Фенове на "Левски" атакуваха палатките и счупиха плочата на Паметника на съветската армия

Фенове на "Левски" атакуваха палатките и счупиха плочата на Паметника на съветската армия

Четирима души са задържани след като фенове на "Левски" нападнаха палатковия лагер пред Паметника на съветската армия, счупиха плочата на монумента и замеряха с димки и други хората в лагера късно снощи, съобщи "24 часа". 

Атаката е станала около час след победата на "сините" над израелския "Апоел" (Беер Шева) с 2:1. Сигналът е подаден в 23,45 ч. Минути по-рано фенове на "Левски" са нападнали палатковия лагер. Агитката издигнала транспарант с надпис "Демонтаж", а след като счупиха плочата, написаха със спрей "Искаме български паметник". 

"Дойдоха около 20-30 човека от агитката на 'Левски", повечето с маски, извадиха спрейове, боксове, чук, с който започнаха да чупят надписа, започнаха да хвърлят запалителни елементи- димки, факли по нас... и аз не разбрах точно. Всичко стана за минута- две. Успях да снимам само края", пише във фейсбук Геновева Кръстева и прилага видео от атаката. 

В клипа се вижда и полиция. 

За преместването на паметника има решение на Столичния общински съвет, затова и хора отихода пред него с палатки - за да го бранят.

Четирима души са задържани след извършено нападение снощи срещу палатковия лагер, който беше издигнат пред Паметника на съветската армия в София, съобщават от МВР.

След атаката на място отидиха и политици като Мая Манолова и бившия вътрешен министър Румен Петков.

Христо Колев, председател на АБВ-София сподели пред БНР, че атаката е извършена от "30-40 човека, маскирани". 

Мая Манолова нарече атакуващите "шпиц-команда" в изявление във Фейсбук. 

Румен Петков е категоричен, че е имало "ясна политическа задача". 

От областната управа в София съобщиха в четвъртък, че изготвеният План за обезопасяване на паметника вече е внесен за одобрение от компетентните органи на Столична община.

 

 

Коментари

  • Нов Кмет

    18 Авг 2023 11:49ч.

    След местните избори започваме консултации с НПО и сродни организации за изработване на план за събарянето на МОЧА

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • колко

    18 Авг 2023 11:50ч.

    си прост!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • само за мислещи

    18 Авг 2023 12:19ч.

    На 9 септември ще запалите хората, както фашистите от Одеса. Одеса още е под фашистки ботуш. Типично, БКП-КПСС смениха Маркс и Ленин с Айн Ранд и Хитлер. Путин тачи само Милтън Фридман и Солженицин. Червените станаха кафеви. червената буржоазия приела империята на мракът.. НОВАТА РИМСКА ИМПЕРИЯ.. Но в огънят ще загинат и те. Империята вече ги ползва за палачи камикадзе. Евреите от живковата номенклатура избраха капитализмът и Хитлер - антикомунизмът. Щом си антицесека АНТИ-ЦСКА, значи са за Левски-пфк. Щом си антирусия и антикомунист, значи си за Хитлер и фашизмът. Прехвърлят евреите на Сорос и капитализмът, прехвърлят чернилката от Хитлер и нацизмът, върху червената армия която ги освободи, и върху Русия и комунизмът, освободили евреите. И така Хитлер и нацизмът фашизмът-дясното ЗАБЛЕСТЯХА ЧИСТИ И СВЕТЛИ..

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • време е!

    18 Авг 2023 12:35ч.

    Време е да бъдат закрити всички НПОта и футболни агитки!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • ввв

    18 Авг 2023 14:13ч.

    Животни.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • бяла или черна котка

    18 Авг 2023 15:30ч.

    Какви футболни агитки? Само левски-пфк имат такава, защото е отбор уж преди 1944г., и замислена агитка от ДС-ЦРУ-ТРАКТОРЪТ. За разни акции против противници на капиталистическото статукво и колониализъм. Та, как "агитката" има такива плакати ДЕМОНТАЖ? Ако това е изблик на спортно победно настроение, моментно - значи.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • споко,

    18 Авг 2023 15:56ч.

    скоро, "МОЧА" ще ви бъде наврян отзад, без вазелин, а виковете и стоновете ви ще огласят фашисткото джендър-либерастко пространство, което вече се свива все повече и скоро ще изчезне... Отново. Историята има лошия навик да се повтаря, когато малоумни идиоти, като теб, не учат поуките ѝ!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • до онзи, дето пише "само за мислещи"

    18 Авг 2023 16:23ч.

    Абе, коУега, ти наясно ли си, кога в българския език се използва пълен член и кога НЕ?!... Не за друго, но когато претендираш, че се обръщаш към „мислещите“, те по принцип, освен мислещи са и образовани, за разлика от теб!... Малко е неудобно все пак, не мислиш ли?! Безплатно ще те светна все пак, по отношение на пълния член, за да те улесня леко – едно от простите правила е, че когато имаш предлог пред думата, тя НИКОГА не се членува. Останалите правила оставям на теб, да си ги прочетеш. Преди да се изживяваш, като мислител и писател! ;-)

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • до граматикъ

    18 Авг 2023 17:17ч.

    Защо образованите да са мислещи? Реалността показва обратното. И образован човек не може да разбере смислен текст - мисъл, защото не е според някакъв измислен стандарт? Да, вярно, образованите са слабо интелигентни. Инак всичко щеше да е приказно перфектно.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Членът се поставя

    18 Авг 2023 17:33ч.

    На думите в самия край, по ясни да ти стават! Жена например е без член, със член е пък мъжът!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Георги Петров Карабашлиев

    19 Авг 2023 3:34ч.

    Имам 5 долара и 53 цента. По офециялен курс към 550 рубли тоест 1 рубла равна 1 цент. Ама ми казаха че на черно било 1 цент за 2 рубли. Един преател ми каза че тук се събирали рубладжиите . ИМА ЛИ МЕРАКЛИИ ДА СКЛУЧИМ ЗДЕЛКА???

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • знаете ли георги п. к.

    19 Авг 2023 11:14ч.

    990 корейски вона. 1,99 щ.д. 1990 корейски вона. 2,99 щ.д. 2990 корейски вона. 3,99 щ.д. ;.... 1 000 йени може да купят много малко неща. България с големият лев, е бедна нищожна страна, по бедна с по малко индустрия от преди 30-40-50-60 години. 1943 г. един лев струва под 0,1 американски цент. Но и преди 1940та е слаба ракия, и с инфлация, струва един цент. ссср през 1985г. е първа икономика в светът, а българската индустрия и селско стопанство, храни, животни, са от ТРИ до ПЕТ пъти повече от сега - като номинално БВП измерено от световната банка.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • какво да се каже

    18 Авг 2023 11:49ч.

    Безмозъчни малоумни кретени яко платени! МВР да вземе мерки и да сложи полиция на палатковия лагер!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • препинателните знаци !

    18 Авг 2023 11:53ч.

    Безмозъчни малоумни кретени яко платени от МВР !

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • не мога да разбера

    18 Авг 2023 12:33ч.

    Защо българите са толкова ядосани на македонците, че крадат историята им, след като те самите я осират и опикават нехрекъснато?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Много има да се каже

    18 Авг 2023 17:21ч.

    Движещото ядро на т.н. "Майдан" в Украйна бяха фен-групите на Динамо и останалите киевски отбори. По-късно, в основата на националистическите батальони включително Азов са също феновете на футболни отбори, които са си чиста проба лумпени, членове на криминални групи за трафик на дрога и други престъпления. Точно тези извършваха мъченията над старци, майки и деца, а когато за пръв път се срещнаха с въоражена армия се покриха като плъхове в подземията а по-късно се предадоха. Тук има много прилики с украинския сценарий. Между другото - 1997 в София - "Кой не скача е червен" а при майдана 2014 - "същото заместено с Москал".

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • да, да, ама не!

    18 Авг 2023 17:33ч.

    Движещите сили на Майданите в Украйна са т.нар. "титушки". „Титушки“ ( на украински: tіtushki ) е сборен термин, който се появява през май 2013 г. в Украйна , първоначално за обозначаване на млади хора, които са тайно използвани от местните власти като подстрекатели и наемници за организиране на силови провокации, сбивания, и други действия с използване на физическа сила. Отличителна черта на titushki е тяхната подкрепа от структурите на местната власт и в резултат на това гарантирана безнаказаност и защита от правоприлагащите органи. В края на 2013 г. - началото на 2014 г., по време на масовите антиправителствени протести в Украйна, значението на термина се разшири: титушки започнаха да се наричат ​​платени групи от наемни провокатори (обикновено с атлетично телосложение), криминални елементи и „ гопници “, използвани от властите да сплашват, бият и потушават демонстрации. По-късно привърженици на Евромайдан и журналисти от редица руски медии започнаха да използват тази дума за всички, които се противопоставят на Евромайдан и споразумението за асоцииране между Украйна и Европейския съюз. Отначало лидерите на политическата опозиция нарекоха своите съюзници „титушки“ провокатори, най-радикалните крайнодесни активисти на Евромайдана, които провокираха сблъсъци с правоприлагащите органи и участваха в превземането на административни сгради. След смяната на властта в Украйна терминът губи своята ярко изразена политическа ориентация и „титушки“ започват да наричат ​​всички физически силни млади хора, участващи във властови конфронтации с икономически оттенък. Ирина Бекешкина през декември 2013 г. коментира титушките по следния начин: "Този слой от обществото е създаден от живота: млади здрави спортисти - момчета с лошо образование и без постоянна работа, които се чувстват унизени в общество, където на върха са супер богати хора, които не се различават особено от дъното, те просто са получили късметлия. Те са наети да изпълняват мръсни поръчки, за да изкарват прехраната си и, очевидно, правят добри пари. Но такава „работа“ също им носи удоволствие - това е възможност да покажат, че могат да направят нещо, че струват нещо, това е начин да отмъстят за социалната несправедливост. Преди това те се криеха в ъглите, но сега искането за техните услуги организира този слой. Те се чувстват като единна сила, на която всичко е позволено. Това е огромен проблем, чиято степен властите все още не са осъзнали." Думата се използва и по отношение на такива хора в Русия . Така през май 2019 г. медиите съобщиха, че властите на Екатеринбург „наели „титушки“, за да разпръснат протестиращите срещу изграждането на площада на друг православен храм. Терминът „титушки“ идва от името на спортиста от Бяла Черква Вадим Титушко, известен на приятели като Вадик Румин, който на 18 май 2013 г. в Киев участва в сбиване с опозицията и нападна журналисти на мястото на инцидента. Нападението е записано от фоторепортери, което послужи като основно доказателство за вината му в съда. Титушко е осъден на 3 години, но присъдата е заменена с условна. Скоро журналисти идентифицираха редица други участници в нападението срещу протестиращи и журналисти. Що се отнася до по-нататъшната съдба на Вадим, с течение на времето той отново се замеси в престъпления и беше издирван, обвинен в грабеж в частна къща. В резултат на проучване на Центъра за мониторинг на Public.Ru, следвайки резултатите от 2013 г., „титушки“ беше признат за втория най-популярен неологизъм на годината след думата "Евромайдан".

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Олимпия Любляна

    18 Авг 2023 11:52ч.

    Никаква изненада. Дрогираните уроди от София Запад, Люлинските дегенерати, се водят поименно на отчет в Службите. Готови шпиц команди за изпълнение на мръсни заповеди, тероризъм и насилие на гражданите. Това е от десетилетия и нищо не се е променило. Дегенератите са недосегаеми. Сред тях 95 % са в патофизиологично състояние да не знаят на кой свят се намират. Но 5-те % които ръководят сганта добре знаят какви са задачите и какво трябва да изпълнят, пребият, изтърбушат, запалят... Нацистчета от най-долна проба.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Дегенератите са тези Z-омбирани палаткаджии родоотсъпници

    18 Авг 2023 13:04ч.

    До кога путинофилите в България ще са недосегаеми и ще теглят България към русоробството, т.е. към дъното?!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • @Дегенератите са тези Z-омбирани палаткаджии родоотсъпници

    18 Авг 2023 16:37ч.

    Докогато трябва. Може да изглежда кауза пердута, но и евроатлантиците поддържат такива каузи. Трябва да има паритет.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Малее

    18 Авг 2023 18:22ч.

    Как ги определихте, че са от София -Запад и са Люлински дегенерати? Другите райони нямат такава измет, а? Там са хрисими, богобоязливи хорица, на които и през ум не минава да хулиганство и да имат "футболни" пристрастия. Това на запад у София да не е престижното гето? Аре у лево!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • НИКИ

    18 Авг 2023 11:57ч.

    ОТКРОВЕН СОРОСОВ МУТРОФАЖИЗЪМ , ПРЕСТЪПЛЕНИЕ ОТ ОМРАЗА ПРИМЕСЕНО С ГНУСЕН ВАНДАЛИЗЪМ , ТОВА АКО БЕШЕ СЕ СЛУЧИЛО В МАКЕДОНИЯ ДОСЕГА ЩЕШЕ ДА Е ВЪВ ВСИЧКИ МЕДИИ , ДРУГИТЕ МУДИИ И НЕ МЪЦВАТ ПО ТЕМАТА , ЗАЩО

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Господи, не знаят какво правят

    18 Авг 2023 12:00ч.

    Да хващат гората, пърдон пътя за Украйна, да разберат колко е две и две!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Това се отнася за истеричките катунари, защитаващи русоробството на репресивния режим на путьо

    18 Авг 2023 13:07ч.

    Когато има тишина в ... спалнята, пардон в палатката, жените истерясват и виждаме на какви вещици се превръщат. Да се изгорят на кладата на свободата!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Необичаен

    18 Авг 2023 13:39ч.

    Баба ти е репресирана от дядо ти. Да си знаеш.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Haho

    18 Авг 2023 12:00ч.

    Ще се върнем в 30-те години в Германия с погромите. И там е имало избрано “демократично” правителство.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Ако да видиш фашизъм

    18 Авг 2023 12:08ч.

    С бял лист на Червения площад.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • рукола Z

    18 Авг 2023 12:03ч.

    Очакваше се... кой финансираШе Левски? ?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • рукола Z

    18 Авг 2023 12:07ч.

    ЛЕВ инс, ЛЕВ ски и т.н., тия полезни идиотчета просто не знаят какво правят...

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Вашия проблем е, че няма никой,

    18 Авг 2023 12:07ч.

    Който да брани паметника ви, щото си е само ваш, на дъртите комунета.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • рукола Z

    18 Авг 2023 12:12ч.

    Вашият проблем е, че понеже сте в изпражнения от глава до пети и знаете, че скоро няма да ви има, да се захващате с историята на България, но този път нещо не ви се получава. Всичко това са само символи, днес като го събориш, утре ще изникне още по-голям, но толкова си можете - активно доносническо мероприятие, да оближем американския задник докато не е изсъхнал след употреба ?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Коцето и Мая

    18 Авг 2023 12:14ч.

    трябва да организират жива верига, от ония с некролозите по джобовете

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Малоумника с некролозите

    18 Авг 2023 12:29ч.

    Ходил ли е на гробищата да види каква е трагедия, що млад народ си е отишъл без време. Ужасяващо е!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Ким Чен Ун

    18 Авг 2023 13:09ч.

    Няма да се събаря, бе бастун. Ще се мести.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Ще се мести, но Z-омбираните путинофили искат да са им БЕЗПЛАТНИ молитвените сбирки пред соц. тотемите

    18 Авг 2023 13:22ч.

    В Музеят на соц. изкуство билеът е 6 лв., за ученици, студенти и пенсионери – 3 лв., в четвъртък – 2 лв. https://nationalgallery.bg/bg/visiting/museum-of-socialist-period/

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Нов Кмет

    18 Авг 2023 13:29ч.

    Ще го преместим по продължение на участъка на Хемус между Плевен и Търново

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Явно ходиш често там да гледаш портретите на дяда си и татя си

    18 Авг 2023 13:34ч.

    та знаеш наизуст цената

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • За сведение на левакът от 18 Авг 2023 10:34ч.

    18 Авг 2023 13:48ч.

    Не, ходя на изложби и събития на Националната галерия, но путинофилите не се интерсувате от култура. МОЧА е интересен от архитектурна гледна точка, защито е дело на колектив от най-известните и до момента български архитекти, скулптори, художници: арх.Иван Васильов, арх. Любен Нейков и арх. Борис Капитанов. Автори-скулптори са Иван Фунев, проф. Любомир Далчев, Васка Емануилова, Васил Зидаров, Мара Георгиева, и Петър Дойчинов, художник е Борис Ангелушев.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Ти май искаш

    18 Авг 2023 17:40ч.

    Да ти организират жива верига отзад!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • рукола Z

    18 Авг 2023 12:09ч.

    Бил ли е Алексей против да се пипа паметникът? ?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Помнещ

    18 Авг 2023 12:18ч.

    Тези същите са наследници на онези, които приветстваха с вдигната ръка нацистите, а след 9 септември 1944 г. носеха бюста на Сталин на връх Мусала. Ръкопляскаха на Цола Драгойчева, цялото МВР бяха техни фенове, футболистите им получаваха пагони от Държавна сигурност. Човек да плаче ли, да се смее ли. И това се случва с едно племе живеещо на територия, която може да се "събере в човешка длан". "НАРОДЕ????"

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Даскал

    18 Авг 2023 18:06ч.

    Ще изкараш половината от футболните фенове у нас фашисти. Това е една шепа идиоти, които не са левскари. За съжаление ги във всички агитки. Добри Божилов е левскар - и той ли е фашист?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Батальонът "Азов" и "Десен сектор" в бившата УССР също започнаха като разбеснели се футболни агитки. Англосаксите никога не сменят веднъж сработили сценарии. Те са като крокодилите.

    18 Авг 2023 12:25ч.

    БЮРМ е нашата УССР. Да видим какво следва от тук нататък. Вече успяха да сложат откровено фашистко правителство на власт. Скоро ще се заемат и с православието.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Mariupol - sofia

    18 Авг 2023 12:29ч.

    Eto gi nashite azovci

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Необичаен

    18 Авг 2023 12:31ч.

    Тези, които са поръчители и платци на това безумие нека се замислят над действията си. После да не реват,че същите тия ще ги избиват.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • знаете ли че

    18 Авг 2023 12:32ч.

    На 9 септември ще запалят хората, както сториха фашистите от Одеса. Одеса още е под фашистки ботуш. Типично, БКП-КПСС смениха Маркс и Ленин с Айн Ранд и Хитлер. Евреите от живковата номенклатура избраха капитализмът и Хитлер - антикомунизмът. Евреите на Сорос и ЦРУ-НАТО-БКП-ДС, прехвърлят чернилката от Хитлер и нацизмът, върху червената армия която ги освободи, и върху Русия и комунизмът, освободили евреите. И така Хитлер и нацизмът фашизмът-дясното ЗАБЛЕСТЯХА ЧИСТИ И СВЕТЛИ..

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Паметникът

    18 Авг 2023 12:37ч.

    Паметникът е възможност на либералите да отклоняват вниманието от другите им дела или неуспехи. Бориха се с Путин с какво ли не (и за всяко нещо им е виновен), с mafiqta се бориха, коалираха се и тъй като дъното стигна доста ниско е добре да поддържат техния електорат с нещо, че да не би да се осъзнаят и те (малко остана). Затова "МОЧА", "МОЧА". Така ще има занимавка докато го има паметникът. Ако го няма ще трябва да мислят нова занимавка.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • ЦСКА

    18 Авг 2023 12:39ч.

    Левскарче, това е диагноза.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Даскал

    18 Авг 2023 18:13ч.

    Имам приятели - истински привърженици на ЦСКА, които спряха да ходят на мачове заради такива като вас. По нищо не се различавате от лумпените от София-Запад.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Yoyo

    18 Авг 2023 12:45ч.

    Ако предишния, изпратен да троши, лумпен беше разчекнат, това можеже и да го няма .

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • пешо

    18 Авг 2023 13:37ч.

    Един и същ прати и оня и тези.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • "... разчекнат..."?!

    18 Авг 2023 13:38ч.

    Левите женички сте психопати:)

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Читател

    18 Авг 2023 12:47ч.

    Така идва фашистката диктатура. Една истина (ще ви я кажат от горе), анонимни групи от боклуци за сплашване на населението, бой по несъгласните (и това ще дойде). За 80 години има прогрес в пудренето на фашизма, този път ще го пудрят по-добре.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • аха

    18 Авг 2023 13:28ч.

    Путьо "Пудрата" пудри най-добре! Няма да повярвате - Путин сваля мъже в гей чат:) Оказа се, че президентът на Русия Владимир Путин има профил в гей приложението Grindr. В профила си държавният глава показва мускули – той е поставил снимка, на която е гол до кръста. Путин разказва за себе си, че е на 100% хетеросексуален. Той бил онлайн в търсене на приятен чат, среща, влияние в Близкия Изток и секс без обвързване. "Здравейте, момчета, обичам джудо, водни спортове – особено да пикая върху човешките права, екстремната хомофобия и много секс", пише в профила на руския президент. "Когато става въпрос за Марксq в спалнята бележа 10 от 10 точки.", зове Путин бъдещите си другарчета. Опс, Z-омби путинофилите да не получихте сърдечен арест:) Прибързахте да се радвате, че лично ще реализирате секс-фантазиите си с путьо, нали:) п.с. Путин присъства в Grindr благодарение на британския автор на комикси Дейвид Шнайдер, информира Gay Star News.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • информира Gay Star News

    18 Авг 2023 13:38ч.

    Хайде да си ги четеш самичък, без да ги рекламираш. В България извън вашите демократични среди гей-идеята не е особено тачена и желана.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • За сведение на левакът от 18 Авг 2023 10:38ч.

    18 Авг 2023 13:51ч.

    Тача автори като Дейвид Шнайдер и доброто чувство за хумор и сатира.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Четящ

    18 Авг 2023 18:36ч.

    Достатъчно ми е, че ти също се вихриш в тези чатове. Весело изкарване ...

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Източникът ми е от тук:

    18 Авг 2023 18:52ч.

    https://inews.bg/%D0%9B%D1%8E%D0%B1%D0%BE%D0%BF%D0%B8%D1%82%D0%BD%D0%BE/%D0%9D%D1%8F%D0%BC%D0%B0-%D0%B4%D0%B0-%D0%BF%D0%BE%D0%B2%D1%8F%D1%80%D0%B2%D0%B0%D1%82%D0%B5-%D0%9F%D1%83%D1%82%D0%B8%D0%BD-%D1%81%D0%B2%D0%B0%D0%BB%D1%8F-%D0%BC%D1%8A%D0%B6%D0%B5-%D0%B2-%D0%B3%D0%B5%D0%B9-%D1%87%D0%B0%D1%82-_l.a_c.3992_i.359392.html

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • лумпенизация

    18 Авг 2023 12:50ч.

    Когато основните стълбове на държавата са разклатени или ги няма, започва скоростен регрес и склонност към подивяване. От децата на сорос нищо добро не може да се очаква, но ескалация на оварваряването – със сигурност.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • В клипа се вижда и полиция

    18 Авг 2023 12:58ч.

    Вижда се полиция, която като че ли бяга от местопрестъплението, т.е. полиция съючастник в хулиганския погром на безмозъчните зомбита, които срамят името на Васил Кунчев - Левски. Следва от ФК "Левски" да се разграничат от малоумните си фенове и да заклеймят вандалската атака на БЪЛГАРСКИЯ Паметник на Съветската армия, в която се сражава и Българската армия срещу германския нацизъм и европейския фашизъм в залкючителния етап на ВСВ! Обртното би означавало, че ФК "Левски" не е достоен да носи името на българския апостол на свободата.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Не лъжете!

    18 Авг 2023 13:18ч.

    В монумента в преклонение на окупацията на България от съветската армия няма нито един символ на Българската армия! Този монумент е символ на признателността към съветските "ванки", които подсигуриха насилственото завземане на властта с 9-то септемврийския преврат и партизанската паплач главорези да се самонастанят в домовете, фабриките и стопанствата чрез брутално унищожаване на български елит и изселване, ограбване и политическо преследванеи репресиране на техните наследници.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • български елит

    18 Авг 2023 13:40ч.

    Опа... видяхме го тоя "елит". Върховно постижение - да си даде реституирания дюкян под наем и да кисне по кафенетата и кръчмите. Егати и елита.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • До зомбито от 10:18

    18 Авг 2023 14:00ч.

    Зомби нещастно, как да проумееш, че ти си жестоко излъгано същество и вместо собствен мозък ти е инсталирано чуждо и вражестко към самия теб самозъзнание!? Иди и добре разгледай скулптурите на цялата композиция на Паметника на Съветската армия и ще се увериш, че си лъган и излъган! Иди виж как БЛАГОДАРНИЯТ БЪЛГАРСКИ НАРОД ПОСРЕЩА БРАТЯТА ОСВОБОДИТЕЛИ ОТ ФАШИСТКИЯ РЕЖИМ В ЦАРСТВО БЪЛГАРИЯ! Виж как партизаните посрещат воините от Съветската армия освободителка на България и Европа от фашизма и германския нацизъм! Горе, до съветския автоматчик с вдигнатия автомат "Шпагин" са български баща и българска майка с дете на ръце. Не са от СССР, нали!? Как може да си толкова заблуден? Какви лъжи ви набиват в бедните детски глави след 1990 г.!? Как може да вярваш на тези, които пренаписват вече състоялата се история на света и в частност на България? Не ти ли идва на ум, че те използват разни недобити фашаги и реститути, чиито бащи и деди са рязали партизански глави и са убивали невръстни български деца срещу награда от 50 000 лв, узаконена от монархофашисткия режим на Царство България - верен съюзник и слуга на нацистка Германия чак до момента на обявената му война от СССР??? Така нереченият от теб "български елит" е бил сбирщина от ибрикчий на Хитлер, отявлени криминални и военнопрестъпници, които са избивали българския народ, който е оказвал достойна съпротива и е дал десетки хиляди избити от монархофашисткия режим въстаници, партизани, ятаци - младежи, мъже, жени и деца. Такива престъпници и днес са на власт в България и тикат страната ни в гражданската война в Украйна, а с такива зомбита като теб разпалват омраза и разделение в българското общество, което беше единно и сплотено до пика на контрареволюцията от 1990 г.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • МОЧА изразява историческа неистина!

    18 Авг 2023 14:13ч.

    Днес вече има достатъчно обективни източници на историческите събития тогава и няма как с левашка подмяна да заблудите нечие критично мислене и да го зомбирате като вашето, със "сърп и чук" в главата. Гледайте напр. филма на проф. Кебелчева "Второто освобождение", за да разберете обективните исторически факти за онези събития, които съветската пропаганда 45 години се опита да заличи и фалшифицира. >>> https://vk.com/video-17426959_456239058

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Проф. Кебелчева

    18 Авг 2023 14:35ч.

    е страхотен авторитет, нале..

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Тази кЕЛ-БЕЧЕВА,

    18 Авг 2023 15:08ч.

    също така твърдеше, че не е имало Баташко клане. Видя ли че си зобми бе, недорасляк! Нали това ти обясних по-горе. Пренаписват историята и глупавите риби, като теб, се хващат на голи кукички.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Куци Коньов

    18 Авг 2023 15:13ч.

    До гледащия филмова пропаганда от "18 Авг 2023 11:13ч." - да гледаш бесни антикомунистически филми, е като да гледаш бесни прокомунистически филми. Комунягите и антикомунягите са двете страни на една и съща монета на фанатизираната слепота, демагогия и безмозъчна пропаганда. Преди '89 г. нито е било ад, нито рай, а след '89 не идва "Освобождение", а смяна на Господаря, на когото слугуват шепата овластени келепирджии.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • или ФК "Левски" да се разграничи от вандалите, или

    18 Авг 2023 16:09ч.

    ФК да се прекръсти на ФК "Хитлер"

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • И какво е казала проф. Келбечева за Батак?

    18 Авг 2023 17:03ч.

    Проф. Келбечева: "А по време на комунизма в Батак трябваше да се възхвалят партизаните от отряда "Антон Иванов". И те се наслагват върху костите на баташките мъченици, за да се направи големият континюитет на всички борци за свобода."

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Професор Келбечева,

    18 Авг 2023 22:08ч.

    е толкова професор, колкото Денков е академик..

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Александър Симов за История БГ по БНТ (американската ТВ на български език, на която плащаме данъци)

    19 Авг 2023 2:47ч.

    От десетина дни насам из медиите шества нещо, подобно на привидение, на демон, изпълзял от мрачно подземие на някой сън, на призрак от кошмарното начало на прехода - новата звезда на телевизионния антикомунизъм доц. д-р Евелина Келбечева. Последно я засякох в предаването "История.бг", където дамата пускаше токсични слюнки срещу комунизма, комунистите и БСП с вдъхновението на модерен поет, който е предрусал с екстази. Между другото - това предаване трябва да остане в аналите на медийната антиистория. Четирима души плюс водещият бяха обзети от такова мракобесно съгласие, че предаването заприлича на сбирка на вуду-култ. Усещането за нещо сатанинско се засили и от твърдението на пишман-историчката Даниела Горчева, че цар Борис е тикал евреите в лагер, но само за да ги спаси от депортация. В друга държава подобно изявление щеше да е достатъчна причина за съдебен процес, но у нас Келбечева и сие не само го приеха, но и радостно закимаха. По същата логика, написа някой, можем да твърдим, че Хитлер също е отворил концлагерите, за да спасява евреи. Например, от това, че ще дойде Сталин, за да ги отрови до крак. Има много начини да кадиш тамян на олтара на нацизма и ослюнченият антикомунизъм днес се оказа най-изгодния от всички. https://blitz.bg/analizi-i-komentari/aleksandr-simov-vudu-sbirkata-istoriyabg-i-novata-zvezda-na-tv-antikomunizma-dots-d-r-evelina-kelbecheva_news574479.html

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Антрополог

    19 Авг 2023 3:18ч.

    Келбечева - типично небългарско лице с голям провиснал нос, остра издадена брадичка (тип баба Яга) - черти все от Левента (Близкия Изток). Я да видим на кой бог служи: "Професор Евелина Келбечева е историк, преподавател в Американския Университет в България. Тя преподава европейска, източно-европейска, балканска и българска история. Специализирала е в САЩ и Израел. Преподовател по програмата Жан Моне на ЕС. Стипендиант по програмата Фулбрайт и гостпреподавател в Университета на Калифорния, Ървайн (1993–1996). Председател на Източноевропейската академична лига (2000–2002). Съветник във Фондация Свободна и демократична България (1993–1999). Член на редакционния съвет на списание Балканистичен форум. Изнасяла е лекции в Харвардския и Колумбийския университет, в Университета на Торонто, Конгресната библиотека, Посолството на България във Вашингтон, Генералното консулство на България в Ню Йорк и др. Публикациите є са в областта на културната история, историческата памет, митовете и фалшификациите на историята. Келбечева е инициатор на гражданския натиск за преподаване на комунистическото минало в българските училища." https://ciela.bg/avtori/evelina-kelbecheva/ >>>> ОООПС! АМИ ТАЗИ Е СЪЩАТА КОЯТО ПРЕНАПИСА ИСТОРИЯТА НА БЪЛГАРИЯ В УЧЕБНИЦИТЕ ЗА 10-и КЛАС! Слугиня на англосаксонции, на юдаисти, на сатанисти! Никаква българка не е.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Что означает фамилия Кельба?

    19 Авг 2023 4:02ч.

    Фамилия Кельба, скорее всего, произошла от идишского слова кельбер, которое означает торговец телят (от кальб - телёнок). Вероятно, что предок носителя этой фамилии торговал скотом. https://toldot.com/life/lnames/lnames_22471.html

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • До кога такива катунари незаконно ще се самонастаняват на общинска, т.е. НАША, на СОФИЯНЦИ земя и ще опикават всичко наоколо?!

    18 Авг 2023 13:00ч.

    Маямата, марш, на кюстендилското си село! Румбата, марш, в плевенското си село да пикаеш във фонтани! Кога кметицата ще изпрати общинска полиция да раздига катуна и тези катунари да си платят голяма парична глоба за замърсяването на НАШАТА ЗЕМЯ, за почистването й за което плащаме НИЕ, СОФИЯНЦИТЕ, ДАНЪКОПЛАТЦИ?!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • НИЕ, СОФИЯНЦИТЕ, ДАНЪКОПЛАТЦИ?!

    18 Авг 2023 13:42ч.

    да бяхте си оправили тротоарите в Лозенец

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • .!.

    18 Авг 2023 16:15ч.

    Ти не си никакъв софиянец, а първа цедка пейзан с кални налъми и продънени потури!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • За пореден път

    18 Авг 2023 13:03ч.

    говедариатът се доказа като жалка шпицкоманда за изпълнение на вандалски поръчки под прикритието на футболни фенове...

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Ако така

    18 Авг 2023 13:09ч.

    Го пазят, ефекта е нулев

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Нормално....

    18 Авг 2023 13:10ч.

    ...за територия в хаос. Само диктатура връща редът.Кръв и лагери...

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Акаденков

    18 Авг 2023 13:20ч.

    ...и бягащите от местопрестъплението служители на реда (полицаи)... епично...

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Мери

    18 Авг 2023 13:23ч.

    Истинските виновници, които използват всеки повод да противипоставят очукания и изпаднал в безпътица народ, си развяват скапаните задници по курортите с охрана, която ние им плащаме. Много жалко!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • д-р Косев

    18 Авг 2023 13:30ч.

    Нищо толкова не е станало. Група хулигани изявили желание да опердашат руските мекерета, полицията се намесила и ги спасила. Същата работа като с хомотата и прайда, просят си внимание с провокативни лозунги и после рев до небесата, че хулиганите им се нахвърлили. Трябва да проявяваме повече търпение към различните от всякакви видове.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • аха

    18 Авг 2023 13:34ч.

    Рашистките мекерета са като хомотата, със сбъркана психика. Няма ли кой да се жертва да оправи тези истерясали "леви" женички, че да си премахнат катуна?!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Няма ли кой да се жертва

    18 Авг 2023 13:47ч.

    Няма бе, всичките сте уж десни, а отзад с лява резба. Кой да оправя жените, като сте една тумба педерасти.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • хаха

    18 Авг 2023 13:56ч.

    Как левакът 18 Авг 2023 10:47ч. разбра какви са десните, от личен опит или просто поредните сексуално-извратени садо-мазо фантазии?! И левите женички са отговорност на леваците като вас, да си знаете:) Десните не се занимват с глупости и глупаци, достатъчно работа има по разчистване на пошлостите, сътворявани постоянно от леваците.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • д-р Косев

    18 Авг 2023 13:58ч.

    Говоря от личен опит. Аз съм от прайда.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Куци Коньов

    18 Авг 2023 15:24ч.

    Типичен "доктор" по Двойностандартничество - омаловажава престъпното деяние на хулиганите, биещи човеци с различна политическа ориентация, понеже е нетолерантен към хора с различна от неговата политическа ориентация, но когато същите тези ултраси бият човеци с различна сексуална/полова ориентация крещи "Престъпление от омраза/фобия/назадничава ганьовщина" и прочие, и иска тежки наказания за насилниците.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • баба мара

    18 Авг 2023 13:38ч.

    от години се знае че това са прости хора без образование без професия не могат да говорят употребяват наркотици наи нещастната прислоика на обществото сега и крадат

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Необичаен

    18 Авг 2023 13:44ч.

    Интересно е да чуе реакцията на Васил Терзиев. Тя ще е симптоматична какви ценност поддържа

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Терзиев се отрече от родителите си !

    18 Авг 2023 13:56ч.

    Та няма да се отрече от един паметник ?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Нов Кмет

    18 Авг 2023 13:56ч.

    Всичко ви написах, както го мисля и планирам да стане.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Васил Терзиев: МОЧА е символ на съветската пропаганда, мястото му е в музей

    18 Авг 2023 14:05ч.

    "Колкото и мнения да има относно съдбата на Паметника на Съветската армия в София, моята лична позиция е категорична - той принадлежи единствено на Музея на социалистическото изкуство, където трябва да продължи живота си като част от учебната програма по история. Колкото и палаткови лагери в негова защита да бъдат организирани отпред, истината е една и тя трябва да се знае от всички български граждани - този паметник символизира една историческа неистина. Тя много добре е показана във филма на професор Евелина Келбечева „Второто освобождение“. Филмът ясно показва защо този паметник няма място тук и е символ на съветската пропаганда, която е в противовес на това, към което по-модерна България се стреми - свобода, достоен живот и европейско бъдеще. Дискусията за мястото на паметника е полезна, тъй като дава възможност темата за историческото съветско влияние върху политическия и обществен живот в България да бъде достоверно представена на поколенията. Но темата къде е мястото на този паметник не би трябвало да седи на дневен ред - монументът няма място в центъра на София", пише Терзиев. Кандидатът на ПП-ДБ уточнява, че ще организира допитване до софиянци и управата на други красиви европейски градове, които също са премахнали съветски символи от градската си среда, а целта ще бъде да се разбере в какво са превърнали освободените терени след това и какво символизират те в настоящия момент. "Това са важни за мен теми, защото съм убеден, че обществената инфраструктура, паметници, символи и среда трябва да бъдат подлагани на обсъждане и от граждани, и от експерти, за да имаме шанс да живеем в модерен град, но пазещ историята си град. Сега имаме шанс да сложим началото на този процес с едно отдавна отлагано решение, което ще даде тласък да върнем естествената красота на тази част от Княжеската градина - такава, каквато я помнят по-възрастните жители на столицата, каквато я гледаме на избелелите снимки на стара София и в каквато искаме да отглеждаме децата си", пише още Васил Терзиев. >>> https://www.actualno.com/sofia/vasil-terziev-mocha-e-simvol-na-syvetskata-propaganda-mjastoto-mu-e-v-muzej-news_2034826.html

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Необичаен до Нов кмет

    18 Авг 2023 14:37ч.

    Първо трябва да те изберат.После да разбереш,че кмета е глина в ръцете на Общинския съвет. Останалото е пропаганда.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Тактиката на фашисткото правителство

    18 Авг 2023 13:49ч.

    Лъсна ! Вместо директна атака над паметника, с полицаи , кранове , рушители… което може да предизвика размирици и сблъсъци с хората бдящи около монумента, те го атакуват чрез дегенератите наркомани от София Запад. Люлинските уродчета на отчет в МВР ! Колко хитро - “Не сме ние !… Ама вижте, народът се бунтува и не иска паметника !” Под “народ” да се разбира сините друсани олигофрени ???”Отборът на народа”. Какво следва ? За дегенератите естествено нищо, лидерите на агитката ще си вземат парите за добре свършената задача. В следващите дни и седмици Паметника ще бъде доведен до състояние на пълна вандализация, очукване , изкъртване… И тогава ? Тогава Общината “ще бъде принудена да демонтира паметника заради лошото му състояние” ! Това им е идеята , това са им спуснали от посолството ?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • От мрежата

    18 Авг 2023 14:03ч.

    Първо скачаш по паметниците, после скачаш върху противопехотните мини. 50 000 "фенове" без крака до тука. Кой волно, кой зорно, ама се почна от чупенето на паметници.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • А виж сега какво се случва по цялата 870 км фронтова линия

    18 Авг 2023 14:23ч.

    https://t.me/kolokol_21/4720

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • МИХАЙЛОВ

    18 Авг 2023 14:07ч.

    ...ОТ ДЕСЕТКИ ГОДИНИ БЪЛГАРСКОТО МВР ЧРЕЗ ТАЙНИТЕ СИ СЛУЖБИ ПРЯКО РЪКОВОДИ И КОМАНДВА НЯКОЛКО БЪЛГАРСКИ ДЪРЖАВНИ ТЕРОРИСТИЧНИ ОРГАНИЗАЦИИ, КОИТО ИЗВЪРШВАТ ВСЯКАКВИ ПРЕСТЪПЛЕНИЯ И ТЕРОР - ПАЛЕЖИ, ПОГРОМИ, ПОБОИЩА, ИНКВИЗИЦИИ, АТЕНТАТИ ПО ПОРЪЧКА НА БЪЛГАРСКОТО ПРАВИТЕЛСТВО И БЪЛГАРСКОТО МВР И БЪЛГАРСКИТЕ ТАЙНИ СЛУЖБИ... ...ТЕЗИ НАЙ - ГНУСНИ И СВИРЕПИ БЪЛГАРСКИ ТЕРОРИСТИЧНИ ОРГАНИЗАЦИИ ДЕЙСТВАТ ПОД ПРИКРИТИЕ НА АГИТКИ И ФЕНКЛУБОВЕ НА ФУТБОЛНИТЕ КЛУБОВЕ - - ЛЕВСКИ, ЦСКА, БОТЕВ, ЛОКО...И ДР. ...ЧЛЕНОВЕ НА ТИЯ ТЕРОРИСТИЧНИ ОРГАНИЗАЦИИ СА ГЛАВНО НАРКОМАНИ, НАРКОПЛАСЬОРИ, СУТЕНЬОРИ, ПСИХОПАТИ, РЕЦИДИВИСТИ И КВАРТАЛНИ ХУЛИГАНИ И СЕЛСКИ БАБАИТИ И ВСЯКАКВА КРИМИНАЛНА СГАН... ...А КОМАНДИРИТЕ ИМ СА ОФИЦЕРИ СЛУЖИТЕЛИ И СЪТРУДНИЦИ И АГЕНТИ НА МВР И ТАЙНИТЕ СЛУЖБИ... ...ПРЕЗ ПОСЛЕДНИТЕ НЯКОЛКО ГОДИНИ ТЕЗИ ТЕРОРИСТИЧНИ ОРГАНИЗАЦИИ СЕ ФИНАНСИРАТ ЯКО КАКТО ОТ ДЪРЖАВНАТА НАРКОМАФИЯ, ТАКА И ОТ ЧУЖДИ ТАЙНИ СЛУЖБИ ГЛАВНО НА САЩ, АНГЛИЯ ...И УКРАИНА... ...И ТОТАЛНО СЕ ПРЕВЪРНАХА ВЪВ ФАШИЗИРАНИ ПРЕСТЪПНИ БАНДИ ПО УКРОФАШИСТКИ МОДЕЛ... ...И ИЗПЪЛНЯВАТ И ПОРЪЧКИ ЗА ТЕРОР ПОЛУЧЕНИ ДИРЕКТНО ОТ ЧУЖДИ ТАЙНИ СЛУЖБИ ВКЛЮЧИТЕЛНО И УКРАИНСКИ... ...ТОВА СА ВЕЧЕ КЛАСИЧЕСКИ ФАШИСТКИ ТЕРОРИСТИЧНИ ОРГАНИЗАЦИИ И ШПИЦ КОМАНДИ ЗА ИЗВЪРШВАНЕ НА ФАШИСТКИ РЕПРЕСИИ И ТЕРОР ПРЯКО РЪКОВОДЕНИ И КОМАНДВАНИ ОТ БЪЛГАРСКИТЕ И ЧУЖДИ ВЛАСТИ И ТАЙНИ СЛУЖБИ... ...ТОВА Е РЕАЛЕН ТОТАЛЕН ФАШИЗЪМ В ДЕЙСТВИЕ... ...ЦЕЛТА - ТОТАЛНО ФАШИЗИРАНЕ И ПРЕВРЪЩАНЕ НА БЪЛГАРИЯ ВЪВ ВТОРА НАЦИСТКА УКРАИНА... ...ПО ПОРЪЧКА НА САЩ И АНГЛИЯ...

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • За съжаление сте прав

    18 Авг 2023 15:45ч.

    Не съм привърженик на говедата, но на един от изброените клубове. Последните години все по-рядко стъпвам на мачове, не само поради “качеството на футболната продукция” , но и поради ултрасите. Напълно деконекторани от това което става на терена. Очевидно повечето друсани. Вместо да подкрепят играчите според каквото става на терена, те си крещят техни скандирания, пиротехники, закани и организиране на побои. И в интернет форумите все повече откровени фашистчета-ултраси ! И кой знае откъде взеха да стават фасадни … русофоби ! Русофобски аватари , русофобски лозунги, русофобски епитафи…

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Haho

    18 Авг 2023 14:11ч.

    Представям си сега как де%илните “демократи” от ПП / ДБ са изпаднали в душевен ( и не само) оргазъм.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Фашагите се окопават

    18 Авг 2023 14:13ч.

    Смениха властта в МВР, сега ще емнат и службите, НС с преобладаващи антикомунета вътре отива в бункера на БКП да се крие от народната любов, шпицкомандите вече са отгледани, чуждата армия, окупирала българската земя, ги пази...

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • байГън

    18 Авг 2023 14:20ч.

    Гледам, че част от надписа на паметника е счупен. Дали ще бъде възстановен или това ще се добави в списъка с причини за премахването му? Измислено е като сценарий на филм.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • ПРИЛИЧА ЛИ ВИ НА ДЕМОНТИРАНЕТО НА СТАТУЯАТА НА САДАМ ХЮСЕИН И НА МОЗЪЯНИЯ ТРЪСТ ЗАД ТОВА ДЕТРОНИРАНЕ?

    18 Авг 2023 14:27ч.

    Толкова е ясно! Има символи, чиито събаряне приключват цяла ера в съзнанието на народите. В нашия случай със сабарянето на паметника на съветската армия ще приключи ерата на антифащишма и ще започне ерата на фашизма - официално! Бесовете са пуснати от бултиката. Следващото ще е е наистина Александър Невски, а по-следващото самата църква.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Виктор

    18 Авг 2023 14:46ч.

    Да припомня един видео репортаж, мисля е по темата: gospodari.com/расизъм-по-поръчка-кой-има-интерес-от/ Тука държавата е виновна, а хулиганчетата просто са изкарали по някой лев... И държавата ще го отнесе и ще си понесе отговорността за този нео хитлеризъм!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Безсилието на предателите!

    18 Авг 2023 14:54ч.

    Ако се направи хронология на събитията в бг политически живот последните няколко седмици, не е трудно човек да се досети, че се нагнетява не просто напрежение, а се генерира страх у населението! Дали този път ще се подаде българина на шантаж?! Каквото и да говорят за предстоящите избори, но те ще се превърнат в червена черта, преминаването, на която ще ни отвори вратите на Ада, ако не се осъзнаем като народ! ПС: Вижте колко жалка е само картинката: Да воюваш с някакви си мънички палатки, толкова мънички, колкото и останалата историческа памет на българина! Знаменателна снимка! Снимка на историческото падение на нереализиралата се Следосвобожденска България! Плачи, майко Българийо! Плачи, защото това е остатъкът от твоето бг семе!!! Няколко мънички палатки и разбеснели се хуни, които така си заработват сребрениците! Нито фашизмът е погребан в Европа, нито 90 - те години в България!!!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Мизерна България няма стадион в София

    18 Авг 2023 15:20ч.

    А на идиотите паметниците им пречат. Националите играят на стадиона на Лудогорец, който е с капацитет на селските стадиони в Англия. "Бедните" македонци и албанци имат по-добри стадиони от "богатите" българи. Да не говорим за сърбите.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Констатация

    18 Авг 2023 15:26ч.

    Фашизоидите на Расате и дрогираните отрепки от разни футболни агитки, известни досега най-вече с расистките си скандали, внезапно се превърнаха в герои на "умно-красивите" пишман либерали, като Иво МОЧА-та и Оги Жабата - все бивши агенти на ДС...

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Куци Коньов

    18 Авг 2023 15:35ч.

    Класическа вандалщина от варвари, които смятат, че с насилие се решават проблеми. Интересното е, че подобни актове на насилие към беззащитните паметници се радват на бурното одобрение и широка подкрепа от общността, която се бори най-яростно срещу насилието към беззащитните и срещу омразата към различните/различното. Предлагам след този брутален акт на агресия, "борците срещу агресията" от НС спешно да се съберат и да приемат "Закон за паметниковото насилие"...

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Защитниците на МОЧА не знаят кой е първият български генерал

    18 Авг 2023 15:40ч.

    https://www.168chasa.bg/article/15153817

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • А ти знаеш ли

    18 Авг 2023 15:54ч.

    кой е първия български адмирал?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Да, адмирал Иван Вариклечков

    18 Авг 2023 17:22ч.

    Не подкрепя присъединяването на страната на Германия през Втората световна война, предвиждайки нейното поражение, а на въпроса на военния министър, учуден от позицията му на човек, който е немски възпитаник и женен за германка отговаря: „Аз съм българин, господин генерал!“ Той сам се оттегля от военната си кариера поради това неразбиране. И въпреки дебатите по онова време Цар Борис отклонява поканата да се присъедини България към Тристранния пакт. Цар Бори успява 4 пъти да отклони България да се присъедини към Хитлеристкият пакт. Единствено комунистите настояват за това. Сещате ли се защо:) А ето кратка биография на адмирал Иван Вариклечков: https://www.facebook.com/bulgarian.history1/posts/3245820135441582/

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Комунистите са единствените, които през ноември 1940-та искат България да влезе в Тристранния пакт

    18 Авг 2023 17:39ч.

    Къде е България в тези месеци? На 15 септември 1939г. България обявява своя неутралитет с правителствена декларация. На 22 октомври 1940г. България отказва да влезе в Тристранния пакт. На 28 октомври Мусолини обявява война на Гърция. От Рим предлагат България да се включи във войната срещу съседна Гърция "за освобождаване на българското Беломорие и Егейска Македония". За честта на цар Борис, той отклонява и това предложение и отказва да се възползва от критичното положение на Гърция, независимо, че в недалечното минало Гърция не е страдала от подобни скрупули. Следва опитът на Молотов в Берлин на 12 ноември 1940г. да спазари включването на СССР в Тристранния пакт срещу съгласието на Германия България да влезе в съветската сфера на "гаранции". Веднага след този опит, Хитлер отправя повторна покана към цар Борис България да се присъедини към Оста. Това става на 17 ноември. Цар Борис съумява да отклони и тази повторна покана. Че тези откази не са били лесни, личи и от факта, че между 20 и 24 ноември Унгария, Румъния и Словакия не успяват да отбият натиска и се включват в Тристранния пакт. (На 20 ноември Унгария се присъединява към Тристранния пакт. На 23 ноември 1940г. Румъния се присъединява към Тристранния пакт. На следващия ден Словакия се присъединява към Тристранния пакт.) На 25 ноември 1940г. България отхвърля и съветското предложение за "договор за взаимопомощ", което предвижда разполагане на съветски военно-морски бази в България. В това предложение изрично се казва, че СССР не само, че не възразява България да се присъедини към Тристранния пакт, но и че сам ще влезе в него! Буквално една седмица след повторния отказ на България да се присъедини към Тристранния пакт, на 26 ноември 1940 Сталин изпраща своя емисар Аркадий Соболев (помощник-комисар па външните работи на СССР) в България. Съветският съюз обещава да „помогне” на България да „осъществи своите национални стремежи не само в Западна, но и в Източна Тракия”. В замяна България трябва „да признае съветските интереси в Проливите”. Разбира се, СССР настоява да има свои военноморски бази във Варна и Бургас. Соболевата акция се провежда при светкавично разпоредена от Георги Димитров по внушение на Сталин агитационна кампания, осъществена от българските комунисти. Кампанията е добре финансирана от Москва, тъй като са отпечатани стотици хиляди позиви. Цар Борис умело отклонява и това лицемерно предложение за „взаимопомощ”, защото вижда съдбата на балтийските републики и отлично разбира, че зад щедрите обещания прозира стремежът от „балтизация” на България. Така, въпреки непрестанно оказвания натиск и от Германия, и от Съветския съюз, както и совалките на Англия и Америка, България успява да устои и да даде да се разбере, че ще се придържа към политиката на неутралитет. >>> https://debati.bg/komunisti/

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Иван Вариклечков

    18 Авг 2023 18:16ч.

    е контраадмирал, не е адмирал..

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • рашистки дебил

    18 Авг 2023 21:14ч.

    потурчен българин е бил адмирал на флотата на Мехмед Завоевателя, когато обсаждали Константинопол 2 галери(генуезки или венециански, не помня) пробиват обсадата и влизат с помощ в обсадения град, поради това адмиралът бил много близо до загубване на главата си

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Въпросът продължава да стои без отговор

    18 Авг 2023 22:06ч.

    Кой е първия български адмирал? Историята, не ви е сила на жълтопаветниците...

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Доктор

    18 Авг 2023 15:40ч.

    Говеда.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Гост

    18 Авг 2023 16:01ч.

    Всичко е по украинския сценарий. Изкараха футболните фенове. Тагарев говори за война с Русия в Черно море. Честито на печелившите умнокрасиви идиоти. Желая им късмет на фронта.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Стар левскар

    18 Авг 2023 16:01ч.

    Отново си спомням фразата :"Не всички левскари са фашисти, но всички фашисти са левскари!"Това са идиоти на N-Та степен, изпълняващи политически поръчки, презиращи всичко постигнато преди ноември 1989 г. , дори и успехите на "синия отбор" срещу Аякс, Барселона, Атлетико Мд, Щутгарт, и др.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Апостолът на свободата НИ Васил Левски

    18 Авг 2023 17:49ч.

    сигурно би се обърнал в гроба си, ако можеше да види какви отрепки носят флагове с неговото име...

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Като зърнената сделка

    18 Авг 2023 16:04ч.

    Какво пречи да наемеш 30 момчета и да ги пуснеш след мача с Левски. Стават автоматично агитка на Левски. Никой няма да им поиска билети дали са били на мача.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • doro

    18 Авг 2023 16:20ч.

    Да разбирам ли, че готвят мястото за нов паметник на руската армия след предстоящото освобождение ? Чувам, Одеса била близо до България!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Мери

    18 Авг 2023 16:33ч.

    До д-р Косев 18 Авг 2023 10:30ч. Престани да се излагаш с глупостите си! Нищо не било станало. С две думи, защитник на измекярите, какъвто си и ти, Косев! Паметникът си е паметник, какво ви пречи, нищо не построихте, тъпи парчета. Училища, читалища, болници, реституирани хубави къщи - всичко обрасло с трева и се руши. Тъпанарите, дето направиха закона за реституцията, трябваше да впишат клауза реституираните имоти да се поддържат, ама кой ти мисли с празната алчна кратуна! За последиците се мисли, Косев! За последиците....

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • @Мери

    18 Авг 2023 19:58ч.

    Да попитам за един приятел, Токуда, Сити, Софиямед и Вита какво са? Също Британика, St.George, Азбуки, Света София?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Куци Коньов

    18 Авг 2023 22:25ч.

    Частни проекти за доене, достъпни само ако имаш достатъчно кинти, сравняваш с публични обекти за достъпно за всички образование и лечение? Тоест сравняваш частната бизнес инициатива с печалбарска цел, с построеното с идеална цел за обществено ползване? Сам си отговори кое прави човека човек - идеализма, или материализма... П.П. Със "Софиямед" си вкара автогол, от личен опит го казвам.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Куц Кон ще си останеш

    18 Авг 2023 23:40ч.

    с това задръстено мислене.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Достъпен ти е червения

    18 Авг 2023 23:46ч.

    изкукуригал мозък, нали има държавни училища и болници, ходете там неосигурените цървули

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Куци Коньов

    19 Авг 2023 12:44ч.

    Как пък разбра, че мозъкът ми е червен? От това, че се възмущавам, че превърнаха пациентите в клиенти, лекарите в търгаши, болниците в търговски корпорации? Същото важи и за училищата. А резултатът е катастрофален и населението е все по-болнаво и неграмотно. Но явно твоят мозък е "куц", щом и не се замисли откъде знам как третират здравноосигурените пациенти в една конкретна частна болница, а скачаш с обвинения "комуняга"... Държавните лечебници също вече са конвейр за клиенти и предлагат услуги, а не грижи, но явно не схващаш каква е разликата и какво имам предвид. Ето какво са измислили "червените мозъци" от Финландия, където повечето училища са държавни, а частните не се толерират особено: https://m.youtube.com/watch?v=XQ_agxK6fLs

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • отвратен

    18 Авг 2023 16:42ч.

    Напоследък у нас ситуацията се влошава, особено след идването на новия посланик! Но за друго става дума - в никоя медия или сайт не видях информация, че днес и утре на вр. Шипка ще има национално честване, с богата програма, на 146 годишнината от Шипченската епопея. Да не би да има забрана да се дава такава информация, което няма да е изненада, предвид продажността на управляващите !!!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Това не е вярно!

    18 Авг 2023 17:48ч.

    https://nova.bg/news/view/2023/08/18/422807/%D0%BE%D1%82%D0%B1%D0%B5%D0%BB%D1%8F%D0%B7%D0%B2%D0%B0%D0%BC%D0%B5-146-%D0%B3%D0%BE%D0%B4%D0%B8%D0%BD%D0%B8-%D0%BE%D1%82-%D1%88%D0%B8%D0%BF%D1%87%D0%B5%D0%BD%D1%81%D0%BA%D0%B0%D1%82%D0%B0-%D0%B5%D0%BF%D0%BE%D0%BF%D0%B5%D1%8F/

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • БНР

    18 Авг 2023 18:02ч.

    https://bnr.bg/hristobotev/post/101865834

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • ...

    18 Авг 2023 18:08ч.

    https://www.facebook.com/people/%D0%9D%D0%B0%D1%86%D0%B8%D0%BE%D0%BD%D0%B0%D0%BB%D0%B5%D0%BD-%D0%BF%D0%B0%D1%80%D0%BA-%D0%BC%D1%83%D0%B7%D0%B5%D0%B9-%D0%A8%D0%B8%D0%BF%D0%BA%D0%B0-%D0%91%D1%83%D0%B7%D0%BB%D1%83%D0%B4%D0%B6%D0%B0/100063475706642/?locale=bg_BG

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Поздравителен адрес от г-н Калин Стоянов, министър на вътрешните работи, по повод 146-годишнината от Шипченската епопея

    18 Авг 2023 18:09ч.

    https://www.facebook.com/photo?fbid=782161463909703&set=a.511771297615389&locale=bg_BG

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • БТА

    18 Авг 2023 18:10ч.

    https://www.bta.bg/bg/news/bulgaria/regional-news/oblast-gabrovo/508064-predstoi-sastezanieto-po-izkachvane-na-stalbite-kam-pametnika-na-svobodata

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • "24 часа"

    18 Авг 2023 18:18ч.

    https://www.24chasa.bg/bulgaria/article/15208576

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • На Паметника на свободата на вр. Св. Никола, открит от Цар Борис III на 26 август 1934 г. четем надписа "НА БОРЦИТЕ ЗА СВОБОДА!", няма надпис за никаква руска армия

    18 Авг 2023 18:47ч.

    Затова за този паметник имаме национално съгласие. Защо в Украйна има много паметници за героите на Шипченската епопея - Киев, Харков, Одеса, Болград, Рени и т.н., но в Русия няма?! Иван Вазов, съвременник на Шипченската епопея, не споменава в "Опълченците на Шипка" за руснаци. Но историците са приели, че има. А каква е историческаат истина? Руската империя е дала всичко на всичко в своята балканска военна операция 1877-78г. малко над 17 000 души, като сред намерените нагръдни знаци на падналите герои от 35-ти Брянски полк и 36-ти Орловски полк се очертава златен тризъбец, който днес е в държавния герб на Украйна. Трябва да се подсетим, че тогава украинските войни, както руските, финландските, полските и литовските са били поробени и земите им са били окупирани от Руската империя. Парадоксът е, че рамо до рамо с нашите български опълченци за нашата СВОБОДА са воювали НЕСВОБОДНИ люде. Затова трябва да е ясно, че ИМПЕРИИТЕ НИКОГА НЕ ОСВОБОЖДАВАТ. Те затова са станали и империи, защото никога не освобождават, те завоюват и асимилират. Това, към което се стреми днес чекисткият режим на путьо. >>> https://www.168chasa.bg/article/15147570

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Иван Вазов, съвременник на Шипченската епопея, не споменава в "Опълченците на Шипка" за руснаци.

    18 Авг 2023 19:05ч.

    Ама моля ви се, какви руснаци ? На Шипка са се сражавали нашите освободители - рейнджъри от САЩ и рамо до рамо с храбрите планински егери на Сюлейман Пашов ! Те - срещу поробителите от Русия и СССР ?!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Вазов

    18 Авг 2023 19:09ч.

    Тогава Столетов, наший генерал, ревна гороломно: „Млади опълченци, венчайте България … Очевидно този Столетов е български генерал !?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Гавазов

    18 Авг 2023 19:12ч.

    Идат като тигри, бягат като овци и пак се зарвъщат; българи, орловци…Какви са пък тия Орловци ? Ей , фактчекиджиите ! Спите ли ?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • читател

    18 Авг 2023 19:51ч.

    "Йоще миг - ще падне заветният хълм. Изведнъж Радецки пристигна със гръм." За пишещите по-горе, дето не са чели Вазов, да обясня - Радецки е руски генерал.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • "Орловците" са украинци

    18 Авг 2023 19:52ч.

    36-ти Орловски пехотен полк са украинци от Полтавкса и Харковска губернии. Така са още 35-и Брянски, 33-ти Елецки и 34-и Севцки полкове - все украински. Боевете на връх Шипка са решавали изхода от руско-турската война и съдбата на Александър II. Би трябвало той да плати на България, защото генералът му Николай Столетов се обръща към българските опълченци "Млади опълченци, венчайте България с лаврови венци! На вашата сила царят повери прохода и СЕБЕ СИ ДОРИ!". Т.е. короната на царят е зависела от жертвоготовността на българските опълченци и би трябвало да си плати за това, както и генералът му столетов, че остават на власт.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Генерал Федир Радецки е украинец по произход

    18 Авг 2023 20:00ч.

    Радецки изпрща 35-ти Брянски пехотен полк, съставен предимно от украинци, начело с полк. Липински. След Октомврийската революция 1917 г. болшевиките за "награда" разрушават паметника на ген. Радецки в Одеса и на негово място издигат паметник на своя партиен вожд Вл. Ил. Уляноя, известен с мутренския си прякор Ленин. Такива са болшевиките, чиито наследници са днешните кремльовци, неблагодарници към освободителите си, както и към тези, които им дават и издържат властта.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • "Орловците" са украинци

    18 Авг 2023 20:22ч.

    Това на твоите другари жълтопаветните дебили - ок ! Може и да мине. Впрочем какви са тия "губернии" ? На какво са губернии ? На коя империя ? На Империята на Укрите ?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Куци Коньов

    18 Авг 2023 23:12ч.

    До украинския генерал от 17:00 ч., ще те перифразирам "Такива са комунягите, чиито наследници са днешните евроатлантяги, неблагодарници към освободителите си, разрушават паметника на Трети украински фронт в София и на негово място издигат паметник на своя партиен вожд Петков, известен с парапетния си прякор Кирчо Простото".

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Fuck – checker

    18 Авг 2023 16:46ч.

    По повод насилника от Стара Загора с татуировки на неща, които в студиото са му предложили, будните от "Дневник" излязоха със статия за радикалите, "Възраждане" и православието, омесено в такъв тюрлю гювеч, в който липсваше само една, но всъщност най–важната подправка: обяснението, че при татуировките има тренд. Ако някой си сложи татуировки на латински в средновековен готически стил, той Марк Аврелий ли почита, или е почитател на средновековните шрифтове. Та сега, какво биха казали будните за тази сган от фенове, ако нейните действия съвпадат с техните убеждения. Последното е ли причина да осъдиш общественоопасното поведение на радикализирани независимо по какъв повод социални групи.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • @Fuck – checker

    18 Авг 2023 16:55ч.

    В хотентотския морал няма универсални критерии за добро и зло. "Будните" осъждат само онова, което не е добро за тях. Тук във форума има много такива – д–р Косев, да речем. Вчера един се тюхкаше защо хитлеристите не са успели да влязат в центъра на Москва. Ех, как хубаво би било, ама им попречили някакви чърчиловци и рузвелтовци със своята недалновидност. Ако същият този беше живял по това време и видимо имаше издайническите черти на славянин, евреин, циганин, т.е нечовек, би оценил другояче невлизането на хитлеристите в Москва.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Johanes

    18 Авг 2023 17:07ч.

    Вандализма е по заповед на посолството! Просат си ответна реакция. Наркоманите нападат паметника, вие достойни хора се съберете пред седалището на правителството. Друг начин няма. С декларации и скромни митинги нищо не става. Ясен и категоричен отпор.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Педро

    18 Авг 2023 17:20ч.

    Преди години Бакърджиев ги ползваше като щурмоваци. Сега е същото. Преходът към фашизъм е на приключване. Само на българите още не им е ясна ситуацията и очакват, че ще им се размине.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • За паметниците и символите на режим, обявен за престъпен от Закона

    18 Авг 2023 18:24ч.

    https://www.168chasa.bg/article/15206769

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Соросоидите имате

    18 Авг 2023 18:49ч.

    по-малко от година. Ще плащате и повръщате

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • А наетите ви криминални лумпени,

    18 Авг 2023 18:50ч.

    ще се скъсат да ви посочват като поръчители. За да отърват жалките си престъпни кожици.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Жалки управляващи, мърсуващи последователи!

    18 Авг 2023 18:52ч.

    Предателите по призвание използват последните отрепки събрани от гаменските, разбойнически квартални банди на преградията... По съвместителство прислуга на залязващите световни бандити. Гнусотата на управляващите е нахвърлила всякакви търпими граници. Но тяхната престъпна дейност не е Паметника, а стъпките за вкарване на България в огъня на войната. Нищо, че в момента

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • ...жалките управляващи не схващат, че ...

    18 Авг 2023 19:02ч.

    влакът им вече е готов и подгряват котела на машината. Вместо да мърсулявят наоколо с хулиганстващи проксита, е добре да си стягат багажа - колкото по-бързо, толкоз повече от тях ще оцелеят. Надяват се да правят майдан?! Нали двама "юнаци", без умни калпаци- се бяха изпружилил пред Президентството с такова заявление?! За какво ви е майдан бе говеда тъпи?! Какво искате да разрушавате? Квартирките на вашите майки и бащи ли, опустелите села ли, просяшката ли държава с шайката разбойници начело ли?! Помнете ми думата - РФ пак ще дойде тук, но вие и подобните ви този път няма да бъдете пощадени. Никак даже. И пепел няма да остане, за да може да се разпръсне по вятъра! Това ви чака и остатъка от оцелялата територия тука! Начело с фашистките отрепки - от тези снощи - до върховете на просташката, престъпна "елитна" утайка! Предсказание е - помнете го!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Всички комуноиди

    18 Авг 2023 19:27ч.

    Вървете вкупом на бреговете на Дунав и там си останете, ще намерим къде да ви погребем в близост, обърнати на изток.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • обърнати на изток

    18 Авг 2023 19:41ч.

    Ex Oriente Lux

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Левицата и всички българи патриоти - да изработим нова плоча за Паметника на Съветската армия с надпис:

    18 Авг 2023 19:54ч.

    Паметник на ПЪРВА БЪЛГАРСКА АРМИЯ, командвана от генерал Владимир Стойчев и на загиналите във Втората световна война български войници! ............. И никой няма да докосва повече Паметника с фигурите на дете, жена, мъж и войник защитник пред тях!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Чудесна идея !

    18 Авг 2023 20:29ч.

    Но да допълня уточняващ въпрос - в рамките на кой Фронт се сражава Първа Българска Армия ? Под командването на кой маршал е генерал Стойчев ? На чий Парад на победата е поканен лично от Генералисимуса ...? Няма да мине тази оферта, приятел. Жълтопаветната фашизоидна слуз ще я овъргаля и нея в лайна ! Само изчегъркване за слузта. Искат продължение на Гражданската Война у нас, тръгнала от 1918 - 1923 - 1925 -1941 -1944 ... Като я искат , ще я получат . Народът спрямо тях е 20/1 , хич да не разчитат на окупационните щикове. Има щикове и щикове...

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • "Това е лицето на омразата, насаждана от десницата"

    18 Авг 2023 20:37ч.

    Абе Манолова, каква "десница" са тия отрепки, бе ? Това са наркотизирани утайки, дегенерати ! Те не знаят на кой свят се намират ! Това с "десницата" и "левицата" са абсолютно ирелевантни приказки. По-скоро тия лумпенчета, ерзац нацистчета, са полезните идиоти на либерал-фашистите, които по вашите дефиниции са УЛТРАЛЕВИ ! Ей, Мая, Мая...

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • IT специалист

    18 Авг 2023 20:46ч.

    Ако искат наистина да опазят Паметника, и БСП, и Възраждане, и всички нормални хора в София, трябва да разчитат не толкова на палаткови лагери, а на технически средства. Колко време ще има палатки ? Още месец, два ? После ще настъпи студ , няма да може да се нощува, ентусиазмът на бдящите ще намалее... И една сутрин ще осъмнем с РАЗРУШЕН ОТ ОБЩИНАТА ПАМЕТНИК ! И никой няма да е разбрал, никой няма да е бил свидетел, защото тази нощ не е имало нито една палатка, нито един на стража... Затова да вземат да се монтират няколко камери /уеб камери. И да се свържат с компютрите /телефоните на активисти на двете партии, както и на всички доброволци от София, от центъра ! Така щом започнат някакви разрушителни дейности, мигом да се алармира ОНЛАЙН ! Хората да започват да се събират около Монумента ! А не само там да спят на палатки, и другите да мислят че това е достатъчно ! Масовост трябва, не самопожертвователност на единици.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Драгомир Драганов

    18 Авг 2023 22:21ч.

    Овластеното невежество почва с трошене на паметници. После ще троши човеци...https://www.drago.info/index.php/2023/03/16/katurnahme-pametnika-2/

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Интересно, кой ги насочи от

    18 Авг 2023 23:03ч.

    чупене на обществения транспорт да се прехвърлят към разрушаване на паметници? На всяко престъпление трябва да се открива поръчителят, ако искаме спокойна държава. И без такива "спонтанно решение", спонтанно, ама друг път. Някой се мъчи да въвлече "обществото" в подкрепа на неразумни решения. А колкото до извършителите - дълбок провинциализъм!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Евроатлантически идиоти

    19 Авг 2023 0:30ч.

    Сменете името но отбора на хуните! Не се гаврете с паметта на Апостола! Има ли друга идиотска държава в която спортни отбори да носят имената на национални герои?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • БПФ

    19 Авг 2023 0:59ч.

    Тия от София Запад са страхлива измeт, която налита само на жени. Преди всяко дерби, феновете на ЦСКА от Люлин се събират гордо и открито - в центъра на комплекса. Лефскарчетата от София запад се промъкват като мишки до някаква градинка в Люлин 7.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Фенове?...

    19 Авг 2023 1:30ч.

    ...те не са, а олигофрени.Това че лично аз примерно съм признателен на Руската империя и СССР за което са направили за нас (има и хубаво и не толкова) не значи че съм винаги "за".Но бидейки свидетел на цялата измама и лъжа и подлост на западняците от 1980 насам , конкретно при този конфликт с нацистка уСрайна застава на страната на правдата и истината.Един "фен" на отбор-той политическа маша ли е или се грижи за отборът си.Това родоначалници на кафяви бригади ли е?На неонацисти? Вижте им татуировките.Само война ще ги отрезви. Пращайте ги на фронта тия говеда.Да ги видим.....Говеда.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Идеалист

    19 Авг 2023 1:42ч.

    Кой им плати?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • thenewone

    19 Авг 2023 2:12ч.

    В последните две години и особено в последните два месеца, общественият дискурс е посветен на Русия и всичко, което свързваме с нея. Миналата година - енергийни доставки, санкции, тази година 3-ти март и паметника. И по-рано - пак санкциите, Газпром... Още по-рано, 9-ти септември, още, още по-рано - 3-ти март, Шипка, Кириак Стефчов и Рада Госпожина. Тази тема няма да приключи с Паметника. Тя е стара тема и няма как разни лигльовци да я приключат. Както казваше Иван Славов, един стар седесар, ще почнем да мислим за русофилството, когато американците преминат зимно време през Балкана с пършинги на гърба. Но, наличието на самият дискурс ме кара да се замисля - Какво е неблагодарността? Порок или добродетел. Добродетел, чиято проява ни кара да възстановим националното си достойнство, че не сме имали достатъчно пламък в сърцата си, да се освободим сами. И поради това, за да се почувстваме като хора с достойнство, трябва да осерем освободителите си? Които, впрочем, не са ни освободили на игра на карти, а чрез кръвта на десетки хиляди свои мъже. Кириаци винаги е имало, и ще ги има. Имало ги е преди 3-ти март, след трети март, преди 9-ти септември, след него и сега е пълно с тях. Дали султанът ще е турски, руски, германски, пак руски, американски, пак германски, пак турски - нема значение. В гена им е да целуват султански дирници. Моето схващане е, че неблагодарността е порок, защото подкопава социалната хармония и моралните ценности. Без тези неща, ние сме наченки на протоплазма.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • CMEXXX

    19 Авг 2023 2:46ч.

    Фашизираните боклуци трябва да бъдат арестувани и съдени!!! Крайно време е, вместо това те са стимулирани!!!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Лечението

    19 Авг 2023 3:05ч.

    не е било успешно, толкова е могла системата за теб, а и няма как да те върнем във времето на перфектното социалистическо здравеопазване.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • The Man With No Name

    19 Авг 2023 4:19ч.

    Н.Хайтов се бе вманиачил да търси грона на левски. А е толкова просто-проверяваш в Софето що се тресе земята. Ако не е метро, ме обират трезор, значи Апостола се върти като чете кви ги вуршат в Чистата и Свята Република ...не само след фашизоидните изцепки на наркоманчетата от Левски, достатъчен е и сутрешният блок. Левски???? !!!! .

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Ква България бе

    19 Авг 2023 4:54ч.

    медии разпространяват заплахи за здравето на политици от името на фен клубове и отбори. А службите мълчат. И тия се борят с насилие... Майко мила.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • The Man With No Name

    19 Авг 2023 5:38ч.

    България ще е Свободна само когато вместо заплахи към политици се премине към действие. Макар че "е.. съм го в ушите" е сценарий който ще пропусна. ...трябва да сме реалисти, не мазохисти.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи

Напиши коментар

Откажи