Фандъкова: Утре метрото и градският транспорт ще се движат по обичайните си маршрути

Фандъкова: Утре метрото и градският транспорт ще се движат по обичайните си маршрути

Метрото и градският транспорт утре ще се движат по обичайните си маршрути по всички линии. Със сигурност ще има затруднения в движението във връзка с протестите, заявени от различни организации. В протестите участват служители, които не са на работа. Разписанията би трябвало да се спазват, ако няма затруднение в движението. Това заяви на брифинг кметът на Столична община Йорданка Фандъкова, предаде Новини.бг.

"В Столична община са постъпили няколко уведомления за протести в сряда. В понеделник това от работодателските организации е било официално оттеглено. Останали са уведомленията на превозвачите, на таксиметровите превозвачи, както и на транспортните синдикати. Протестите се организират от синдикатите. Те ще обяснят защо, къде и кога протестират", уточни тя. 

Уведомлението на транспортните синдикати засяга три точки за събиране и е от 8 до 9:30 ч. Това са Петте кьошета, „Лъвов мост“ и Сточна гара. В протеста ще участват само служители, които не са на работа. Те планират шествие до Министерството на финансите. 

„Призовахме организаторите до 8:30 ч. да не блокират движението на тези три пункта във връзка с матурите, които се провеждат утре. Учениците трябва до 8 ч. да са в училище“, уточни Фандъкова. 

Столичният кмет припомни, че съгласно закона режимът за протести е уведомителен и съгласувателен, а не разрешителен. Тоест кмет може само в много специфични случаи да забранява.


„Кога градският транспорт ще мине на лятно разписание, е въпрос на състояние на дружествата“, посочи от своя страна зам.-кметът Кристиан Кръстев, който уточни, че се работи по два варианта – това да се случи от 1-ви юни или от 1-ви юли.

 

Източник: novini.bg

Коментари

  • Това че метрото няма да си променя маршрута е голямо успокоение за мен

    17 Май 2022 13:28ч.

    А така се бях притеснил

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи

Напиши коментар

Откажи