Фейсбук и Инстаграм премахнаха акаунтите на влиятелна антиваксърска организация

Фейсбук и Инстаграм премахнаха акаунтите на влиятелна антиваксърска организация

Компанията "Мета", която притежава социалните мрежи Фейсбук и Инстаграм, премахна от тези платформи акаунтите на влиятелна антиваксърска американска организация, наречена "Защита на детското здраве", ръководена от Робърт Кенеди-младши, племенник на убития президент Джон Кенеди, предаде Франс прес.

Организацията критикува сигурността на ваксините срещу Ковид-19. Мета обяви, че премахва акаунтите заради неколкократни нарушения на нейнитите политики относно Ковид-19 и заради дезинформация.

Организацията обвини Мета, че не спазва правото на свобода на словото. "Фейсбук действа тук като представител на кръстоносния поход на федералното правителство, за да заглуши всякаква критика на драконовските политики на правителството", заяви Робърт Кенеди-младши, който е видна фигура в средите на американските антиваксъри.

Организацията му твърди, че има стотици хиляди абонати в двата си акаунта във Фейсбук и  Инстаграм. От мрежата ЮТюб тя беше изгонена още през миналия септември. Според организацията на Кенеди-младши забраната сега от страна на Мета може да е свързана с иск, подаден от нея пред федералното правосъдие срещу компанията заради цензура.

Мета, която редовно е упреквана, че разпространява дезинформация, се опитва след миналите президентски избори в САЩ да се отдалечи от политическите съдържания, за да се фокусира върху комуникацията между роднини и приятелите и групите с общи интереси.

Източник: БТА

 

 

Коментари

 • malart

  19 Авг 2022 8:43ч.

  Пак лепят етикети - "антиваксъри". Хората не са против ваксините, само против едно нещо, което не е точно ваксина според строго научната формулировка и против задължителното му прилагане(освен ако междувременно от неправителствената организация на етиопеца сзо не са променили и дефиницията). Кенеди - племенник адмирации! Пак са против опасното статукво.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • освен ако междувременно от неправителствената организация на етиопеца сзо не са променили и дефиницията

  19 Авг 2022 9:11ч.

  Тамън два пъти в последните 2 години - от осигуряване на имунитет през не помня какво до неопределеното "защита".

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Змейска демокрация!

  19 Авг 2022 9:00ч.

  Демокрацията е като триглав змей! Една от главите му е свирепата цензура, която галено наричат "свобода на словото".

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Да живее свободата, демокрацията и т. н.

  19 Авг 2022 13:19ч.

  Абе демокрация, какво да кажеш! И свобода на словото. И “ценности”, за които никой никога преди не беше чувал.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Като чуя за Демокрация

  19 Авг 2022 16:44ч.

  и ми се доповръща

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи

Напиши коментар

Откажи