Фермери освиркаха нидерландския крал по време на годишната му реч

Фермери освиркаха нидерландския крал по време на годишната му реч

Нидерландските фермери от месеци протестират срещу правилата във връзка с азотните емисии, които най-вероятно ще сложат край на бизнесите на мнозина от тях. Протести при появата на членове на кралското семейство в Нидерландия са нещо доста необичайно, отбелязва ДПА.

Годишната реч на нидерландския крал Вилем-Александър в парламента бе съпътствана от освиркване и шумни протести, предаде ДПА.

Интересна подробност за речта на краля тази година е, че на нея за първи път присъства престолонаследницата принцеса Амалия, която вече навърши 18 години.

Събитието обаче бе донякъде засенчено от протестите на фермери, които изразиха недоволството си от нови правила за опазване на околната среда. Протестът им се състоеше в освиркване, подсвиркване и пеене. Нидерландските фермери от месеци протестират срещу правилата във връзка с азотните емисии, които най-вероятно ще сложат край на бизнесите на мнозина от тях.

"Хората са все по-несигурни за бъдещето си както в краткосрочен, така и в дългосрочен план", заяви кралят в парламента, отбелязва Асошиейтед прес.

Източник: БТА

 

 

Коментари

Напиши коментар

Откажи