Фандъкова: София ще се кандидатира за зелена столица на Европа

Фандъкова: София ще се кандидатира за зелена столица на Европа

Кметът на София подчерта, че в момента се работи върху 7 проекта за превръщането на столицата в по-зелен град

София с кандидатура за зелена столица на Европа. Това обяви Йорданка Фандъкова по време на конференция за градските зелени пространства, предаде БНТ.

Миналата година най-големият град в България беше сред финалистите на конкурса. Фандъкова подчерта, че в момента се работи върху 7 проекта за превръщането на София в по-зелен град. Тя отбеляза и че продължава разширяването на веломрежата. Работи се и върху изграждането на веломрежа в Люлин и връзката на района с центъра.

Сред инициативите на града за превръщането му в зелена столица на Европа е и засаждането на "Новата гора на София".

"Един от проектите, който е заложен в нашата кандидатура това е пешеходен и велосипеден мост, който свързва двете части на Южен парк над улица "Бяла черква". До дни ще бъде обявен конкурс за изработване на проект за този пешеходен мост", заяви кметът на София Йорданка Фандъкова.

На практика ще даде възможност за пълна пешеходна свързаност от сърцето на града от центъра пл. Света Неделя през пешеходната зона на булевард "Витоша", парка на НДК и връзката с Южен парк.


Източник: epicenter.bg

 

 

 

Коментари

  • Фандъкова: София ще се кандидатира за зелена столица на Европа

    07 Юни 2022 15:24ч.

    Каква безочлива наглост, кметицата, която напълни София с евтини турски дизели вместо да развива трамвайния и тролейбусния транспорт! Общинската управа, която с бесни темпове заличва къде каквото зелено пространство е останало за строят като невидели другарите капиталисти.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Кметицата, на която...

    07 Юни 2022 15:28ч.

    ...не са и достатъчни 10 години, за да спре убийственото шумозамърсяване и облаците прах, носещи се от амортизираните павета на бул. цар Борис III има нахалството да си помисли, че съсипания от нея град, замязал на клоака извън триъгълника на властта може да се кандидатира за зелена столица.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • коментар

    07 Юни 2022 16:04ч.

    Каква зелена столица, може да бъде тази помийна яма? В този град няма един нормален тротоар, няма една нормална улица или булевард. Тази ще ми говори за европейска столица? За 13 години нищо не направи, е освен да се краде, но нищо положително.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Зелената столица като зелената икономика

    07 Юни 2022 16:43ч.

    Гола вода и кал в ушите

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Общинската управа, която с бесни темпове заличва къде каквото зелено пространство е останало за строят като невидели другарите капиталисти.

    07 Юни 2022 16:50ч.

    В зелена площ на бул. "Братя Бъкстон" бързо се издига мутробароков билдинг ...

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • За разликата между кметица - мутра и кмет - комунист:

    07 Юни 2022 16:56ч.

    На 1-ви септември 1988 г. подразделение на Транспортни войски започна цялостен ремонт на трамвайното трасе на ПЕТИЦАТА и след денонощна работа на три смени на 1 октомври трамваят отново тръгна и така до днес. Фирмата на крадливия ортак на Бойко - Шиши от ДПС срещу огромна сума ...

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Като гледам как добрата, стара и доказала се...

    07 Юни 2022 17:04ч.

    ...технология за полагане на траверси е заменена с някакъв бетонен фундамент, дано след 4-5 години нама да има нужда от ремонт на ремонта, за справка легендарния вече ремон на 5-та степен на Графа.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Eisblock - Подобни изказвания на Божем кметицата подчертават безкрайндебелоочие!

    07 Юни 2022 17:28ч.

    Не веднъж съм писал за ужасяващият град София. С разсипана инфраструктура, много сериозно замърсяване на въздуха и самият град, както и ширеща се корупция именно из разните учреждения свързани директно с НЕЗАКОННОТО "строителство"! Помните ли сагата с кметицата на "Младост". Фандъкова и цялата ШАЙКА около нея подлежат на съд и затвор.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Z T.M.

    07 Юни 2022 17:30ч.

    София трябва да се кандидатира за ПРАШНАТА столица, не за селената. И символ на целия този прах е Фандъкова и вскичкото кмет от 1989. По Бай Тошово време улиците (включително вътренокварталните) в цяла София се миеха всяка седмица. С едни цистерни ЗИЛ със силна струя.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • СМЕХХХ

    07 Юни 2022 17:40ч.

    фъстъкова, София може да кандидатства за кафява столица не само на Еропа, ами и на света! Под твоето и на тиквата управление, нищо повече не може да постигнете!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • На стара коза яре

    07 Юни 2022 17:52ч.

    Колко ще откраднете?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи

Напиши коментар

Откажи