Фандъкова: Терзиев да влезе в ролята си на лидер и да осигури мнозинство в СОС, с което да работи

Фандъкова: Терзиев да влезе в ролята си на лидер и да осигури мнозинство в СОС, с което да работи

Следвайте "Гласове" в Телеграм

Бившият кмет на столицата Йорданка Фандъкова съобщи, че по време на снежния капан в столицата, че е била в София.„Защото грижата към града не свършва с края на мандата ми. Ситуацията беше усложнена и друг път е имало такива ситуации. Изключително важно е да се подготви щаб, който да реагира бързо, важна е координацията и контрола за доброто справяне. Аз лично съм ръководила щабовете, когато сме имали подобни ситуации, защото само кмета може да направи тази връзка не само с общинските служби, но и с другите институции”, каза тя в предаването Офанзива с Любо Огнянов.

„Не бих си позволила да давам оценка на кмета, тя се дава от хората. Не съм имала контакт в този момент с Васил Терзиев. Ситуацията беше сложна. Това, което наистина е притеснително е че много дълго време останаха дърветата и клоните по улиците на София – в идеалния център и в кварталите. Трябваше малко по-добра координация между различните служби”, добави Фандъкова.

Тя добави още, че е много важна ролята на районните кметове. „Винаги сме имали координация с тях, защото те са хората, които могат да зададат приоритетите и да дадат спешна и актуална информация на кмета”, каза Фандъкова.

„Топлофикация София” има огромни задължения, за които сме говорили не веднъж. Много са причините затова. Решението е модернизацията ѝ, оставихме готов план и искахме той да бъде включен в Плана за възстановяване и устойчивост, за съжаление, това не беше прието. Сега трябва да се намерят средства, вече чух, че в новия бюджет има заложени”, коментира тя.

По темата за избора на председател на Столичния общински съвет, тя подчерта ролята на градоначалника. „Най-важна е ролята на кмета – той е избран мажоритарно от хората, те очакват него работата за града. Затова смятам, че Терзиев трябва да влезе в ролята си на лидер и да осигури мнозинство, с което да работи. Аз бях два пъти в подобна ситуация, за важните въпроси съм водила лично преговори с политически сили. Трябва да има ясно лидерство”, посочи Йорданка Фандъкова.

„Това, което мен ме притеснява са спекулации по отношение на темата завод за отпадъци в София. Искам ясно да заявя, че аз оставих работещ завод за отпадъци. Работещи инсталации, нова клетка на депото. Модерно депо, което може да работи още няколко години. Подобрено качество на RDF горивото, план за модернизация и осигурена резервираност. Всеки опит да се подчертава и внушава, че завода не работи означава умишлен саботаж”, заяви категорично тя.

Източници: NOVA, novini.bg

 

 

Коментари

 • бензинджия

  02 Дек 2023 17:57ч.

  изпълзя...

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • джони инглиш

  02 Дек 2023 18:35ч.

  И как маминото синче да влезе в ролята на лидер , след като е лузър. Този терзиев знае само мама, тати, дядо, баба. И това мамино синче освен за кукла ма конци за друго не става. Той така си изглежда и така си говори. Нищо общо със мъжкар. Пълен женчо, точно като кирчо и кокорчо.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • хаирсъзин

  02 Дек 2023 18:53ч.

  Щото ти беше един лидер .... да те в калинката амбициозна. много поздрави на орлин лейко проста ! Не че ушето е повече, ама ....

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Акаденков

  02 Дек 2023 19:41ч.

  ...фъндъкова, ако може да не влизате в ролята на посткмет... щастлифтият чехлю ни стига... имайте неква мерка...

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • ...

  03 Дек 2023 1:53ч.

  Така си и знаех. Целия цирк е, за да му измъкнат още 10 Милко от джобето.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Фандъкова: Терзиев да влезе в ролята си на лидер и да осигури мнозинство в СОС, с което да работи

  03 Дек 2023 9:07ч.

  Фандъкова да влезе в ролята си на обвиняем и да осигури показания пред компетентните органи за ролята си в историите с концесиите за боклука, водата, синята и зелената зона, злоупотребите в метрополитена, бесовското презастрояване на града ни, съсипването на общинските училища за сметка на частните и т.н., ремонта на ремонта на ремонта, сиреч ремонт⁴, не ли?

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи

Напиши коментар

Откажи