Фандъкова ще поиска държавата да премести Паметника на Съветската армия в музей

Фандъкова ще поиска държавата да премести Паметника на Съветската армия в музей

Кметът на София Йорданка Фандъкова ще поиска държавата да премести паметника на съветската армия и скулптурните фигури от Княжеската градина и те да бъдат експонирани в Музея на социалистическото изкуство или върху друг подходящ държавен терен извън центъра на столицата, съобщава OFFnews.bg.

Това ново решение на СОС подкрепиха след оживен дебат общинарите от комисията по култура от ГЕРБ-СДС и "Демократична България" (ДБ). Димитър Антов от "Патриоти за София" се въздържа, а Калоян Паргов обяви, че представителите на БСП напускат заседанието. 

Според проекторешението областният управител на София трябва да предприеме всички необходими действия, за да се изпълни преместването, а главният архитект Здравко Здравков да организира провеждането на конкурс за проект за изменение на действащия план за регулация и застрояване и проект на подробен паркоустройствен план на Княжеската градина. 

Докато преместването стане факт, ще бъде поставена информационна табела в района на ПСА, на която да бъде указано, че монументът „Паметник на Съветската армия“ символизира чужда сила, обявила война на България и окупирала страната. Подробният текст на обществената информационна табела следва да бъде изготвен съвместно от Катедра „Нова и съвременна история“ към Историческия факултет на Софийския университет „Св. Климент Охридски“, Института за исторически изследвания на Българската академия на науките и съгласуван с Експертно-художествения съвет, назначен със заповед на Фандъкова. Срокът за поставянето ѝ е месец от приемането на решението от СОС. Текстът ще бъде и на английски език. 

Разходите по изработката, монтажа и поддържането на обществената информационна табела ще бъде за сметка на общинския бюджет, пише още в проекторешението.  

Паметникът на съветската армия е кух и опасен, той не е войнишки, не е и военен, стана ясно на заседанието на комисията с председател Малина Едрева, което разгледа доклад на "Демократична България", внесен още през 2020 година.  

Паметникът на съветската армия не е паметник, а пропагандно съоръжение в центъра на София, подчерта съветничката Марта Георгиева (ДБ). Монументът не може да бъде интегриран в околната среда, обяви арх. Борислав Игнатов. Княжеската градина е била детско царство, припомни той и предложи мястото да бъде върнато на децата. Колежката му Грети Стефанова подчерта, че окупаторите от паметника са същите, които сега избиват жени и деца в Украйна. 

45 години нашите бащи и майки гласуваха за комунизма, политическият ни елит се кланяше на Съветския съюз, този паметник е символ на нашата сервилност, на нашия срам - нека стои там. Не ни вкарвайте във вашия филм, искате да мобилизирате електората си, вкарвате този паметник преди избори, коментира Димитър Антов от групата "Патриоти за София".  

Да пазим паметника на позора и да казваме на народа си - в центъра на София, вие сте позор, сервилни сте, е празна теза, не води до национално самочувствие, арх. Игнатов. 

Кой би държал на стената си вкъщи портрета на убиеца на своя баща, цитира Марта Георгиева Панфилов. 

Българският народ не е сервилен, говорете и за тази част от народа ни, която беше избита без съд и присъда, заяви Борислав Бориславов от СДС. 

Представителите на БСП няма да участваме в гласуването на този доклад, заяви Калоян Паргов от БСП. Паметникът не е общинска собственост, не знам какво решаваме днес. Войната на паметниците ще спре ли войната в Украйна, попита риторично той. 

Това съоръжение е изградено през 1954 г. не е свързано с Втората световна война, а с пропагандата с цел да бъде смачкан българския дух, каза Грети Стефанова. Нека отиде в музея, никой не иска да го унищожова, подчерта тя. 

Виждам добър знак, че БСП ще замълчи по тази тема, коментира арх. Игантов. Продължаваме да събираме подписи, отговори Паргов и напусна заседанието на комисията. 

Не обиждам българския народ, че е сервилен, а че сервилната част от него взима връх. И в момента сме в такъв период, другото е "Макдоналдс говорене", обяви Антов. 

Областният управител възложи ремонт, но само на плочите отвън. Докато беше министър на културата Велислав Минеков ми каза, че не е правено обследване на металната част, а всъщност стоманената конструкция, която Минеков мислел, че е вътре, липсва, обясни кметът на район "Средец" Трайчо Трайков. 

 

Източник: OFFNews.bg

 

Коментари

  • nan

    07 Март 2023 12:06ч.

    Фандъкова, прави тротоари улици. не се занимавай с нео-либерални поръчки. софия прилича на коптор.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Самотният вълк

    07 Март 2023 12:27ч.

    София е не само коптор ,но и град на содомити ,зоофилистици ,на Содом и Гомор ,на джендъри и гейпаради ,столица на наркомани и на политически продажници и военнопрестъпници .И затова чрез референдум да се установи друга столица на България ,а София да си остане един обикновен град без политическо значение.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Ретранслатора

    07 Март 2023 13:02ч.

    Това е ориста на всяка столица така че не е само София.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Безродници

    07 Март 2023 17:49ч.

    Ако ще се маха паметник, то поне да е наистина срамния - на американските летци, убивали мирни софиянци през 2СВ, а на негово място да постави паметник на капитан Димитър Списаревски.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Н.Н.

    07 Март 2023 22:21ч.

    Както написах и по-долу, колкото и да не ми харесва паметника на американските летци, бомбардирали София, и той не трябва да се маха, а да седи там и да напомня на сегашните политици до къде е довел "цивилизационният избор" на тогавашните ни политици. Историята не бива да се забравя или пренаписва, включително и частите, които не ни харесват. И, разбира се, България е пълна с русофили, но вандалски прояви срещу американския паметник доколкото помня не е имало. Моля, поправете ме ако греша, но май все руските паметници стават обект на вандализъм.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • рукола Z

    07 Март 2023 12:10ч.

    Тез предизборни глупости стават все по-абсурдни... паметникът не може да се пипне, докато народът не се произнесе за него, кога ще е референдумът?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Грети от София

    07 Март 2023 14:21ч.

    Ох, колко съм мачкана, ох, как съм насилвана от този паметник. Вече 30 години сън не ми дава, мачка ли мачка, ръга ли ръга със шмайзера.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Валя

    07 Март 2023 16:45ч.

    Безсрамници ?☝️ Отвратителни сте ? Съжалявам само, че трябва да използвам такава лексика. Падението ви е пълно - всякакви Кирчовци, Боковци и сие

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Народът се е произнесъл през 1954 г.

    08 Март 2023 0:47ч.

    ДА СЕ ПОСТРОИ ПАМЕТНИК НА СЪВЕТСКАТА АРМИЯ ОСВОБОДИТЕЛКА НА ЕВРОПА ОТ ФАШИЗМА И ОТ ГЕРМАНСКИЯ НАЦИЗЪМ! И българският народ - нашите майки, бащи, баби и дядовци, прабаби и прадядовци - е платил Паметникът на Съветската армия да се построи. Кои сме ние, че да го местим и разрушаваме? Ние ли сме го построили? Ние ли сме го платили? Ами колко от сегашните полит идиоти на ГЕРБ и Дебилна България си дават сметка, че Паметникът на Съветската армия е и паметник на Българската войска, която е воювала в състава на Съветската армия срещу нацистка Германия? Колко от сегашните сини до оглупяване седесари, гербаджий и дебилни българи си дават сметка, че Паметникът на Съветската армия е и паметник на над 15 хиляди български офицери и войници загинали в редовете на Съветската армия, рамо до рамо с братята руснаци в общата битка срещу Хитлер? А също и на онези над 20 хиляди български офицери и войници, ранени и осакатени в битката за освобождението на Европа от хитлеристка Германия. Българската войска (Първа българска армия от 130 000 души) в състава на Съветската армия влиза победоносно във Виена, рамо до рамо с воините от Съветската армия, като отвоюва с кръвта на българските воини териториалната цялост на победеното във ВСВ Царство България, на мирната конференция в Париж - 1946-1947 г. Навярно точно затова новоеничарите на служба на американското посолство, такива като Бойко Борисов, Кирил Петков, Асен Василев, Христо Иванов и тем подобни искат да унищожат народната памет? А народ без памет не е народ.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • И как се е произнесъл българския народ?!

    08 Март 2023 9:26ч.

    Референдум ли е имало? Историческата истина е друга: На 4 октомври 1949 г. доминираният от БКП Министерски съвет с председател Васил Коларов приема решение за изработване на паметник на Съветската армия. И как народът ни го е платил, като БКП принудително е взел/откраднал/тогава използваха ефемизма "присвоил" парите за този паметник от националния бюджет, без да иска съгласието на народа ни, който пълнеше хазната. Така ставаха тогава, по време на тоталитарния строй нещата. Всички бяха "съгласни" с поне 110% мнозинство:))) да изпълняват заръките на БКП - Партията, чиято еднолична власт беше закована с Чл. 1 от Конституцията. И дайте да изясним и друго, това е паметник на Съветска армия окупаторка на България, а не на всички войници, които освободиха Европа от хитлеристки режим. Неслучайно в композицията има български работник и майка с дете, следващи съветски войн с шмайзер, защото у нас се установи ДИКТАТУРА НА ПРОЛЕТАРИАТА (олицетворена въс фигурата "българския работник") ПРИНУДИТЕЛНО (под дулата на оръжията) и целият ни живот (олицетворен във фигурите на майката с детето) беше подчинен от ВОДЕЩАТА РОЛЯ НА ПАРТИЯТА, защото Партията/ОФ-то женеше, развеждаше, следеше всеки да не кривне от пътя на "правата" партийна вяра.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • " заръките на БКП "

    08 Март 2023 11:08ч.

    Колкото и да са били далече от мечтите на твоите предшественици бяха градивни, смислени и дългосрочни, а резултатите от 45 годишното им изпълнение бяха осезаеми. Само ни припомни какво се произвежда в момента в България, освен амуниции, богато на glyphosate зърно, и (златна) руда за износ?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • произнесълсе

    08 Март 2023 11:44ч.

    А сега народа се произнесе и събира стотинки задаго преместят в музеи

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • До: 08 Март 2023 9:26ч.

    08 Март 2023 11:59ч.

    Или си объркан/а поради неосъзнаване на същността на епохата 1947-1990 г. или се опитваш да лъжеш като бяла циганка от смесен произход. Първо, не е имало "еднолична власт" на БКП, която има ръководна роля по Конституцията от 1971 г. Второ, Конституцията от 1947 г. е приета на общонароден РЕФЕРЕНДУМ, а властта се упражнява от две братски партии - БКП и БЗНС, и от една обществена организация Отечествен фронт, в която са представени онези членове на българското общество, които не припознават БКП и БЗНС като свои представители. Ами същото днес е в САЩ, но без ОФ. Трето, ръководната роля на БКП е закрепена в Конституцията от 1971 г. ПРИЕТА СЛЕД ОДОБРЕНИЕ С 99% НА ОБЩОНАРОДЕН РЕФЕРЕНДУМ. Четвърто, Ръководната роля на БКП е закрепена в Конституцията на НР България от 1971 г., защото от 1/9 до 1/8 от цялото българско население, ЧЛЕНУВАТ В БКП!!!! БКП Е ЛИДЕР НА БЪЛГАРСКОТО ОБЩЕСТВО; ЧЕЛЕН ОТРЯД НА БЪЛГАРСКАТА РАБОТНИЧЕСКА КЛАСА; ЧЕЛЕН ОТРЯД НА ТРУДОВИЯ НАРОД; ЧЕЛЕН ОТРЯД НА СТРОИТЕЛСТВОТО НА ВСИЧКО ОНОВА, КОЕТО ВСЕ ОЩЕ НЕ МОЖЕТЕ ДА РАЗГРАБИТЕ, НИТО УСПЯХТЕ ПОНЕ ДА ГО БОЯДИСАТЕ И ЗАПАЗИТЕ. Към 1989 г. в БКП членуват 1 050 000 души, т.е. с членовете на своите семейства това е половината от българския народ!!!! Четвърто, Българският народ беше сплотен и единен в подкрепата си за БКП!!!! Разрушаването на БКП беше дело на анти-комунистите в самото БКП - враговете на БКП с партиен билет, същите които създадоха СДС и убиха НР България, за да я ограбят; същата онази сволоч, която Сталин ликвидира в СССР през 1937-1939 г., което гарантира победата на СССР над нацистка Германия. Затова всичките троцкисти и дребно-буржоазни прасета истерично квичат срещу великия Сталин. Пето, като искате да рушите паметници, идете в гробищата на своите деди, баби и родители, и разрушете техните паметници, защото и те едва ли са се допитвали до вас дали да ги издигнат и какво да пише на тях! Шесто, Конституциите от 1947 г. и от 1971 г. даваха цялата власт на народа и никакви външни сили и организации като СЕТА, ЕС, нАТО нямаха власт над българския народ. ДНЕС БЪЛГАРСКИЯТ НАРОД Е ПОРОБЕН ОТ ЕС, нАТО, САЩ, а в перспектива и от международните корпорации, съгласно СЕТА и от GRAVIO - джендър полицията, която ще отнема деца от родители, съгласно Истанбулската конвенция, досущ както турците са отнемали българските деца от родителите им, за да ги направят еничари.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Специално за профана от 08 Март 2023 9:26ч.

    08 Март 2023 12:06ч.

    КОНСТИТУЦИЯ на Народна република България от 6.12.1947 г. //////// Глава I Народна Република България ////////// Член 1 България е Народна Република с представително управление, създадена и утвърдена в резултат на героичните борби на българския народ против монархо-фашистката диктатура и на победоносното народно въстание на 9 септември 1944 г.////////// Член 2 В Народната Република България цялата власт произтича от народа и принадлежи на народа.////////// Тази власт се осъществява чрез свободно избрани представителни органи и чрез допитване до народа. ///////// Всички представителни органи на държавната власт се избират от гражданите въз основа на всеобщо, равно и пряко избирателно право с тайно гласуване.///////// Член 3 Избиратели и избираеми са всички граждани на Народната Република, навършили осемнадесетгодишна възраст, без разлика на пол, народност, раса, вероизповедание, образование, занятие, обществено положение и имотно състояние, с изключение на поставените под запрещение и лишените с присъда от граждански и политически права. Военнослужащите в редовете на българската народна войска се ползуват с право да избират и да бъдат избирани наравно със всички останали граждани. Член 4//////////// Представителите на народа във всички представителни органи са отговорни пред избирателите. Избраниците могат да бъдат отзовавани и преди срока, за който са избрани.//////////// Начинът за произвеждане на избори, както и редът за отзоваване на народните избраници се уреждат от закона.//////// Член 5 Народната Република България се управлява точно според Конституцията и законите на страната.//////// https://www.parliament.bg/bg/18

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • GREVIO Members - шапката на новото еничарство

    08 Март 2023 12:31ч.

    Тези, които с усмивка ще насърчават новата джендър-полиция да отнема деца от родители, без зачитане на държавни граници и конституции, защото са еврогейски наднационален и надконституционен политически орган - GREVIO = НОВО ГЕСТАПО. Спете спокойно овце! Комунизмът си отиде! Дойде сатанизмът! И докато спите ще ви откраднат агънцата, за да ги направят по техния си сатанински образ и подобие - по образ и подобие на над 108 пола. А вие спете и се занимавайте с вандализъм - рушете своите паметници, своята история, своята памет, защото на джендър-полицията са й нужни безпаметни овци и агнета. Месото и вълната ще се използват по предназначение на техния водач - самият дявол. https://www.coe.int/en/web/istanbul-convention/members2#

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • !!!

    07 Март 2023 12:12ч.

    Не пипайте паметника !Вие сте позор за нацията ни !

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Dimitrov

    07 Март 2023 15:15ч.

    Абсолютни идиоти са начело с Тиквата!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • за - бандеровец 07 Март 2023 21:18ч.-

    07 Март 2023 22:06ч.

    Ти да видиш, а че ако не беше Руската империя, кой щеше да допусне изобщо появяването на нова държава на Балканите, България! ........ Я се замисли, защо Сърбия и Гърция получиха свободата си години преди нас? .... Че и ще се кичи с название "бандеровец", оттам нататък е ясно, жалко таванско фашистче!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Само при едно условие: на мястото на паметника се издигне незабавно БЕСИЛКА с множество места - да се окачат там всякакви такива като Фандъкова, ПродайБългария и прочие либерал-продажници за 30 сребърника

    08 Март 2023 9:29ч.

    Народ без Паметници и Минало няма БЪДЕШЕ! Тези които бързат да махнат всякакви паметници (включително и онзи на американските убийци-пилоти на Козяк16, погребали хиляди софиянци) НЕЗАБАВНО ТРЯБВА ДА БЪДАТ УТИЛИЗИРАНИ (напр. за храна на кучета и котки, или за тор на разтения!).

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • A нe може ли

    07 Март 2023 12:13ч.

    да преместим в музея Фандъкова, 2/3 СОС, включая Марта Георгиева и Грети Стефанова, архитектите Здравков и Игнатов, и оставим паметника на мира там, където си е?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • тралава

    07 Март 2023 12:55ч.

    Добро предложение , нека да се огласи и да гласуваме ..... мисля че ще успеем.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Реалността

    07 Март 2023 14:07ч.

    Фандъкова да иде в Симеоново и Драгалевци и да оправи трафика там, защото от днес е невъзможно движението, защото дебилите са затворили едновременно и Черни връх и Симеоновско над Околовръстното. Не да се занимава да маха нещо, което не е слагала. Аман от тъпаци.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Лъжловците и невежите от СОС не си знаят историята и разправятГЛУПОСТИ! Там няма детска, а ЗООЛОГИЧЕСКА градина!

    08 Март 2023 9:38ч.

    Която заемаше половината от парка почти до 80те години на миналия век. В момента част от парка е откраднат за платен паркинг (нищо чудно от някой от 30-годишните "революционери" от ексСДС) Бабите и дядовците на днешните "демократични" неолиберали там са ходили да гледат маймуните, слоновете, явно са ги харесали, та са си възпитали поколението в манталитет на ... примати, управлявани от елементарен ИИ с голямо машинно ПОВТОРЕНИЕ (по Гьобелс)

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Столичанин

    07 Март 2023 12:14ч.

    А така! Да заменим паметника на СА с паметник на нашата нова сервилност! Нещо с по-голяма "ценност", например, едно бюстче на кървавия клоун Зеленчуков! Така ще сме супер актуални, нали?!... Ех, да ви еВа У дебилите жълтопаветни! А Фандъка не е ли време да се пенсионира вече от поста си? Достатъчно осра столицата!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • ГРАДОСТРОИТЕЛ

    07 Март 2023 14:29ч.

    В Пловдив имаха прекрасна идея да пречукат Альошата в Левски. Ето сега ФонДъкова може и да искара пари от метала на скулптурите и от гранита да изчука бащите основатели - Желю, Пешо, Ваньо, Роската...две в едно за София

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Али Луя

    07 Март 2023 15:24ч.

    Точно, нека се издигне паметник на сервилността на негово място и мемориален комплекс на хамелеонщината и конформизма.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Зодия Прасе

    07 Март 2023 15:34ч.

    Градостроителю, идеята да се увеовечат бащите-основатели е добра, само че те нямат лице. Затова, ако се изчуква нещо, трябва да са техните задни части.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • фон Гаер

    07 Март 2023 12:15ч.

    Музей на продажниците трябва да има. Експонати за него – колкото щеш: (почти) цялата политическа пасмина от 1989 насам.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Dimitrov

    07 Март 2023 15:18ч.

    По-добре е да им се игради мавзолей, за да може всеки нормален човек да ги плюе!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • новамода

    07 Март 2023 12:16ч.

    Тя, фандъковата да върви в музей! Този паметник не е нито неин, нито на София, а на цяла България. Не могат общинари, кметици и областни чиновници да решават вместо българския народ!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • рукола Z

    07 Март 2023 12:18ч.

    Щели да махнат скулптурните фигури, за да сложат украинската майка ама със светещи очи ???ей така се влиза в списъци за цвят на нацията, после се оплакват дечинята им....

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Коя "украинска" Майка? Тези които напълниха бардаците на Европа през последните година и кусур ли? Или онази, синеоката сексоложка, изпратена за "посланник" при БатеБойко (в допялнение нва предишната МатаХари...)

    08 Март 2023 9:51ч.

    Или пък "Ксюша Манекен", за която има даже военен орден от СБУ !!! Един украински "политолог" обясняваше, че на днещно време не можело да има девизи от вида"все для победы", а трябвало освен военни (да умират) на фронта, да има и бардаци в столицата, където власт-имащите чиновници да разпускат... Все пак няма нито един пример на поколението на днешните Украински управници, който да е отишъл ( и загинал) на фронта - там всите са или в батальон "Монако" или в батальон"Куршавел", или в краен случай в бригада "Флорида-Кий Уест "... Докато едно време сина на Сталин загина на фронта, а днес сина на Пригожин се бие наред с неговите "служители" покрай Бахмут...

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Фандъкова ще поеме ли кармата?

    07 Март 2023 12:19ч.

    Нека й припомним как взривилият мавзолея на Г.Д. костовашки вицепремиер Евгени Бакърджиев си отиде преждевременно. Проклятието на праведника не закъснява, така че - не пипайте паметника, не изпълнявайте конюнктурни чуждоземски поръчки, защото сериозно ще ни ядосате!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Кой назначи Фандъкова

    07 Март 2023 12:20ч.

    за директор на едно от известните и добри училища..... И коя е, че ще иска премахването и преместването на паметници!?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • бандеровец

    07 Март 2023 21:38ч.

    Кмет на столицата на България, окупирана от сталинските орди.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • fundak next

    07 Март 2023 12:21ч.

    Следващият й акт ще бъде демонтаж на Цар Освободител и на негово място - бюст на Джордж Сорош.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • бандеровец

    07 Март 2023 21:40ч.

    Да, тоя руски тиранин също няма място в българската столица. Вместо него трябва да са Ботев или Левски.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • До бандеровеца: Я питай Фандъка ЗАЩО ОЩЕ НЕ Е ОГРАДИЛ А гроба на Левски зад Земеделското министерство, а се натиска да събира паркинк-такса от него?,

    08 Март 2023 9:57ч.

    Щото е лесно да се прикриваш д други български герои, когато ходиш да сервилничиш на разни чуждоземни "Бвана", ама поне да беше ги почел както трябва , а не само на думи...

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • тралала

    07 Март 2023 12:23ч.

    Явно Фъндъковата съжалява, че е учила руски. Ако фашистите бяха победили тази кметска грешка щеше да учи немски, явно много съжалява че това не се е случило. И си отмъщава на един паметник.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • тттттт

    07 Март 2023 14:14ч.

    .....но пък имаме президент предложен от решетников.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • И на кой го предложи тоз президент, Решетников

    07 Март 2023 14:38ч.

    ще споделиш ли?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Киро Простото /Снежния от 3 март 2022

    07 Март 2023 12:23ч.

    Шепа хора , платени от фондациите на Сорос и Америка, изпълняват поръчки. А на тези , неплатените фоби, препоръчвам вместо да махат паметник на Армията рагромила Фашистка Европа , да изразходят злобата си като отидат да помагат на Зеленски т.е. да бъдат утилизирани. Всичките, и платените и неплатените фоби заслужават да бъдат изядени от прасетата!!!!!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Да бе, що никой от ръководството на ПреДаиБългария, ПродължавамеПровала, ГроБ още не е отишал в Украина на фронта да воюва с Русия?

    08 Март 2023 10:05ч.

    Я колко генерали се мотаят в тез партии - да ходят да си упражняват занаята с полза в Украина... Така и така - БА вече се усети - масови рапорти за уволнение, скоро и до 50% некомплект ще стигнем, А га НАТО ревне да пращаме батальон в общата армия - от къде ще го насъберем?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • рукола Z

    07 Март 2023 12:25ч.

    Патриаршеска катедрала „Свети Александър Невски“ да се взриви и на нейно място да се направи ЛГБТП площадка за паради на прайдове!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • бандеровец

    07 Март 2023 21:23ч.

    Не да се взриви, а да се върне нормалното й име "Св. Св. Кирил и Методи" вместо сегашното на някакъв мухльо.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Товарищи, ЛГБТП са контигент, защитаван предимно от левите сили:)

    07 Март 2023 21:44ч.

    Същите, които в България направиха няколко опита за преврат, докато вземат властта 1923-1925-1944-1989-... И всеки път "тази власт с кръв я взимат и само с кръв я дават". Ама, не със своята кръв, а с чуждата. И след окупиране на властта започват "зачистка", т.е. казано по модерно му провеждат културна "революция" на остракизъм - политическа борба, но от съветски тип, при която обществото се прочиства от способните граждани и се лишава от водещата им роля за прогреса, като се заменят с партийно лоялни и удобни невежи слуги.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Бандеровски Мухльо! Тази работа вече сме я правили НО НЕ Е ХВАНАЛА ДИКИШ!!! ! И не се меси в Божиите работи - не са лъжица за твоята уста/твоя задник

    08 Март 2023 10:10ч.

    Невежеството не е аргумент, че да трупаш лайкове

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • ще бъде поставена информационна табела в района на ПСА, на която да бъде указано, че монументът „Паметник на Съветската армия“ символизира чужда сила, обявила война на България и окупирала страната. ... Текстът ще бъде и на английски език.

    07 Март 2023 12:29ч.

    Само на немски трябва да е текста, с хубав готически шрифт. Гледам, наследниците на фашистите от 30-те и 40-те години напоследък са се възпалили да пренаписват историята.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Това доказва,

    07 Март 2023 14:38ч.

    че не е имало нито терор нито нищо. И точно тия наследници бяха накачурили и БКП и държавната власт по татово време.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • бандеровец

    07 Март 2023 21:43ч.

    Фашизмът у нас беше от 1944 до 1989 г. И не е ли вярно, че СССР обяви война на България?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Trimorec

    07 Март 2023 12:30ч.

    Идиоткоооо.... аййййй как ме ядоса тая идиотка...

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Беше, бешееее

    07 Март 2023 12:38ч.

    сега е време самата фандъкова да се премести в музей или старчески дом.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Читател

    07 Март 2023 12:46ч.

    Носталгия по фашизма ? Фандъкова за шестолъчни звезди ли си мечтае ?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Няма какво да се чуди човек, защо намаляват жълтите павета, то е ясно априори.

    07 Март 2023 12:52ч.

    Спешно трябва да се искат европейски средства по плана за "развитие", за музей на восъчните фигуранти във властта след 1989 г., теренът трябва да е по-голям и в перспектива, да не се изчерпи бързо, та някои да останат обидени и восъкът за свещи да не свърши. Що ли Комиците не сформират партия за изборите, само те одма ще спечелят мнозинство и мъките ни сизифски ще свършат!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Да преместим паметника!

    07 Март 2023 12:52ч.

    Но в градинката на Козяк...

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Там вече има един, верно , не чак толкова голям, но по принцип- същата ФУНКЦИЯ - на "окупатора" по определенията на разни Бандеровци...

    08 Март 2023 10:16ч.

    Ще станат два, - после срещу кого точно ще плюем??!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Eisblock - "Фандъкова ще поиска държавата да премести Паметника"

    07 Март 2023 12:59ч.

    София е превърната с царуването на некомпетентната и ... (сами допълвайте) кметица с антуража си в истинска КОЧИНА. Разрухата е повсеместна. Няма истинско ремонтиране на каквото и да е - дори идеалният Център прилича на гето от африкански бантустан. За невярващите - разходете се по ул. "Цар Симеон" и до Лъвов мост. Ако самият цар Симеон би бил възкръснал, той на часа би обезглавил цялата герберастка и на другите назначенци и мошеници - шайки в градското Божем "управление". Отделно е подгъ$$ването на колониалната сила от някаква си градска администрация, дори и за неща, за които на Господаря им, не го е еня! От престараване, вече са си загубили човешкият образ. Позор за тази цялата шайка, паразитираща върху столицата. Позор! И да не забравя - на градската управа не 'и е работата да руши паметници, НЕЗАВИСИМО КАКВИ, а да ги СТОПАНИСВА!! Това може ли да им влезе в междуушията? Защото, помнете: - след една година, ще търчите всичките вие предатели ще търчите с цветя на Орлов мост! - Дори това да е само по разказа "Генералът идва" - на Чудомир!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • colibri

    07 Март 2023 13:03ч.

    Странна метаморфоза на Ф.-учителка, станала кмет на София. Беше невзрачна жена, но се опита да стане лебед. ДБ са ясни, те само искат да рушат-сега паметници, по-късно може да наредят/ако спечелят изборите/ да се унищожат руските книги, картини...Спокойно могат да се нарекат- "Разрушители на съвременна България".

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • 321

    07 Март 2023 13:12ч.

    Следваме пътя ня Украйна ?!?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Абсолютно вярно

    07 Март 2023 14:49ч.

    Ставаме Украйна номер 2. Позор за тази управляваща измет! Жалко, че по време Народният съд са ги пожалили. Да даде Господ отново, този път прошка няма да има. Трябва референдум за този паметник, защото въпросът хич не е безобиден и дребен. Десетки хиляди българи са си дали живота за победата над фашизма, а управляващата ни фашистка клика днес плюе върху паметта им. Позор за вас, гниди! Ако не успеем с референдум, тогава масово гражданско неподчинение и ако е нужно - обособяване на нова държава България, а София, и без това превърната в най-грозния и неуреден град в света, да си я взима който си иска, барабар с пишман-буржоазията и.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Предложение

    07 Март 2023 13:23ч.

    Предлагам направо на негово място да сложим паметник на загиналите американски пилоти, които са бомбардирали София и другите градове, завалиите. Сигурно либералите ще са във възторг да се кланят на убийците на своите деди. Колко хубаво ни бяха бомбардирали, пък после руснаците ни окупираха така, че банани не можехме да си купим.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Маймуната Дарвин

    07 Март 2023 13:28ч.

    А на негово място да ТУРИМ паметникът на агло-американските пилоти мятали цветя над София ! За да си умен и красив се изисква специални потребности. Дебилизъм !

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Имам гениална идея!

    07 Март 2023 13:28ч.

    Във връзка със съседната статия, хайде да кандидатираме Фандъкова за шеф на НАТО! Не вярвам да свърши много по-различна работа там от фон дер Лайен, но пък ще отърве (за момента) софиянци от вопиющата си некадърност, а може и да отнесе в Брюксел и няколко от българомразците от СОС и администрацията на общината.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Н.Н.

    07 Март 2023 18:01ч.

    Бъркаш ги нещо, Урсула Фон дер Лайен е на ЕК, а на НАТО е Столтенберг. Но все тая, един дол дренки са, американски марионетки, хвани единия, удари другия.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Не бъркам,

    08 Март 2023 8:51ч.

    в съседната статия се спрягаше Урсула като наследник на Столтенберг за шеф на НАТО след изтичане мандата на последния септември тая година. Коментарите под нея са златни!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Не посягайте на Баба Уши!!!След Сталин никой не успа да разруши НАТО - Но Баба Уши ЩЕ УСПЕЕ!!!

    08 Март 2023 10:26ч.

    Как успя да унищожи Бундесфера така ,че от 650000 супер армия през 1989г (с над 3000 танка и 500 самолета) днес са под 60 000 (с под 100 танка работещи и 200 на склад вторични суровини) ИМЕННО БЛАГОДАРЕНИЕ НА РЕФОРМИТЕ на ФонДерЛайнена...

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Помниш ли, как кушаше картошки?

    07 Март 2023 13:29ч.

    Наконец забърса три кокошки.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Светла

    07 Март 2023 13:54ч.

    Каква ирония, цялото образование на Фандъкова е свързано с руската култура, завършила е руска гимназия и след това руска филология. Сега ще придвижи преместването точно на паметника на Съветската армия и ще образова минувачите с табелка, че тази армия е окупирала страната ни, да не би случайно някой да помисли, че тази армия е освободила Европа от нацизма .

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Паметникът

    07 Март 2023 23:54ч.

    нито е на Сталин, нито е на Путин, а на обикновения войник от 3-ти украински полк.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • за "Паметника"

    08 Март 2023 10:29ч.

    Неграмотността , дори и във военна лексика - не е АРГУМЕНТ. Прави разлика между Полк и Фронт ( едното 150 пъти по-малко от другото)

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • В скоро време

    07 Март 2023 14:02ч.

    тази женица ще поиска на мястото на Паметника на съветската армия да се постави онзи паметник на американските и английски бомбаджии, съсипали половин София, който ДСБ натресоха в Южния парк!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Руски баби обясняват в какво се изразява руската идеология на окупиране и геноцид: унищожаване на всички до един, вкл. и бебетата

    07 Март 2023 14:05ч.

    В Украйна, Полша, Прубалтика, Румъния... ако може не със СВО, а дипломатически. https://t.me/uniannet/91479

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • А ето фашиста сам се показа!

    07 Март 2023 23:58ч.

    Интелигентността ти клони към под нулата. Ако имаше нещо в главата нямаше за използваш думата подчовек. Едвам я написах.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • бакърджата

    07 Март 2023 14:05ч.

    Бутайте го тоя паметник бе, и да се свършва. Аман от петолъчкаджийски гробници.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • "Русский мир"

    07 Март 2023 14:06ч.

    https://t.me/uniannet/91354

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Викт

    07 Март 2023 16:52ч.

    Не си сваля шевроните, вика "Слава Украине" без да го питат... https://t.me/stranaua/93962

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Мария ...

    07 Март 2023 22:21ч.

    "Русский мир" 07 Март 2023 14:06ч. Няма ден, без евроатлантическия лъжа: "Расстрел пленного | Кто на видео ? | Реакция Киева | Версии"- https://www.youtube.com/watch?v=IcCrDLUs_Ek

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Иванова

    07 Март 2023 14:40ч.

    Дайте им имената на тия общинари от СОС. Трябва да знаем кой го е гласувал това решение. Трите имена на всеки от тях.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Само внимавайте, да не ги наречете нещо

    08 Март 2023 12:35ч.

    свързано с алтернативен стил на живот, че няма да си видите коментара...

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Даскалката по руски

    07 Март 2023 14:53ч.

    да внимава да не я инсталират (нейните), заради общинския грабеж в централния Сливенски музей.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Морфичния резонанс

    07 Март 2023 15:01ч.

    що го изтрихте.. Става ви лошо от тътена, който създава ли?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Има решения колкото щеш

    07 Март 2023 15:01ч.

    Ами вместо да го мести не може ли да построи около него един на братската американск а армия?? Ако пък толкова държи да го премести да го монтира в двора на една определена къща в Банкя!!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Рене от съпротивата

    07 Март 2023 15:24ч.

    Днешният "цвят на нацията" да не реве после защо бил изчезнал, каквото си заслужил това получаваш, все някога ще ви бъде потърсена сметка. Пример фашисткия/нацистки режим в Украйна, над 300 000 убити, 400 000 ранени или инвалиди, милиони емигранти, загубени завинаги територи това е засега.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • най-вредният политик

    07 Март 2023 15:39ч.

    Зад Фандъкова стои най-вредният политик в държавата - Борисов, който е готов на всичко, за да не бъде включен от колониалния господар в списъка Магнитски. Това е паметникът на армията, освободила Европа от нацизма и не бива пипан, за да се угоди на колониалния господар. Вървим по пътя на Украйна, най-напред бяха паметниците, последваха книгите на руски, позор!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Зодия Прасе

    07 Март 2023 15:40ч.

    Информационната табела, която ще бъде поставена в района на паметника, ще съдържа и кратка поема, която синтезира въжделенията, трепета и поривите на общинарите-рушители. Текстът на поемата ще бъде на английски език и ще гласи следното: "I came to shit some lonely hearted, I came to shit, but only farted".

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • F-тринаесе

    07 Март 2023 15:45ч.

    Толкова ли сме малко вече, които още не сме кръгли идиоти!? На 2 април се очертава катастрофална компания, дами и господа: простакът от Банкя+дръндарски циганин+евроуроди...

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Евоатлантически идиоти!

    07 Март 2023 15:50ч.

    Мале, мале, имало е идиоти да управляват България, ама толкова много идиоти управлящи не е имало!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Честито!

    07 Март 2023 15:53ч.

    Продължавайте да гласувате за откровени комплексари, които оправдават нефелността си с каквото им скимне. Сега е Паметникът. Утре ще го махнат, ама некадърността им ще си остане. Тогава?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • 666

    07 Март 2023 15:59ч.

    Освен войник на този паметник има майка с дете, не виждаш ли, заслепена самозабравила се слугиня на Сатаната? Знаеш ли коя е тази Майка и чие дете носи, които искаш да преместиш? В концлагера ли искаш да ги настаниш, безсрамнице.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Отвратен

    07 Март 2023 16:10ч.

    Жалки слуги и подлоги на поредния външен благодетел!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • за мен

    07 Март 2023 16:11ч.

    София не е българска столица

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Identificazione di una donna

    07 Март 2023 16:13ч.

    Само при едно условие. На мястото на този паметник да се издигне величествана 1342 тонна бронзова стятуя на Чърчил, а руската даскалица да я върнем в Самоков да събира картофи за рассад на софийското равно поле! Така ще бъде справедливо. Ще сбъднем мечтата на всички съученички.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • референдум

    07 Март 2023 16:22ч.

    Трайчо Трайков се стреми да докаже, че паметникът трябва да бъде общинска собственост, защото бил изграден с дарения от народа. Тогава трябва да се пита българския народ на референдум със следния въпрос: "Трябва ли да се съобразим с волята на колониалния господар и да разрушим Паметника на Съветската армия?"

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Ляв Поглед: Премахването на паметника на Съветската армия е триумф на неонацизма

    07 Март 2023 16:36ч.

    /Поглед.инфо/ Решението на общинските съветници от десницата и ГЕРБ за премахването на паметника на Съветската армия е фактически опит за ревизия на резултатите от Втората световна война. Това е гавра с паметта на 27 милиона загинали съветски граждани, които дадоха живота си на олтара на победата срещу най-човеконенавистната идеология в човешката история - нацизмът. Това се случва само дни, след като други представители на десницата оскверниха паметника на граф Игнатиев във Варна. Това решение е позор, защото е и висша неблагодарност. Съветската армия, влизайки в България, по този начин гарантира границите ни от Крайовската спогодба (т.е. днешните граници на България), защото в противен случай Британската империя и Гърция се канеха да отнемат целите Родопи и Пиринска Македония от родината ни. Нима тези господа смятат, че не трябва да сме благодарни на Червената армия за това, че победи нацизма или че спаси Петрич, Смолян, Кърджали и Благоевград от погърчване и чуждоземска власт?! Нима общинарите от ГЕРБ-СДС и ДБ смятат, че трябваше силите на Оста, в лицето на Германия на А. Хитлер и Италия на Б. Мусолини - тогавашната "обединена Европа", да победят Съветския съюз?!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Мария ...

    07 Март 2023 16:39ч.

    Този паметник не е на София, той е на цяла България! България се превръща в нацистка държава, тя България се управлява от нацисти маскирани като демократи

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Рене от съпротивата

    07 Март 2023 16:44ч.

    Сегашните евроатлантици и фашизоидите от 1941 година които плащаха от държавния бюджет пари за отрязана глава на български граждани само защото са комунисти начело с царя фюрер Борис са напълно еднакви, може би след петдесет години внуците на Бойко Борисов ще ронят сълзи за "невинния" си дядо който бил цвета на нацията.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Викт

    07 Март 2023 17:00ч.

    Нали за това са паметниците - от памет - да се помни, да не се забравя, за почит, възхвала и уважение. "Народ, който не познава историята е обречен да я повтаря" или по-скоро "Народ, който не познава миналото си няма бъдеще".

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • бандеровец

    07 Март 2023 22:20ч.

    През 1885 един негодник на име аксаков пише следното: "Всяко тържество за българите е смърт за русия". Кристално ясно описание на цялостното отношение на русия към България. Русоробията е хем малоумие, хем безродие.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Тъпотата и невежеството нямат край

    07 Март 2023 17:05ч.

    Не бе ,не, Фандъкова да поиска тая т.н държава да се премести, и тоя т.н. народ да се премести и столична община и тя да се премести заедно с украинското знаме во главе,всичко да се премести на оня свят. Ще стане, и това ще стане. Денят ще дойде !

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Необичаен

    07 Март 2023 17:06ч.

    Първо започват с паметниците, после ще продължат с руските граждани в България е накрая ще обявим война на Руската федерация. До последния българин, който ще затвори държавата.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • 1944/9

    07 Март 2023 17:23ч.

    Със или без паметника, територията е затрита вече и през следващите 30 г няма да има българи по тия земи. Половината ще се изтрепят на фронта където ще ги пуснат като опитни зайчета, другата половина ще измре от глад и болести. Тъжната съдба на народ който си продаде историята и е смачкан под ботуша на чичко Сам. Сеа дали ще има паметник или не, вече няма значение. Game over за бг.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Н.Н.

    07 Март 2023 17:36ч.

    Интересно паметникът на Съветската армия във Виена какво символизира? Защото да, във Виена има такъв! Та какво символизира той, австрийската сервилност ли, съветската окупация ли, какво? Дали и той не е "кух и опасен"? Явно, че за тях символизира победата над нацизма, но за нас е нещо друго.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Рене от съпротивата

    07 Март 2023 18:10ч.

    Във България след 1989 година усилено върви възраждането и героизацията на фашизма/нацизма, а унищожаването на паметниците от времето на комунизма символизиращи борците и победителите над кафявата чума имат точно тази цел.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • За да прикрият собствената си некъдърност

    07 Март 2023 17:37ч.

    ще местят паметници.Повтарят зулумите на Бакърджиев.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • хаххаха

    07 Март 2023 18:14ч.

    Вие представяте ли си ,колко трябва да си тъп и продажен небългарин ,да мразиш народа си , земята си ,даже и себе си, за да имаш шест ядрени блока ,и да закриеш четири от тях и да си на път да унищожиш енергетиката си. Само това е достатъчно. Това е печатът на предателството ,от там нататък няма нищо свято. Рушене и евроценности и колко може повече ленински бракове и разложение- долу срамът -това е лозунгът на Колонтай и Крупская,днес евроатлантическа ценност. За духовното осакатяване ,наказание в наказателния писан човешки закон няма.То е в Божия и това е страшното.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Рене от съпротивата

    07 Март 2023 18:21ч.

    Нека си припомним известното стихотворение на Мартин Нимьолер: "Когато нацистите дойдоха за комунистите, аз мълчах; не бях комунист. Когато дойдоха за социалдемократите, аз мълчах; не бях социалдемократ. Когато дойдоха за тези от профсъюзите, аз мълчах; не членувах в профсъюз. Когато дойдоха за евреите, аз мълчах; не бях евреин. Когато дойдоха за мен - вече нямаше кой да говори."

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Рене от съпротивата

    07 Март 2023 18:25ч.

    Ще мълчим ли като общество и ще оставим съвременият фашизъм/нацизъм в лицето на евроатлантизма, тази метастаза впила се в нашата държава да я разруши напълно или ще се съпротивляваме?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • страдаме от недооценка на реалното статукво, а то е, че паразитите във властта нямат време, наглеят и ни притискат с крайно недемократични похвати

    07 Март 2023 18:58ч.

    Съпротива не означава да изпълняваш съвестно обичайния си дълг - да отидеш да пуснеш бюлетина за някой от клоуните, които ти предлагат ТЕ, с надеждата, че нещо ще преобърне отдавна планирания им и прилаган социално-политически инженеринг. Не разчитайте повече на надеждата, както и на никаква обичайност! Гражданско неподчинение под формата на бойкот на избори и протести оттук нататък е израз на самата необичайност/извънредност на положението и (контра)действията ни.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Отвратен

    07 Март 2023 18:27ч.

    Не съм съгласен да се удовлетворяват претенциите на Фандъковица да стане посланик в Москва!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Отвратен

    07 Март 2023 18:37ч.

    Хора, боравещи с 200 думи в речника си по цял ден ни заливат с безумия и с претенц;иите си, че могат да управляват. Не можете и не ставате! Ако ставахте за нещо, България нямаше да е на този хал! София е потънала в мизерия и дупки. Тя седнала паметник да мести! Боже, прости й на учмителницата по руски, която имала претенции посланик да става ... в Москва!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • рис

    07 Март 2023 19:20ч.

    Иска им се на хитлерофашистите от ВСВ да забравят поражението си. Иска им се всички да забравят кой кого и защо победи и кой освободи Европа от тях. Ама няма да стане. Ей Фъндъкова, затвори си устата!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Колю.К

    07 Март 2023 19:23ч.

    Някой помни ли вица за лъва и магарето "офти мофти". Прецакват ни здраво и ние викаме "офти мофти". До кога?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • възмутен гражданин

    07 Март 2023 19:26ч.

    най добре е държавата да сложи в музей на некадърните кметове тази елементарна даскалица зада учат поколенията как не трябва да се управлява

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Въпрос за Стани Богат ?

    07 Март 2023 19:26ч.

    Дали пък ,след масовото ваксиниране, населението не отъпя необратимо,дали народа нещо съвсем не се сбърка от тия ваксини и съвсем излезе от петолинието,дали тия евроатлантически ценности ,дали новият евроколхоз не го смахна ? Когато Господ иска да накаже някой той първо му взема акъла и после е лесно , а когато иска да унищожи цял народ ,първо го отъпява така,че да не разбира свойството и значението на думите и делата си ,а после сам той се унищожава масово и поголовно.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Не е от ваксините

    07 Март 2023 19:41ч.

    Аз се ваксинирах (с 2 дози Астра Зенека, без бустърите на Пфайзер) и нещо не можах да затъпея. Като чета подобни статии ми кипва кръвта. Може би не съм си сложил правилните бустери? :)

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • @alo

    07 Март 2023 20:06ч.

    На негово място трябва да израсне паметникът на взимащият пари. Издялан от камък, с блага усмивка, в нозете му пачки с банкноти и отрязани глави от елен и от дива свиня. И празен блистер от правилните лекарства, които си е взимал всеки ден.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Лъжата е най краткия път към Ада !

    07 Март 2023 20:23ч.

    Абе най добре да поканиме Зеленски ! Кога ще поканиме Зеленски а? Кога ? А жената до Боян Петров, кво казва по въпроса ? А кога ще бутаме паметниците, а кога ще разрушим Козлодуй , а кога Нефтохим, а кога ще си постелем по площадите украинското знаме та да слагаме цветя по него ? А кога тоя дето крещеше ,че България е нато и нато е България , ще ни управлява та да ни оправи ? А кога ще нападаме Русия та да освободиме Крим,кога ? А еврото кога ,та да потече мед и масло, а у Шенген кога ,а чуждестранните инвеститори кога,а работна група кога по всички въпроси накуп,а Гешев кога ,а Истанбулската конвенция кога, а македонците кога ще ги убедим ,че са българи щото иначе ги е срам , а кога ще направим списъци на почтените и честните , а на корумпираните кога ,кога ще я закриваме тая лудница а , а кога татко Петко ще говори пред народа на трибуна , кога ?! Той има много какво да каже по всички тия въпроси !

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Стефан

    07 Март 2023 20:40ч.

    Вчера срещнах мой познат, който ми разказа,че е бил по коледа в Москва с оне няколко човека. В ресторанта като разбрали,че са от България от съседните маси демонстративно им обърнали гръб. Фандъкова е некомпетентна да се оправи с настоящето и за това се е заела да оправя миналото. Да се готви бъдещето- тя и него ще оправи.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Калоян

    07 Март 2023 20:47ч.

    Искам само да напомня , че паметници на Съветската армия има в цяла Европа , това е знак на признателност към приноса на Съветския Съюз за освобождението на Европа от нацизма . И какъв паметник ще издигнете , такъв на гей парада ли , или на нацистите от Азов ?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Мария ...

    07 Март 2023 22:23ч.

    Това нацистите сте голяма сган

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • За Мария

    08 Март 2023 0:07ч.

    +++++++++++++++++++++++++!!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • безкултурни рептили управляват света

    07 Март 2023 20:52ч.

    И не по-малко безкултурни и блюдолизни мижитурки без памет са назначенците им в колониите.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Случаен

    07 Март 2023 20:52ч.

    Паметника няма да се махне. Даже ще монтираме още един.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Рене от съпротивата

    07 Март 2023 22:01ч.

    След като паметника е държавна собственост, тия корумпираните от СОС да го духат, да се направи референдум като са толкова демокрти и народа на България да се произнесе, а допълнителен плюс на референдума ще е това, че ще преброим колко процента от населението е с фашистки нагласи. Да се знае.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • От провинцията съм и ми се наложи да бъда в София, като пренощувах в Хиподрума при познати

    07 Март 2023 22:01ч.

    Все си мислех, че у нас в провинцията е разкопано и неуредено. Но дупките и безхаберието на софийска община по райони ли, как е там, незнам, но такова село никъде няма! ..................... А предателите, които променят смисъла на всичко, което не устройва американските им господари, даже не е сервилност, това е гнусно порнографско поведение. За някой и друг лев продават и майка си и баща си, жалки твари, както казва Лукашенко за Зеленски, гниди!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Рене от съпротивата

    07 Март 2023 22:20ч.

    Добра новина дойде от към Артемовск, ликвидиран е поредния главатар на украинските нацисти от "Десен сектор" Дмитрий Коцюбайло. Според киевските медии дядото на Коцюбайло се е бил в УПА по време на Великата отечествена война. Така че нашите нацита, наследници на "цвета на нацията" от 1944 година да не се борят с паметниците на съветските освободители, ами имат реална възможност да покажат как се громят руснаците, да се записват и да заминават за рециклиране в Украйна. Това Евгений Дайнов, Александър Йорданов, Соломон Паси, Радан Къневци, ааа щях да забравя Бойко Борисов, легион са не мога да ги изброя.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Тъпотата няма граници,ние можем

    07 Март 2023 23:49ч.

    Интересно как родните кретени, вместо да откриват и спонсорират културни центрове в Скопие на името на монархофашиста и културен деец Цар Борис - трети,не са се сетили да му издигнат един голям паметник в Скопие - паметник на цар обединител Цар Борис -трети ! Ама заслужил е човека. След това благородно обединително и културно велико дело, сто процента вбесените до припадък ,озверели братя северномакедонци ще ни обявят специализирана военна историческа дискусия. Стотици поздравителни адреси- дронове от Северна македония вероятно ще поемат към бугартатар. Да не говорим за комитските чети,редовна войска и частни формирования. Ще се разрази двустранна откровена братска дискусия на тема кой кой е ,кой кого и кой какъв е и коя история чия е ?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Живеех на Аксаков

    08 Март 2023 0:23ч.

    И често децата от кооперацията отивахме до паметника. Там имаше много място да играем на гоненица, криеница и рисунки с тебешир. А сега хора които не са помирисвали София искат да унищожат нашите спомени, искат да унищожат миналото на града, който беше много по-хубав и човечен преди да се появят те - разрушителите.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • --------

    08 Март 2023 2:00ч.

    София е пълна с украински нацисти, а те са новите господари на всички евроатлантици и либералфашисти, така че не се чудете, че и тук има демонтаж на паметници, като в Усрайна.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Jabu

    08 Март 2023 2:33ч.

    Инициатор е тлъстата медуза Борисов.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Отвратен

    08 Март 2023 9:33ч.

    Впечатляващо ниско и елементарно е нивото на българските десни партии. За тяхно сведение паметникът на Съветската армия е защитен от: Европейската културна конвенция от 1954 г.; Европейската харта за архитектурно наследство на Европа от 1975 г.; Закона за българското авторското право и сродните му права; Резолюциите на ООН от 2008 г. и 2009 г. за защита на паметниците по повод Втората световна война. Това е паметник е на хората, които победиха фашизма вЕвропа. Долу мръсните ръзе от паметника! Долу фашизма и опитите за неговото възраждане!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Съветниците на Фъндъкова,

    08 Март 2023 11:21ч.

    US4BG, или там който определя дневния ред на СОС, все по-убедително доказват, че мисията им е да унищожават този град, който УЖ расте, (но не старее) като внасят раздори и конфронтация на отделните групи хора. Наистина, в СОС се занимават единствено и само с политика, вместо с непосредствените си задължения да се грижат за благоустройството на този град и за подобряване на живота (на 75% от младите) в България.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи

Напиши коментар

Откажи