

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Ghost

    17 Окт 2023 23:06ч.

    Още основателят на Ционизма (след аферата Драйфус) проектира "еврейската държава" като убежище. Бункер. А стените на бункера форматират бункерно мислене. Особено като се позапълни, кво остава като се препълни. Искам да видя чичко Сорос и павето му как проповядват "отворено общество"(и мултикултурализъм) в Кнесета. Дизайнът на самият реколонозационен проект изначално е сбъркан.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Ghost

    17 Окт 2023 23:07ч.

    Другото е управление на неизбежни кризи.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи

Напиши коментар

Откажи