Фандъкова прекрати провеждането на Луков марш, въпреки това шествието започна

Фандъкова прекрати провеждането на Луков марш, въпреки това шествието започна

Със заповед на кмета на Столична община Йорданка Фандъкова е прекратено провеждането на Луков марш. Това съобщава пресцентърът на Общината.

 

Въпреки, че траурното шествие не беше съгласувано от Столична община, директорът на СДВР уведоми кмета, че в района на НДК се събират представители на организатора и техни привърженици с цел провеждане на заявеното мероприятие. Съгласно издадената заповед провеждането на мероприятието се прекратява, а СДВР трябва да предприемат необходимите действия, съгласно чл. 13, ал. 2 от Закона за събранията, митингите и манифестациите и осигуряване на обществения ред, гласи още съобщението, предаде БТА.

 

Въпреки забраната: „Луков марш“ започна

 

Въпреки забраната на кмета Йорданка Фандъкова, „Луков марш“ в София се провежда. Шествието е разделено на три групи, като е съпровождано от полицията.

 

Снимка: Ладислав Цветков


Едната група се е насочила към площад „Славейков", другата към пл. „Света неделя“, а третата към "Патриарх Евтимий".

 

Снимка: Ладислав Цветков


Планира се след това трите групи да се съберат на мястото на къщата, където е живял ген. Луков.

 


Източници: "24 часа", бТВ

 

 

 

 

 

 

Коментари

  • observer

    12 Фев 2022 18:47ч.

    И Фъндъкова невинна, и фашистите удовлетворени. Едно и също всеки път. Полицията блее, демократите се радват, че комунизмът си отишъл.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Милор

    12 Фев 2022 19:55ч.

    Луков марш - да се забани! Вместо него да се проведе Чиполино марш! Така поне у редица млади същества ще пламне любопитство да прочетат книгата на Джани Родари "Приключенията на Чиполина. Тя е по-революционна от Луков марш и по-весела от Радецки марши. Апропо, време е да се организира и марш именуван на друг герой от книгата на Родари - Чичо Тиквун.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи

Напиши коментар

Откажи