Фандъкова: Не бих постъпила като Цветанов, бих напуснала всички управленски позиции

Фандъкова: Не бих постъпила като Цветанов, бих напуснала всички управленски позиции
"Ако питате мен дали бих постъпила така, аз ще ви кажа: не. Щях да си тръгна от важни управленски позиции". С тези думи кметът на София Йорданка Фандъкова коментира пред Нова телевизия скандала с имотите на Цветан Цветанов, след който той подаде оставка от парламента, но не и от зам.-председателското място в ГЕРБ.

 

Фандъкова обясни запазения пост в ГЕРБ за Цветанов така: "Вероятно причините са в организацията на приближаващите избори. Със сигурност той има много сериозен авторитет сред всички".

 

Според нея „апартаментгейт” се отразил тежко на ГЕРБ:

 

"Съгласна съм и с думите на премиера, който каза: Отвратихме хората. За мен по-страшното е, че минавайки от скандал в скандал, нарушихме доверието на хората в политиката, в политиците и в институциите. Хората не вярват на думи, не вярват дори и на проверки. И затова всички трябва да положим усилия, за да спрем кризата на доверие. А това става само с признаване на грешки и с поемане на отговорност".

 

Мисля, че г-н Цветанов постъпи правилно като подаде своята оставка от важните политически позиции. Мисля, че това е правилната постъпка за носене на отговорност. Със сигурност трябва да се дават обяснения на хората. Може би беше малко закъсняла реакцията. Дълго време нямаше отговор за обществото, заяви Фандъкова, която също е зам.-председател на ГЕРБ.

 

Тя коментира и темата със строителството на небостъргача Златен век: "Главният архитект, особено в големия град, е фигура, която е подложена на натиск отвсякъде – от инвеститори, от граждани, от всички, които имат позиция по дадена тема. Той е показал, че независимо от позициите и мненията в SMS-ите, действа последователно. И докато работи така, аз ще стоя зад него".

 

Аз си имам жилище и то ми е достатъчно – живея в апартамент, който е построен като обезщетения на наследствен терен в „Манастирски ливади” – един от кварталите с недобра инфраструктура, каза Йорданка Фандъкова.

 

Тя все още не е решила дали ще се кандидатира за следващ мандат за кмет на София.

 

 

 

 

 

 

Коментари

 • Георги Тодоров

  07 Апр 2019 13:00ч.

  А какво стана с новия апартамент на бившия социален министър и настоящ зам. министър г-жа Зорница Устинова. Или някои ползват по-голям чадър?

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • 5221

  07 Апр 2019 13:06ч.

  Да, не едобра инфраструктурата в Манастирски ливади, но да не остане по-назад от Цецо, даскалицата си има личен светофар.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Мери

  07 Апр 2019 13:13ч.

  Прочетете или пък гледайте филма за кмета преди 9 септември и след това, до 54-а, хидроинженера Иван Иванов, за да разберете какъв трябва да бъде истинският кмет на столица с толкова проблеми. Имайте предвид, че кметът на столицата е четвъртият човек в държавата и бюджетът е почти половината от държавния. След това си помислете дали тази женица може да бъде кмет!?.... Родена съм в София преди 50 и... и знам какво представляваше, макар и при комунисти. Чужденците (от Балканите) ми казваха, че по-хубав град не са виждали (много от тях си ходеха свободно по Европа)..... Ех, Фандъкова....

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Айде, айде!

  07 Апр 2019 13:50ч.

  Вероятно причините са в организацията на приближаващите избори. Със сигурност той има много сериозен авторитет сред всички". Това обяснява всичко. Щом Цветанов е неоспорим авторитет ва ГЕРБ, можем да си направим изводите за моралът на последователите му. Толкоз.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • MrBean

  07 Апр 2019 16:55ч.

  още не е късно да го сториш,буксуваш вече

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • M OL I до г-жа Фандъкова: Спасиба галяма!

  07 Апр 2019 17:09ч.

  Вие от Общината дано сте взели добри пари, като добронамерени посредници... защото много ми харесват зелените трамваи в София. Връщат ме във времето на Щирлиц в Швейцария. Благодаря, г-жо Фандъкова! Ще гласувам пак за Вас и за Н.В. Цар Симеон Втори Сакскобургготски. И за Симеон-ХАСАН, когато му дойде времето.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • софиянец

  07 Апр 2019 20:26ч.

  самоковската превъзходна беше въздигната от гейберите, за да прилича и наподобява успешен модел на интеграция на селата около областните градове, изобщо хамериканската мечта - от едно поредствено и просто селско девойче, как става втори разпределител на бюджетни пари в държавата, това само гейберската пасмина през к.аденауер и х.зайдел огат да го манипулрита, плюс това е контра-пункт на гадните САФЯНЦИ/Шопи, демек на художествено-твор...гейберска интелигенция контрапункт и пътеводна светлина, едно обаче лоши и зли езижи твърдят едни работи за едни блоници, дето квадрата излиза още по без-пари, ама за сметка на това и Държавата плаща през геноцидаджийницата нзок, псевдо-частните фондове - сещате се от ралица, през тая новата шефка, та до поне милиярд гепени, започна се от протогейберите - юпита... та да питам кво става с болничната площ и как се съотнася с жалкото съществуване на графиня де жо-зе-дол, дьо лъвов мост, щото на сеслските пръчки в общи линии там им е работното място, гейбери? гейберите ги питам, щото се чува, че ич не са щ астливи, всички баш-гейбери в Изток без пари, за останалата измет остава да убеждава мат'ряла, пък той вече не вярва на талавизоро, гледа хладилнико - та им е тъпо, ама много, особено като не са закачили нищо, пък баш-гейберите поне по квадрата - знаеме кво е хартекс, те още повече, идват с мечтата да оставят селото и да станат Столичани - което изгира шега на шефовете им...

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • софиянец

  07 Апр 2019 20:33ч.

  комплекса на долнопробният, неграмотен посредтсвен селтак, точно на този принцип тиквоча ходи по срещи с чужди лица, цалува ги, прегръща ги, предлага им се, дори не може да им каже Здравейте Циркаджии, те така и с хелектората му... тиквоча все пак е някакво явление, просветление на малоумните или нещшо подобно, питам обаче какво явление е цвък лоботомираното от помощното фъф фършец, питам и кво нищожество трябва да си за да се съобразяваш с това недоразумение на природата - даже и депутати говорят с това нещо на деа?? ако имаш себеуважение - плюеш и уринираш върху това нещо, малоумната му жена - защо още е определяща в т.нар. данс за кадрите, малоумните му ограничени деца и т.н.? къде стигнахме/поставиха ни от деа и цру да се съобразяваме с това нищожество, апропо какви хора стоят на високи позиции - от всички партии, че си позволяват да се унижават да говорят с това едноклетъчно? П.С. тиквоа го остави, смятайте как го е хванал за топките, смятайте колко тежи миналото от сик и т.н., че са му сложили отговорник и наглеждащ това нещо? П.С. благодарете на братята хамериканци и смятайте за какво ни имат, след като ни сложиша за падишах и велик везир тив двете нищожества...

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Това е главното.

  07 Апр 2019 22:38ч.

  ГЕРБ въвежда Барневарн в България.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • sadsa

  08 Апр 2019 11:48ч.

  заглавието е грубо и па комунистический изопачено!!ето какво казва:Мисля, че г-н Цветанов постъпи правилно като подаде своята оставка от важните политически позиции. Мисля, че това е правилната постъпка за носене на отговорност. Със сигурност трябва да се дават обяснения на хората. Може би беше малко закъсняла реакцията. Дълго време нямаше отговор за обществото, заяви Фандъкова, която също е зам.-председател на ГЕРБ.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Людмил Груев

  10 Апр 2019 2:07ч.

  Фандъкова, вместо да правите "мили очи" и да ръсите глупости - за пореден път ще Ви го напиша: МАХАЙТЕ МОМЕНТАЛНО КОРУМПИРАНИТЕ СИ ПОДЧИНЕНИ В НАПРАВЛЕНИЕ АРХИТЕКТУРА И ГРАДОУСТРОЙСТВО (НАГ) !!!!!!!!!!!!! Наглостта им отдавна мина всякакви граници, а с бездействието си по въпроса, започвам все повече да си мисля, че и Вие сте се овъртяла в корупционните им практики!!!!!!!!!!!!!!!!!! Повече от шест години да се боря със Вас и вече ми идва в повече!!!!!!!!!!!!! Става въпрос за издадена документация за поставяне и работа на павилион в кв. Княжево от СО р-н Витоша, в нарушение на абсолютно всички закони, действащи към днешна дата в България!!!!!!!!!!!!!! Или, може би държите да предам цялата папка с документи в някоя телевизия и медиите да Ви разкъсат и Вас???!!! Издайте Заповед за премахване на незаконният търговски обект, в противен случай, Вие ще сте следващата подала оставка без време!!!!!!!!!!!!! PS - Може много лесно да видите преписката ми в Столична община! Очаквам активна работа от Вас лично!!!!!!!!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи

Напиши коментар

Откажи