"Файненшъл таймс": Заради "шпионския балон" Китай не дава съгласието си за посещение на Блинкен

"Файненшъл таймс": Заради "шпионския балон" Китай не дава съгласието си за посещение на Блинкен

Държавният секретар на САЩ Антъни Блинкън разговаря с тогавашния министър на външните работи на Китай Ван И в кулоарите на среща на Г-20 в Индонезия, 9 юли 2022 г. Снимка: АП

Заради "шпионския балон" Китай не дава съгласието си за посещение на държавния секретар на САЩ Антъни Блинкън, пише днес в. "Файненшъл таймс", цитиран от Ройтерс. Пекин е уведомил Вашингтон, че не е готов да пренасрочи визитата, съобщава британският всекидневник, като се позовава на четирима души, запознати с преговорите. 

Посещението бе планирано за февруари, но бе отложена от Блинкън след откриването на летателния апарат, който впоследствие бе свален от американските въоръжени сили.

По-рано тази седмица държавният секретар на САЩ каза, че ще отиде в Китай, когато настъпят подходящите условия. Не се стремим към сдържане на Пекин или нова Студена война, увери Блинкън.

Министерството на търговията на Китай междувременно разкритикува наложените от Съединените щати на китайски фирми санкции във връзка с Русия. Този ход засяга сигурността и стабилността на глобалните вериги за доставки, се предупреждава в изявлението.

В сряда САЩ наложиха санкции на повече от 120 физически и юридически лица, включително китайски фирми, за да окажат натиск върху Русия заради войната ѝ срещу Украйна, отбелязва Ройтерс.

Източник: БТА

Следвайте "Гласове" в Телеграм

 

 

Коментари

  • Много правилен и точен подход

    15 Апр 2023 8:18ч.

    на китайското правителство!Тази самозабравила се сган зовяща се англо-сакси или по точно управленческият елит заслужават само това отношение!Поздрави и за КИТАЙСКАТА КОМУНИСТИЧЕСКА ПАРТИЯ!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • анонимен

    15 Апр 2023 9:05ч.

    не приемаите убиици обединете се срещу сащ световен убиец по генезис спрете воината и оръжията за украина преговори и мир няма нов световен ред без русия китаи индия бразилия и останалите страни които са против воината

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • наблюдател

    15 Апр 2023 9:20ч.

    Англосаксите бързо и сигурно обединяват целия свят срещу себе си. Китай, Русия Индия не си налагат санкции, но "съюзниците" на САЩ са такива все още само благодарение на американския рекет. Имам чувството, че всички чакат още малко спойка и не Русия, а САЩ ще бъдат разпарчатосани. За пуделите не говорим, вкл. България.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Блинкън е с патологични

    15 Апр 2023 9:20ч.

    антируски обсесии, реално той и В. Нюланд държат най-изкъсо Байдън (което не е трудно). Китайците са наясно кой насъсква войната, за какво им е да се срещат с Блинкън.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • И Блинкен е Виктория Нюланд са от Украиски произход,

    15 Апр 2023 16:01ч.

    ако не знаете, случайно... А в САЩ управляват Обама и Хилари Клинтън, ... а пак случайно не знаете! Психопат до психопат!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • MM93

    15 Апр 2023 11:40ч.

    "Не се стремим към сдържане на Пекин или нова Студена война, увери Блинкън." ??? Безсрамни лицемери ...

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Смешници,

    15 Апр 2023 14:41ч.

    тръгнали вятъра да сдържат...

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Китай е казал, че

    15 Апр 2023 20:14ч.

    Няма да налива масло в огъня и е спрял износа на чипове към Рашастан.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • По християнски ти казваме

    15 Апр 2023 20:44ч.

    да приключваш работния ден. Очакваме Възкресение Христово!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Длъжниците на Китай

    15 Апр 2023 20:52ч.

    Не е ясно как ще сдържаш някого, който ти държи сериозна част от външния дълг. Дали те държи по някакъв начин като длъжник? Това даже нашите медии преди да пощръклеят, си подволяваха да го пишат:https://money.bg/finance/kolko-amerikanski-dalg-pritezhava-kitay.html.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Асен

    15 Апр 2023 21:41ч.

    Не само Полша (хиената на Европа) точи зъби за мръвки от Украина. Евреите подготвят плацдарм за Израел номер 2 поради сближаването на Иран и Саудитска Арабия. Що се отнася до Блинкин (идва от руската дума “блин/милинка”, фамилията му може да се преведе на български като МИЛИНКИН), така и Виктория Нюланд (Нуделман) - са от врейски произход. Въобще Фашингтон се управлява от хора като Милинкин и Нуделман...

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Ами така се прави,

    15 Апр 2023 23:48ч.

    Не може да дрънкаш глупости и да уронваш престижа на Китай, пред целия свят, благодарение на силна медийна зависимост и после да идваш в Китай, все едно че си пръднал в автобуса...така не се прави! И после кого искате да заблуждавате с тези посещения, след като на китайците им е пределно ясно, че са следващите на олтара на "демокрацията"? То и Борис Джонсън се опита да си говори с Путин, но му беше казано, че ще е възможно само след като публично заявят че историята със Скрипал си е чиста разработка на британските служби и Русия няма нищо общо. е до ден днешен британски премиер не е ходил в Русия, то не че има и смисъл, след като лъжат така безочливо....

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи

Напиши коментар

Откажи