"Фейсбук" блокира руски държавни медии

"Фейсбук" блокира руски държавни медии

Meta Platforms Inc (FB.O) забранява на руските държавни медии да пускат реклами или да си осигуряват приходи от платформата си навсякъде по света, съобщи в петък компанията-майка на гиганта за социални медии Facebook. Това е безпрецедентна акция срещу медиите на държава-агресор.

 

„Продължаваме също да прилагаме етикети към допълнителни руски държавни медии“, каза в Туитър ръководителят на политиката за сигурност Натаниел Глайхър. „Тези промени вече започнаха да се прилагат и ще продължат през уикенда.

 

Той добави: „Сега забраняваме на руските държавни медии да пускат реклами или да си осигуряват приходи от нашите платформи където и да са по света"  Четири руски медии — Звезда, РИА Новости, Лента.ру и Газета.ру са цензурирани за едновременно за разпространение на „фалшива информация". 

 

От своя страна отвчера Русия предприема мерки за частично ограничаване на достъпа до Facebook, съобщи Федерална служба за надзор на комуникациите, информационните технологии и масовите медии (Роскомнадзор), предаде РИА НОВОСТИ.

 

„На 25 февруари Генералната прокуратура, съгласувано с Министерството на външните работи, реши да признае социалната мрежа Facebook за замесена в нарушаване на основните права и свободи на човека, както и правата и свободите на руските граждани“, се казва в съобщението.

 

Източник: segabg.com

 

 


 

Коментари

  • Е сега вече Путин ще си разплете чорапите от мъка

    26 Фев 2022 9:42ч.

    Непрекъснато му тикат в ръцете средства за противодействие. Дават му възможност да спечели служебна победа в тази нова Студена война. Западните кухи лейки. Так держать! :D

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Гражданин

    26 Фев 2022 10:03ч.

    Що за безумия и простотии!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • жзф

    26 Фев 2022 10:30ч.

    Нюрнбергски процес за военнопрестъпниците лавров, путин и сие

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Отвратен

    26 Фев 2022 11:05ч.

    Съдебен процес за истинските престъпници - онези, които предизвикват биологични войни и разполагат оръжия и бази по целия свят, опитвайки се да изнасят "демокрация", за соросоиди и либералстващи безумци, които извършват преврати и подменят законноизбрани правителства и т.н.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи

Напиши коментар

Откажи