"Фич" сваля рейтинга на десетки US банки, сред тях и "Джей Пи Морган Чейс"

"Фич" сваля рейтинга на десетки US банки, сред тях и "Джей Пи Морган Чейс"

Следвайте "Гласове" в Телеграм

Американският банков сектор се доближава до друг източник на сътресения – риска от рязко понижаване на рейтингите на десетки банки, сред които може да е и "Джей Пи Морган Чейс" (JPMorgan Chase). Това предупреди в интервю за Си Ен Би Си анализаторът от "Фич" (Fitch) Крис Волф, цитира БТА.

Рейтинговата агенция намали оценката си за състоянието на сектора през юни и анализаторът отбелязва, че този ход е останал в голяма степен незабелязан, тъй като не е довел до понижаване на рейтинга на банки.

Още едно понижение на рейтинга на отрасъла – от А+ до АА- ще принуди "Фич" да преразгледа рейтинга на всяка от над 70 американски банки, които покрива. Това каза Волф в ексклузивно интервю за Си Ен Би Си от централата на компанията в Ню Йорк.

"Ако слезем до А+, то това ще доведе до пренастройка на всичките ни финансови мерки и вероятно ще се изрази в действия към отрицателен (неивестиционен рейтинг)", коментира Волф.

Агенциите за кредитен рейтинг, на които се позовават инвеститорите в облигации, разтърсиха напоследък пазарите с действията си.

Миналата седмица "Мудис" понижи рейтинга на 10 малки и средни банки и предупреди, че може да направи същото със 17 други банки, включително по-големи институции като "Труист" (Truist) и "Ю Ес банк" (US Bank).

По-рано този месец "Фич" понижи дългосрочния кредитен рейтинг на САЩ заради дисфункция на политическите институции и все по-голям дългов товар. Тази стъпка бе осмяна от бизнес лидери, включително от главния изпълнителен директор на "Джей Пи Морган".

Източник: БТА

 

 

 

Коментари

  • Всичко е вишнево червено

    15 Авг 2023 20:41ч.

    на Уолстрийт https://www.wsj.com/news/markets

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • А кога ще четем

    15 Авг 2023 21:03ч.

    за падането на курса на рублата и публичните призиви за линч на Нибулина. Вие съвсем в късния соц ме върнахте. Явно наближава падането на Берлинската стена и разпадането на Източния блок и СССР-то.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Няма да прочетеш

    15 Авг 2023 23:21ч.

    Щото тя взе, че се вдигна малко след като им вдигнаха олп от 8,5 на 12%. Горките мужици и при това положение 80 % одобряват др. Путин.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • The Man With No Name

    15 Авг 2023 21:07ч.

    Както е тръгнало ме ние ще стигнем американците, а те ще ни пресрещнат на кота bb+

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Това

    15 Авг 2023 22:41ч.

    е някаква тренировка.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • The Man With No Name

    16 Авг 2023 1:45ч.

    То и в "Курск" тренираха...

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи

Напиши коментар

Откажи